А и да се мало подсетимо судбине једног од сувласника Колоса:
http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2005 ... 2005.shtml
SUMNJIVO SAMOUBISTVO
Anđelko Nešić Đuka, suvlasnik splava "Skaj bar", nije se ubio, već je na to bio prisiljen, tvrdi Miomir Ostojić Osa
BEOGRAD - Nekoliko dana posle samoubistva Anđelka Nešića (44), zvanog Đuka, jednog od suvlasnika beogradskog splava "Kolos - Skaj bar", još uvek nije poznat razlog zbog čega je ovaj kontroverzni biznismen odlučio da digne ruku na sebe. Nagađanja o motivima njegovog samoubistva su brojna. U Beogradu kruže različite priče, počevši od onih da se Nešić nije ubio, već da je ubijen, pa do verzije da su brojni dugovi koje je ostavio razlog samoubistva.
Foto
Skaj bar splav kod Brankovog mosta u Beogradu
Zvanično, Anđelko Nešić ubio se u utorak 4. januara u sobi 110 novosadskog hotela "Park", pucajući sebi u slepoočnicu. Policija i istražni sudija ustvrdili su da je nedvosmisleno reč o samoubistvu, i da u sobi nisu pronađeni tragovi prisustva druge osobe. U prilog tome govore i rezultati parafinske rukavice, prema kojima su na dlanu i prstima Nešića pronađeni tragovi baruta. Pored beživotnog tela pronađeno je i oproštajno pismo, ali njegova sadržina je za javnost ostala nepoznata.
Miomir Ostojić Osa, vlasnik pančevačke diskoteke "Eskalibur", koji je zajedno sa Nešićem i Draganom Lukićem jedno vreme zajednički vodio posao na "Kolos - Skaj baru", sumnja u zvaničnu verziju. Ostojić, koji je još ranije isticao da je Nešić prevarant, koji je na silu oteo splav kod Brankovog mosta od Lukića, misli da je Nešić ubijen.
- Priče o tome da se Đuka ubio zbog dugova su obična glupost. To je izmišljotina koja treba da skrene pažnju. Pre svega, Đuka nije čovek koji bi digao ruku na sebe. Splav je odlično radio, imao je zaštitu policije, i u takvoj situaciji ne verujem da je izvršio samoubistvo. Ako je i sam povukao obarač, na to je bio prisiljen. Pouzdano znam da zarada od splava nije išla njemu. On je taj novac nekom odnosio. Mislim da je to razlog njegove smrti. Samo tako ne bi mogao da priča kome je davao pare - objašnjava Ostojić, i dodaje da je samo za novogodišnje praznike "Kolos - Skaj bar" zaradio više od 300.000 evra.
On ističe da iza svega stoji policijska mafija, sa kojom je Nešić zajedno radio.
- Svi znaju za Đukine veze u sudstvu i policiji. Kako je drugačije mogao da izdejstvuje da splav koji je prethodno uz silu oteo nastavi da radi, iako ga je pravi vlasnik Dragan Lukić pre toga odjavio? Đuka je čovek koji je uz sebe imao više policajaca nego zemunski klan svojevremeno. S obzirom na to da on nije bio zakonski vlasnik splava, a da je radio kao da jeste, neko mu je to omogućio. Za to je morao da plaća, ali mu je to na kraju i došlo glave - kaže Ostojić, i ističe da su ga policajci koji su radili za Nešića nebrojeno puta maltretirali, a jednom i kidnapovali, a sve zato što se nije pomirio sa gubitkom splava.
- Nije slučajno i što se sve desilo u Novom Sadu. Tamo su odmah konstatovali da je samoubistvo u pitanju, i na tome je završeno. Da se to desilo u Beogradu, verovatno bi se sve dovelo u vezu sa Đukinom prošlošću, odnosno sa poslovima kojima se bavio, i u tom slučaju bi jedna objektivna policijska istraga mogla svašta da otkrije - kaže Ostojić.
Otimačina
Spor između bivših ortaka u poslu oko "Kolos - Skaj bara" kulminirao je 22. oktobra prošle godine, kada su se Ostojić i Nešić potukli na platou ispred splava. Sa lakšim povredama, Nešić je završio na Urgentnom centru. Ostojić je i pre i posle toga tvrdio da Nešić nikada nije bio niti vlasnik niti suvlasnik "Kolos - Skaj bara", kako su ga mnogi mediji predstavljali.
- Taj splav je izgradio Dragan Lukić Lukas, i on je jedini i pravi vlasnik. Ja sam kao njegov prijatelj ušao u posao da mu pomognem, a sa Nešićem je Lukić sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je istekao 30. septembra prošle godine. Međutim, kada je taj rok prošao, Đuka je doveo privatno obezbeđenje i na silu zauzeo splav, koji mu ni na koji način nije pripadao. Pošto sam Lukićev prijatelj i zajedno sam ušao u isti posao, a nisam se pomirio sa otimačinom, ja sam od tada na meti policije koja je čuvala Đuku. Oni me čak i posle njegove smrti maltretiraju - kaže Ostojić.