Dobro, ali kakve veze ovo ima sa Starim sajmištem?
Ne znam čemu smajli, ja se ne pitam za trasu metroa.
I dalje mašiš poentu. Možeš da braniš trasu metroa do sudnjeg dana, što se kaže, ako hoćeš, a i da je isto tako napadaš, ona je u kontekstu mog odgovora nebitna. Oko toga možemo da se raspravljamo, što suštinski i radimo, i to ne utiče na mišljenje oko tvoje konstatacije. Tvoja konstatacija je bila da je nemoguće graditi metro ispod zgrada, a ja naveo postojeći primer Humske kao kontra primer onoga što si naveo, tj. da je ipak moguće.Ja sam razumeo da se tvoj komentar odnosio na trasu metroa da ti se ne svidja sto prolazi tuda.
Ja tu trasu nemam sta da branim ili napadam, moram samo da je uzmem u obzir kao deo projektnog zadatka jer prolazi kroz područje koje treba urbanistički da organizujem pa samim tim utiče i na raspored zgrada, ulica zelenih površina itd.
Da li su tu uzete i primedbe onih koji su protiv tog kvarta i koji su za ostanak Sajma na tom mestu?Maliciozni komentar upućen meni koji pravi urbanistički projekat koji uzima u obzir sve primedbe Beobuild forumaša da se napravi jedan lep evropski kvart kakav zaslužuje Beograd.
Znači ako sam dobro protumačio tvoj odgovor zavijen u oblande, pošto nemaš kohones da na "osetljiva" pitanja odgovoriš direktno i nedvosmisleno, nisu uopšte uvažene primedbe građana koji su za ostajanje Sajma u ovom obliku kakav je danas. Delimično ostajanje hala (2-3) ne smatram kompromisom.Odredjene zgrade sajma će ostati.
Sajam kao sajam se seli i tu se priča završava. On definitivno ide u Surčin.
Pripreme za njegovo projektovanje su već započete
Područje sajma se urbanizuje kao prirodni nastavak grada.
Jedino pitanje koje se u ovom trenutku postavlja je kako će to da se izvede i kako će to da izgleda na kraju, kakva će biti ulična matrica, kakvi će biti gabariti zgrada, koliko će biti zelenila, kakva će biti arhitektura.
Sto se tiče tehničke izvodljivosti na tvoje pitanje da, moguće je izgraditi zgrade iznad metroa ako je metro kaseta predvidjena za to.
U masterplanu koji radim trasa bivseg zeleznickog koridora se ne dira i predvidjena je kao zelena povrsina sa mogucnošcu promene namene u neki vid linijskog parka, bici staze, šinskog sistema tipa tramvaja ili LRT.
Ali isto tako nemaš ništa protiv da radiš projekat širenja BNV, odnosno BNV 2, sa sve metroom tuda.Sto se mene tice ja nemam nista protiv toga da sajam kao sajam ostane u halama 1, 2, 3, kao i da metro ne prolazi područjem sajma nego negde drugde ja ne mogu da utičem na to jer su to politicka pitanja o kojima ja ne odlučujem.
Ako neko zeli da predlozi neki projekat gde sajam ostaje na svom mestu, slobodno moze da uradi svoj urbanisticki projekat i da predlozi tako nesto.
Isto kao što će uvek moći da se retroaktivno vrati Savski amfiteatar u prethodni izgled.Ja sa ljudima koji su imali primedbe da sajam kao sajam ostane tu nisam imao kontakt a to ni ne utiče na ono sto ja radim jer izvorne hale ostaju na svom mestu i ako neko resi da sajam ostane na toj lokaciji (u sta sumnjam) uvek ce moci retroaktivno to da se uradi.
Meni je samo problem kad dodju ostrašćeni ljudi sa antiprotivnim stavovima koji odmah napadaju sagovornika samo zato sto neko njih nije pitao za mišljenje.
Ti i Vučko ste našli na kritikujete projekat koji niste čak ni videli i odmah ste politizovali celu stvar.
Koji problem vi imate???
Od glupave trafostanice na trasi metroa odosmo u debeli off zato sto si ti u stanju na bilo sta sto bi ja rekao da kažeš suprotnu stvar samo da bi kontrirao, naravno uz spustanje diskusije na lični nivo.
Mani me tih SNS tipskih odgovora i izvrtanja. Sam si rekao da si uvažio primedbe ljudi sa foruma, a ja sam najnormalnije pitao da li je tu uključeno i mišljenje ljudi koji su protiv tih zgrada, zelenila i drugih planiranih stvari na prostoru Sajma. Niko te nije bio po ušima da to spominješ. To što ne umeš da prihvatiš kritiku i drukčije mišljenje nije moj problem. Kao i bilo ko drugi, iznosim svoje mišljenje o projektima i nemam problem da kažem da se sa nečim ne slažem, niti ikome govorim da politizuje neke stvari jer ima drukčije mišljenje od mojeg. Jedino što sam isticao i kritikovao je inertnost nekih članova nakon što su uplovili u političke vode.
Kada ono beše kreće uklanjanje Starog savskog mosta?Ako se ti zalazes da prostor sajma ostane takav, ti predlozi to gradskim vlastima samo što je 99,99999% šanse da te odbiju. Samo ćeš da gubiš vreme i to je realnost svidelo se to tebi i ljudima koji se zalažu za to ili ne.
Kada ono beše kreće uklanjanje Starog savskog mosta?
Možeš da ne učestvuješ u projektu.Nema tu SNS tipskih odgovora ti precenjujes moje mogućnosti ja nisam političar i ne mogu da ukinem metro ili da promenim njegovu trasu i da zelim to kao sto ne mogu da resim da sajam tu ostane ako je predvidjen za selidbu.
Meni je isto dal su kanjoni ili prostor kao što je u mom naselju, soliteri u okruženju sa zelenilom, ako smatram da neki prostor ne treba da se menja.Krajnji rezultat zavi samo od toga da li ovo radi neko ko mari za izgled i kvalitet urbanizma ili ne, e onda mozes ocekivati kanjone, zidine dvokrilne i trokrilne ormane a to niko ne zeli zar ne?
Što bi narod poludeo zbog nečeg što smatra jednom malom pobedom?Odloženo do daljnjeg. Samo im fali još i za to da narod poludiŠapić: Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta
Šapić je rekao da će se sačekati sa demontažom starog Savskog mosta, jer je potrebno da se uradi i tunel, bez koga most nema istu svrhu.www.euronews.rs