Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Jest poštanski je i Beogradski,korišćen je za dovoženje gostiju na beer fest :p
beovoz-v(1).jpg

JoŠ jedno pitanje nismo pretresli,a to je da li će se osvetliti tuneli Beovoza po ugledu na Praški Metro i sl.??

n63.jpg

Prijatnija vožnja uz svetlo ili više volite horor Metro 2033?

Ja bi najradije voleo osvetjenje, zato kada sam se jednom vozio do Panceva uplasio sam se da mi ne iskoci neki ,,mrakotragac,, (Ja Sam Legenda film) :o

@milanski

Zašto nepotrebno? pa instalacije u tunelu postoje ,sijalice na sto metara razdaljine nisu neki kolosalni trošak..bar mislim.. :rolleyes: i za početak bi se mogla osvetliti recimo deonica Vuk-K.park u sklopu otvaranja prve obnovljene linije 1,septembra,nekako bi sve izledalo drugačije,svetlije ,svečanije,prijatnije...a stanicu K.Park bi tek trebalo osvetliti,redizajnirati pokriti stene ima modernih ne skupih materijala i osvetlenja...
800px-T-Centralen_C20.jpg

Evo efektno iz Stokholma( ne skupo)osvetlenje i dekorisanje,stanica baš slična K.Parku...
@wuxa
Nemo se plašiš... dok te ne zaskoči :o odgledaj treiler za" Metro 2033"...
http://www.youtube.com/watch?v=P6pAvMqQm3k
http://www.youtube.com/watch?v=_oDI0B7hyXw

%60sinvoz-rekonstrukcija-lokomotiva-2-copy.jpg

Šinvoz,počeo remont.....
Danas montirali svetleće reklame(mada ne svetle bar za sada) u stanici Vukov.S na gornjoj galeriji i na platformama... s obzirom da se godinama nije ništa dešavalo vest vredna pažnje, da se stanica polako vraća u život ..treba videti K.Park i druge da li se i tu nešto menja...,samo mogli su malo veće da naprave zbog velikog prostora ....
Evo Kineskih opcija za stanicu NBG(jedino se tamo nešto i gradi).
3532630228_69a5c24ff5_b.jpg

hbf5kv.jpg

Panneau_Gare_de_Lyon.jpg

Ako hoće da postavlaju reklame na Vuku i ostalim stanicam to treba ovako...

Poceli su radovi na povezivanju drugog koloseka tuinela Partizan sa Prokopom :kk:

Jeste, danas sam video ljude koji se setaju tuda i postavljaju neku podlogu, kao tepih, ne znam koji bi to materijal bio:)

Recimo.. u svakom slucaju podloga, sto znaci da uskoro mozemo da ocekujemo koloseke

Da potvrdim ,na Studiu B dok je voditeljica intervijuisala čoveka koji se žalio da ne može da kupi kartu u stanici Prokop jer za šalterom nema nikoga,iza nje bageri kamioni radili punom parom ,zaista nestvarna slika na Prokopu,ali i na gornjoj ploči mašine rade ,dva velika krana premeštaju čelične oplate, dva beton miksera u položaju spremnom za nastavak izlivanja poslednjeg dela betonske ploče,i viljuškar za premeštaj tereta kao i nove kućice i kontejneri za radnike izgleda da gradilište se vraća u život ... :/ ali da se razumemo ne radi se samo nedostajući deo već kompletna platforma sa 5. i 6.kolosekom,za L1 P.Most-Zemun dok će na 9.i10 verovatno ići L2 Prokop-Rakovica.e jeste i onaj materijal koji su postavlajli kao podlogu je guma za zvuk i vibracije ,naslagali su je ima je podosta...

da li su se setili konacno da iskoriste prostor. jos kad bi najurili radnike koji nista ne rade

Pa s obzirom da će biti Gradsko preduzeće(ako si mislio na Vuk i Beovoz)biće to mnogo bolje..evo primetio sam u toaletu u Vuku da su znatno pobljšali higijenu :D čistači imaju posebne crvene uniforme..a i svetla su upaljena i iznad vestibila(ranije nisu bila)..postavljene reklame pa dobro do avgusta očekujemo renovirane vozove i Its,nove automate za karte,info sistem ,preuređenje stanica..na Nbg su očišćenji koloseci(kakvi su samo bili..) radi se u Prokopu...šta ćemo celog leta udaraćemo im inspekciju :kafa:

Moace nesto da urade na Tosinom bunaru. Razmak izmedju voza i perona je prevelik. Prisustvovao sam kada je jedna zena upala u prostor izmedju. Naravno na stajalistu nema otpravnika, a kako voz stoji u krivini, masinovodja ne moze da vidi zadnji deo voza. Srecom kondukter je primetio sta se desava pa je sprecio voz da krene.

dzduhg.jpg

Mislim da je jedino što dolazi u obzir pokretna platforma, kao na 14th St, pošto krivina mora da ostane. A što se tiče preglednosti - postavljanje kamera na stanici i ekrana (na stanici) na mestu gde mašinovođa staje (isto kao u metrou u Njujorku). Mislim da je to najjeftinije i najfunkcionalnije.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=k-2rE1wDsb4[/video]

Ma najbolje rešenje je stanicu T.Bunar pomeriti još napred u ravni s druge strane Bulevara tako bi mogla da se napravi normalna stanica + bi kupila ljude iz okolnih blokova ovako njima je lakše da sačekaju autobus prema centru+izgraditi stajalište kod Airport Cityja+kod Delta Cityja...meni je to jedino logično ako žele da Gradska železnica na L1 radi punim kapacitetom na Nbg.
Umalo da nam promakne....
16. 12. 2009.
Potpisan Aneks XIV uz Generalni ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji I etape železničke stanice Beograd Centar - konstrukcija do kote 105
Nakon uspešno završenih pregovora, Preduzeće za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o, kao naručilac, i Energoprojekt Holding a.d. iz Beograda, kao glavni izvođač iz Generalnog ugovora o izvođenju građevinskih radova na izgradnji I etape železničke stanice Beograd Centar - konstrukcija do kote 105...
www.energoprojekt.rs

Znači neće se raditi samo deo za Beovoz već cela stanica do kote 105.(na kojoj će verovatno u drugoj fazi nići komercijalni centar,hotel,šopining..)otuda i one dizalice,mašine i aktivnosti na ploči i ispod nje,verovatno feb.i marta kreću punom parom..bar mislim.. :rolleyes: ,šta mislite?

Mislim da je bolje da se Tosin bunar ukopa u brdo i da se napravi podzemna stanica ispod bloka 49.
A ni manje stajaliste u visini Airport City-ja sto 2012 kaze ne bi bilo lose.
Stajaliste izmedju Zemuna i Zemun polja zaista mora da se izgradi, ali tamo pruge ne idu paralelno, pa bi to mogao da bude problem. Zna li neko zasto je ova pruga tako izgradjena ?

Btw odlicno je da su se konacno setili Prokopa :kk:

341630597_63278d6d28_b.jpg

Evo na ovo sam mislio......ukopavanje bi bilo jako skupo, a okolini nema zgrada,prvi blokovi nisu baš blizu za pešačenje..ali zato podzemna stanica bi mogla da se izgadi na Bežaniji ispod Merkura...(u nekoj pperspektivi)(ova slika kao da je sa Nbg)
IMG_0885.jpg

Može i ovako T.Bunar ali bi opet bila pod nagibom...

Vrh