astrodule
Professional
Ova slika je bukvalno za Beograd ista kao ona za Nju Jork sa sljakerima na soliteru u izgradnji kako jedu.
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PRIREĐIVANJE SAJMOVA I IZLOŽBI BEOGRADSKI SAJAM DOO BEOGRADНе знам има ли у 2023. години смисла разматрати пословне резултате (да ли има излагача, посетилаца...) ДРУШТВЕНОГ ПРЕДУЗЕЋА (ДП - !!!) Београдски сајам.
I da je to istina, da Sajam ne mora da bude na sadašnjem mestu jer je smanjena posećenost sajamskih priredbi, zašto ne postoji neka analiza koja bi tačno utvrdila koliko je smanjena posećenost u odnosu na periode od pre 10, 20 i 30 godina. Nakon te analize bi onda trebalo napraviti studiju na koju lokaciju bi trebalo premestiti Sajam. U toj studiji bi bilo nekoliko lokacija koje bi trebalo da imaju dobru saobraćajnu povezanost i da je zemljište infrastrukturno opremljeno ili da može da se opremi bez nekog velikog troška. Ja sam siguran da bi ta studija pokazala da ima nekoliko lokacija u okolini Beograda koje bi bile bolje rešenje za novi Sajam nego predloženo rešenje u surčinskom polju. Naprimer, kod Ovče već postoji pruga i pančevački put koji ima 3+3 trake, tako da za tu lokaciju uopšte ne bi morala da se gradi dodatna saobraćajna infrastruktura kao što mora za predloženu lokaciju u surčinskom polju. Eto, već sam uštedeo državi bar 100 miliona evra.
Dalje, zašto bi moralo da se gradi stambeno naselje na lokaciji sadašnjeg Sajma, jel stvarno moramo svu obalu pored reke izgradimo sa soliterima od 20+ spratova? Nek mi neko nađe još neki grad u Evropi koji je u centru grada tako zagradio obale reka.
Ko su vlasnici? Kad se prodavao Sajam, osim onda 2008/09, kad je propala prodaja?? I kome?PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PRIREĐIVANJE SAJMOVA I IZLOŽBI BEOGRADSKI SAJAM DOO BEOGRAD
Panto kratka provjera na apr prosto je nema društvenog preduzeća
Ja hoću, sentimentalno sam vezan za ovaj sajam. Čak i ako ostave Halu1 samo.Pitanje za sve. Da li ćete protestvovati na Sajmu kada dođe trenutak da se pojave bageri, ili je ovo što pišete ovde vaš maksimalni domet?
Ja hoću, a mislim da bi bilo dobro da protestujemo pre, jer kad dođu bageri manje su šanse da se nešto promeni (mada je možda veća medijska pokrivenost).Pitanje za sve. Da li ćete protestvovati na Sajmu kada dođe trenutak da se pojave bageri, ili je ovo što pišete ovde vaš maksimalni domet?
U studiji zaštite životne sredine za metro liniju se jasno vidi namera da se iseli Sajam: