direktor":72x115uq je napisao(la):
Kad sam vidio crveni voz i logo DB sve mi je bilo jasno nisi morao da objasnjavas.Grad ce krenuti u remont stanica to je sigurno ali imaju problem da odrede visinu perona pogotovo u vukovom spomeniku koji je 900mm a novi vozovi se prave na 600mm ili pak na 650mm.Za stanicu nbg je uradjen projekat imate dva ponudjena rijesenja u temi bg cvor na
www.railserbia.net
Sta ti je bilo jasno? Lepo sam ti napisao cenu. A od tih 40 miliona, samo na Perone i prilaz istima spadaju 29,4. Znaci stanica NBG moze vec za 30 (realno po cenama radne snage u Srbiji za pola toga) da se sredi od glave (krova) do pete (ulice), dok se ne pocne sa izgradnjom neke manje pristupacke/salterske zgrade za zajednu upotrebu sa autobuskom stanicom.
Od tih 40 miliona, "drzava" bavarska snosi 21,5 Miliona, savezna republika nemacka 13,5, a DB ostatak, znaci 5 miliona. Srbija te sume, u stvari lagano 10 puta vece sume, uzima i razbacuje na sve strane bez da se ista od toga vidi. U tome je razlika. Ne da oni imaju para a mi nemamo, nego da oni znaju kako da koriste svaku paru, dok se kod nas samo zna kako ce se ukrasti svaka para do zadnje.
A o tome sto se neki ovde sekiraju da je peron visok pa misle da mora da se srusi cela stanica....
:lool: :bash:
Valjda moze da se srusi peroncic bez da mora da se rusi cela stanica. Kod ove stanice koju sam prikazao su isto promenili visinu i to u dva pravca: Na peronima za prigradski voz su podigli perone sa 85cm na 95cm, a na peronima za putnicke vozove su spustili perone na 76cm. Toliko o tome dali je moguce ili ne. Peroni su najjednostavnija stvar, par blokova ili betonski zidici, i preko ploca, i gotovo. I uz svo vreme dok su tekli radovi, stanica je bila u punoj funkciji za prigradske vozove koje na toj stanici idu na nekih 5 minuta, za regionalne putnicke i cak ICE vozove.
Nije da stvari nisu moguce ili da su skupi, nego su Srbi jednostavno nesposobni i podeljeni na dve strane. Jedna koja je nesposobna i uopste je ne zanima projekat nego je samo interesuje da sto vise ukradu i kako ce to uraditi, pa lazu narod sa pricama o visini perona, nekim ciframa od stotinama miliona evra koje bi bile potrebne ili kako nece moci da se obavlja saobracaj da bi ukrali sto vise. A druga strana je ili glupa ili slepa pa puste da ih lazu ovi prvi, ili ih jednostavno ne zanima sta se desava sa njihovim parama, za koje ce oni i svoja deca morati raditi na otplacivanju, i zbog kojih se sutra nece moci popraviti ulica, bolnica, skola itd... zato smo tu gde smo, na dnu dna. I nikakva Evropa ni "Srbija za Evropu" (bar nisu slagali, Srbija, zahvaljujuci masovnim kreditima koje nisu koriscene nizasta sta bi pomoglo Srbiji nego pokradeni, ce danas i sutra raditi za Evropu) nece pomoci, nego ce biti sve gore i gore dok se jednom u Srbiji narod ne probudi i vidi sta im se radi.