Izgradnja Parka oko termelektrane kod Marine i izgradnja keja u od Brankovog mosta do bloka 70a, za mene jeste novo, za tebe nije. Ti pod novim smatraš jedino stambene zgrade. Ti vidiš uređenje obale jedino kao izgradnju novih stambenih objekata, ja vidim na drukčiji način.
Oslobodi se straha rehabilitacije prostora uz reku, kao i izgradnje sadržaja koji nisu stambene / stambeno-poslovne zgrade.
Gradu najviše nedostaje da se izgrade pojedine saobraćajnice koje su započete ili planirane, a nikada realizovane ili završene do kraja. Tu pre svega mislim na BK, Istočni Beograd, Zvezdara oko Cvetka, III Beograd, mosti na Dunavu zapadno od Pančevca, UMP, Obilaznica, proširenje pojedinih ulica, sređivanje Pančevačkog mosta...
Da ne zaboravimo i kupovinu novih trolejbusa i to sa ozbiljnom autonomijom, širenje tramvajske i trolejbuske mreže, a ne proširivanje ulica na uštrb planiranog tramvajskog koriodora, nabavka novih kompozicija za BG: voz i prilagođavanje stajališta istim, sa postepenim širenjem tramvaja (pre svega na NBG) nabavljati i nove tramvaje, a stare koji su neupotrebljivi odneti na reciklažu...
Obalni pojas će za mene i dalje biti užasan kada se načičkaju sva ona stambena čuda koja se planiraju. Mene to podseća na sindrom Savskog trga gde se raspad sistema uredio ali je postao sterilan. E tu sterilnost ne želim da vidim uz obalu. Da, želim da se očuvaju pojedini delovi obačle u obliku kakvom su trenutno, uz uređenje i revitalizaciju istih, a može recimo i da se napravi Safari zoo vrt / park na Adi Huji umesto stambenih zgrada, kao što je predlagao
@Дошљак . Eto recimo po belom svetu imamo u više gradova po dva Zoo vrta, pa niko da se zezne da tako nešto predloži, a to možemo 1/1 da preslikamo. Umesto toga se predlažu jarboli, gondola na Kalemegdanu, velika pešačka zona u centru, naplata ulaska kolima u centar, stanogradnja tik uz obalu, pešački most Blok 70a - Ada Ciganlija i urbanizacija Ade oko istog... Čak i ovaj nesretni linijski park nisu u stanju da urade kako treba i da to liči na nešto. E da, umalo da zaboravim da se predlaže iselenje tog istog Zoo vrta na Adu Ciganliju, ironije li, na lokaciju gde je trenutno divlje naselje, a zarad oslobađanja vrednog građevinskog zemljišta za stanogradnju.
Napisah u prethodnom pasusu šta Beogradu kritično i hronično fali i to smatram prioritetom svih prioriteta.
Hipodrom po najnovijem planiraju da isele u Ovču, a na njegovom prostoru da nikne BNV 3. Takođe, GUP 2041 predviđa i iselenje kompleksa Kliničkog centra, za sada na lokaciju oko Novog Bežanijskog groblja jer zauzima prostor vrednog građevinskog zemljišta.