Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Ada ciganlija nekad

dsc07908.jpg

dsc07907.jpg

Множе се да би нам улепшавали обале и у наредним годинама :D

Preneću i ovde...

capture.png

Počeli su i u ovom delu da grade kuće-splavove, prolazio sam juče nisam hteo da slikam da ne bih imao
problema, uglavnom gomila austrotherm stiropora koje postavljaju kao izolaciju na zidovima,
a koliko sam uspeo da primetim izgleda da će odmah pored nići još par kućica, zato što su već obezbedili
''temelje'' tj. burad u vodi.

Da li imaju dozvolu, čisto sumnjam.

Bivis":euokpohw je napisao(la):
Da li imaju dozvolu, čisto sumnjam.

Ali Srbija je slobodna zemlja!

Da smo negde na zapadu bilo bi:
-Dobar dan
-100 evra!
-Moze li... ?
-897 evra!
Plus taksa na zemljiste 278 evra plus porez na imovinu 749 evra!
-Aha, ovaj.... hvala... dovidjenja.

Da ne zaboravim, obavezno osiguranje plovnog objekta, godisnje 599 evra! :D

dsc08376.jpg

nebi im kruna zglave kad bi zavrsili ovo parce keja u bloku 44

И то кретенчине на квадрат јер су овај плакат закуцали на дрво !!!!! Која срамота и не поштовање природе.

Hvala vam na informacijama, malopre sam prijavio putem maila inspekciji da se odvija gradnja kod usca Topciderke, trazio sam da mi dostave dozvole, ukoliko ih poseduju, takodje sam prijavio prikljucenje na ulicnu banderu, pa sam ih zamolio da mi dostave dovolu , na osnovu koje to mogu da rade, prijavio sam da se oglasavaju da pruzaju neke usluge, pa sam ih zamolio da mi posalju odgovor da li oni poseduju dozole da se bave tim poslom, ili je to rade na crno.

Jako losa iskustva opet sa inspekcijom, koja ne desetine mojih prijava uopste ne reaguje, videcemo kako ce ovo da prodje.

Obala Save od okretnice Bloka 45 prema Ostruznici:
Slikano sa camca, pre nego sto je krenuo ovaj potop :)

Nema slobodnih novinara spremi1hn ga pisu o ovom i slicnim problemima kada treba i kako treba, a sada treba o tome da se pise, prave emisije, ali sta kada nemamo takve novinare medije... Lepo je rekla Brankica Stankovic kakve su joj kolege u poslednjem intervjuu.

Pa mogla bi ona da se zabavi a da ona radi kasd stvar vec bude gotovoa , sto nenapravi emisju

BoleNBG to je taj problem na kome opširno raspredamo na posebnoj temi ovde na forumu. Ovde se i može videti kako su neke od sojenica skoro industrijcki pravljene, udareno je odmah tipski bar 10-tak komada još pre 4-5 godina, ako ne i par godina pre.

Zatrebaće. Reke i slivovi Srbije.

Serbia_drainage_basins_detailed.png

Serbia022-sr.png

Нису. Лепо пише Потисје, као што пише Подунавље, Посавина, Подриње или Посавина.

Svaka čast! Ovo je live stream mreže radio amatera Srbije koji su jedna od glavnih informacionih linkova u akciji spasavanja ljudi. Sem internih veza vojske i policije, druga sredstva autonomne mobilne komunikacije na mnogim mestima uopšte ne postoje. Možete pratiti akcija spasavanja koja se nastavlja tokom cele noći. Radio amatreri su raspoređeni na čamcima i koordiniraju mrežu spasioca.

Ovo je strim radioamaterskog repetitora R1 na Avali:

http://www.ustream.tv/channel/r1-avala

Drugi važan informacioni link je:

http://www.poplave.rs/

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/466074 ... do-gostiju

kada vlasnik splava na Savi (mada ovo tenicki nije splav, vec sojenica) moze da radi u ovim prilikama, sta mislite koja je sansa da se uvede neki red na setalista.

Davno ponovljeno, jedan broj ugostiteljskih objekata je potreban obalama, ali sada je obala zakrcena i to ovakvim koji nemaju saosecanja ni za stradanja ljudi 20km uzvodno. Kako onda ocekivati da postuju komunalni red i zalazu se za uredjenje keja koje bi poboljsalo sadasnje stanje.

Iskreno, mislim da je doslo vreme da se organizuju gradjanske inicijative i se svi objekti blize od 50m svim vodama u Srbiji trajno uklone. Takodje insistirati da se narocito agresivni vlasnici pohapse.

sizif":1o3smmlu je napisao(la):
Нису. Лепо пише Потисје, као што пише Подунавље, Посавина, Подриње или Посавина.

У реду је на картама где је Тиса приказана, али мислио сам на списак река који је написан поред прве карте, окружио сам га.

Vrh