Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Gisko odlucno samo da ga doradis malo evo sugestija
Vrh je odlican ali stub jok
Uzmi kao osnovu novi turisticki stubove toteme
Ispod logoa i naziva stavi displej koji pokazuje kad dolazi sledeci voz ispod mapu prevoza i red voznje bg voza
Mora se taj dizajn progurati

Hvala Dišo ;)
Ovaj totem je prepravka Britanskog, uradio bih malo drugačije za nas ;)
Da da, ovi turistički su odlični, kada uhvatim vremena uradiću i takvu varijantu, ali opet mislim da treba da bude i neki izdignuti na stubu da se lakše primeti gde je stanica, a ove kao turističke (tj osnovu ovih turističkih iz BG-a) bih stavljao na sam ulaz kao info panel ;)

@WLABmz, imao sam to na umu, nego sam tu gradsku varijantu samo prebojio i okačio ;) samo kao skica za bojenje.

Dobaro je to sa totemom , o za sva stajališta Bgvoza :kk:

al daleko smo od izrade totema dokle god na skoro svim stajalištima stepenice su u haosu
...zagledace se u taj lepi totem, te ce vrat da skrše na takve basamke.... :lol:
a
evo jedne sličice sa twitera i to baš sa stepeništem stajališta Bgvoza-Vukov spomenik :(

Ovo je neko odvaljivao namjerno prosao sam prije dva dana sve je bilo ok

Ekskluzivne fotografije stanica i stajalista na trasi prokop Stara pazova i bice svemirske u poredjenju sa ovim stanjem koje imamo sad na 27 minuta premotajte da ih vidite ako neko zna nek napravi fotografije i neka ih okaci. Dakle duz cele trase pruga ce biti ogradjena a pristupi stanicama bice kontrolisani pa samim tim ce biti i povecana i bezbednost i brzina a i smanjice se sverc putnika BG-voza i sistem prilaza ce biti kao na stanici Vukov spomenik samim tim ce se povecati i naplata i mozda ce se i vise onda ulagati u ovaj sistem i pritome nece se zvrljati vozovi.
Ulaze se oko 350 miliona evra u stanice i pruge na deonici od prokopa pa do stare pazove grade se dve nove stanice i pomera se stajaliste Tosin Bunar
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rn8RGA_13Cc[/youtube]

Dakle za 3 godine Beogradjani ce imati transport u poredjenju sa ovim sto danas imamo biti svemirski i bice verovatno i vise iskorisceni jer ce biti na vrhunskom nivou jer ce sledeceg proleca biti otvorena deonica i linija BG-voza od prokopa do resnika potpuno rekonstruisana zajedno sa ovim bice i novi telekomunikacioni sistemi sa najavama vozova . Napokon nema prazne price !!!!

Ako sam dobro razumeo , sutra počinju radovi. Koji radovi tačno i da li će oni uticati na red vožnje BG: voza?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496392#p496392:38g4233p je napisao(la):
KartmenBG » Tue Nov 28, 2017 1:41 am[/url]":38g4233p]Ekskluzivne fotografije stanica i stajalista na trasi prokop Stara pazova i bice svemirske u poredjenju sa ovim stanjem koje imamo sad...

Koliko sam ja uspio razabrati na slikama koje se vide u prilogu radi se o renderima dve stanice sa pogledima iz raznih uglova. Na jednoj stanici se vidi natpis "Zemun" a druga je pretpostavljam Batajnica...

Zemun...

Pogledajte prilog 1

Batanica?...

ко је радио ове рендере? брате, Земун изгледа као нека колиба. та станица треба да буде једна од главних и већих у чвору, а они ставили колибу. ок за Земун Поље и тако мања стајалишта/станице, али за Земун треба да буде већа

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496460#p496460:136v7hmh je napisao(la):
DzonTravolta » Uto Nov 28, 2017 11:40 am[/url]":136v7hmh]Pritom, ako sam dobro video, i NBG vrlo odudara od početnog rendera.

Taj render je bio u vezi sa izgradnjom autobuske stanice i nema veze sa ovim projektom. Već sam govorio da na NBG po projektu železnice ostaju 5 koloseka kao i sad. Uostalom, i u samom projektu autobuske stanice piše da železnica radi sve vezano za železničku stanicu. Tako da od tog prvog rendera teško da ima išta u skorijoj budućnosti...

Ovi renderi nigdje ne pokazuju stanicu Novi Beograd

ко је радио ове рендере? брате, Земун изгледа као нека колиба. та станица треба да буде једна од главних и већих у чвору, а они ставили колибу. ок за Земун Поље и тако мања стајалишта/станице, али за Земун треба да буде већа

Trebalo bi da se velicina stanicne zgrade odredi prema prognoziranom broju putnika, a mislim da te cifre ne idu u prilog izgradnji velike stanicne zgrade. Mozda jednog dana...
Dobro je i ovako, da se renoviraju peroni i podhodnici, izgrade nadstresnice i mala stanicna zgrada. Vala i vrijeme je nakon 50 godina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496425#p496425:okq6pjpi je napisao(la):
DzonTravolta » November 28th, 2017, 9:59 am[/url]":okq6pjpi]Verovatno se RV menja od 10.12. Ako ga nemaš, samo reci.
Gledao sam na sajtu železnice red vožnje i ništa nije menjano , te sam zato i pitao , jer ne bi bio prvi put da se desi neka promena , a da obaveštenje (a) kasni.

A gde može da se nađe (vidi)? Da počnem polako da ga izrađujem , kao što sam prethodni.

@spacio sve izgleda svemirski u poredjenju sa sadasnjim stanjem. u ostalom rekonstrukcija 5,6 stanica i izgradnja dve nove dogradnja stanicnih zgrada + ogradjivanje kompletne pruge i dizanje njene brzine na 120 i 200 km na sat i rekonstrukcija Novog zeleznickog mosta + denivelacija saobracajnica koje je presecaju je meni i vise nego dovoljno da nazovem ovo svemirski . u poredjenju sa sadasnjim stanjem gde voz staje automobilima da prodju i gde stanice nisu dostojne stoci kamoli ljudima .

Još uvek nigde. Ima STU 1. deo na railserbia forumu u kom se vide brojevi vozova i relacije za sve vozove i red vožnje i sastavi za međunarodne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496524#p496524:3qmpfbvk je napisao(la):
KartmenBG » Uto Nov 28, 2017 2:15 pm[/url]":3qmpfbvk]@spacio sve izgleda svemirski u poredjenju sa sadasnjim stanjem. u ostalom rekonstrukcija 5,6 stanica i izgradnja dve nove dogradnja stanicnih zgrada + ogradjivanje kompletne pruge i dizanje njene brzine na 120 i 200 km na sat i rekonstrukcija Novog zeleznickog mosta + denivelacija saobracajnica koje je presecaju je meni i vise nego dovoljno da nazovem ovo svemirski . u poredjenju sa sadasnjim stanjem gde voz staje automobilima da prodju i gde stanice nisu dostojne stoci kamoli ljudima .

Hm, ne verujem da će biti rađena ikakva rekonstrukcija mosta, bar nisam nigde video da je to predviđeno, osim zamene koloseka na njemu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496526#p496526:pzuc2muo je napisao(la):
WLABmz » November 28th, 2017, 2:15 pm[/url]":pzuc2muo]Još uvek nigde. Ima STU 1. deo na railserbia forumu u kom se vide brojevi vozova i relacije za sve vozove i red vožnje i sastavi za međunarodne.
Hvala za info. Može link?

Kad zavrse sve, recicu svaka cast. Do tad, ima status projekta "Brze pruge Srbije" iz 90ih.

Kada krenu radovi i red vožnje se proredi BGvoz će saobraćati na sat vremena a prvi polazak iz Batajnice
biće u 06:08 a iz Ovče u 06:15. To je nešto kasnije nego sada.

Biće tu više kombinacija u pitanju.
Batajnica - Ovča
Batajnica - Krnjača
Batajnica - Zemun
Prokop - Ovča

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496493#p496493:35tvflqr je napisao(la):
RioBL » 28 Нов 2017, 12:04[/url]":35tvflqr]Trebalo bi da se velicina stanicne zgrade odredi prema prognoziranom broju putnika, a mislim da te cifre ne idu u prilog izgradnji velike stanicne zgrade. Mozda jednog dana...
Dobro je i ovako, da se renoviraju peroni i podhodnici, izgrade nadstresnice i mala stanicna zgrada. Vala i vrijeme je nakon 50 godina.

и важности те станице. конкретно, станица Земун је врло важна, јер ће бити почетна и крајња добром делу возова који иду ка југу и истоку, плус аутовоз за Бар и Солун. друго, већа станична зграда значи и више прихода од закупа простора, што је додатан приход Инфраструктури или СВ-у, зависи ко је управљач

Vrh