Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Јесам ли ја нешто погрешно схватио или је било и већих станова од тих трособних?

Па је ли деле и те станове или само трособне? И које су тек тамо квадратуре? :shok:

Још кад би се видело где су зидови према ходнику, а где према другим становима... Нема везе, скапирао сам. Него, да ли неко зна колико је остало непродатих којих станова по структури?

Ala bi mi legao taj 4sobni ili 3sobni,posle ovih slika mali mi je ovaj dvoiposobni od 54 kvadrata u kome zivim.Srecno useljenje ljudi :vops:

stanisa":3nnymtn3 je napisao(la):
Wile E. Coyote":3nnymtn3 je napisao(la):
Па је ли деле и те станове или само трособне? И које су тек тамо квадратуре? :shok:
Kvadrature su slicne, samo je soba vise, mozes pogledati sve strukture na www.belville.rs . Da li dele i te stanove mogao bi da nam kaze @FreeMason, on je vec uselio pa sigurno vise zna, a i @anabela stize za par dana pa ce sigurno udovoljiti znatizelji drugova sa foruma "jednim detaljnim izvestajem". :kk:
Mene interesuje hoce li se davati neki popust na stanove u "RAZGRADNJI". :lool:
Za Ruzu, Lalu i Krin ne znam nista. Znam da se pregradjuje u zgradama u lepezi. Inace, prakticno se niko nije uselio u belville zato sto smo svi dobili zapisnik gde mozemo da prijavimo neka ostecenja ili nedostatke koji nisu sanirani, a rok za te popravke je nekih 30 dana pa ljudi cekaju da vide sta ce biti sa time. Vidim da ljudi u Maslacku rade kuhinje, plakare... ali ja cu morati malo da sacekam jer cu reklamirati parket pa mi se ne isplati da unosim stvari.

Moram da dodam jos da ce u onih 0,4EUR po kvadratu za odrzavanje komplexa biti ikljuceno i pranje fasada, ciscenje snega, odrzavanje liftova, obezbedjenje komplexa i garaza tokom celog dana 00-24h, isto kao i sluzba za hitne intervencije 00-24h, video nadzor... Istina je da su mi rekli da ce to biti 0,2 ili 0,3 EUR po kvadratu ali mislim da ce masa ovih stvari biti izbacena iz uplatnice info stana tako da je to ok.

Takodje, ovih dana treba da bude otvorena kancelarija poreske sluzbe opstine novi beograd u jednom od lokala, ne znam u kojoj zgradi (moguce u Irisu) gde ce buduci stanari moci da prijave porez i regulisu sve ostalo vezano za to.

Ja sam pre sedam dana dobio kljuceve od stana u Lali i imam dosta zamerki od kojih se najvise odnosi na molersko farbarske radove...ima bezbroj neravnina, rupa po svim zidovima i plafonima...jadno je i okreceno...zalio sam se naravno...komisija je dosla, gledala...pa su posle malo rasprave rekli da ce kao srediti...

Medjutim danas kad su trebali da pocnu sa molerskim radovima zena koja je ispred izvodjaca dosla sa molerima kaze mi da nema mnogo mogucnosti za ispravljanje neravnina i rupa jer je po nalogu ljudi iz Belville-a kreceno direktno preko betona...tj glet masa nije ni stavljana preko betona...takodje mi je rekla nesto u fazonu "ne mozete bas mnogo da ocekujete, ipak je ovo malo jeftinija gradnja"... pazi jeftinija za 1.950EUR, a u prospektima se Belville svuda poziva na visok standard i vodjenje racuna o svakom detalju

E sad...interesuje me kako su kod drugih uradjeni zidovi i plafoni...da li vam je stavljana glet masa ili je krecen beton direktno, kao i da li neko zna, postoji li neki standard izvodjenja ovih radova koji bi definisao kvalitet zavrsne obrade zidova...pa da mozemo da trazimo od belville-a da ponovo ovo uradi...jer ne daju mi se bas pare za ponovno gletovanje i krecenje koje su oni trebali da urade

@bojanue dobrodosao na forum
Moj predlog je da medjusobno vizuelno uporedite stanove pa vidite sta vam fali,pa da vam to nadomeste/srede do obecanog nivoa.

Svaka im cast za tu jeftinu gradnju od 2000 eura :bash:

@bojanue zar nije od pocetka bilo planirano da ide samo glet preko betona (ytonga), kako je moguće da vam to nije niko rekao, pa ceo grad je brujao kako to misle da izvedu, a da lici na nesto. Standardi nazalost i ako postoje mislim da nemaju univerzalnu primenljivost jer si ti verovatno u ugovoru potpisao da pristajes na kupovinu stana u tom kvalitetu. Postoje slučajevi kada se ne malterišu i gletuju zidovi to je recimo slučaj u 70 bloku (4spratnice) gde su zidovi rađeni metalnom sistemskom oplatom pa su izlazili savršeno ravni, ali to je bilo nekad kada su postojale dobre firme i za tadasnje vreme moderne tehnologije izgradnje.
Mislim da je jedini nacin da nesto uradite, je da se malo organizujete pa da podignete buku mada posto svi znamo ko stoji iza toga ta buka verovatno ce biti jako jako prigusena.

edit. vidim kazes da nije gletovano, ja mislim da nije malterisano a da gletovano jeste, mada glet je tanak tako da njime i ne mozes da izvuces bogzna sta.

Bojanue i Hromi Daba, dobro došli na forum!
Da li vi koji ste se uselili u Belville možete da postavite fotografije nekih segmenata vaših stanova na forum?

bojanue":1itinx5j je napisao(la):
Ja sam pre sedam dana dobio kljuceve od stana u Lali i imam dosta zamerki od kojih se najvise odnosi na molersko farbarske radove...ima bezbroj neravnina, rupa po svim zidovima i plafonima...jadno je i okreceno...zalio sam se naravno...komisija je dosla, gledala...pa su posle malo rasprave rekli da ce kao srediti...

Medjutim danas kad su trebali da pocnu sa molerskim radovima zena koja je ispred izvodjaca dosla sa molerima kaze mi da nema mnogo mogucnosti za ispravljanje neravnina i rupa jer je po nalogu ljudi iz Belville-a kreceno direktno preko betona...tj glet masa nije ni stavljana preko betona...takodje mi je rekla nesto u fazonu "ne mozete bas mnogo da ocekujete, ipak je ovo malo jeftinija gradnja"... pazi jeftinija za 1.950EUR, a u prospektima se Belville svuda poziva na visok standard i vodjenje racuna o svakom detalju

E sad...interesuje me kako su kod drugih uradjeni zidovi i plafoni...da li vam je stavljana glet masa ili je krecen beton direktno, kao i da li neko zna, postoji li neki standard izvodjenja ovih radova koji bi definisao kvalitet zavrsne obrade zidova...pa da mozemo da trazimo od belville-a da ponovo ovo uradi...jer ne daju mi se bas pare za ponovno gletovanje i krecenje koje su oni trebali da urade
Eto jesam vam rekao da su se najavljivali kao visoko standardni (citaj elitni). Jesam vam rekao!!! Znao sam ja izmedju onih silnih casica da i nesto pametno srocim.

Hromi Daba":u0rqst59 je napisao(la):
Postoje slučajevi kada se ne malterišu i gletuju zidovi to je recimo slučaj u 70 bloku (4spratnice) gde su zidovi rađeni metalnom sistemskom oplatom pa su izlazili savršeno ravni, ali to je bilo nekad kada su postojale dobre firme i za tadasnje vreme moderne tehnologije izgradnje
Добродошао!

Да, у четвороспратницама нису малтерисани зидови осим на спојевима и није глетовано осим по потреби где су били кратери...Зидови су прилично рупичасти и преко њих су биле залепљене пластичне тапете. Приликом првог кречења, морало је да се потроши на десетине килограма глет масе...у осталим сегментима је исто исфушарено...лош (ламелни) паркет, прозори око којих је дувала промаја, на спојевима између пода и зида на неким местима је кроз неколико центиметара широк отвор могла да се види улица, у кухињи им је било складиште са бурадима (ваљда катрана за изолацију или ко зна чега другог), у сваком случају на том месту је од терета уништен мршав бетон и тотално потонуо под био, јако лош распоред где станови сапреко 70 квадрата имају само две собе(већа соба има око 7м дужине :D)...јбг, јефтина градња, лош пројекат што се распореда у становима тиче...
Иначе, зграде су грађене по тзв Жежељевом (сандук или тако нешто) систему без темеља (зграда је на плочи) и стубова (сваки зид је носећи), што мало причињава проблем људима којима се не свиђа распоред, (а никоме се не свиђа :D), јер не смеју да руше зидове и буше рупе у њима за прозоре, мада раде то по цену уништавања зграде...
Отац нпр. прича када се доселиио 70 и неке, није постојало ништа испред зграде осим огромне пешчаре јер нису били изграђени сви блокови...Тада је било оно време да када добијеш стан одмах улазиш и не излазиш док се не уселиш са стварима јер су многи заузимали станове и живели у њима до окончања судских процеса који су били прилично дуги...као у серији Врућ ветар. :D...е, сад кад смо код ветра, прича кад је тај ветар подигао песак прве ноћи кад је у стану преспавао, ујутру је у стану било 5цм песка на паркету испод прозора...:D

...тако да мислим да су се ови станови у Белвилу на жалост уклопили квалитетом у околину...;)...тако да ће вероватно морати по усељењу да се уложи нешто у њих јер тренутно мислим да не постоји институција која може да натера фирму извођача да све станове доведе у ред...
Биће добро ако не почну да пуцају цеви као у новим зградама по шездесетим блоковима где често може да се чује чекићање штемајза, а зграде пар година старе...

Ja zivim kod Arene i kada smo usli u stan zidovi su bili neravni, morali su da se gletuju. Pre neki dan smo menjali cev na citavoj vertikali, a i u drugim ulazima sam cula da je bilo problema. Ne ocekujem da u Belvillu moze da bude nesto mnogo kvalitetnije
jer je ovde kvadrat mnogo skuplji. Sredjivanje zidova nije kakrakteristicno samo za Belvill vec je tako na vecini mesta gde kupite nov stan izuzev lux stanova, a svi smo se slozili da Belvill nije lux naselje. Da je lux, cena za ovu lokaciju bi bila mnogo mnogo veca. I pored ovih nedostataka ukoliko ih bude ( bila sam u stanu i nisam primetila da je tako lose odradjeno) jedva cekam useljenje. Pozdrav svim buducim komsijama.

Ali, mislim, daj sa gipsanim pločama da dobiješ neravan zid? Znači ja sam ih postavljao na zid i dletovao, i ispadnu savršeno ravne...

Zdravo da ste.

Od čega se zapravo sastoji zid u Belville zgradi?
Neko je ovde pomenuo ytong ploče u kontekstu betona; nisam građevinac ali rekao bih da ytong nikako nije beton, već neki "nov" materijal koji se pokazao pouzdan u izolaciji. Za sam materijal ne bih rekao da je preterano čvrst - lako se razbije nogom (probao sam to prošlog leta baš na komadima ytonga sa gradilišta Belville).

Dakle koji je redosled slojeva u zidu? Betonski zid, pa ytong, pa šta onda? Koliko je takva konstrukcija pouzdana da se na nju kači npr neki viseći orman/police?

Ovde ima ljudi koji su već imali priliku da sastave listu zamerki - da li je komisija ispred Blok 67 ass dolazila da konstatuje te zamerke? U kojoj meri se uvažavaju te zamerke, šta je uvaženo a šta nije? Najbitnije od svega - da li se pri sačinjavanju tog zajedničkog zapisnika navodi u kom roku će Blok 67 ass otkloniti te probleme?

Na šta se odnosi garancija o novogradnji koju po zakonu investitor mora da ispoštuje (radi se o dve godine koliko znam)?
Konkretno zbog čega je ovo bitno - ukoliko je meni stan u garantnom roku - zašto bih ja osiguravao stan od gomile rizika (rizik krađe naravno ostaje kao opcija za osiguranje) tipa izliv vode, požar i sl?

Da li ovde ima još kupaca stanova iz "Šeboj" zgrade? Meni je iz Blok 67 ass potvrđeno da će ta zgrada biti useljavana tek sledeće godine. Da li neko zna šta je razlog ovog kašnjenja? Zapravo šta je razlog kašnjenja sa useljenjem čitavog naselja? Najlogičnija "teorija" koju sam još jesenas čuo je da se veliki stanovi dele na dva (što je, koliko se u te stvari razumem zahtevalo nove građevinske i upotrebne dozvole od strane nadležnih institucija). Da li neko ima informacije šta je razlog još većeg kašnjenja koje se dešava u "Šeboju". Koliko se sećam, u toj zgradi od većih stanova postoji samo 3soban komada 1 na svakom spratu, u obe lamele.

U ugovoru je bilo definisano da blok 67 ass se obavezuje da nepokretnost preda do kraja ove godine. Nekakvi penali, kao što je ovde par ljudi već reklo nisu predviđeni ugovorom. Da li postoji neki zakon po kome bi kupac u ovom slučaju može da traži nadonkadu "štete" koju zbog nepoštovanaj ugovora sa strane blok 67 ass kupac trpi. Na primer barem jedna kirija sa pratećim troškovima koja je već sad očigledan primer "štete". Ta zgrada je najveća, i logično je pomisliti da će tu biti i najviše ljudi koji će imati razloga da imaju potraživanja prema blok 67 ass zbog nepoštovanja ugovora koji su sami sastavili. Šta bi mogao biti razlog da se investitor ipak odluči da radije rizikuje sve te tužbe/potraživanja nego da "zbrza" sa radovima u ovoj zgradi i ipak preda ključeve do 31.12.2009.

Postavio sam nekoliko pitanja, pa bih molio ljude koji odgovaraju da citiraju samo delove na koje odgovaraju. Hvala :)

Budućim komšijama srećno useljenje :kk:

Moji su mi poslali 30-ak slika stana.... po njihovoj reakciji, ali i po slikama sve izgleda pristojno....Ipak trazicu da mi daju kljuceve svih sobnih vrata stana, koje nisu dali....
Pre mesec dana kad sam videla stan po prvi put , jos tada sam se zalila napr. kako su postavili klima uredjaj. Od klime pa do zida ide skoro pola metra "cevi".... njihov odgovor je bio da zbog struje( razvodne kutije ) ne mogu da postave klimu malo blize prozoru...postavila bih slike, ali ne umem.... ako moze neko da mi da instrukcije kako da to uradim :grand:

Uputstvo za postavljanje slika:
- odeš na web stranicu: http://imageshack.us/
-"browse", nakon čega biraš koju ćeš sliku sa hard diska
- "host it" i sačekaš neko vreme u zavisnosti od rezolucije slike i brzine veze koju imaš
- kada je završeno "uploadovanje", biraš kakav prikaz slike želiš da imaš u svom postu na forumu. Ako želiš da slika bude mala pa da se klikom na nju uveličava iskopiraš link pored koga piše "Thumbnail for forums (1)", a ako želiš da ti se slika u postu prikazuje u punoj veličini izabereš link "Hotlink for forums (1)". Naravno "copy/paste" i gotova stvar.
U drugoj opciji gledaj da uradiš "edit>resize" slike i da ne bude veća od, recimo, 800x600 piksela, kako bi i korisnici koji imaju 56k vezu mogli da otvaraju stranice bez mnogo čekanja.

Alternativno svoje slike možete postaviti na adresi http://www.postimage.org ili na Dodaj.rs u dnu stranice.

Koleginica je juce trebala da se useli, u jednu od ovih prelomljnih zgrada, i nema nista od useljenja jos uvek...

prelomljene zgrade u najboljem slucaju tek pocetkom februara - ako ih i tada zavrse....kao i Iris.

Vrh