E sad i ja da se ukljucim, iako mislim da je ova 'patka' pustena da bi se 'razvodnila' kritika vezana za BNV, obecanje o povecanju plata, neuspeo tender za preljina-pozega, presusen kanal do egeja... (dodati slobodno)
Prvo @milisav -u da odgovorim da je topciderski park kod milosevog konaka koliko pre 12-13 godina bio prilicno ne posećen.
Slicno je i sa Kosutnjakom.
Znaci da kroz vreme, neke lokacije dobijaju i gube na popularnosti i to nije nista novo i neobicno.
Ono sto nedostaje donjem kalemegdanu nisu hoteli, u stilu "Stanisica" niti ista slicno sto bi 'privlacilo' skorojevice.
Potrebna je samo dobra povezanost sa ostalim delovima grada, a ne da se proacite izmedju pumpe, tram. okretnice, i vulkanizerske radnje!!!
Potrebno je da vas staze sa gornjeg kalemegdana 'logicki' navode ka stepenicama kojima bi se spustili.
Potrebno je tablama i putokazima obeleziti znacajna mesta !
Mala digresija
Dovodio sam pre nekoliko godina par rodjaka na kalis i pricao im (koliko sam znao) o njegovoj istoriji.
Pokazujuci na 'tursko kupatilo' napomenuo sam im da se tu nalazi planetarijum i utiske nakon moje posete istom, davnih 80-tih.
U tom trenutku, vecina ljudi u nasem okruzenju je pogledala ka meni, sa vidljivim iznenadjenjem.
Ocito da za planetarijum nisu ni znali.
Ljudi u parkove ne dolaze da bi bili u bastama fensi kafica, niti da bi bili u salama i salonima bogatih lanaca hotela!
Ljudi u parkove dolaze upravo da bi pobegli od takvih stvari.
Kao sto neko vec napisa, kome je do 'sadrzaja' koji ga napadaju, namecu se, moze slobodno da produzi u bilo koji od shoping molova!
Praski Hrad nije razoren!
Opstao je!
Pa ipak, nikome nije palo na pamet da ga komercijalizuje pod izgovorom 'prijemcivosti' posetiocima.
Ovde je prica totalno obratna, a komercijalizacija je upravo motiv. Kakva istorija ili arheologija...