Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Вожд":1j5y4lv5 je napisao(la):
Ево и разлога побијања шипова које сам помињао..

dsci5910.jpg

dsci5920.jpg

Ja sam te razumeo da su poboli šipove unutar ostataka bedema koje se nalaze između pruge i šetališta, a ne u koritu reke.

Možda je ovo samo "vez" zbog manjka prostora kod pristaništa i Beton hale?
Putnici bi trebalo da se iskrcavaju na ponton na kojem je zvaničan granični prelaz, zar ne?

I ja sam se prilično zbunio videvši ovu grdosiju na ovom mestu. Nikad ne bih rekao da je na tom mestu (3m od malog bedema), voda dovoljno duboka, obzirom da je u neposrednoj blizini deo koji je pri normalnom vodostaju potpuno suv.

Takođe mi nije jasan razlog vezivanja brodova ovde. Putnici definitivno ne mogu da se iskrcaju jer to nije ni predviđeno. Za potrebe održavanja definitivno nije. Jedino ostaje kao rezervni vez, ako je na primarna dva sve krcato, ali i to smo videli da se rešava paralelnim vezivanjem.

Cujem da je sinoc zurku na splaovovima uvelicala drzava sa svojim organima vlasti , zandarmima , finansima ,poreznicma

Brod koji je gore privezan po mojim saznanjima je brod Victoria Cruziana. koji je bio potpljen izvucen dovucen kod nas sredjen i uredjen za hotel na vodi , Ovo ce mu biti izgleda trajno priveziste , vjerovatno ce uskoro proraditi , kad mu obezbede prikljucke , predhodna ekia nije dala dozvole nova kao stov vidom je to dozivolila

direktor":v0jvxhy5 je napisao(la):
Brod koji je gore privezan po mojim saznanjima je brod Victoria Cruziana..... uredjen za hotel na vodi , Ovo ce mu biti izgleda trajno priveziste , vjerovatno ce uskoro proraditi....

Nadam se da ce Milos napisati neku reč više u temi o hotelima :)

direktor":1rhw1pay je napisao(la):
Brod koji je gore privezan po mojim saznanjima je brod Victoria Cruziana. koji je bio potpljen izvucen, dovucen kod nas sredjen i uredjen za hotel na vodi. Ovo ce mu biti izgleda trajno priveziste , vjerovatno ce uskoro proraditi, kad mu obezbede prikljucke, predhodna ekipa nije dala dozvole, nova kao sto vidim je to dozvolila

Koje divljaštvo. U blizini je samo parking kod Kule Nebojše, a koloma je zabranjeno da prilaze reci.
Tuda prolazi biciklistička staza i baš tu je kritična "slepa krivina" i suženje...ma svi zamo to mesto.

I ovi tu usidre - hotel????
Ovi su protiv civilizacije, majke mi!

Izvjestaj sa nocasnje drzavne zurke

AKCIJA Rigorozna noćna kontrola ugostitelja u Beogradu

Tanjug | 07. 09. 2014. - 09:10h | Foto: N. Kostić - Ilustracija | Komentara: 35
Službenici Poreske uprave, Inspektorata za rad i pripadnici MUP-a noćas su u zajedničkoj akciji kontrolisali rad velikih ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, preneo je RTS.

U akciji je, kako se navodi, učestvovalo oko 150 pripadnika MUP-a i više od 20 inspektora Poreske uprave i inspektora za rad, koji su kontrolisali nekoliko velikih splavova.

Reč je o kontinuranoj akciji na sprovođenju programa vlade u borbi protiv sive ekonomije, korupcije i organizovanog kriminala, koji uključuje i proveru ugostiteljskih objekata.

- Cilj kontrole je borba protiv sive ekonomije i nelegalne trgovine akciznom robom, upotreba alkohola bez akciznih markica - rekao je za RTS zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković.

Poreska uprava će pored toga zajedno sa Inspektoratom za rad vršiti kontrolu zaposlenih u velikim ugostiteljskim objektima u smislu njihove prijave i plaćanja poreza i doprinosa, dodao je Marinković.

Prema njegovim rečima, akcija će biti nastavljena i u narednom periodu u koordiniranoj akciji svih državnih organa i uz podršku Vlade Srbije.

Inspektori su posebu pažnju obratili na kontrolu softvera koje pojedini vlasnici koriste za vođenje dvostrukog knjigovodstva čime se nanosi velika šteta budžetu.

- Ovo je država na delu zato zato što imamo integrisanu kontrolu i akciju u kojoj učestvuju Poreska uprava, Inspektorat za rad, uz apsolutnu podršku MUP - a - izjavio je direktor Inspektorata za rad Bojan Jocić.

Policija je kontrolisana i dokumenta, kao i da li ima nelegalnog oružja i droge, a prvi rezultati akcije trebalo bi da budu poznati već u ponedeljak.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/493...lja-u-Beogradu

direktor":24akslk8 je napisao(la):
Izvjestaj sa nocasnje drzavne zurke
AKCIJA Rigorozna noćna kontrola ugostitelja u Beogradu
...........
Inspektori su posebu pažnju obratili na kontrolu softvera koje pojedini vlasnici koriste za vođenje dvostrukog knjigovodstva čime se nanosi velika šteta budžetu.
- Ovo je država na delu zato zato što imamo integrisanu kontrolu i akciju u kojoj učestvuju Poreska uprava, Inspektorat za rad, uz apsolutnu podršku MUP - a - izjavio je direktor Inspektorata za rad Bojan Jocić.
Policija je kontrolisana i dokumenta, kao i da li ima nelegalnog oružja i droge, a prvi rezultati akcije trebalo bi da budu poznati već u ponedeljak.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/493...lja-u-Beogradu

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/49346 ... -i-penzija
Vučić sutra o smanjenju plata i penzija
Beta | 07. 09. 2014. - 15:28h
Premijer Aleksandar Vučić sutra objaviti definitivnu odluku koliko će biti smanjene plate i penzije, najavio je danas ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin.

Letnja terasa „Bombaja” u Savi
I. PREKOVIĆ | 06. septembar 2014. 17:06 | Komentara: 0
Splav „Bombaj“ kod novobeogradskog bloka 70 nepovratno tone, niko se od vlasnika ne pojavljuje već mesec dana. Rečna kapetanija, navodno, izdala nalog da se ukloni
bgd-bombaj_620x0.jpg

NEDELjAMA već šetači Savskog keja u novobeogradskom Bloku 70 odbrojavaju dane do potpunog potonuća zatvorenog splava „Bombaj strit“. Kako kažu ljudi sa okolnih „plutajućih objekata“, voda prodire još od zime, kada su se vlasnici angažovali da ga spasu, ali u poslednje vreme, čini se, da su digli ruke.

Potpuno nakrivljen, sa inventarom stolova, stolica, pa čak i ponekom šoljom, splav „Bombaj“ iz dana u dan guta savska voda. Letnja terasa odavno je „zaronila“, a zategnute strune koje ga vezuju za obalu jedino su što ga zadržava da se u potpunosti ne prevrne.

- Ne radi već neko vreme, ali zaista izgleda ružno da neko dopušta da truli i tone sve više i više - priča nam jedan od ribolovaca, koji često prolazi barkom kraj onog što je ostalo od nekadašnjeg „Bombaja“. - Jedno vreme su dolazili vlasnici i ispumpavali vodu, ali nisam nikoga viđao već mesec dana.

Šuška se da je prijava o celom slučaju stigla do Rečne kapetanije i da je izdat nalog da se splav ukloni. Ipak, cena je previsoka, kao i njegova obnova, pa će izgleda „Bombaj“ uskoro dotaći savsko dno.

OPASAN I PO SUSEDNE SPLAVOVE

Stalni gosti okolnih ugostiteljskih objekata na vodi kažu da je Sava drvenog „utopljenika“ često znala da nanese na susedne splavove, pa bi ga vlasnici sami gurali na sigurnu razdaljinu.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... minuli-rad

relja":x0p7nzcq je napisao(la):
Вожд":x0p7nzcq je napisao(la):
Ево и разлога побијања шипова које сам помињао..

Ja sam te razumeo da su poboli šipove unutar ostataka bedema koje se nalaze između pruge i šetališta, a ne u koritu reke.

Možda je ovo samo "vez" zbog manjka prostora kod pristaništa i Beton hale?
Putnici bi trebalo da se iskrcavaju na ponton na kojem je zvaničan granični prelaz, zar ne?

Истина нисам био прецизан у погледу тачне локације шипова, али колико знам они се побадају у речно корито, а у копно укопавају..

direktor":26bz1tqo je napisao(la):
Brod koji je gore privezan po mojim saznanjima je brod Victoria Cruziana. koji je bio potpljen izvucen dovucen kod nas sredjen i uredjen za hotel na vodi , Ovo ce mu biti izgleda trajno priveziste , vjerovatno ce uskoro proraditi , kad mu obezbede prikljucke , predhodna ekia nije dala dozvole nova kao stov vidom je to dozivolila

Заиста се ради о великом пловном објекту, али у не баш најбољем стању, на први поглед се може претпоставити да је имао вишедеценијски стаж, а видно је и то да је метална оплата на доста места улубљена или кородирала и да је нестручно офарбан, да не кажем замазан.

Такође, скандалозно је што је постављен на том месту, јер потпуно онемогућава предиван поглед и физички угрожава бедеме тврђаве.

Ovo je za temu ko im ovo dozvoli???

Ovo tako liči na nameštaljku da ja nemam daljih komentara!!!

sviđa mi se što se stvari pomeraju sa mrtve tačke i što se uopšte reaguje.

sećam se samo koliki je problem bio kolos da se pomeri.

elem svestan sam da se ne mogu ukloniti svi splavovi, kao i to da i sam posećujem splavove, ali se nadam da će oni biti postavljani mestimično, a ne kao sada da se ne može videti reka od splavova.

GOJE":vkdz50pb je napisao(la):
Ovo tako liči na nameštaljku da ja nemam daljih komentara!!!

Mi smo za ovo saznali pre 7 dana, zahvaljujući "Вожду" i "direktoru".
Prošlo je nešto više od 7 dana od kako su pobijeni šipovi i dovežen i privezan brod. Veliki brod.

– Све надлежне службе, од Завода за заштиту споменика, преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, до „Београдвода” реаговале су и потврдиле да је објекат нелегално постављен. Инспекција је одмах реаговала и власник ће морати да испоштује одлуку надлежних. Ово треба да буде пример да неке ствари морају да се промене јер правила и закон морају да се поштују – нагласио је Синиша Мали.

Zašto gradonačelnik ne objasni zašto sve ove službe nisu sprečile pobijanje šipova i dovoženje broda, navodno namenjenog za hotelijersku delatnost? Da nije malo glupo da gradonačenik i gradski menadžer moraju u da se pojave pred kamerama da kažu da ovo ovako ne može (sarkazam)?

Zašto gradonačelnik ne objasni zašto sve ove službe nisu sprečile pobijanje šipova i dovoženje broda, navodno namenjenog za hotelijersku delatnost? Da nije malo glupo da gradonačenik i gradski menadžer moraju u da se pojave pred kamerama da kažu da ovo ovako ne može (sarkazam)?

Pa.. verovatno im saradnici neredovno čitaju Beobuild :roll: ,da li se zna buduća lokacija broda?

Pa ovi su neverovatni! Reportaža se završava konstatacijom da će se od 2016. "znati red". Što ne bi sačekali još kojih desetak godina? Ionako je već prošlo par decenija sistematske sabotaže svih pokušaja da se ova oblast uredi. Niko ne pokazuje ni trunku namera da ukloni ni Kolos, iako su rekli da će to uraditi, a mnoštvo drugih, što jezivo ružnih, što ogromnih plovila, i ne spominju. A malo pre toga u prilogu postaje jasno da njih kod ovog ogromnog broda ne boli to što su se on i slični uopšte našli na mestu gde ne smeju da budu. Ustvari, jasno se kaže da ih boli činjenica da plaćanje "nije pravedno", jer su jedni veliki a drugi mali, pa je pravednije plaćati po kvadratnom metru!?

I naravno, ne mogu bez dozvole. Ali kad se 2016. stvar reguliše, pa plate koliko treba, "pravdeno", e onda će valjda IMATI dozvolu, pa će onda valjda moći da rade?? Možda će biti pomereni malo gore ili dole, ali kad se plati šta je ko dužan, to su samo tehnički detalji. Dakle stvarno, gramzivost i bezobrazluk nemaju granica.

Izgleda da treba povesti akciju za objašnjavanje sasvim elementarnih činjenica. Reke nisu nastavak klasičnog građevinskog zemljišta, što je po izopačenoj ali već ustaljenoj praksi nešto što ima jedinu svrhu da vlast na tome zarađuje. Voda ne služi samo tome da čuva mesto na kom se može locirati još po neki objekat sa još malo kvadratnih metara koji se mogu naplatiti. Na obali reke Beograđani žele pre svega da vide REKU, a NE ŽELE da vide monstrum zgrade koje se pogrešno nazivaju splavovi, a još manje niz splav-zgrada koje gusto naslagane jedna do druge obalsko šetalište pretvaraju u klasičnu gradsku ulicu. Bilo bi sjajno kad bi na mestima gde su parkirani "splavovi" ponegde mogli da vidimo i drugu stanu reke, čisto da bi znali kako Beograd na vodi zaista izgleda. Izvesnu količinu splavova treba imati, ali sve tri njihove dimenzije moraju da budu ograničene, njihov razmak mora da bude razumno veliki, tako da se vidi više reke nego splavova, mora da bude ograničena dubina zauzeća reke, kao i način eventualnog korišćenja obale. Mora se specificirati maksimalno dozvoljeni broj kafanskih stolova na svakih 100 metara obale reke, u splavovima i na obali, isto kao i maksimalna veličina ukupne komercijalne površine (na svim nivoima), na svakih 100 metara obale. Dakle, nešto slično maksimalnom koeficijentu izgrađenosti očigledno se mora uvesti i na rekama i njihovom najužem priobalju, inače nastupa haos. Jer u svakom bučnom, zagađenom i ogromnom gradu od 2 milona ljudi, zdravstvena, rekreativna i ekološka namena reke i najužeg dela priobalja, kao JAVNIH prostora, mora biti primarna, pa tek onda komercijalna. Monstrumi od tri i četri sprata zato nemaju šta da traže bilo gde na Beogradskim rekama u centralnoj zoni grada. Niti oni koji manju visinu nadoknađuju velikom dubinom ili širinom. To se i dalje može zvati "splav" samo ako rukovodilac ima nedoljivu želju da preko medija pljune na Srpski jezik.

Vrh