Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

img20141025120309297hdr.jpg

Ко нас шиша кад смо идиотска нација. Свуда у свету би се знала правила око пловних објеката где смеју, и под којим условима смеју да се поставе.

541347beograd3031lb.jpg

sa teme o hotelima
ovaj lik je vlasnik brod hotela koji je bio parkiran na keju kod kule nebojsa a sad kod hotela jugoslavija

Ко се не би сећао преваранта Душимира Забуновића (а себи је тепао Душан) од варања са вискијем, до аутомобила,...
Сећате се, наравно ми мало старији, био је чак и директор Савезне Управе Царина и то читава два (2) дана, од 5. октобра 2000. увеће, до 7.октобра 2000. увече.

Покушао сам на сајту Политике да пронађем чланак о томе, пошто су они писали, али сам га пронашао на сајту Б92 која је пренела тај чланак из Политике:

KO JE DUSIMIR ZABUNOVIC, OSUMNJICEN ZA BOMBASKI NAPAD
Dva dana direktor carine
"POLITIKA", 6. SEPTEMBAR 2002. MILOS Z. LAZIC
Direktor MPS-a 5. oktobra uvece upao u zgradu SUC,
sto je Miroljub Labus nazvao "greskom"
Vlasnik kompanije MPS Dusimir Zabunovic, poznatiji u javnosti kao Dusan Zabunovic, jedan je od osumnjicenih za umesanost u eksploziju bombe u poslasticarnici "Aca" u Karadjordjevoj ulici broj 77 u Beogradu, 29. avgusta u ranim jutarnjim casovima, licnost je koja se cesto pojavljuje u medijima. Njegovo ime se pominjalo u nekoliko afera – upad u Saveznu upravu carina nakon 5. oktobra, skandal oko falsifikovanog viskija "balantajns" koji je uvezao MPS, a sada i umesanost u bombaski napad.
http://www.b92.net/info/vesti/pregled_s ... v_id=69382

Познат је и по Хинкијевој слици у једном од апартмана у свом хотелу Президент у Карађорђевој улици.

File photo of Mr. President Hotel owner Dusan Zabunovic poses in a suite decorated with a painting of Adolf Hitler
http://townhall.com/photos/2008/04/18/f ... olf_hitler

Hitlerovi apartmani i u Beču i Dubrovniku?
Vlasnik beogradskog hotela "Prezident" Dušan Zabunović, koji je dospeo u žižu javnosti jer u jednoj od soba ima sliku Adolfa Hitlera, najavljuje da isti takav hotel želi da otvori i u Beču.
http://mondo.rs/a118632/Info/Drustvo/Hi ... vniku.html

A poslasticnarnica mu je smetala za njegovo proisrenje , ljudi nekako izdrzali

POŽAR BUKTAO KOD SAJMA: Vatra progutala splav! Splav je bio sagrađen od lako zapaljivog materijala te je u potpunosti izgoreo. Na sreću povređenih nema
Požar velikih razmera izbio je u Beogradu u blizini Sajma, a na sreću povređenih osoba nema.

Izgorela je splav kućica površine 70 metara kvadratnih, koja se nalazi u blizini splava “Stenka”. On je bio sagrađen od lako zapaljivog materijala i u ovoj nesreći je potpuno izgoreo.

Vatrogasci su uspeli da spreče širenje vatre na okolne objekte.

http://www.telegraf.rs/vesti/1330107-po ... tala-splav

evo kako se sada na savskom keju doguravaju splavovi, cisto da ne bude ni tih nekih par metara prostora medju spavovima. a i da vidite ka cemu ce da ide dunavski kej.

img20141123113626240.jpg

img20141123113639811hdr.jpg

Pogleda na vodu, šumu, više nema :)

E sad, kad su relativno raskrčili savske obale bliže centru, vidimo kako je lepo kada se krš skloni, ali imamo problem i tamo u blokovima, a taj deo grada malo zabačen? Pa koliko ćemo još morati da čekamo da se i tamo zavede red?

Cinilo mi se da se proredila suma preko puta zemuskog keja (novog dela) poslednje godine, ali nisam imao pojma da je nestalo ovoliko sume koliko sada vidim na prekog google maps i bing maps. Vec par meseci dok setam nije mi jasno kako izgledaju proredjeno krosnje preko puta, tek sada sam skapirao kada sam malo pogledao prego bing maps i googla. Ima li neko objasnjenje?

Nemam neki bolji program za obradu, pa ni ppt, ali evo kroz pain bar obelezeno. Ovo je isto mesto na bing arial view i bing birds eye koji ima starije fotografije.

dunav-1.png

dunav2.png

Ja mislim da je to industrijsko drveće ko je se planski seče i ponovo sadi. Neka me neko ispravi ako grešim.

Ako me oči ne varaju na ovoj mapi što si obeležio, iznad crnog uokvirenog se vidi zasađeno mlado drveće. Verovatno je snimak letnji, dakle pre sezone sadnje. Ali nisam stručnjak tako da ne uzimaj ovo za 100% tačno.

Iako zaista ovde je uglavnom posadjeno drvece, nesto mi mnogo blizu grada da bude cisto industrijska suma koju ce da seku i sade, ali ako je tako samo neka ponovo posume. Sada je fakat pogled sa keja mnogo osiromasen.
Ono sto je davalo dodatni plus zemunskom keju je osecaj da kada pogledas na drugu stranu cini ti se kao da su iza nepregledne sume, a ne Borca na par km :)

Industrijska šuma je pitanju. Topole mahom, za proizvodnju papira. Kako poseku, tako i zasade mladice posle mesec-dva-tri. Godinama je tako.

Ma je*******ene seljačine iz ovog grada su dozvolile da se poslednjih 4-5 godina bukvalno celokupne novobeogradske obale okupiraju splavovima, privezanim brodovima i drugim sranjima. Sada je i ovaj deo skoro u celosti popunjen, a do pre 3 godine praktično je bilo 2-3 objekta od vojnih baraka pa sve do onih fensi splavova uz Jugu. Sada konačno možemo da kažemo da iz NBG ne možeš da vidiš drugu obalu, osim onog krša između dva mosta koji je sada očišćen.

Mamu im njihovu dabogda im pred vratima splav privezali.

Izvinjavam se na malo neumerenom postu.

Juče sam pisao o ovom brodu hotelu Studiju B, Blicu i Novostima i za sada sam dobio odgovor samo od Novosti

Postovani,

hocemo koliko sutra da vidimo sta ima oko broda, mada sumnjam da ce se
neko od zvanicnika oglasiti do ponedeljka. Koliko znamo, nemaju dozvolu za
lokaciju, ali ni 90 odsto drugih splavova u gradu. I koliko nam je
poznato, trebalo bi da bude otvoren do kraja godine, mozda i za docek
2015.

Dugo nisam bio na Savskom keju pa reko da iskoristim jučerašnji slobodan dan. I bolje da nisam bio.
Na nasipu kao na auto putu. Neverovatno koliki broj vozila i kojom brzinom voze ovuda.
Drveća jedva nešto malo da je i ostalo. Trenutno se seku i spremaju za loženje.
Vidim spremno je i nekoliko betonskih postolja za nove sojenice.

sk1.jpg

sk2.jpg

sk3.jpg

Ne verujem da su sada stavili nove ove betonske podloge za sojenice, to su u jednom naletu još pre par godina sve izređali pa je par ostalo na prodaju (verovatno ih neko valja za dobre pare).
Mene prosto boli da idem tamo da to dalje gledam.

milos.tro":38901j4b je napisao(la):
13.1 Savski amfiteatar:
fotografija3502.jpg

Nikad mi neće biti jasno da nijedna služba neće da dodje i pokupi ovo smeće na gomili. Pa pobogu za ovo ne treba ni 15 minuta. Sve je tu nadohvat ruke.

Zanima me da li smeju ove flaše da se koriste za reciklažu?

Vrh