Nije se letelo ali se znalo da će se jednog dana leteti. Kao što su mnogi gradovi širom Evrope posle Drugog svetskog rata znalo da će se u budućnosti voziti mnogo više nego pre, pa iskoristiše priliku da u gradovima prošire ulice i izmene još neke stvari. A ovde se čuvaše sokaci kao nacionalno blago.
Čisto sumnjam da su sva satelitska naselja pravljena sa idejom da se povežu metroom. Istina, brkam ja često metro planove, ali nagledao sam se svakakvih, i metro i GUP na faksu, i znam da nije bilo ni namere da tunel ide na sva ta mesta. Nego su se za negde uzdali u autoput, negde drugde u Ibarsku, na trećem mestu su mislili da šire ali jbg, te ove, te one, te one tamo godine... i prođe tako 50 godina. Ista priča kao sa uklanjanjem privremenog nemačkog mosta preko Save i menjanjem novim 2+2 ili 3+3.
A da je (i) ovaj metro plan promašaj, s tim se potpuno slažem. Ali moj, nepopularan stav, je da bolje od toga nećemo nikad moći da dobijemo. Možda zvučim rezignirano ili naopako, ali jbg, to je samo posledica gledanja raznih nesposobnih glisti koje su za 50 godina mogli da izdube planine i premoste kanjončine a nisu uspeli ni jedan metar metroa da prokopaju. Al ajde to, nego onda sad dođu pa naknadno pričaju ''e a znate šta bi trebalo...?''
Kad to čujem, samo pomislim: ''znam. Trebalo bi da umuknete svi do jednog i da se pokrijete ušima.'' :kafa: