Šta je novo?

Beogradski izbori (očekivanja, planovi, ideje)

Председников PR тим, је ионако млитавој опозицији, преузео све теме - од економије, преко Украјине, до Косова

наречени Председник, који је пре само годину и по дана, не треба заборавити, освојио громопуцателних 2.225.000 (словима: преко два милиона) гласова, у тренутку, када је постојала изузетна мобилизација анти-режимски настројених грађана

данас је, чини ми се, такав елан, непостојећ, и равнодушје ескалира, тако да је могуће да СНС и сам, без СПС-а, формира градску владу...

Ocekujem koaliciju SNS-neki iz desne koalicije ili SNS-neki iz leve koalicije,
U Beogradu moze dobro da se krade i zato pada "dogovor".

Мислиш да ће да испале СПС?
svako ce uci sa SNS u vlast, im asredstava da se svi namire.
Ako ne bude moglo s opozicijom, bice SPS.
Problem sa levim partijama koji ima SNS je sto su oni na platnom spisku Ambasde pa ce morati da im da dobru ponudu.

Самоуверени Ђука.

1700380770298.png

Pitanje sto izbacuje ljude iz svoje advokatske kancelarije kada mu dodju s stranackom clanskom? Jel sto misle da je dzabe usluga ili pitaju za popust?

Bojim se da pored ovakve opozicije, SNS zadržava Beograd. I to bez većih problema.
Ne samo zbog opozicije, kao takve. Ponovo se masovno dovoze ljudi iz unutrasnjosti (iz sredina gde nema izbora) i prijavljuju na Bg adrese za glasanje...
Bar sada kada sam bio u Srb, bio sam do Policijske Uprave i komentarisali su sluzbenici kako krece talas prijava prebivaliosta za izbore

Мислом да је прича за Београдске изноре сад скроз јасна. Гласа се или за Шешеља или против њега. Апстиненција од гласања је директан глас Шешељу због система прерасподеле гласова. @MC_

Мислом да је прича за Београдске изноре сад скроз јасна. Гласа се или за Шешеља или против њега. Апстиненција од гласања је директан глас Шешељу због система прерасподеле гласова. @MC_
Shvatio sam tu tuznu istinu.
Zato cu da glasam. Zapusicu nos i glasacu. Jer Seselj smrdi najvise.
Koliko god da sam bio za bojkot, to je sada nemoguce i stetno.

Да видимо листе које имамо до сада у Београду за градске изборе:

1. Александар Вучић - Београд не псме да стане - СНС, ПУПС, Српска радикална странка, СДП Србије, СВМ, Покрет социјалиста

2. Ивица Дачић - пемијер, Тома Фила - градоначелник - СПС, Јединствена Србија

3. Коалиција Србија против насиља - ССП, Зелено-леви фронт, Народни покрет Србије, Србија центар, ДС, Не давимо Београд, Еколошки устанак, ПСГ, Заједно, Ново лице Србије, Покрет за преокрет, синдикат Слога

4. Национално окупљање - Заветници, Двери

5. Нада за Београд - НДСС, ПОКС

6. Руска странка - Слободан Николић

Стварно се надам да су канцерогеном Вјекославу ово последњи избори на којима учествује, у сваком смислу.

Evo da dodam i ja šta bih voleo da se desi posle izbora nevezano ko će činiti gradsku vlast:

1. Uspostavljanje i primena strogih standarda za održavanje grada. Drugim rečima da se kompletan centar grada, širi centar, Novi Beograd i Zemun održavaju po identičnim standardima kao u BNV (kasnije deo tih standarda primeniti i u održavanju ostalih delova grada).

2. Nulta tolerancija na udarne rupe i oštećenja na kolovozu (kompletna popravka oštećenja u roku od 12-24 sata + jednostavno refundacija troškova svakom koji je oštetio auto/točak/felnu prelaskom preko rupe ili oštećenja, preko aplikacije popunjavanjem forme, sa uploadovanim računim popravke i fotografije oštećenja).

3. Uspostavljanje i primena strogih standarda za održavanje stambenih zgrada (da svaka stambena zgrada bude održavana po modelu koji se primenjuje u zapadnoj Evropi, idealno po standardima u zemljama Beneluksa i u Skandinaviji)

4. Masovna izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža u svim delovima grada + proširenje trenutnih garaža gde je to moguće

5. Proširenje buleva/ulica gde je to moguće (Omladinskih brigada, Jurija Gagrina, Heroja od Košara, autoput kroz grad, itd.)

6. Masovna izgradnja malih kružnih tokova na svim raskrsnicama na kojima su "rizična uključenja" ili se često dešavaju sudari ili su česti čepovi zbog semafora

7. Potpuna zabrana pušenja u kafićima, restoranima i noćnim klubovima na nivou grada (da to ne zavisi od eventualnog uvođenja na republičkom nivou, već da grad može da uvede samoinicijativjo)

8. Nulta tolerancija i ekstremno visoke kazne na "sitno đubre" (bacanje pikavaca na ulici, bacanje praznih flaša, ne skupljanje izmeta iza kućnih ljubimaca... sve ono što ruži i prlja grad "na sitno" ali na kraju pravi neuredan grad.

9. Nulta tolerancija i visoke kazne za grafite i žvrljanje javnih površina (antigrafit sloj na sve javne površine, fasade...)

10. Nulta tolerancija, ekstremno visoke novčane kazne i krivična odgovornost za bilo koji vandalizam i uništavanje javnih površina

11. Nulta tolerancija i ekstremno visoke kazne za bilo kakvo bahaćenje u saobraćaju (uključujući i neproposno parkiranje, naročito vozačima koji prekriju tablice da ih ne bi snimilo sokolovo oko)

12. Obavezno povećanje energetske efikasnosti stambenih zgrada (zamena stolarije, dodavanje izolacije...) sa hitnom egzekucijom

13. Uvođenje zone ograničenog saobraćaja koja bi se plaćala ENP tagom i koja bi bila aktivna u periodima kada je najveća gužva (npr. od 8 ujutru do 20h radnim gde bi dnevna karta koštala na primer 300 din)

14. Jasno označavanje svih zona gde se vrši snimanje saobraćaja (kamere za brzinu, crveno svetlo i sl.)

15. Sistemsko rešavanje prosjaka, sa akcentom na prosjake koji su maloletnih lica (uvođenje tih ljudi/dece u normalne životne tokove jer nije normalno da dete od 5-6 godina u 10 uveĉe stoji na bulevaru Heroja od Košara ili ispred McDrive-a na Bežanijskoj kosi i prosi u ime i za račun verovatno svojih roditelja ili nekog drugog ko ih je naterao na to)

To su neke stvari koje meni lično predstavljaju prioritet za novu gradsku vlast, ko god to bio.

@dejanbg88
Tacku dva prosiriti na trotore i sve javne povrsine kojima se krece bilo koja osoba, jer sto da vlasnici vozila budu privilegovani od pesaka i ostalih.
Tacke 3. i 12. Ko ce da obezbedi sredstva za osobe koji nemaju od cega da uloze?

Zasto se odugovlaci resavanje sporova grada i povezanih lica poput Direkcije za izgradnju Bg i planova koji obuhvataju mali prostor i, ili mali broj ljudi. Te sporove resiti pre svega na akcentu gde grad ne dozvoljava gradnju vlasnicima parcela zbog infrastrukture kao i ovim kocenjem ugrozava sigurnost ulaganja u renoviranje objekata u kojima ljudi zive.

@bunanub pa dobro, ali onda ljudi/stambene zajednice koje ne mogu da plate ovo sto sam naveo na 3. i 12. bice ostavljeni na cedilu

@bunanub pa dobro, ali onda ljudi/stambene zajednice koje ne mogu da plate ovo sto sam naveo na 3. i 12. bice ostavljeni na cedilu
Nek' se snadju. Uostalom, ima stotine miliona € i za NAZI stadion i za utakmice Brentford-Bornmut i za jarbole i za bnv, pa sto ne bi bilo i za izolaciju zgrada?

Tacke 3. i 12. Ko ce da obezbedi sredstva za osobe koji nemaju od cega da uloze?
Kredit od strane drzave, sa veoma niskom kamatom ukoliko stambena zajednica nema novca na racunu. Stanari ce placati na rate, i kako treba. Ko nema, prodaj stan, jer u svoju zgradu ulazes, ne tudju.
Naravno, stambena zajednica i stanari da imaju pravo odabira izvodjaca, a ne burazerskih firmi, pa da se ne dobije legitiman nacin da stanari odbijaju da placaju.
Sa ovim narodom, jedino je takvo resenje moguce, jer se sam secam kolika je muka bila da se postave stubici ispred ulaza nase zgrade, bas jer su se neki pravili pametni i nisu hteli da placaju, jer im skupo.

Nek' se snadju. Uostalom, ima stotine miliona € i za NAZI stadion i za utakmice Brentford-Bornmut i za jarbole i za bnv, pa sto ne bi bilo i za izolaciju zgrada?
Pa dobro, moze i tako, da se sami snađu ili preko države da uleti pomoć, ali mislim da je ipak bolje prebaciti na EU jer od EU treba samo uzimati koliko god je to moguće i to je jedino treba da nas zanima.

Treba razlikovati dve stvari prvo neke stvari su skupe svima, a neki nemaju da daju tu treba da radi socijalna strana drzave. Sada ko nema neka proda stan mi zvuci kao Kori Udovicki mozda bi i do toga moglo doci ali pre svega da se svima uspita poreklo imovine ali dobro to je ipak za drzavu a ne gradski nivo.

Vrh