Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Ja to vidim ovako:

SM: Vesiću, nešto razmišljam - baš bi nam treb'o neki doooobar PR.
GV: Da znaš da si u pravi Malecki, ali kaži dragička! - sad mi se javio Mićke sa onim brodom (znaš što sam ti pričao).
SM: I šta s'njim?
GV: Pa, znaš da je tražio da veže onaj poplavljeni krš od milion tona i otvori kao neki hotel, a naravno bez papira.
SM: Pa kako bi drugačije haha.
GV: Haha.
SM: Haha.
GV: Dobro sad. Nego, vidi šta sam smislio. Daćemo mu da to priveže negde već pred zimu, ali da ga pre toga lepo iskoristimo.
SM: Slušam.
GV: Znaš kad si rekao da želiš da demonstriraš silu na kejevima kao Điki pre koju godinu? E pa evo ti prilike. Daj da veže najveći brod, na najgorem mogućem mestu i onda ti se pojaviš i kažeš NO PASARAN!
SM: Da nije malo previše očigledno?
GV: Ma daaaj?
SM: Haha
GV: Haha
SM: Hahahaha!!!!
GV: Hahahaha grok!!!
SM: Grok.

GOJE":36uiy832 je napisao(la):
Ja to vidim ovako:
...
GV: Znaš kad si rekao da želiš da demonstriraš silu na kejevima kao Điki pre koju godinu? E pa evo ti prilike. Daj da veže najveći brod, na najgorem mogućem mestu i onda ti se pojaviš i kažeš NO PASARAN!
SM: Da nije malo previše očigledno?
...

Dobra fora.
S tim što je Đilas naterao gradske službe da za 8 dana urade ono što nije bilo moguće decenijama: zabrane automobilima prilaz rekama. I do danas to kako-tako funkcioniše (jedna od stvari na kojom sam mu veoma zahvalan).

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/494108 ... le-Nebojsa

Vesić: Danas odluka o uklanjanju broda kod Kule Nebojša
Tanjug | 10. 09. 2014. - 10:19h

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će danas biti doneta odluka o uklanjanju broda koji se nalazi ispod Kule Nebojša u Beogradu.

Vesić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, govoreći o brodu "Hotel", ukazao da je reč o objektu koji se nalazi u zoni Kalemegdana, koja je zabranjena za postavljanje brodova i da će biti dat rok od tri dana vlasnicima da ga sami uklone....

Ali stvarno - ovde čovek može svašta da parkira ili da gradi gde mu padne na pamet, i posle dve nedelje će da dobije nalog da se sam pomeri ili zaustavi radove, naravno u nekom roku...

Ovo je pogled sa Brankovog mosta. Kad se pogleda prema ušću, upravo je ovaj brod daleko najuočljiviji i potpuno vizuelno pokriva bitan deo desne krivine Save.

IMG_3837_resize.jpg

Hajde da razumemo što su nadležni propustili da reaguju tokom samog pristajanja i vezivanja broda. Mogli bi smo da se pravimo ludi pa da zamislimo noć bez mesečine i tajnu, munjevitu operaciju pozicioniranja, sidrenja i vezivanja ovolike grdosije pored samih Kalemegdanskih bedema. Ali kako su ovi mornari-komandosi uspeli da ilegalno postave i šipove? Ima ih čak osam, postavljeni u dve grupe po tri, pa onda međusobno zavareni. Za to je morala da bude angažovana specijalizovana firma, pa da zatim ona dovede i usidri posebne šlepove. Zatim su na redu velike dizalice na jednim šlepovima, koje podižu cevi sa drugih, teretnih šlepova, pa onda pneumatski čekić koji ih nabija. Ovo zadnje ne bi probudilo jedino mrtve. Posle osam takvih ciklusa dizanja, pozicioniranja i nabijanja, dolaze zavarivači koji sa svojom opremom nekako bivaju podignuti na razne visine ovih cevi, pa ih onda zavaruju u dve grupe po tri, i još dve za most. Posle toga neko treba da dopremi i na ovako nepristupačno mesto postavi već gotove mostove.

Ovde je sada najzanimljivije sledeće. Kako je ovako velike radove moguće vršiti tako da niko za njih ne zna, i kako firma koja ih je izvela može da počne da prepravlja priobalje Kalemegdana a da joj naručilac ne pokaže ni jednu dozvolu za te radove? Može li se bilo ko pojaviti kod njih sa idejom da na Kališu otvori, recimo novu luku? Naprimer: "Znate još nemam nikakve papire, a i platiću vam kasnije, međutim stvar je veoma hitna, pa vi samo počnite. Ja odoh na aerodrom." I onda ovi šlepovima zauzmu deo međunarodnog plovnog puta, i počnu da nabijaju cevi par metara od Kalemgdanskih bedema ... onako ... na lepe oči. Da li je moguće da direktor te vodoprivredne organizacije bude uhapšen u malo verovatnom slučaju da je na OVAKVOM mestu zaista radio bez ikakvog odobrenja, ili da kaže na osnovu kakvih papira je počeo radove i ko je te papire izdao? Ako svaki put i do kraja ne budemo pratili SVAKI trag korupcije i bezakonja, onda je javno zalaganje za to samo prazna farsa. Ko sve ovde nije uradio svoj posao? Ko kontrolše šta se na rekama dogadja? Koja su imena u pitanju, i koje institucije? Usput, zašto je Kolos još tamo gde je sam izabaro da bude? Da li je to deo razloga što smo sada dobili još jedan takav brod koji je takođe sam sebi izabrao mesto?

Umesto gomile ,,ugostiteljskih ,, krntija od splavova meni se baš dopada ova ideja da Bgd ima jedan ,,hotel na vodi,,
i to napravljen na adekvatnom plovnom objektu
koj ne vrši zamuljavanje obale sa smrdljivim naslagama i djubretom

Slažem se da izbor lokacije nije naj srecniji,
al ne videh ovde ni jedan predlog a koja bi to lokacija za taj objekat bila odgovarajuca
u odnosu na njegovu veličinu (gaz) i sam plovni put :)

Камо среће да се донесе пропис да угоститељски објекти на београдским рекама не смеју бити постављени на понтонима, већ само на бродским труповима.
Колико само има старих бродова и трупова шлепова који ничему не служе, а и даље имају способност да се одржавају на води...

Самим тим приобаље не би изгледало као "Калуђерица на води" већ као река са усидреним бродовима.

Evo kako su to odradili u Budimpešti od Margit ka Arpad mostu
1.jpg

2.jpg

3.jpg

I brod- hotel
4.jpg

relja":252w56sf je napisao(la):
...
Самим тим приобаље не би изгледало као "Калуђерица на води" већ као река са усидреним бродовима.

E pa Relja ko ti je kriv. Sam si skovao termin i predvideo upravo ovu situaciju od jutros:

Predstavljam vam ekskluzivu od jutros:

KALUĐERICA NA VODI:

2014-09-14-093313.jpg

2014-09-14-093247.jpg

Dakle, osim ova 2 reprezentativna objekta, primetio sam i još 2 pontona iza šiblja.

O Mali, kad će taj šou koji čekamo!?!?

A malo da zavirimo u unutrašnjost brod hotela :wink:
103529094288361005917474.jpg

104298314288360805917495.jpg

104736194288360672584173.jpg

A da pogledamo grdosjie u nastajanju inace sa jednog je danas tako muzika zavijala da se culo na kalisu

dsc00980.jpg

zagledati se u zelenilo na samom uscu
dsc00967.jpg

jasno se vidi crvena konstrukcija
dsc00981.jpg

grdosija izviruje

Za par dana je godišnjica od kako je vlasnik Kolosa jednostavno premestio brod pored tvrđave. I dalje je na istom mestu. Pa zašto ne bi došli i svi ostali? Čudo je da su i do sada čekali. Da ih gomila ljudi ne bi smarala, vlasnici lepo odmah javno priznaju da nemaju nikakvu dozvolu i angažuju advokata koji se svima smeje u lice, kao na drugom prilogu Studija B, pa su nadalje mirni. Sve je sasvim očekivano i jasno. Opšti pohod za zauzimanje obala već godinama teče bez zastoja. Izgleda da investitori smatraju da ostatak Beograda ne vredi mnogo, pa se i ne trude previše, ali se za obale ne biraju sredstva. Zauzima se i voda pored kopna i kopno pored vode, dok se pri tome sasvim jasno i otvoreno minira svaki pokušaj da se uvede neki red. Nekad se u otvorenoj opstrukciji godinama ne donose presude ili zakoni koji bi očigledno morali da se donesu, a nekad se ukidaju ili menjaju oni zakoni koji postoje ali smetaju, čak i uz ono čuveno "principijelno objašnjenje" gde se u zakon ubacuje lakonski tekst koje se završava na konstataciji da je u pitanju poseban slučaj. Ili se izda tobožnja "privremena dozvola". Ili neko sumnjive nadležnosti prosto donese odluku. Ili već nešto.

Tako su se i ovi sada parkirali baš na mestu koje je sa kopnene strane bivša vodena kapija 1 Beogradske tvrđave, tj sasvim posebno mesto koje je bilo jedan od rečnih ulaza u grad, pa se i danas tu vidi otvor u bedemu, a sa strane reke mesto gde se otvara izuzetan vidik uz Dunav, jer se baš tu, naspram vodene kapije, desni rukavac Dunava uliva u Savu. Tako valjda samo u Beogradu postoji splav koji je direktno u jednoj od kapija starog grada.

IMG_8289_resize.jpg

2014-09-14-093313.jpg

Zašto je ova invazija započela možete videti u ova dva stara priloga o Kolosu. Sve je isto, samo što su sada svi shvatili da sistem ne funkcioniše, i da one koje treba da bude briga, uopšte nije briga (ili ih u najboljem slučaju nije briga), inače ne bi prošla čitava godina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kqy4Z8a-jGc[/youtube]

Sledeći prilog bi se ladno mogao svrstati u obrazovni program, a neki su ga očigledno tako i shvatili.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZfaZ3Gt2Ag0[/youtube]

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=93362

Треба их каменовати. Прво ове предимензионисане сплавове а потом и власнике истих.

Zuma
vrlo lepo i sagledano a i objedinjeno
plus 1 :)

Umjesto barzi kod mosta miladina zarica dosao je splav slika je losa jer se je******* prozor nije mogao otvoriti u katici plus odvrtna reklama mrezica

dsc01019.jpg

Delija":izdecrcj je napisao(la):
Треба их каменовати. Прво ове предимензионисане сплавове а потом и власнике истих.

апсолутно се не слажем.

треба уредити ову област да се зна шта сме а шта не сме.

да је таква ситуација не би се овакве ствари дешавале.

Cekaj tek sutra poranio si ,ma nvjerujem da ce biti sklonjen

Upravo sad pricaju u bg hornici , likusa koja zasgupa brod hotel ladno je rekla da nema uslova za pomjeranje i da im grad obezbjedi lokaciju gdje ce da rade adekvatnu za turiste da bi oni mogli da adekavatno predstve grad , mos misliti , kazu da sutra dobijaju rijesenje za uklanjanje

Ako oni ne mogu da uklone brod, onda neka grad pošalje ekipu da ga ukloni (kao što je poslao ekipu da sruši tribinu stadiona u Savamali) i ispostavi fakturu vlasniku.

I otkud ovaj novi splav kod Zarićevog mosta? Zar ne donesoše nedavno odluku da je ta zona zabranjena za splavove? :dil:

direktor":cyfk3sda je napisao(la):
Upravo sad pricaju u bg hornici , likusa koja zasgupa brod hotel ladno je rekla da nema uslova za pomjeranje i da im grad obezbjedi lokaciju gdje ce da rade adekvatnu za turiste da bi oni mogli da adekavatno predstve grad , mos misliti , kazu da sutra dobijaju rijesenje za uklanjanje

"Uhvatio" sam pred kraj.
Znači: oni su sami bacili oko na lokaciju i nasilno se usidrili ispod Kalemegdana.
E, ako Grad kaže da ne može tu, onda neka grad obezbedi drugu lokaciju.

Videli od stanovnika "nehigijenskih naselja". Pa ako uspeva sirotima i bednima, zašto tek onda ne bi uspelo i bogatima?
Tako je to kada decenijama državni službenici zaposleni preko partijskih veza rade protiv države i sistema.

Vrh