Тврђава и Калемегдан
Уклонили су неуредан крш с овог места - на који сам указао прошли пут, оставили су само сандук за сладолед:
Овај мост код Сат-капије је први обновљен, и најгоре је урађен, као од коришћеног материјала - подне греде су неравне испуцале и оштећене. Писао сам о томе док су трајали радови.
Стрелиште је добило мрежу иза мета и стуб са забавним путоказима. Девојка, па онда и младић, обратили су ми се на енглеском, па смо тако и поразговарали док ме нису питали одакле сам, а ја одговорио: "Из Београда". Рекли су ми да нису никада пре чули да неко тако, без акцента, говори енглески. Ја сам се томе насмејао у себи - енглески ми је професија, десетинама година сам преводилац с тог језика.
Прошли пут сам се зачудио што не ради Римски бунар, али, била је недеља, чини ми се, и око седам сати. Данас је била средина радног дана, и - затворен је.
Када ће све плоче једном бити целе?
Искидан кабл код Краљ-капије:
Још сматрам да на Краљевом равелину треба да има ограда; мислим да сам на једној старој слици видео да је некада ту била - метална.
Лоренска капија:
На Пасарели су још каблови ишчупани:
Рекао бих да је све мање и ових троугластих ознака - иначе, лоше постављених и некорисних: