Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Postoji toliko mnogo bogatih ljudi koji na prvi pogled nemaju veze sa strankama, već su to neke burazerske veze sa nekim uticajnim. Očigledno je takav sistem kod nas da takve ljude niko ne dira jer je neko rekao da se taj ne dira.
Ono što mene nervira je što ti bogati ljudi nisu baš toliko prebogati, ali očigledno je dovoljno dati par hiljada evra nekome da taj neko zažmuri pa zato imamo splavove tamo gde ne smeju da budu, divlje parkinge gde neko od nas traži pare da bi se parkirao, divlje taksiste i slično.

Sve sluzbe koje ih sada teraju, su iste one koje su od njih uzimale na ovaj ili onaj nacin nesto, da bi se svih prethodnih godina nelegalno tamo nalazili,a oni niste ne preduzimali. Mene vise interesuje, zasto su sada poceli da ih teraju, da li su im apetiti porasli, pa ovi nisu zeleli da im daju vise, ili mozda ovi vise nisu mogli da ih pokrivaju, pa su zeleli da dobiju na kraju cak i politicki poen njihovim uklanjanjem, umesto da odgovaraju za stanje koje odrzavaju godinama unazad. Onda su ovi poceli da organizuju konferencije, i vicu da su ovi lopovi i da ih reketiraju, pa da na osnovu te price produze svoj opstanak.
Najgore sto niko nece odgovarati bilo jedno, drugo ili nesto trece.

Tragicna je situacija sa priobaljem, koje bi trebalo da bude jedan od najlepsih delova ovog grada. Prosetajte se kejom kod Bloka 45 i 70, ne mozete da vidite reku od splavova. Odrastao sam na tom delu nasipa i secam se kada nije postao nijedan splav osim zutog pontona, kod bloka 45. To je potpuno drugacija slika, atmosfera, nema veze sa ovim danas. Nekada je to bio park, u kome ste mogli da meditirate, danas je to samo zelena povrsina na kojoj mozete voziti bicikl i setati se, od te meditacije, pogleda, opustanja koje pruza ovoren prostor pored reke, nema nista. Malo je prostora pored reke u gradu, gde jos mozete da dozivite taj efekat otvorenog prostora, steta sto je to tako. I kod nebojsine kule, gde je sada Kolos su naguzili neke brodove, pa i tamo nema vise tog pogleda, atmosfere, sa Kolosom to sve ide jos dalje u propast.

Mocno je kada izadjes kod 25. Maja, duva vetar, a talasi kao na moru, mocno izgleda reka tada. Kada budu doveli i tu splavove, sve to nestaje, i pretvara se u neku Budvu, gde se setas pored kica i sunda. Steta,imamo 2 lepe reke u samom gradu.

da li se vidi kolos sa kalemegdana?

saslušao sam konferenciju za novinare.

mislim da državni tužilac treba da se pozabavi time pošto je vlasnik otvoreno pričao da su mu tražili mito.

dobro je čuti i drugu stranu, ali

mislim da je viši interes, odnosno interes svih nas da se ukloni velika većina splavova.

znam da su ljudi uložili para i slično, ali što kaže bulevarac, reka se više ne vidi na područiju od 45 do 70 bloka. da bi se videla mora se otići na neki od splavova.

a što je najgore većina tih splavova su neke rupe. da ostane svaki deseti to bi bila prava mera.

dsc03559.jpg

dsc03596.jpg

dsc03598.jpg

Divna prilika za Rečnu mornaricu da demonstrira, kako se torpeduje još jedna svinjarija u nizu.. :kafa:

Kakva vizura!
:roll:

Eto, do ovoga dovode godine korupcije, namernog eskiviranja da se uvede red, zapošljavanja preko veze koje paralizuje administraciju, i naravno - reketa.

2012":y473mgtn je napisao(la):
Divna prilika za Rečnu mornaricu da demonstrira, kako se torpeduje još jedna svinjarija u nizu.. :kafa:

не могу да торпедују, али могу да гађају из М75 и М71 топова

Nikakvo torpedovanje ne dolazi u obzir. Rešenje se mora pronaći u okviru zakona. Ako ne valja zakon onda ga promeniti. Da se to jednom uvede u sistem. Da se ne ppnavljaju pvakve situacije.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Štedi municiju 2012, samo obučeno ljudstvo sme da rukuje oružjem/oruđem :dil:
...a i nikad se ne zna kada će Bugari da udare :wink:

Rešejne se mra naći u okviru zakona, kako kaže Milisav.
Upravo zatošto se gradske službe ponašaju kako se ponašaju (korupcija, reket, nerad, nesposobnost...) sada smo prinuđeni da gledamo Kolos kod Kule Nebojše.
U celom ovom sr***u meni i dalje nije jasno šta su oni mislili - da će vlasnik Kolosa sam da pomeri splav bez dodeljene nove lokacije? Ja nisam promeni o mišljenje, Kolos je morao da se izmesti iz n razloga, ali ovo što rade ove strane: i Grad i Lukić je kaubojština, divlji zapad.

Ja bi provjerio za pocetak je li doticni splav plajcao struju ,vodu ,ekolosku taksu ,gdje je ispusto fekaliej ,porez ,i sve ostale dzbine
Podvukao crtu ako nece da palti kroz postupak prinudne naplate zaplijenio splav ,pa na licitaciju 700 t gvozdja fine su to pare

700т = 14 000 000 динара ако је по отпадима У Крњачи. Они купују све од половног, до врућих скулптура, споменика. Цена за кило 20 динара

Odlicno to je taman jedan solo niskopodni ikatrbus

Nasta ovo lici bre trivane kad ce ovo doci na red da se pocisti ko je za proljecnu radnu akciju
dsc03866.jpg

dsc03867.jpg

dsc03868.jpg

dsc03865.jpg

Prolaz sa kas maskom preporucujem
dsc03885.jpg

instalacije nisa za pretakanje brodova da li se koriste
dsc03888.jpg

Stvarno taj deo od Sajma do toga mesta izgleda kao svinjac.. :roll:

Taj deo je vrlo često poplavljen tokom godine.

Možda bi mogli nekim šmrkovima da ga počiste ponekad, ali to je već naučna fantastika :(

А и да се мало подсетимо судбине једног од сувласника Колоса:

http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2005 ... 2005.shtml

SUMNJIVO SAMOUBISTVO
Anđelko Nešić Đuka, suvlasnik splava "Skaj bar", nije se ubio, već je na to bio prisiljen, tvrdi Miomir Ostojić Osa
BEOGRAD - Nekoliko dana posle samoubistva Anđelka Nešića (44), zvanog Đuka, jednog od suvlasnika beogradskog splava "Kolos - Skaj bar", još uvek nije poznat razlog zbog čega je ovaj kontroverzni biznismen odlučio da digne ruku na sebe. Nagađanja o motivima njegovog samoubistva su brojna. U Beogradu kruže različite priče, počevši od onih da se Nešić nije ubio, već da je ubijen, pa do verzije da su brojni dugovi koje je ostavio razlog samoubistva.

Foto
Skaj bar splav kod Brankovog mosta u Beogradu

Zvanično, Anđelko Nešić ubio se u utorak 4. januara u sobi 110 novosadskog hotela "Park", pucajući sebi u slepoočnicu. Policija i istražni sudija ustvrdili su da je nedvosmisleno reč o samoubistvu, i da u sobi nisu pronađeni tragovi prisustva druge osobe. U prilog tome govore i rezultati parafinske rukavice, prema kojima su na dlanu i prstima Nešića pronađeni tragovi baruta. Pored beživotnog tela pronađeno je i oproštajno pismo, ali njegova sadržina je za javnost ostala nepoznata.

Miomir Ostojić Osa, vlasnik pančevačke diskoteke "Eskalibur", koji je zajedno sa Nešićem i Draganom Lukićem jedno vreme zajednički vodio posao na "Kolos - Skaj baru", sumnja u zvaničnu verziju. Ostojić, koji je još ranije isticao da je Nešić prevarant, koji je na silu oteo splav kod Brankovog mosta od Lukića, misli da je Nešić ubijen.

- Priče o tome da se Đuka ubio zbog dugova su obična glupost. To je izmišljotina koja treba da skrene pažnju. Pre svega, Đuka nije čovek koji bi digao ruku na sebe. Splav je odlično radio, imao je zaštitu policije, i u takvoj situaciji ne verujem da je izvršio samoubistvo. Ako je i sam povukao obarač, na to je bio prisiljen. Pouzdano znam da zarada od splava nije išla njemu. On je taj novac nekom odnosio. Mislim da je to razlog njegove smrti. Samo tako ne bi mogao da priča kome je davao pare - objašnjava Ostojić, i dodaje da je samo za novogodišnje praznike "Kolos - Skaj bar" zaradio više od 300.000 evra.

On ističe da iza svega stoji policijska mafija, sa kojom je Nešić zajedno radio.
- Svi znaju za Đukine veze u sudstvu i policiji. Kako je drugačije mogao da izdejstvuje da splav koji je prethodno uz silu oteo nastavi da radi, iako ga je pravi vlasnik Dragan Lukić pre toga odjavio? Đuka je čovek koji je uz sebe imao više policajaca nego zemunski klan svojevremeno. S obzirom na to da on nije bio zakonski vlasnik splava, a da je radio kao da jeste, neko mu je to omogućio. Za to je morao da plaća, ali mu je to na kraju i došlo glave - kaže Ostojić, i ističe da su ga policajci koji su radili za Nešića nebrojeno puta maltretirali, a jednom i kidnapovali, a sve zato što se nije pomirio sa gubitkom splava.

- Nije slučajno i što se sve desilo u Novom Sadu. Tamo su odmah konstatovali da je samoubistvo u pitanju, i na tome je završeno. Da se to desilo u Beogradu, verovatno bi se sve dovelo u vezu sa Đukinom prošlošću, odnosno sa poslovima kojima se bavio, i u tom slučaju bi jedna objektivna policijska istraga mogla svašta da otkrije - kaže Ostojić.

Otimačina

Spor između bivših ortaka u poslu oko "Kolos - Skaj bara" kulminirao je 22. oktobra prošle godine, kada su se Ostojić i Nešić potukli na platou ispred splava. Sa lakšim povredama, Nešić je završio na Urgentnom centru. Ostojić je i pre i posle toga tvrdio da Nešić nikada nije bio niti vlasnik niti suvlasnik "Kolos - Skaj bara", kako su ga mnogi mediji predstavljali.
- Taj splav je izgradio Dragan Lukić Lukas, i on je jedini i pravi vlasnik. Ja sam kao njegov prijatelj ušao u posao da mu pomognem, a sa Nešićem je Lukić sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je istekao 30. septembra prošle godine. Međutim, kada je taj rok prošao, Đuka je doveo privatno obezbeđenje i na silu zauzeo splav, koji mu ni na koji način nije pripadao. Pošto sam Lukićev prijatelj i zajedno sam ušao u isti posao, a nisam se pomirio sa otimačinom, ja sam od tada na meti policije koja je čuvala Đuku. Oni me čak i posle njegove smrti maltretiraju - kaže Ostojić.

Malopriej na studiju B javise da ce da se uklanjaju NEKI SPLAVOVI na ADI ciganliji ako neko nadje vijest ili snimak neka okaci

Ево из Блица те вести, а коначно и ове сплавове и олупине да уклоне.
Требало би уклонити и ону олупину са десне стране Саве, одмах чим се прође мост Газела. Имам негде и слику те олупине коју сам снимио из градског аутобуса, баш са Газеле.

Uklanjanje splavova sa obala Save od ponedeljka
M. M. M. / M. S. | 11. 10. 2013. - 18:58h | Komentara: 0
Plovni objekti koji se nalaze duž obale reke Save, između Mosta na Adi i Novog želežničkog mosta, biće izmešteni sledeće nedelje.
Splavovi, ali i otpadne sirovine neće moći više da budu smešteni u zabranjenim zonama.

Prethodnih dana sa Starog sajmišta u delovima je uklanjan splav "Mediteran" koji su vlasnici prodali u staro gvožđe.

Takođe, splav "Kolos" premešten iz zabranjene zone kod Starog sajmišta, a ostaće na Dorćolu kod SC "25. maj" do završetka upravnog postupka, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/412062 ... ponedeljka

Lepo je to sto se vizura sa novog mosta sredjuje
al šta ce mo sa vizurom od Brankovog mosta ka u Ušcu , tu nam ne treba ni jedan ,, ubetonirana probušena kanta,,
vec tu mogu ne prekidno tokom svih 24 h da pristaju stvarno atraktivni ploveci restorani, diskoteke i dr. turis. panoramci na vodi
prava dinamika tj. neprekdna dešavanja u smeni boja oblka namena raznih plovila koja oživljavaju šetalište umesto groblja probušenih kanti

Гага":1tnupzqb je napisao(la):
Требало би уклонити и ону олупину са десне стране Саве, одмах чим се прође мост Газела. Имам негде и слику те олупине коју сам снимио из градског аутобуса, баш са Газеле.
Ево те слике и олупине на коју мислим:

Гага":vr0l2gg8 je napisao(la):

Гага":3kb2jci2 je napisao(la):
Гага":3kb2jci2 je napisao(la):

"Krajina”, nekada bela kraljevska putnička jahta "Dragor”, kojom je kraljica Marija iz Rumunije došla u Srbiju napravljena je 1928. godine, a koristila ju je kraljevska porodica sve do 1941. Od 1948. nju je do smrti 1980. koristio Tito. Danas trune na Savi ispod mosta Gazela.
"Krajina“ je kasnije je prodata prvo Kombinatu u Majdanpeku, a onda privatniku. Poslednji vlasnik je izvadio parnu mašinu i palube dogradio tako da je potpuno izmenjena prvobitna elegantna linija broda, koji je potpuno izgoreo u požaru 2007. tokom snimanja filma "Na lepom plavom Dunavu”. Njegova olupina privezana je za savsku obalu ispod mosta Gazela.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... ne-na-Savi

U utorak kod starog železničkog mosta.

Poskok ili šarka? Dužine 20-25 cm. Nisam hteo da je ubijem (a i protivzakonito je) sa granom sam je pomerio sa šetališta do kamenjara na obali. Iz zoo vrta su mi rekli da je donesem !?

zmijce.jpg

Vrh