Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Ovako se brani ova tema... posle ovih slika svaka rasprava treba li sta graditi na ovom prostoru je suvisna.
Godinama idem na posao na NBGD bas ovim putem, Bulevarom Vojvode Bojovica, jer se svako jutro odusevim tim pejzazom i tom "livadom" kako je pojedini zovu.

Ne dirajte mi moj jutarnji mir!

yZMDNET.jpg

Jedno od najlepsih mesta u Beogradu. Kad god setam preko dana, obavezno sam dole.
Cesto sam vidjao i decu na izletima, i momke kako treniraju ragbi, pa i fudbal se par puta igrao. Sjajno mesto, zapostavljeno od strane nadleznih, ali pre svega umirujuce.

Kalemegdan je arheoloski jos uvek neistrazen, svake godine se otkrije nesto novo, ali to ide jako sporo. Tuzno je da nemamo gotovo nikakvu predstavu kako je grad izgledao u srednjem veku izbliza, a menjao je oblik it temelja neznani broj puta.

Beograd je vekovima bio pod turcima i imao puno dzamija
http://sandzakpress.net/ekskluzivno-fot ... ih-dzamija

Пантограф":223sfgvn je napisao(la):
Ту је и безобразлук којим је отворио круг ("пуца ми..." итд.). Али, нема спаса од њега - и да га банује човек, појавиће се у истом кожном мантилу, само под другим кодним именом.
Čim ga vidiš - znaš ko je! a ne kao ovi danas: Čim ga vidiš ne znaš ko je!

Citat iz Balkanskog špijuna...

I to se dotični prvi put javio baš na moj post. Kud sam ga i napisao. :grand:

Ево и мог скромног доприноса у одбрани "ливаде"

crtez.jpg

Импровизовани акварел који сам на брзину начинио летос у Доњем Граду

Љубитељи реализма да не замере на немерној непрецизности композиције. :)

Нисам дуго пролазио, па ме интересује да ли су скинули графите са крова цркве Ружице?

Delija":14iq3ofw je napisao(la):
Ево и мог скромног доприноса у одбрани "ливаде"

crtez.jpg

Импровизовани акварел који сам на брзину начинио летос у Доњем Граду

Љубитељи реализма да не замере на немерној непрецизности композиције. :)

Jel bi smeo ovu tvoju sliku da okačim u FB grupi Sačuvajmo Donji Grad i Kalemegdansku tvrđavu ? https://www.facebook.com/Sa%C4%8Duvajmo ... /timeline/

opa delija ima sklonosti ka slikarstvu. Sve pohvale ;)

Prvo uputio izvinjenje drugom članu foruma, sada ovo... :)

I meni se sviđa.

relja":l9yqitiw je napisao(la):
Prvo uputio izvinjenje drugom članu foruma, sada ovo... :)

Неће ваљда престати и да се свађа, куне и прети? :shock:

Већ ми недостаје стари Делија. :kk:

Акварел је баш леп. БеоБилдовски. :gobb:

Него, кад поставих овај последњи смајли, да вас питам. Јесте ли видели како је Игор поскидао прелепи мотив Ушћа са читавог сајта. И већ ми недостаје, такође. Слутим да га је продао БНВ-у, а нама остаје само да жалимо за визелним идентитетом који смо волели.
"Душо продана, душо продана!..." :gobb: :gobb: :gobb: (овај смајли је последње место где се Ушће види на нашем сајту)

sizif":j3q56ykh je napisao(la):
Неће ваљда престати и да се свађа, куне и прети? :shock:
Еј еј, не претерујмо сад. :D

Wow, sređuju plato kod simbola Beograda. Očekujem svečano presecanje vrpce sa naročitim osvrtom da nijedna vlast do ove ovaj plato nije održavala (što na žalost nije daleko od istine).

Kada sam letos bio u šetnji ostao sam zgranut stanjem platoa na terasi. Ulaz na Kališ ka Cvjeti i oko nje, isto katasrofa. Zna li neko da li se i tamo nešto radi? Jel' ovo neka šira akcija saniranja?

Naravno da nije sira akcija vec su smoreni da to urade da se turisti ne lome tuda

Vrh