spatiotecte":3nsa9edl je napisao(la):TAMO GDE PRESTAJE LOGIKA POCINJE ZELEZNICA...
Darko75":1r3b3t2e je napisao(la):Danas me da izvinete priterala velika nužda dok sam čekao Bg voz u stanici Zemun,pitam blagajnicu jel ima negde wc ona kaže ne,ok,strpim se malo reko u vozu ću,kad tamo wc-i zaključani! nekako izdržim do Batajnice a tamo wc kažu zazidan! strašno! Ali bitno da,posle vidim, železnica pravi letnjikovac iza stanice Batajnica verovatno da mogu železničari da odmaraju dok ,,rade težak posao" Stvarno je za ove iz javnih preduzeća jedna motka.
To definitivno jeste. Na svaki način. Pitam se koji bi wc tražio da je čekao autobus 73 za Batajnicu?! Ko bi mu onda bio kriv?spatiotecte":9dhhank6 je napisao(la):Darko75":9dhhank6 je napisao(la):Danas me da izvinete priterala velika nužda dok sam čekao Bg voz u stanici Zemun,pitam blagajnicu jel ima negde wc ona kaže ne,ok,strpim se malo reko u vozu ću,kad tamo wc-i zaključani! nekako izdržim do Batajnice a tamo wc kažu zazidan! strašno! Ali bitno da,posle vidim, železnica pravi letnjikovac iza stanice Batajnica verovatno da mogu železničari da odmaraju dok ,,rade težak posao" Stvarno je za ove iz javnih preduzeća jedna motka.
:shock: Dobro, nisi nam rekao najbitnije. :?
Da li si se ukakio? :blah:
Darko75":1pnfh3d4 je napisao(la):Evo npr. za mnogo pametnog ,,Rile"-ta odgovor da pošto 73 uvek čekam kod pošte u Zemunu,ima javni wc udaljen jedno 30m iza one cvećare,a gde ima na stanici u Batajnici - nigde,Zemun Polju-nema,Zemunu-nema,Tošinom bunaru-nema,jedino ako ne računaš na Novom Beogradu onaj plastični užas iz koga se razlivaju fekalije jer nikad nije očišćen ali i on je tu verovatno zbog radnika sa obližnjeg gradilišta. Ali bitno da ovde većina mašta o nekim super brzim vozovima,vožnji do Novog Sada na 10min. i sl. Ja razumem da su ovde neki zaposleni u toj firmi snova zvanoj Železnice Srbije ali uozbiljiti se malo nije na odmet.
Ја сам управо радио дипломски рад на Саобраћајном факултету на тему како на једноколосечним пругама имати саобраћај путничких возова са тактом од 1 сат. Конкретно, испитивао сам приградски саобраћај између Београда, Ресника и Лазаревца. У раду сам уважио чињеницу потреба за редовним саобраћајем и брзих путничких, и теретних возова, а не само приградских и регионалних.zidar":1tty1u4x je napisao(la):Novi red voznje Beovoza, svesno ili nesvesno, otvara novo polje razvoja za regionalnu zeleznicu.
Da li je otvaranje beovoz linije za Novi Sad plod dubokoumne strategije razvoja ili samo puka preraspodela EMV garnitura zbog nedostatka lokomotiva, ne znam, ali sama cinjenica da se Beograd i Novi Sad vezuju u zajednicki regionalni sinski sistem se mora pozdraviti
.........(вратите опцију спојлер).........
Sa 4 garniture mozemo da imamo takt 1h na liniji BGD-NS, i to 0-24h