Space Motion
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 05.06.2021.
- Pohvaljen
- 3.014
Pa da su uzeli sad da ga demontiraju poludeo bi, borio se narod protiv demontaže konstantno. Možda se nisam dobro izrazio
I eto na kraju dođosmo do toga da je bilo nepotrebno prozivanje za političarenje, kada u osnovi imamo različita mišljenja i poglede na to kako grad treba da izgleda.Ja zelim da učestvujem u projektu jer mislim da taj deo treba da se urbanizuje i to je moje lično uverenje.
Sto se ostalog dela područja tiče, ne znam na sta se pozivaju ljudi koji se zalazu za očuvanje nečeg kad ne postoji nista.
Trava da se očuva? Osim livada i nekih privremenih objekata nema tu sta da se sačuva.
To bi ti bilo isto kao da ja krenem da radim projekat za gradnju na površini preko puta Kule Nebojša, a kada neko kaže da je za očuvanje celine, ja mu kažem kakpo tu ne postoji ništa, samo klupe i trava, a prethodno sam napisao da se zalažem za to da se Kalemegdan očuva u sadašnjem ili nekom izvornom obliku. Uz to napomenem kako je ovo projekat koji nije zatvoreni kondomijum i kako će u stvari biti jedna velika pešačka zona bez kola, koja gravitira ka reci.
Ту и јесте проблем, што градска управа силује постојеће функционалне садржаје а игнорише нешто што стварно ружи обале града и стварно оградом одваја грађане од реке као што су грађевинска предузећа са шљункарама, цементним базама и паркинзима механизације дуж целе обале од топлане до старог железничког моста.Teoretski bi mogao da napravim jednu fotomontazu recnog fronta sa novim zgradama na lokaciji izmedju toplane i mosta preko Ade, zapravo mesto koje je Dosljak predlozio.
Posto imam sve te zgrade modelizovane u 3D treba samo da ih preselim preko puta reke onda slikam sa dronom i ubacim render u tu sliku.
Ali ne znam sta se dobija time kad to nije u planovima gradske uprave za urbanizaciju u ovom trenutku. To bi ostalo u domenu imaginarnog neostvarenog Beograda.
Ja mislim da ovde vise vlada neki strah da je bolje da ostane ovako kajo jeste nego da se nesto menja iz straha da se to menja na gore.
U psihologiji postoji to stanje ne znam više kako se to zove.
To što ti nazivaš kontrom se stručno zove "imati mišljenje i stav". Objasnih u prethodnom delu posta šta to znači.Ima Beograd puno da uči od ostalih evropskih gradova samo što je nekom poput tebe to jako teško objasniti jer ti uvek odgovaraš kontrom.
A mi generalno nismo nikad imali ni vrhunske urbaniste ni vizionarske arhitekte a po najmanje dobre političare.
Jer u kontekstu da Beograd poseduje ogromne neizgradjene povrsine pored reke a to su alfa pozicije ogromne vrednosti, uopste nije pitanje da li će se graditi zgrade pored reke nego kakve ce se zgrade graditi pored reke, za 5, 20, 50 godina, nije bitno kad ali izgradiće se kad tad.