Mareeram":hbjcjemq je napisao(la):
Jel moze neko da mi kaze da li je ovo izvodljivo sa sadashnjim stanjem i brojem garnitura? Poshto se ja bash ne razumem najbolje, a interesuje me i nashao sam ovo...Hvala.
http://www.imamoplan.com/index.php?/resenja/beovoz-bgvoz-2012/
Sa danasnjim stanjem i brojem garnitura mogao bi da se pojaca broj polazaka Beovoza. Glavni problem je sto Zeleznice Srbije nemaju vise nameru da se bave Beogradom, to prepustaju Gradu i BG:vozu i misljenja su da Beovoz kao takav treba sto pre ukinuti (osim linije za Valjevo koja je najprofitabilnija)
Svoje Elektro-Motorne Vozove salju na medjugradske linije (Sid, Subotica, Uzice) gde bi mogle da saobracaju i standardne garniture umesto da ih uposle na Beovozu (jedan od razloga je sto u Valjevu i cini mi se u Uzicu ili prijepolju postoje postrojenja i strucni kadar za odrzavanje i opsluzivanje EMV i kada te garniture tamo ne bi barem ponekad isle sve bi to moralo da se ugasi)
Nije da ima puno garnitura ali ovo malo sto je u voznom stanju moglo bi daleko bolje da se uposli. Prvenstveno na jacoj vezi izmedju Rakovice/Resnika i centra/Novog Beograda.