Duleja
Advanced
Bruka. Da vidimo kako će ovo da odrade.
Bravo, ovo je jedna malo ozbiljnija studija na osnovi ostataka i arh. materijala, mada je uradjena pre 20 godina i prilicno je sazeta.Вожд":6ohdpapc je napisao(la):http://www.mgb.org.rs/images/godisnjaci/1993-1994-XXXX-XXXXI/013-042Godisnjak%20grada%20Beograda%201993%20-%2094.pdf
Drakche":2uk4hgdf je napisao(la):Takodje, otkrio sam jedan zanimljiv diplomski rad "kalemegdanskog pristanista" koji nije megalomanski tj. postuje koncept Donjeg Grada:
https://youtu.be/98ckGH-2DVg
Bulevarac":1ph7ynmy je napisao(la):
spatiotecte":unt398bx je napisao(la):Kao neko ko prolazi skoro svaki dan pored donjeg grada kolima mogu da svedocim da ima veoma malo ljudi na tom prostoru.
Nije potpuno prazno ali nadje se po koji setac ili ljudi koji setaju pse.
Na tom mestu jednostavno nema atrakcija i nema sadrzaja koji bi izazvao interesovanje ljudi da se zadrze na tom mestu.
Na osnovi postojecih temelja objekata iz srednjeg veka je vrlo jednostavno utvrditi poziciju svih objekata koji su tada postojali i onda rekonstrukcija tog nestalog srednjevekovnog grada bi poprimila potpuno novu dimenziju jer se ozivljava urbana matrica jednog grada koji je postojao na osnovu verodostojnih pozicija tih davno srusenih objekata.
spatiotecte":2xpwa7fd je napisao(la):...Kada ste se dogovorili da setate sa nekim u donjem gradu?
...
spatiotecte":pv814vm7 je napisao(la):Sto se atrakcija tice nisam mislio na kafice ili restorane nego na odsustvo znacajnih objekta.
Osim Kule Nebojse, Kapije iz doba austrugarske jednog turskog kupatila i ostatka mitropolije tu nema bog zna sta da se obidje i to je fakat.
Kada ste se dogovorili da setate sa nekim u donjem gradu?
Svakako bi ste pre predlozili drugu ili drugarici da prosetate na Tashu, po Kalishu (gornji deo) ili bilo kom drugom parku u gradu.
Bulbulderac17":1vcvnt8a je napisao(la):spatiotecte":1vcvnt8a je napisao(la):Sto se atrakcija tice nisam mislio na kafice ili restorane nego na odsustvo znacajnih objekta.
Osim Kule Nebojse, Kapije iz doba austrugarske jednog turskog kupatila i ostatka mitropolije tu nema bog zna sta da se obidje i to je fakat.
Kada ste se dogovorili da setate sa nekim u donjem gradu?
Svakako bi ste pre predlozili drugu ili drugarici da prosetate na Tashu, po Kalishu (gornji deo) ili bilo kom drugom parku u gradu.
I onda atrakcije treba napraviti...Despotov grad...?...gledas Bg kao turista ja ga gledam kao Beogradjanin...vidis ja bas ne volim vise da setam po tasmajdanskm parku pogotovo posle one azerbejdzanske rekonstrukcije i onog cirkusa od "kupleraj" fontane...
Ja sam svaki drugi dan na potezu 25 maj donji grad...nema boljeg mesta za opustenu setnju ili bleju sa drustvom.