stf":2puclrs2 je napisao(la):
Борчанац":2puclrs2 je napisao(la):
На овим сликама не видим ништа толико страшно и грозно
Иако је Шомијева констатација "можда није нека штета" крајње неумесна јер је игубљен живот углавном штета (поготово дечији), ова твоје реченица је такође страшна и забрињавајућа.
Не знам која је слика језивија.
Не разумем зашто си осетио потребу да реагујеш на моје писање, а не неко друго, сигурно изазовније. Где би твој педагошки утицај више дошао до изражаја.
Да си цитирао целу реченицу, имао би одговор, овако ћу морати да појасним, мада осећам да одговор знаш!
Изгубљен живот није углавном, него увек штета! У реченици коју си цитирао стоји да слике нису толико лош призор, колико је лош призор однос према животу, ближњем. Дакле, не значи да су слике насиља лепе!
Е сад ако је то реченица која је страшна и забрињавајућа :shok:
Опет ни то насиље није нешто што ми је страно, непознато.
Насиље на свакој од ових слика је неким поводом, младост је револтирана и то није ни први ни последњи пут, и није само наша специјалност већ је свуда распрострањено. Сам си више пута помињао говњиву мотку. Можда су твоји разлози више оправдани? А можда је некад и то део живота?
Вучко помиње чак и навијачки шљам. Тако се не може осуђивати, ни генерализовати. Да ли то мислиш и када се са полицијом сукобе малинари, трактористи? Или ипак у мањој мери! А комунисти и хиљаде убијених Срба после другог светског рата? Па ја не генерализујем и не називам те шљамом!
Овако причам и са хулиганима, полицајцима, клинцима, ортацима... сви смо једно друштво и сви морамо да се мењамо! Али сви, а не они други!
Само тако ће возови бити без графита, улице без туча, фасаде умивене и тротоари а сви раде, породилишта пуна, свако сваког гледа да помогне а не да осуђује по сваку цену. Ни један пројекат, изградња... Нису важни колико да се ми изградимо као људи, а тад и бог опрашта а и друго ће да крене.
У очима народа су када бију Чеду хероји, 5 октобар хероји, хуманитарне акције, леп амбијент, концерти, изложбе... и често лицемерно и селективно им се узимају дела, и другом делу Србије су шљам. Увек за некога шљам а за некога и не, како кад! Већини овде су борбом против Милошевића вероватно били ок, препознали тренутак? Другом делу света, када је хапшен Караџић, Космет... Да се разумемо, јасно је шта је добро а шта лоше. Али да су генерално шљам? Они су нам огледало!
Боље неће ни бити, ако немамо способност да саосећамо, можда да мало пробамо да видимо ствари и из туђе главе. Навијачи су вероватно најјача ван иснституционална организација код нас и делују у много праваца. Чак су изградили у овој држави више него што ће сви са форума заједно за живота. Мењали садашњост на боље у пуно наврата. Зато ја никога не би отписивао, нису сви манијакални дегенерици са криминалним аспирацијама, проценат таквих је као и у другим групама. Мислите ли да је мање наркомана међу студентима, на пример, глумцима... Размислите опет, дајте шансе свима. Ти су људи око нас, лакше ћемо против таквих ствари ако се боље разумемо а не ако се сви свима супротстављамо по сваку цену. И њих воде неки принципи, требамо да нађемо заједничке вредности, које смо сви изгубили а лицемерно упиремо прстом у тамо неког.
Њих покреће исти немар према животу, који сам препознао и на који сам морао да реагујем и код Шомијевог поста. Сигуран сам да се само залетео и да ће наћи у будућности да није био у праву јер иначе примећујем да је добар момак ( овако преко слова )
Онај који ломи на овим сликама, може да се промени, а ово дете више неће имати прилику. А можда би имало, да смо сви ми другачији...