Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

da, da, porez, važi... lakše im je u ovoj hajudčiji gde god nađeš zgodno mesto posadiš šta ti volja.
Ja i dalje ne vidim poentu da neko na uređenom keju koji služi za šetnju šibne brod od 100 metara, tako da čitavo šetalište zatvori od reke. Ovo je gore od splavova gde bar tu i tamo između vidiš i nešto reke.

Pa njih je briga samo za njihove goste i kako da namlate kintu nista drugo , a one koje mi placamo da brinu o nasem interesu uzimaju mito da bi ovi prvi mlatili lovu a vas gradjane ko sisa ,vi glasajte
Ja uopste nemam ideju gdje bi stavio taj brod hotel a da sve strane budu zadovoljne

Pa u normalnim gradovima ovo stave negde u luku, pošto nije ni normalno da ovoliki brod stoji uz kej. E, što Beograd nema ljudsku luku to je drugi problem. Luka Beograd je isključivo teretna luka i ne bi preporučio nikome ni da prošeta istom, dok ono kod Beton hale ne bih ni nazvao lukom, kao mini pristanište gde je gužva kada stanu dva kruzera.

Mogli su eventualno da ga stave i na lokaciju kod SC 25.maj (zbog blizine centra grada,koji je interesantan turistima) , mada se u blizini nalazi i brod hostel Admiral b.b.
1.jpg

Ma oni da se pitaju stavili bi ga i u fontanu na Trgu Nikole Pašića. Grad jednostavno mora da donese jasne i precizne uslove: šta, gde, kada, koliko i kako se postavljaju objekti na rekama i da ih beskompromisno sprovodi - u roku od odmah.

Postoje jasni i precizni uslovi na mnogim drugim mestima, ali to ih ne sprečava da ne poštuju zakon. Mora da postoji odgovornost za osobe koje ne poštuju zakon, i da ne one(kazne) ne budu simbolične.

U KnV već nekoliko dana mehanizacija PIMa se bavi uklanjanjem onih šipova:

2014-09-27-110803.jpg

Inače rampa kod kule Nebojša opet nedostaje.

Groblje brodova odlazi iz Beograda
S. J. M. | 30. septembar 2014. 20:41 | Komentara: 0
Počelo uklanjanje olupina sa savskih obala, izmešteno 25 plovila. U naredne dve-tri nedelje biće odvezen i ostatak
STARI brodovi decenijama usidreni u savskom priobalju počeli su da napuštaju, kako se činilo, svoju trajnu luku. Raščišćavanje tih olupina je počelo, a već oko 25 ofucanih brodova je odvezeno na druge lokacije.

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je ta akcija s jedne strane deo raščišćavanja Savskog amfiteatra, a s druge zavođenje reda u priobalju. Ti brodovi su uglavnom u vlasništvu „Ivana Milutinovića“ i Bagersko-brodarskog preduzeća „Beograd“ i nisu u voznom stanju.

- Ove firme imaju druga mesta gde mogu da ih drže privezane i tamo su ih preselili - navodi Mali. - Od pedesetak plovila do sada je polovina uklonjena, a u naredne dve-tri nedelje biće odvezen i ostatak. Samo tri broda je malo komplikovanije skloniti, jer su u pitanju olupine koje bukvalno treba da se odnesu.

PRAVILNIK ZA SPLAVOVE OD 2016.

GRADONAČELNIK Siniša Mali je rekao i da je uklanjanje brod-hotela primer da će se obračunati sa svakom bahatošću i da će se konačno uvesti red među splavove.

- Priprema se pravilnik koji će urediti tu oblast i koji bi mogao da stupi na snagu početkom 2016. - najavljuje Mali.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... z-Beograda

ajd da vidimo i to cudo

Nervira me sto S.M. svaki put napomene pored toga kako treba uvesti red u priobalje i to kako su po njemu "splavovi i nocni zivot bogastvo ovog grada, koje on mora zadrzati,bla,bla"... Ako su toliko divni i korisni, kako to da je finansijska kontrola i objedinjena inspekcija nasla toliko nepravilnosti u radu istih. Kako to da obezbedjenje tih splavova dolazi iz kriminalnog miljea, kako to da se ne postuju nikakvi ekoloski i bezbedonosni faktori. Kako to da se ispred tih splavova udarnim danima desava saobracajno bezakonje u vidu parkiranja, utrkivanja pijanih bu**** itd. Kako to da se malo malo pa dogodi neka tuca ili ubistvo bas ispred tih splavova. Pa kad su ti splavovi toliko divni, zasto ih u tom obliku nema nijedan drugi ozbiljniji grad na svetu. Ili vlast dobija dobru lovu od vlasnika splavova vec godinama da gura tu pricu, kako je to zastitni znak Bga, Ili je ova drzava toliko nesposobna da se obracuna sa kriminalcima, sponzorusama, starletama, primitivcima koji sebe guraju i svrstavaju tamo gde pozele ili smo mi svi kolektivno ludi kad kazemo da je ovaj haos bolji od sterilno uredjene i ciste obale, koju pri tome nismo imali prilike ni da vidimo osim na razglednicama dalekih i uredjenih gradova.

@castelbianco + za odgovor :gobb:
Ljudi nemaju nadu, poverenje u institucije (opravdano) i vremena da se bore protiv haosa na obalama.Nadležni koji dobijaju dobre plate, sve to tolerišu. Vide to ljudi, ali su nemoćni da nešto promene. Bahati to znaju, i koriste.

@bulevarac
Upravo tako. Sticajem okolnosti, sektor ekologije je potpuno zamro u godinama iza nas. Komunalne inspekcije nisu ni postojale. Beogradvode su tek skoro nastaole, a Srbijavode su se pravdale nekim sumanutim uredbama. Jrb,bbp,Im su se raspadali, tako da vodenog tranzita jedno 10, 15 godina kao da nije ni bilo, sto je uticalo da su svi i zaboravili na recni saobracaj. Ostao je samo prazan obalski prostor da ga bahati iskoriste i naprave grozotu kakvu danas imamo na Savi i Dunavu. Nadam se da ce bahatima jednom doci kraj.

Kako su doletjeli tako su odletjeli kao na remont

Zatvorila je poreska. Mislim da im je to bio znak da se sklanjaju.

Zanimljivo je to sa poreskom, čekali su da prođe sezona splavova pa tek onda su kao krenuli u neke jače provere i zatvaranje objekata.

Ptice na grani znaju da 99,9 % tih splavova ne izdaje fiskalni ili vodi duple knjige. Da ne pominjem da su vlasnici uglavnom kriminalci, a obezbeđenje huligani i žandarmerija. O posetiocima splavova ne želim ni da trošim reči.

Da ima sreće pa da ih sve pozatvaraju.

IMAG0275_zps0b8a8e1d.jpg

"Župa"...makar je nisu oterali na rezanje...

IMAG0274_zps23fd8d0f.jpg

IMAG0276_zps2e5c62ab.jpg

Dobro je evo malo slika sa ssc loleribara sip se ispumpava

loleribara;118144928 je napisao(la):
Danas sam iskoristio lepo vreme i posetao obalom BNV

Prvo se izvinjavam za neke losije slike.

Ovo je stanje sto se tice uklonjenih objekata od Radeta do Gazele (nastavak mog proslog posta

untitled-1.jpg

Stand BNV
imag0048.jpg

imag0074.jpg

Navali narode rasprodaja!
imag0052.jpg

Preduzece PIM odmah pored radnje

imag0054.jpg

imag0053.jpg

imag0055.jpg

Onda ide deo gde se koliko sam primetio nista ne radi.

imag0073.jpg

imag0071.jpg

Do gazele ostale su jos dve olupine, na ovoj prvoj ceo dan su nesto radili, kao da su ga praznili.

imag0057.jpg

imag0070.jpg

Od ove olupine do sledece sklonjene su dve ajde da kazemo marine gde su se vezali camci i gliseri

imag0058.jpg

I na kraju poslednja olupina

imag0069.jpg

Od Gazele do Novog zeleznickog mosta nema ni jedan brod ili splav.

Prvi sledeci objekat je

imag0062.jpg

Odmah pored ispod NZM je Marina koja je sklonjena izmedju one dve olupine

imag0063.jpg

Nadam se da nisam bio konfuzan i da sam uspeo da docaram situaciju na terenu.

0bf27eda746b8e5533e8715e4789cc2d.jpg

189951bba8ea32eb45eecc1872a7e4f4.jpg

c8d4ed7ec7bb2d8cce31791b23691223.jpg

Uzas. Ja sam se nadao da ce izmestanjem splavova i plovnih objekata iz SA ukloniti i oni kod keja na 25.Maju, a ne da ce se na tu lokaciju isti pridodati i dovuci vec postojecim.
Tuga

Samo su ih preprkirali zar si ocekivao nesto vise konkretnije

Ocekivao sam da ce ovaj prvi da zaglavi u smederevskoj zelezari a ovaj drveni u nekoj pilani :)

Bas sam se i cudio ovih par godina kako nijedan splav nisu nakacili na ovaj deo setalista na Dunavu, ali sada je i ono gotovo. Kada dodje par, kroz godinu dve popunice se svaka rupa.

Poslednji primer je savska obala naspram Kalemegdana koja je ove godine u potpunosti nagurana, iako je bila poluslobodna sve do sada.

Savski blokovi su pak prvi u potpunosti nastradali i vec pre dve tri goddine je popunjeno i svaki slobodan deo keja splavovima. Do pre 4,5 godina bar je deo uz 4 blok bio bar poluslobodan.

Vrh