spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.378
dupli post
Вожд":i8negvc5 je napisao(la):
"Из авиона" се види колико би било погрешно.
relja":pkkpuicc je napisao(la):A zašto ne naprave celu tvrđavu iz početka, na nekom drugom mestu, onako kako oni smatraju da tvrđava treba da izgleda, a ovu koju su u fazama gradili Rimljani, Vizantinci, Mađari, Srbi, Turci, Austrijanci... ostave takvu kakva jeste?
Naprave jednu za sebe, pa da naplaćuju karte tim turistima koji će, umesto da odu u Budimpeštu, pre da dođu da gledaju njihvu rekonstrukciju a la Las Vegas?
RioBL":29jo4d90 je napisao(la):Ako nije moguca odgovarajuca rekonstrukcija Despotovog Grada, mozda bi bila moguca odgovarajuca maketa. pod odgovarajuca mislim na nesto sto bi zaista bilo veliko recimo 20x20m u osnovi ili vece i smjestena u prakovskom okruzenju (uredjenom!) u donjem gradu.
Maketa bi mogla predstaviti Despotov Grad i ujedno postati turisticka atrakcija.
Npr, za potrebe snimanja filma Harry Potter napravili su veliku maketu zamka (15m precnik) i sad je izlazu turistima u jednoj hali. Pa mislim, ako moze Harry Poter postati popularan moze i Despot
spatiotecte":rvqi5lsk je napisao(la):E a kako mislimo da presisamo Budimpestu po broju turista ako imamo samo da prikazemo neke holograme, neke makete ili neke rekonstrukcije udaljene od centra?
Ko zeli tako nesto da gleda bas ide u Las Vegas a ne u Beograd.
Дошљак":dyx4j3nl je napisao(la):Већ замишљам како би се "сјајно" уклопили "Деспотов град" и Захина креација...
relja":2k50v821 je napisao(la):spatiotecte":2k50v821 je napisao(la):E a kako mislimo da presisamo Budimpestu po broju turista ako imamo samo da prikazemo neke holograme, neke makete ili neke rekonstrukcije udaljene od centra?
da turisti budu dobrodošli u crkve
i još mnogo toga, da ne idem u detalje....
praguc":3ajua3ze je napisao(la):relja":3ajua3ze je napisao(la):spatiotecte":3ajua3ze je napisao(la):E a kako mislimo da presisamo Budimpestu po broju turista ako imamo samo da prikazemo neke holograme, neke makete ili neke rekonstrukcije udaljene od centra?
da turisti budu dobrodošli u crkve
i još mnogo toga, da ne idem u detalje....
Evo jedna situacija koja se desila pre nekih mesec dana. Drugovi iz Brazila i Italije su dosli, i otisli smo u crkvu Sv Petke, drug je uzeo fotoaparat i napravio jednu fotografiju, da bi meni prisao neko ko tu radi i rekao:
"Odakle njemu pravo da slika, kako bi bilo da vama udje neko u kucu i krene da slika stvari, pop mora da da blagoslov".
Kao civilizovana osoba, nisam hteo da ulazim u konflikt ni sa kim, i izasli smo iz crkve. Medjutim, ono sto mene kopka, odakle nekom djakonu, popu, ma kome god, pravo da to dozivljava kao svoju kucu, svoj stan. Niti ga je on gradio, niti je namestaj njegov, to je placano novcem nasih predaka i NIKO meni ne moze da zabrani da udjem i slikam nesto sto eventualno mogu i ja da dozivim kao svoju kucu.
Toliko.