Meni lično smeta, izvini Saša što se ne slažem sa tobom u potpunosti, to nametanje ćirilice. Svi ti koji smatraju da nisi pravi Srbin ako ne pišeš ćirilicom, meni su u raqngu onih feministkinja. Naprimer, veća prašina se digne kada se kaže "žena pisac" umesto "spisateljica", nego kada neki muškarac prebije ženu. Da li je veći Srbin onaj što piše ćirilicom, zna sve pesme Stoje i sl. i ne zna da koristi svih sedam padeža (pri tom ne mislim na one sa Južne pruge) ili onaj koji piše латиницом, pri tom sluša rock i radi kao naučnik, a pri tom koristi svih sedam padeža? Ili je možda veći Srbin onaj koji govori Beogradska tvrđava i park Kalemegdan, a ne zna ko je Branislav Nušić ili onaj koji govori Kalemegdan a radi na sakupljanju i sortiranju biljaka i pravljenju čajeva, melema i preparata od istih?
Možda nisi hteo da kažeš ovo što sam napisao, ali tako zvuči tvoj post. O mojim razlozima zašto preferiram latinicu, možemo u adekvatnoj temi.
Možda nisi hteo da kažeš ovo što sam napisao, ali tako zvuči tvoj post. O mojim razlozima zašto preferiram latinicu, možemo u adekvatnoj temi.