Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Radi se o Compass River city hotelu (jako lepo izgleda unutra) i ne vidim u čemu je problem da se dislocira na Savsku- NBG ili Dunavsku obalu? Na Dunavskoj obali imamo 2 brod-hostela.

Problem je u tome što rade na divlje i na silu.

Compass river city Hotel je ranije bio u Roterdamu i dolazak u Beograd je najavio na svojoj internet stranici.
http://www.hotelcompass.rs/ Kada brod iz inostranstva dodje u Beograd i prevali preko 1000km kroz raznorazne države,on valjda treba da ima neke "papire" tipa maršuta, koliko će dugo ostati u Bgd-u, na kojoj lokaciji itd?

Veliki je problem ako isti sada dislociraju na NBG ili Zemunsku obalu, osim ako nece za isti da uklone neke od postojecih splavova. Prakticno jedini preostali slobodan deo obale je novi kej u Zemunu i ono jadno parce izmedju dva mosta na Savi, zaista bi i camac jos da tu privezu bilo previse, ne ovo cudo. Od svih mogucih kejeva ostace nam nista.

Prosao danas, brod jos uvek stoji na istoj lokaciji

NELSON HAHA;117469156 je napisao(la):
Почело је чишћење Савског рукавца код Аде Циганлије. Топчидерска река је нанела огромну количину муља и осталог талога приликом мајских поплава.
Посао се изводи прилично примитивно. Ровокопач је натоварен на самоходни брод "Нева" и са њега насумице чисти дно. Натоварен је и један мањи багер који равна оно што ровокопач извади из воде.

---1.jpg

---2.jpg

---3.jpg

od nelson hahah sa ssc

Koliko bi bilo efikasnije, kvalitetnije i mnoogo jeftinije za nas Bgbudjet da su postupili po predlogu sa Beobuilda
kada je u rukavcu vodostaj bio bas minimalan ....

Tačno, velika prilika je propuštena kada se završavala izgradnja mosta.
Ali majske poplave su nanele još više mulja i đubreta, pa bi ušće Topčiderke opet moralo da se čisti ... na stranu što ceo rukavac mora da se očisti.
Ne znam ni kako bi, kojim mašinama i na koji način očistili samo mesto uliva Topčiderke u rukavac, da nije visok vodostaj.

Прошао вечерас, брод је уклоњен.

Super. Šta je sa onim limenim splavovima kod metalnog mostića?

Slike slike ili se nije desilo , bas me zanima gdje su ga odvezli

Nisam stigao ranije da postavim sliku od četvrtka (slikano tokom trčanja pa je zato samo jedna), jer očigledno stanje nije isto sada, ali toga dana Kaluđerica na vodi je imala i svoju marinu.

2014-09-18-174644.jpg

Takođe iza žbunja (od mostića pa ka Beton hali), je živa i raste još jedna velika marina sa 5,6 pontona i gomilom vezova.

E zato danas nisam bio lenj, pa sam posle trčanja rešio odmah da vas počastim novom eksluzivom:

2014-09-20-133933.jpg

Ali to nije sve:

Onaj limenjak se prebacio između dve nove marine, a na istoj slici kao bonus nalazi se i ČEda Jovanović u romantičnoj šetnji sa ženom pored Kaluđerice na vodi:

2014-09-20-133944.jpg

Inače na tom mestu sam 10 minuta ranije sreo zmiju od bar metar i po i prilično debelu.

Evo i par primera šta radimo na najatratkivnijim obalama....

Pre 2 nedelje sam uslikao novu rampu koja je postavljena kod kule Nebojša:

2014-09-06-115632.jpg

Ta rampa je sada izvaljena. Pretpostavljam da se pod okriljem noći ovde sada odvijaju prilčno živahne aktinosti zbog tolikog broja čamaca na novoj marini.

Zatim, svi znamo za policijske splavove kod Brankovog mosta, pa evo jedne slike sa skupa od pre dve nedelje. Pretpostavljam da je poziv ovako nekako glasio:

Dragi naši, dođite da proslavimo zajedno............ parking obezbeđen na bisiklističkoj stazi, na nasipu :bash: :bash: :bash:

2014-09-06-114441.jpg

Opet sam morao da slikam iz trka, a da sam imao više vremena videli biste bar 10 parkiranih automobila.

Jedan od "bisera" koji sam čuo, a uklapa se u ovu priču bio je slučaj jedne mlade,nadobudne pandurke koju je jednom prilikom pitala jedna gospodja što gazi po travi a ona joj odgovorila " ko travicu čuva,može da je i gazi" :bash: :roll:

Goje, plusevi.

Odgovor za pandurku: "Ne, ko travicu jede, može da je i gazi"... verovatno se ne bi dobro završilo :)

Posto ne vozim bicikl, retko sam na delu keja kod sajma i moram priznati da sam se ove pre par meseci vrlo neprijatno iznenadio kada sam video da od sajma moze bez bilo kakve rampe na kej. Naravno uvek se sa brankovog vide vozila oko ove policijske stanice, ali me iznenadilo koliko se deo kod sajma prakticno i tretira kao parkig.

Ono sto je jos gore je stanje onog sada jadnog dela rastinja koji je obelezen kao staniste ptica, sa oznakom o zabrani prilaska, a tamo uredno splavovi i jos su posekli nistko siblje da im ne smeta, sto je jasno zabrnjeno na znaku. mislim na ovaj deo
http://binged.it/1qUFaBE

GOJE":1n3z3teq je napisao(la):
Inače na tom mestu sam 10 minuta ranije sreo zmiju od bar metar i po i prilično debelu.
Ништа страшно смук, вероватно се накркао глодара. Наравно непријатно је кад се изненада сретне, а иначе је доста корисна змија, због уништавања разноразних глодара.

dsc01228.jpg

dsc01230.jpg

dsc01231.jpg

dsc01232.jpg

dsc01233.jpg

dsc01234.jpg

dsc01235.jpg

dsc01236.jpg

dsc01237.jpg

dsc01238.jpg

dsc01239.jpg

dsc01240.jpg

dsc01241.jpg

sa ovg broda splava bjelog ili ovog pored je tukla muzika samo tako
dsc01242.jpg

dsc01243.jpg

dsc01244.jpg

dsc01245.jpg

beton hala sredjivanje
dsc01246.jpg

dsc01247.jpg

smece docekuje goste
dsc01248.jpg

vozi se ko kud oce
dsc01249.jpg

dsc01250.jpg

dsc01253.jpg

izlozba na neobvnom mjestu
dsc01254.jpg

dsc01255.jpg

dsc01256.jpg

privremeni objekat
dsc01257.jpg

dsc01258.jpg

dsc01259.jpg

dsc01260.jpg

dsc01261.jpg

dsc01262.jpg

dsc01263.jpg

Poreska uprava: Vlasnici splavova utajili porez
Tanjug | 20. septembar 2014. 22:00 | Komentara: 5
Tokom kontrole više velikih ugostiteljskih objekata u Beogradu Poreska uprava je, u saradnji sa policijom, BIA i Tužilaštvom, ustanovila da postoje indicije da su vlasnici pojedinih objekata utajili porez
Tokom kontrole više velikih ugostiteljskih objekata u Beogradu Poreska uprava je, u saradnji sa policijom, BIA i Tužilaštvom, ustanovila da postoje indicije da su vlasnici pojedinih objekata utajili porez.

Najavljuju da će biti podnete krivične prijave protiv više odgovornih lica. Kontrolisani su ugostiteljski objekti, splavovi i noćni klubovi u Beogradu.

Kako je RTS-u rečeno u Poreskoj upravi, sumnja se da se znatan deo prometa u pojedinim ugostiteljskim objektima ne evidentira preko fiskalne kase.

Za takve i slične prekršaje predviđena je zabrana obavljanja delatnosti do 60 dana, a zaprećene su i kazne. Za pravna lica su od 100.000 do dva miliona dinara, a za preduzetnike od 50.000 do 500.000 dinara.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... jili-porez

Jugoslovensko rečno brodarstvo pod lupom policije

U Jugoslovenskom rečnom brodarstvu policija je otpočela istragu, a pod lupom će biti nenamensko trošenje novca, malverzacije sa preprodajom nafte na brodovima, ali i neki sumnjivi ugovori sa privatnim firmama.
Protiv aktuelne izvršne direktorke Biljane Čvertkov i pojedinih članova rukovodstva podneto je više od 20 krivičnih prijava, potvrđeno je Danasu u Upravi za privredni kriminal MUP.

http://novibeogradafera2.blogspot.com/2014/09/jugoslovensko-recno-brodarstvo-pod.html

Hotel brod iseljen
I. Preković | 23. septembar 2014. 07:13 | Komentara: 1
Kruzer premešten na novobeogradsku obalu Dunava, kod „Juge“. Objekat bi mogao da bude otvoren za doček 2015.
BUDUĆI hotel brod, za koji je inspekcija utvrdila da je postavljen nelegalno kraj Kule Nebojše, izmešten je u subotu na novobeogradsku obalu Dunava, nedaleko od hotela „Jugoslavija“. Investicija „teška“ oko 3,5 miliona evra svoju stalnu luku traži već tri godine, a mesto gde će trajno spustiti sidro i dalje je neizvesno.

- Brod je izmešten čim su ispunjeni vremenski i tehnički uslovi za to i u okviru rokova koje nam je dostavila inspekcija u zaključku - kaže za „Novosti“ Tatjana Stojaković, direktorka preduzeća „MPS tim d.o.o.“, koje je vlasnik broda. - Želimo da zauzmemo onu poziciju koja će pogodovati gradu, ali i turistima.

Rečni kruzer gotovo da je spreman za primi prve goste - uređuju se poslednji detalji u unutrašnjosti, probranih 70 kandidata od 1.600 prijavljenih za posao danas završava obuku, ali gde će biti njihovo radno mesto i dalje se ne zna.

- Pratimo konkurse za dodelu lokacija na rekama još od 2009. ali su oni ili poništavani ili je dozvola važila isuviše kratko - objašnjava Stojakovićeva.

Brod „Viktorija Kruzina“, a sada hotel „Kompas“ sa 88 soba, dobiće svoje konačno mesto na novom konkursu. Do tada rezervacije gostiju pristižu, pa se uprava nada da će njihova paluba biti otvorena za doček 2015. godine.

MESEČNI “PARKING“ 3.000 EVRA

TOKOM adaptacije olupine koja je misterizno potonula u nemačkoj luci pre aukcije, ali i u njenu kupovinu, uloženo je oko 3,5 miliona evra. Veliki udeo u tome bila je i ležerina u „Luci Beograd“. Rečni „parking“ mesečno stajao je preduzeće „MPS d.o.o.“ čak 3.000 evra.

BUDIMPEŠTA BILA PRVA OPCIJA

VLASNICI kruzera prvobitno su razmatrali da svoj hotel na vodi otvore u Budimpšti gde su im ponudili odmah lokaciju, ali i grejs period od plaćanja takse. Ipak, zbog predviđenog poreza od 20 odsto, vlasnici su se opredelili za Beograd.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... od-iseljen

Vrh