Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

relja":i6yttg74 je napisao(la):
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/bespravno-dovukli-kolos-na-25-maj/108029.phtml

Bespravno dovukli „Kolos“ na 25. maj

“Konceptualno se uklapa”
SPOR - “Vlasnik je imao nameru da splav pomeri tamo gde je bio dogovor, ali se tome isprečio vlasnik susednog splava koji je rekao da je to mesto zauzeto i da je slobodno tek 200 metara dalje. Zbog toga je odlučio da ga pomeri kod SC ‘25. maj’. Budući da je ‘Kolos’ sportsko-rekreativni objekat, on se tu konceptualno uklapa. Rečeno nam je da do raspisivanja konkursa ovde može da ostane”, kaže Vesna Josić, pravna zastupnica vlasnika splava “Kolos”.

Jel' su to neke nove pravne i zakonske kategorije: moj klijent je tako odlučio, ja smatram da se to tamo uklapa, rekli su mi da može...?
Dobra ova advokatica, ovo joj je odlična referenca da počne da zastupa ozbiljnije prekršioce zakona. Obraz kao đon.

Za državu - šta reći.
Реченица коју сам зацрнио ми је интересантна. А ко им је то рекао да се до расписивања конкурса може остати на месту где су на кварно преместили ову ругобу ? Име и презиме те особе треба сазнати и онда ту особу исто санкционисати, а ругобу вратити у Дунавски рукавац.

Pokusao sam veceras da ovo prijavim Beokomu. Pozvao i izlozio im situaciju, na sta mi je zaposlena u Beokomu saopstila da je splav odnesen po nalogu komunalne policije, i da nije vise kod Brankovog mosta. Nakon kraceg do-informisavanja zaposene, zamolio sam je da podnese prijavu na moje ime i prezime, te me obavesti sta su preduzeli. nakon 10 min me zove na tel, i saopsava da je razgovarala sa .... i da su joj rekli da je to bilo i na televiziju (hvala joj), nakon toga mi je saopstila da je to to. Kada sam joj saopstio da ja imam tv, da pratim vesti i da mi je to sve jasno, ali da nevezano od toga zelim da podnesem prijavu njima, na moje im, i da me ne interesuje to sto je to na tv-u, nego da li ona moze da primi moju (mog), prijavu pa je onda prosledi odgovornim, obzirom da znam da ne moze nista da preduzme jer sluzi za prosledjivanje. Sopstila mi je da nazalost nemoze prijavu da prosledi nikome, i da je to na tv-u bilo. Zahvalio sam joj se na tome sto nije mogla da prosledi moju prijavu, i ona se meni zahvalila.

Burlevarac evo predloga da se ne bi iko više brinuo oko
da li ona moze da primi moju (mog)
:lool:
sa teme Brankov most prenosim moj post kako bi ta efikasnost odbrane i zaštite bila maksimalna
boca-ica":2fpy0x6k je napisao(la):
relja wrote: Neko mora da dežura u blizini mostova njihove zaštite, zbog samoubica, da pomaže brodarima i nautičarima u nevolji, a baš ovde je velika koncentracija i plovila i usidrenih splavova.

U odnosu na stari splav rečne policije ovaj jeste veci moderniji ali je ne dovoljan
Potrebno je hitno izgraditi još sl. slplavova i drugim organima instiucija

Prisustvo na vodi i ostalih nadležnih bi omogucilo daleko bolju zaštitu i brigu o vodi
pa mnoge dosadašnje ,,rečne svinjarije,, bi bile sprečene ili bi brzo bile sankcionisane

Bez njihovog 24 h prisustva na vodi i dalje cemo se stideti a reke patiti.

Veliki je izdatak izgraditi nove ali zato mnoga pogodna plovila koja su van zakona
mogu se privremeno ili trajno oduzeti i ustupiti tim službama

Znači sve je stvar samo dobre volje i zainteresovanosti :dil:
a ona mora da se pokaže sada
kako bi na prolece sve bilo na svom mestu

Булеварац, који блам од Беокома, па они и не знају да је сад ругоба премештена и из Дунавског рукавца ! Тако сам барем ја схватио из твог поста, то што ти је та запослена рекла !

Bulevarac":2b6km6oz je napisao(la):
...i da su joj rekli da je to bilo i na televiziju (hvala joj), nakon toga mi je saopstila da je to to. ..... i da je to na tv-u bilo....

Ne razumem "logiku" Beokom servisa.
Da li je cilj prijava građana da se problemi zabeleže i da se otraži rešenje, ili je se prijave primaju kako bi Studio B imao materijala za priloge u gradskim vestima? Pošto je prilog već napravljen - onda "je to to", hvala, Vaša prijava nam nije potrebna...?

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=93362

Vesti :: Beograd
Kolos za sada ostaje kod Kule Nebojša »
02. Oktobar. 2013 | 18:18, Izvor : Studio B, Komentari: 1 komentari

Kako je splav Kolos iz Dunavskog rukavca, gde je pre desetak dana prebačen iz zaštićene zone Starog sajmišta, osvanuo na dorćolskom Dunavskom keju i dalje je glavna tema kojom se bave svi koji su tog 20. septembra u njegovom odvlačenju učestvovali.

I dok u Sekretarijatu za inspekcijske poslove najavljuju novi upravni postupak, Beograd vode kažu da zbog odluke Ustavnog suda po kojoj grad nema pravo da interveniše na lokacijama predviđenim za postavljanje plovnih objekata, splav Kolos sa sadašnje lokacije ne mogu da pomeraju.

Predstavnici vlasnika Kolosa na to očigledno i računaju, pa se oko cele situacije mnogo ne potresaju.

A sinoć je bio prlog u vestima Studija B (propustio sam treći gol Bajerna zbog ovoga).
Advokatica koja zastupa vlasnike Kolosa doslovno uživa da se ruga u lice gradu, državi i svima nama, smeje se u kameru uz komentar, od prilike - "sam vlasnik je odlučio da ga ovde postavi" i "da vidimo šta nam sada mogu!".

Nije problem ni da ona ne zna, i ja koga to verovatno interesuje vise nego vecinu zaposlenih u Beokomu, to nisam znao dok nisam ovde na forumu video tu vest, Ukoliko pogledate dnevne novine Blic, B92, Danas, tamo nema te vesti, ona se nalazi u novini 24 sata, i slicnim. Kakava logika se ocekuje od sluzbe koja je formirana da prosledjuje, a pritom nije jedina koja se istim "poslom" bavi?
Treba ih opleti po svim medijima, svuda, jer su to sluzbe koje nicemu ne sluze, trose pare, a laznoi se reklamiraju da su one sluzbe koje resavaju probleme, umesto da se jasno napise da oni ne resavaju probleme, nego ih samo prosledjuju drugim sluzbama, za sta inace vec 30+ godina postoje govorni automati, opcija jedan, gradjevinska inspekcija, opcija 2 komunalna, opcija 3.. a tskodje postoji internet stranica na kojoj se moze saznati kome je potrebno uputii prijavu, takodje postoji mogucnost da na telefonu za informacije , koji postoji u svakoj opostini saznate kome da prosledite pitanje. Treba ih ocrniti i prozivati, ne samo sto trose pare za nista i sto zaposljavaju odabrane, partijski podobne, nego sto ne postoji sluzba koja je u sanju da nesto preduzme kada odgovrne sluzbe krse zakon, ili ne postupaju po zakobu,. Nije valjda poverenik za informacije duzan da se drnda sa svakom drugom mojom prijavom, od toga da nece pravilno da obeleze parking mesto kako zakon nalaze, preko postavljanja saobracajnog znaka, pa do ovih mega splavova ili nicanja divljih naselja usred Beogr. adaDa takva sluzbe postoje, jasnije bi se videlo koliko su zakoni losi, i da omogucaaju neograniceno puno bahatosti a da niko ne snosi posledice za to ili su posledice smesne u odnosu na stetu/dobit koju bahati sugradjanin ostvari.

„Kolos” do daljeg na 25. maju, „Mediteran” ide u staro gvožđe
Autor: mmm 03.10.2013. - 00:02 0:18 Komentara (0)

Splav “Kolos”, koji je iznenada za vikend premešten na Dunavski kej, ostaće na Dorćolu najmanje do završetka upravnog postupka, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.
SPLAV - Zbog složenosti slučaja, moramo da pribavimo potpis vlasnika “Kolosa”, sprovedemo rešenje, ali ne možemo da kažemo okvirni period kada bi mogao da se završi upravni postupak - kažu u Sekretarijatu.

Iako se nalazi u blizini Beogradske tvrđave, iz Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kažu da splav “Kolos” nije u njihovoj nadležnosti.

- Mi ni na koji način ne možemo da budemo nadležni za splavove niti bilo koje druge objekte koji se nalaze na reci. Da bismo bili odgovorni za neki objekat, on bi morao da se nalazi na Kalemegdanu, na primer - kaže Ivana Ranković, zamenica predsednika Republičkog zavoda.

Podsećamo, splav “Kolos” nalazio se u zoni zabranjenoj za postavljanje plovnih objekata na Starom sajmištu odakle su ga predstavnici JVP “Beogradvode” pomerili u Dunavski rukavac. Međutim, njega je vlasnik samoinicijativno pomerio pokraj šetališta “25. maj”.

S druge strane, splav “Mediteran” koji se takođe nalazi u zabranjenoj zoni, prodat je u staro gvožđe i u naredne dve nedelje biće isečen, pa neće ružiti okolinu kod Brankovog mosta

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 8214.phtml

Cuj potpis vlasnika , a da zovnu lucku kapetaniju da naplati kaznu za nedozvoljeno priveziste ,ili recimo vlasnika da privedu zbog ugrozavnja bezbjednosti ,samo incjatevnog pomjeranja kante ,ima toliko opcija sad je pitanje da li hoce ili nece da rade posao ili mozda drzvna uprava treba da uzme advokatsku kancelarij da ih zastupa ,sramota

...ili zbog ugroženosti Pančevačkog mosta...

Zamisli da se otkači i da krene ka Pančevu.
Najviše bih voleo da pošalju brod iz rečne flotile da ga gađa u korito i da ga pošalje na dno Dunava.

Vjezbe bojevog gdjanja rijecne ratne flotile bi bile interesantne ,mora da trazi kome da da mito trebali su ga odvuci za obrenovac

Prema snimku bih ga locirao (a nisam bio od subote) negde između početka obaloutvrde kod "Dorćolske marine" i Đokovićevih terena.
Splavu, da bi funkcionisao, treba stuja i tekuća voda. Odakle priključak? Gde će da odnose smeće?
Ako bude radio, i ako budu osim malog fudbala organizovali žurke, svirke i sl, gde će se parkirati posetioci? Na travnjaku kod Kule, pošto parking ima ograničen broj mesta...?

Zbog ovakvih stvari mora da psotoji red, a ovde nema ko da ga sprovodi, postoji samo gomila službi čiji je jedini cilj da zapošljavaju preko veze.

2012":3gedmic0 je napisao(la):
Kako ga nije Sramota! Celo leto se dešava EKOLOŠKA KATASTROFA u Čukaričkom rukavcu od reke Topčiderke,koja je neverovatno zagađenja,nagomilani mulj se nije uklonio,more plastičnih boca zapljuskuje obale,, :notok: Sada se setio dai zađe sa revolucionarnim projektom kada treba da ga smene za koji dan. :kafa:

Нажалост, ништа од смене. Он је ваш, стари кадар СПС.

Upss,promasih :D ...iskreno ,nemam pojma kojoj stranci pripada ali da se nije radilo na tom planu ekologije nista, ama bas nista,neka srede Topciderku,pa da barem nesto pohvalimo,,i ako ostaje neka stavi neki prioritet i sprovede ga ,ucinak merimo prema rezultatima a ne ko je iz koje stranke. :kafa:

I sta mi sada da radimo, osim da placemo sto zivimo ovde. Za koga da glasam, odnosno ne glasam da se ovo ne bi desavalo ?

A хоћеш ли послушати савет? :)

Добро, овде мање смета, бар. Поред њега бих поставио речну полицију, да му примете кретање други пут.

Ne smeta nikako manje, odakle ti to ?
Ko bi bio kriv kada bi taj splav srusio Pancevacki most, mozda i neko poginuo ? Da li bi se tada brze saznalo ko sve nista nije preduzeo a mogao je, ili bi i tada to bila misterija kakvu covecanstvo do sada nije videlo ?

Сад док читам штампу са интернета и гледам ову бахату адвокаткињу која се „победнички“ цери, размишљам да су ипак требали да растуре ову ругобу од сплава у много мање делове и одвуку тих 21 км узводно уз Саву. Ем би био неупотребљив до даљег, ем не би се десило ово што се десило и да се сад кочопере како су „победили“ Државу. На неки начин и јесу (бар привремено), јер им је сам систем тако омогућио и искористили су празнине у одлукама и несигурност надлежних органа. Не зна се ко је за шта задужен.

Предпостављам да је овде велика игранка на мало вишем нивоу, кад нико не сме сад да се супростави власнику ове ругобе. Не могу да схватим да он самоиницијативно премести своју ругобу на друго место и да почне (почеће) да ради нормално без пардона.
Посрао је цео Град и Државу, ево баш овако:

А ко је у ствари власник овог сплава ? Јер исто примећујем да му се у опште не појављују име и презиме у штампи ? Као да не смеју ни то да објаве !!!! Ко се кога овде боји ?

Moze da nastavi da radi, ako nastave da ga podrzavaju, tako sto ne sprovode zakon, koji su mogli da sprovode i godinama unazad.
Ne moraju da mu daju vodu, ne moraju da mu daju struju, i mogu svaki dan da mu pisu neke druge prijave, mada mi i dalje nije jasno sta bi se desilo kada bi srusio most, ko bi bio odgovoran, on, nadlezne sluzbe ili niko ?

Гага":2crpkj2c je napisao(la):
......
А ко је у ствари власник овог сплава ? Јер исто примећујем да му се у опште не појављују име и презиме у штампи ? Као да не смеју ни то да објаве !!!! Ко се кога овде боји ?

Gago, pa imamo APR
KOLOS GROUP DOO, Staro sajmište bb
http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterpriseP ... 366774C0B1
Zakonski zastupnik je izvesni Dragan Lukić, i koliko mogu da vidim, uopšte nije stvar u tome da se neko boji da mu objavi ime, već da je on u - medijskoj blokadi.
I mislim da niko od novinara i od nas nema razoga da se plaši Dragana Lukića.

Kreativnim googlovanjem sam našao konferenciju za štampu u Medija Centru, iz avgusta meseca
http://www.mc.rs/ponovo-krece-hajka-gra ... entId=9086
sa fotografijama (i Dragan Lukić).
i video snimak u trajanju od sat vremena.
http://www.mc.rs/mc-web-televizija.1498.html

Ukratko - u pitanju je odbijanje da se plati reket, dok nekome odgovara da vlada haos u regulativi i u nadležnostima, da je bezbednost mosta je dobar izgovor, i da logor Sajmište ne zanima nikoga.

I i dalje mislim da Kolosu nije mesto ispod Brankovog, da je njegovo postavljanje tamo - bezobrazluk, da je splav ružna grdosija (subjektivan osećaj) , da je pored svih preduzetih mera ipak jedna nedopustiva opasnost za mostove, ali takođe mislim da ne znamo dovoljno i drugu stranu priče, i da ipak ima nešto u ovome što ova neprijatna žena priča.

Ocigledno covjek ima zaledjinu ,nemogu da nadjem odluku ustavnog suda na koju se pozivaju oko lokacija ,
Vjerovatno gradska pravna sluzba nije u stanju za skupstinu grada da sastavi odluku koja bi bila u skladu sa ustavom
Problem je i sto su svi nadlezni a si se prave mutavi ,Najbolje rijesenje i najbrze je da ga proglase da nije adekavatno vezan a nije vezan je pleteneom uzadima a ne celicnim i zbog opasnosti po pancevacki most da ga uklone
Takodje sigurno bi mogli da mu posalju sve moguce inspekciej da cesljau papire firme da li je platio porez itd

Па ко ми је бре избрисао смајлићћћа из поста, сигурно Игор :D .

Реља, знам да имамо АПР, али нисам имао представу да је Колос у ствари име предузећа ! Мислио сам да је то само име те ругобе од сплава и ништа више.
Ову везу (линк) за претрагу што си поставио не ради (!):

Догодила се грешка, покушајте поново.
©Агенција за привредне регистре - 2012

Ипак зато постоји Ратинг за бонитете предузећа и наравно има о овом предузећу. Блокирана два од три рачуна, пет запослених,... http://www.boniteti-rating.rs/sr/boniteta/KOLOS-GROUP
KOLOS GROUP DOO BEOGRAD, STARO SAJMIŠTE BB , 11070 BEOGRAD

Овде се ипак неко некога боји, јер ако је у питању рекет, а подржавам то мишљење, онда би и он (овај напумпани Лукић са кајлом) то желео јавно да изнесе, али се „боји“ од тих који желе да га рекетирају или га рекетирају. Не видим разлога од стране новинара да је он у медијској блокади, па новинари воле баш да пишу о таквим стварима. По њему се види да није наиван и да је премазан разноразним бојама, и да је доста мутан тип.

Али да не дужимо причу, основно је да овој ругоби од сплава место никако није било код Бранковог моста, и да је док је био тамо, и те како вређао невине жртве логора Сајмиште (ја тако барем мислим). Није му место било ни на Дунавском рукавцу, а такође ни где је сад, јер тек сад представља опасност за Панчевац.
И Реља, осећај ти није субјективан, него објективан.

Блиц – специјални додатак, 18. јун 2004., ово је јако интересантно:
http://web.arhiv.rs/develop/vesti.nsf/f ... enDocument

Новости 05. јануар 2005.:
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -misteriju

Курир, 10 јануар 2005.
http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2005 ... 2005.shtml

Политика, 26. јул 2006.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/t2373.lt.html

Bulevarac":l3rm9v7k je napisao(la):
Ne smeta nikako manje, odakle ti to ?
Ko bi bio kriv kada bi taj splav srusio Pancevacki most, mozda i neko poginuo ? Da li bi se tada brze saznalo ko sve nista nije preduzeo a mogao je, ili bi i tada to bila misterija kakvu covecanstvo do sada nije videlo ?

Није био озбиљан тон. Више циничан поглед на могућности. :kafa:
Сем дела о полицији. :)

Gago, prvo da se razumemo, ja sam na strani objektivnosti, a ne na strani Lukića ili gradskih službi (jer smatram da ne rade u našem interesu, iako im je to posao).

Kada si u jednom od prethodnih postova napisao:
"А ко је у ствари власник овог сплава ? Јер исто примећујем да му се у опште не појављују име и презиме у штампи ? Као да не смеју ни то да објаве !!!! Ко се кога овде боји ?"
ja sam se zapitao: a zašto ni u jednim novinama, niti u jednom mediju, se ne spominje premeštanje Kolosa, a svi su ispratili premeštanje u Dunavski rukavac? Zato drugi mediji ne prenose gotovo histerični nastup advokatice koja ne beži od novinara? Moj utisak je da, upravo suprotno, oni žele medijsku pokrivenost i ne zastrašuju medije, a da mediji jedostrano prikazuju problem.

Prvo sa potražio KOLOS na APR, našao KOLOS GROUP DOO, Staro sajmište bb (i pitao sam se da li će kopirani link da radi sa nekog drugog računara, očigledno mora da se ponovi "sigurna pretraga" po imenu ili po matičnom).
Našao Dragana Lukića, i zatim isto kao i ti, "izguglao" njegovo ime i iste te stare članke koje si ti postavio. Po meni, članci ga dovode u vezu sa "sumjivim biznismenima", ali njega lično ne terete za nasilni kriminal. I čovek tvrdi da uredno plaća sve što treba da plaća.
Ovde i ću samo da ponovim da smatram da tom splavu nije mesto ispod Brankovog mosta, a ni kod Kule Nebojše, ali mislim da je suština problema u nečem drugom.

E, onda sam našao link ka konferenciji za štampu u Medija Centru. Klip traje sat vremena, sasvim dovoljno da se čuje i druga strana i da se zapita - zašto se to ne može čuti u medijima, zašto se čuje jedna strana priče?

Napisao si:
Овде се ипак неко некога боји, јер ако је у питању рекет, а подржавам то мишљење, онда би и он (овај напумпани Лукић са кајлом) то желео јавно да изнесе, али се „боји“ од тих који желе да га рекетирају или га рекетирају. Не видим разлога од стране новинара да је он у медијској блокади, па новинари воле баш да пишу о таквим стварима. По њему се види да није наиван и да је премазан разноразним бојама, и да је доста мутан тип.

Upravo je na ovoj konferenciji i ispričao kako žele da ga reketiraju za novu lokaciju splava, i da je odbio. Novinari su postavljali pitanja (pitali su i za "dešavanja" na drugim splavovima), i svi odgovori su imali smisla, za razliku od smušenih predstavnika gradskih službi na STB.

Ako imaš vremena i ako ti obaveze dozvoljavaju, pogledaj, može i "na preskok".

I još nešto: ja sam naučio da o ljudima ne sudim prema njihovoj fizionomiji (kako god izgledali - vratine, "prženice" iz solarijuma, sa jedne ili osobe sa nekim "bolesnim" izgledom sa druge, uvek sačekam, ljudi mogu da te pozitivno iznenade... ne "prodajem" nikakavu mudrost koju sam kao otkrio, to je jednostavno - tako)...
U nekoj široj okolini imam uprabo ugostitelje koji fizički dosta podsećaju na ovog Lukića :) , ali samo na prvi pogled deluju kao sirovine a u suštini su sušta suprotnost od svog izgleda, pa ga ne bih diskvalifikovao zbog izgleda (a upoznao sam i hirurge koji ovako izgledaju :) )

Vrh