Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395633#p395633:3sxchxyh je napisao(la):
Sister » Sun Jul 03, 2016 11:43 am[/url]":3sxchxyh]Zaključila sam da ste vi bundžije zaključili da zašto da plaćate nekog tamo kada sve to možete i sami....šta da kažem na taj argument? Umem i ja da uzmem makaze u ruke, ali treba li da se šišam sama? Da ne bih dala 10-tak evra frizeru kome je to profesija? I povrh toga, naravno, umete i da pronađete firme koje čiste, opravljaju i čuvaju. I kraj vaše argumentacije. Pa ne ide to tako u životu. I ljudi kojima nikada nije dovoljno nisko da plate održavanje padnu na tu argumentaciju. I odvoje se neke zgrade i njihove skupštine. I sada.....ko tako ne gleda na stvari valjda je kriv za buduću propast.

sister.

aman zaman :)

ostale su iste firme kao pre. samo je otisao beovrt i FF.
dakle, mi nismo promenili sve samo manji deo.
 
I po čemu je tako pogubno da naše naselje to što se predsednici ks ne biraju baš redovno, nego stari ostaje još neko vreme do izbora novog...? Nikako da shvatim. Evo u mom djurdjevku mislim da je taj slučaj. Niti se taj čovek grabio to da bude, niti ima bilo kakav interes tu, već je normalan čovek sa integritetom, ozbiljan i vredan našeg poverenja. I šta ako je on još uvek tu, a mandat mu istekao....Sedam godina belvil funkcioniše potpuno zadovoljavajuće, vodio sve ff i sada-------ako nastavi ff biće propast! Slučajno znam da neke velike inicijative koje je povrh svega preduzimao ff, medije koje je animirao da pišu u vezi sa problemom sa garažom gsp i njenim eventualnim izmeštanjem....i mnogo šta drugo. Mladi čovek koji tamo radi izgubio je zdravlje zbog nastojanja da reši probleme koji su se javljali. A, setila sam se...u vezi sa računima za struju, osvanuo je i članak u mislim Novostima. I sada, oni ništa nisu radili, samo nas zamajavali i krali nam pare. Ma, jedna od sramota na srpski način jednostavno.
 
Ja jednostavno nemam reči za to što ste uradili. I nemoralno je povrh svega. Zadržali ste firme koje obavljaju te radove, ali ste najurili ff. Ko ih je tu i doveo, predložio da ih uzmemo...Znaš, kada sam ja jednom prodavala stan, obratila sam se naravno jednoj agenciji za nekretnine. Oni pronađu vrlo brzo kupca koji je dugo već tragao da kupi takav stan, na toj lokaciji i slično. Dogovorimo se i oko cene. Onda se taj kupac okrene prema agentici i doslovce kaže: Ja neću da vam platim proviziju, jer ŠTA STE VI TO TOLIKO URADILI DA VAM DAM TOLIKE PARE? Tada je provizija bila 3 posto. Mi se vi zgranusmo. Prvi put u životu da za tako nešto čujem i doživim. Bio je toliko uporan i bezobrazan....da je agencija umanjila proviziju posle dugog pregovaranja. Da li je to u redu? Postoje valjda neka pravila igre, poslovanja. Šta sad, na delu je novo pravilo: iskoristim te i eliminišem, bacim ko prljavu, nepotrebnu krpu. A da nije bilo posrednika nikada ne bi kupio taj stan. Mislim, ne znam gde je dno, da ga najzad dotaknemo...pa valjda onda da krenemo ka gore.
 
sister.
stvari su jednostavne. ili radimo po zakonu ili ne.
mene zanima da se radi po zakonu.
ako vam je predsednik super i meni je. izaberite ga ponovo - dakle jedan tvoj potpis i mirna backa. sta je tu problem? ako vam treba pomoc oko skupljanja potpisa, reci, napravicu vam glasacke listice, sazovite skupstinu i gotovo.

drugo, ne znas ni sta ff radi, to smo vec videli a ne znas ni kolikoo dugo su ovde. oni su u naslju 4 godine i 3 meseca. pre njih je bio ec harris tri godine.

zaista bi bilo zgodno da se informises koga i za sta placas, posto mi je tesko da diskutujem sa tobom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395638#p395638:2fli7hdz je napisao(la):
Sister » Sun Jul 03, 2016 12:10 pm[/url]":2fli7hdz]Ja jednostavno nemam reči za to što ste uradili. I nemoralno je povrh svega. Zadržali ste firme koje obavljaju te radove, ali ste najurili ff. Ko ih je tu i doveo, predložio da ih uzmemo...Znaš, kada sam ja jednom prodavala stan, obratila sam se naravno jednoj agenciji za nekretnine. Oni pronađu vrlo brzo kupca koji je dugo već tragao da kupi takav stan, na toj lokaciji i slično. Dogovorimo se i oko cene. Onda se taj kupac okrene prema agentici i doslovce kaže: Ja neću da vam platim proviziju, jer ŠTA STE VI TO TOLIKO URADILI DA VAM DAM TOLIKE PARE? Tada je provizija bila 3 posto. Mi se vi zgranusmo. Prvi put u životu da za tako nešto čujem i doživim. Bio je toliko uporan i bezobrazan....da je agencija umanjila proviziju posle dugog pregovaranja. Da li je to u redu? Postoje valjda neka pravila igre, poslovanja. Šta sad, na delu je novo pravilo: iskoristim te i eliminišem, bacim ko prljavu, nepotrebnu krpu. A da nije bilo posrednika nikada ne bi kupio taj stan. Mislim, ne znam gde je dno, da ga najzad dotaknemo...pa valjda onda da krenemo ka gore.

sister, opet nisi informisana.

poziv za tender je upucen pre dva meseca
http://www.suncokret.org/2016/04/a-sad-tender/
odstapmpani su letci u ubaceni u sve sanducice i posteri na sva vrata. u vasem ulazu su odmah skinuti a na sednici skupstine na koju sam pozvan od strane stanara da vas izvestim o tom procesu sam grubo izbacen od strane vaseg predsednika. ok. necete dsa slusate, sada ste tu gde ste.

dodatno sve o tenderu je objavljivano na site-u a sve ponude su javne a orginalana dokumentacia ponudjaca dostupana 24/7

pogledaj poster! ja sam vukao za rukav sve stanare da pozovu sve firme koje znaju.
javilo ih se 78.

to se zove provera na trzistu.
 
ah, da
FF je pozvan da ucestvuje na tenderu ali oni su odbili. kazu njihova ponuda ide zasebno.

ok, ide zasebno i stigla je samo do vas
 
Naravno da znam da je bio EC Haris. Sada pokušavaš da me omalovažiš kao sagovornika. Bojim se da si ti taj ko nema ideju šta radi ff, i bojim se da osećam da su ti upravo ta personalna pitanja, kao odabir predsednika ks ključna. Zašto te to toliko dira? Zašto ti iniciraš sednicu našeg kućnog saveta na kojoj bi izabrali predsednika? Šta te tu boli? Reći ću ti: Što ti ovaj sadašnji koji je očigledno po tebi ovde NEZAKONITO pruža otpor!!! Odatle priča o zakonu i zakonitosti. I da, ff je, nakon višenedeljnog zatezanja i natezanja, platio rampu koju je polomio jedan bukvan iz mog ulaza, koji nije hteo da plati za popravku iako je bio na snimku da ju je upravo on slomio. I koji, usput, može da kupi pola ovog bloka, kakav vozni park vozi. I sada, ni to nije u redu.
 
S nama je sve i dalje ok. Što i vama želim, ali sumnjam u to.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395644#p395644:30a05fck je napisao(la):
Sister » Sun Jul 03, 2016 12:27 pm[/url]":30a05fck]Naravno da znam da je bio EC Haris. Sada pokušavaš da me omalovažiš kao sagovornika. Bojim se da si ti taj ko nema ideju šta radi ff, i bojim se da osećam da su ti upravo ta personalna pitanja, kao odabir predsednika ks ključna. Zašto te to toliko dira? Zašto ti iniciraš sednicu našeg kućnog saveta na kojoj bi izabrali predsednika? Šta te tu boli? Reći ću ti: Što ti ovaj sadašnji koji je očigledno po tebi ovde NEZAKONITO pruža otpor!!! Odatle priča o zakonu i zakonitosti. I da, ff je, nakon višenedeljnog zatezanja i natezanja, platio rampu koju je polomio jedan bukvan iz mog ulaza, koji nije hteo da plati za popravku iako je bio na snimku da ju je upravo on slomio. I koji, usput, može da kupi pola ovog bloka, kakav vozni park vozi. I sada, ni to nije u redu.

sister, hajde da se ovde zaustavimo.
ja nista ne iniciram ni kod vas ni levo ni desno. niti meni neko pruza otpor.
svako treba da zivi sa svojim odlukama.ako cete vi tamo da imate FF ja kazem super! tako i treba.

ali ako milis da vi mozete sami da oducujete ko ce da odrzava ostatak parcele, ja ti kazem da to nece ici tako. o tome neces odlucivati ni ti ni ja.
ili cemo se SVI dogovoriti ili necemo. ako necemo onda ce to da uradi drzava za nas. da li zelis da se to desi? ne? odlicno, ne zelim ni ja. i zato radimo ovo sto radim, da se izbegne taj scenario po svaku cenu.
kada budes razumela ovo sto sam ti napisao, mozemo da diskutujemo dalje, posto ti mislis da je svo ovo personalno.
ja ti kazem da nije jer je ovde u pitanju 800 vlasnika nekretnina koji su podjednako vazni kao ti i ja.
 
pinokio":i9lg4o9x je napisao(la):
i hvala ti na diskusiji. evo sam jedan deo stavio na vrh strane jer mislim da su tvoja pitanja nazalost vrlo rasirena i da samo jedan zanemerljivo mali deo populacije u naselju moze da razume kompleksnost problema u kom se nalazimo.

http://www.suncokret.org/2016/06/odrzav ... neupucene/

"Zanemarljivo mali deo populacije u naselju razume kompleksnost problema..." zasto je od pocetka to jedinstveno odrzavanje sa Ec Harisom pa onda sa FF bilo funkcionalno, ali vise ne? Ko je ljude ubedio da im se prodavala magla i oni to trpeli samo zato sto im je to investitor nametnuo a sada vise ne moraju i slobodni su da sve to oteraju u pm? Sada moramo da se slozimo svi da o svemu ubuduce odlucuju "stanari" koji ce ko iz rukava da predlazu firme za tendere a onda i sami da biraju koje firme dobijaju posao? Koji su svi znamo voljni i vicni citanju tenderske dokumentacije. Ma da. Jedino jedinstveno za celo naselje je da se jedinstveno sporazumemo da vise jedinstva Belvila kao naselja nema. SAMO PARCELE.
 
Koji kompleksasi zive u Belvilu pocev clana/clanice ako se dobro secam koji/a se hvalio/a kako voli da ga/je deru za mesecno odrzavanje "jer se u Belvilu šiša trava stalno, a drugde se jednom godišnje kosi..."...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395657#p395657:1cjc25xy je napisao(la):
Sister » Sun Jul 03, 2016 2:06 pm[/url]":1cjc25xy]
pinokio":1cjc25xy je napisao(la):
i hvala ti na diskusiji. evo sam jedan deo stavio na vrh strane jer mislim da su tvoja pitanja nazalost vrlo rasirena i da samo jedan zanemerljivo mali deo populacije u naselju moze da razume kompleksnost problema u kom se nalazimo.

http://www.suncokret.org/2016/06/odrzav ... neupucene/

"Zanemarljivo mali deo populacije u naselju razume kompleksnost problema..." zasto je od pocetka to jedinstveno odrzavanje sa Ec Harisom pa onda sa FF bilo funkcionalno, ali vise ne? Ko je ljude ubedio da im se prodavala magla i oni to trpeli samo zato sto im je to investitor nametnuo a sada vise ne moraju i slobodni su da sve to oteraju u pm? Sada moramo da se slozimo svi da o svemu ubuduce odlucuju "stanari" koji ce ko iz rukava da predlazu firme za tendere a onda i sami da biraju koje firme dobijaju posao? Koji su svi znamo voljni i vicni citanju tenderske dokumentacije. Ma da. Jedino jedinstveno za celo naselje je da se jedinstveno sporazumemo da vise jedinstva Belvila kao naselja nema. SAMO PARCELE.

sister, kad bi htela da razgovaras shvatila bi da je plan koji smo mi napravili resenje za citavo naselje da bude jos jedinstevnije nego sto je bilo. ali ti nemas strpljenja da citas a mene ne zelis da slusas.

drugo, sem ovog plana na kom radim, drugog nema.

krovni ugovor koji nudi FF je nakon 16 meseci pregovora i ubedjivanja propao. potpisalo ga je 9 ili 10 skupstina.

dakle, ako zelis da spsis naselje, dodji i pomozi nam, svako nam je potreban.

a zasto parcele?

takav je zakon. tu ni ti ni ja ne mozemo nista. kada dodje novi bice nova prica - do tada nam je tako je kako je.
 
Zakon nam ne zabranjuje da se ponašamo kao naselje Belvil, da imamo jeidnstveni menadžment na nivou celog naselja. Pojam parcela tu uopšte nije relevantan. Taj pojam ste vi, koji ste pošto poto hteli da uklonite sistem jedinstvenog održavanja, uveli kao jako bitan u celoj stvari. Ne zamajavaj ljude da se može odlučivati samo na nivou parcela. To što radiš je nebulozno i glupo.
Edit: hajde da ne kažem glupo, nego je u prvom redu štetno. To je po mom mišljenju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395501#p395501:3egjxajw je napisao(la):
astrodule » Sat Jul 02, 2016 10:39 am[/url]":3egjxajw]Nisam iz Belvila, ali zašto toliko ulazite u diskusiju kao da ćete promeniti jedno drugome mišljenje. Oboje ste odrasli i slažemo se svi (a i vi) da se ne slažete.

fora je sto treba odrzavati mozak na pravoj liniji, ako neko toliko neobavesten ne moze da ti srusii kucu koju si napravio, onda ima nade za tvoj projekat.

nazalost, zena je standard pre nego izuzetak u tome kako sagledava sebe i mesto gde zivi.
da bi mogao da se kreces kroz sistem ovakvog naselja moras da budes multidisplinaran, da znas da citas pravne norme iii da poznajes osnove elektrotehnike, osnove masinskih elemenata, nesto o gradjevini, arhitekturi i jos kojesta. to ne moze svako i oni koji mugu nisu zainteresovani. zato smo tu gde smo.

nas problem je sto niko ne vidi da ponuda u koju neki stanari ulazu velike nade, krovni ugovor FF, je projekat koji nikako da zazivi vec godinu i po. (januar 2015). vrtimo se u krug a niko sem ovog naseg projekta nenudi nikakav drugi izlaz.

botom line, da ce ovo neko da procita i mozda ponese neke dobre utiske. da ce komsinica da promeni misljenje- nece, meni je to bilo jasno i pre nego je napisala prvu erc.
 
Sretnem ja pre neki dan jednog komšiju u Irisu koga sticajem okolnosti nisam zaista jako dugo videla. Pitam onako u hodu kako ste, on ulazi sa mnom u lift i namrgođen, skoro besan kaže mi: "Kako sam?! Vidite i sami, ništa ne valja. Pogledajte ovo!! (pokazuje mi neku nalepnicu koja stoji skinuta dopola na zidu lifta) Umesto da ovo lepo odlepe i stave novu nalepnicu, oni ništa!!" Ja potpuno zgranuta. O čemu on to? Ja ga samo pitala kako je. Ono kada odgovorite, Evo nije loše, biće bolje i slično. Puna glava ff i kako ga isterati.
Pinokio ovde iznosi podatak da neke skupštine stanara nisu potpisale ugovor sa ff, neke jesu. Njemu ne pada na pamet da povede kampanju da se ubede oni koji nisu potpisali da potpišu, pa da nastavimo kako je bilo. Ako zaista misli to što kaže da mu je na srcu spas naselja, mislim da bi to učinio. Neće valjda bilo ko da tvrdi da je ff uništavao naše naselje? Ako je ugovor koji je ponudio ff za novi mandat nedovoljno dobar, nije li normalno da pokušamo da ga promenimo u dogovoru sa ff? Ne, nisu oni to imali uopšte u vidu. Za njih postoji samo jedna misao: ne odlučuje više Blok 67 (investitor), i prema tome, nema više jedinstvenog održavanja i kraj. Samo su grabali, pokušavali da ga sruše i čekali da najzad stanari prevagnu u vlasništvu i mogu da odlučuju kako žele.
Šta nije bilo neprihvatljivo u ponuđenom ugovoru ff, zašto konkretno ne odgovori Pinokio? Bez uopštenih fraza o netransparentnosti, parama koje se "prelivaju" tamo nekom u Ciklami i slične GLUPOSTI.
 
I zašto, ako ff nije više dovoljno dobar, nije raspisan tender za neku drugu kompaniju koja nudi krovni ugovor, povoljniji po sve ulaze u Belvilu? Promenimo ff, dovedimo novu kompaniju koja će organizovati jedinstveno upravljanje održavanjem, onako kako nam odgovrara. Neee, nije to ideja. Ideja je NEMATI JEDINSTVENO ODRŽAVANJE. Ono je trn u oku. Treba se podeliti po parcelama, da moj novac ne ide tamo nekoj drugoj parceli.....i slično. Ma, neee, nisam te ja uopšte uvredila. Ono što mislim ne bi nikako trebalo da se nađe u public domain.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395662#p395662:3myd6tbs je napisao(la):
loyola » 03 Jul 2016 03:05 pm[/url]":3myd6tbs]Koji kompleksasi zive u Belvilu pocev clana/clanice ako se dobro secam koji/a se hvalio/a kako voli da ga/je deru za mesecno odrzavanje "jer se u Belvilu šiša trava stalno, a drugde se jednom godišnje kosi..."...


Sent from my iPhone using Tapatalk


U Belvilu se trava šiša više puta godišnje. Onim istim šišalicama kakvu sam ja koristila za svoje dvorište kada sam imala kuću. Upravo zato trava u Bbelvilu izgleda kao tepih. U drugim delovima grada, gradsko stambeno POKOSI jednom i to je sve. I to ne ni u svim delovima grada. I najčešće kose ručnim kosama. Lično sam to videla u bloku 24. Jasno? Još uvek nešto smešno?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395684#p395684:3hrl9jhu je napisao(la):
pinokio » 03 Jul 2016 06:23 pm[/url]":3hrl9jhu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395501#p395501:3hrl9jhu je napisao(la):
astrodule » Sat Jul 02, 2016 10:39 am[/url]":3hrl9jhu]Nisam iz Belvila, ali zašto toliko ulazite u diskusiju kao da ćete promeniti jedno drugome mišljenje. Oboje ste odrasli i slažemo se svi (a i vi) da se ne slažete.

fora je sto treba odrzavati mozak na pravoj liniji, ako neko toliko neobavesten ne moze da ti srusii kucu koju si napravio, onda ima nade za tvoj projekat.

nazalost, zena je standard pre nego izuzetak u tome kako sagledava sebe i mesto gde zivi.
da bi mogao da se kreces kroz sistem ovakvog naselja moras da budes multidisplinaran, da znas da citas pravne norme iii da poznajes osnove elektrotehnike, osnove masinskih elemenata, nesto o gradjevini, arhitekturi i jos kojesta. to ne moze svako i oni koji mugu nisu zainteresovani. zato smo tu gde smo.

nas problem je sto niko ne vidi da ponuda u koju neki stanari ulazu velike nade, krovni ugovor FF, je projekat koji nikako da zazivi vec godinu i po. (januar 2015). vrtimo se u krug a niko sem ovog naseg projekta nenudi nikakav drugi izlaz.

botom line, da ce ovo neko da procita i mozda ponese neke dobre utiske. da ce komsinica da promeni misljenje- nece, meni je to bilo jasno i pre nego je napisala prvu erc.


Iskreno, ni onaj malopre pomenuti besni komšija iz Irisa (inače bivši predsednik ks), a ni ti meni ne ostavljate utisak da ste osobe sa toliko kompetencija. Pre bih rekla da vas ova tema prevazilazi.
 
Jeste smesno je do jaja, sada sam siguran da si to ti rekla hodajuci kompleksu. Volis da tebe šišaju kao i travu, samo napred. Ispred zgrade gde zivim placam mesecno 300 din ciscenje i odrzavanje i ljudi "šišaju" travu jednom nedeljno...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Beograd je poznat svima nama koji u njemu živimo, i svima iz sveta koji navrnu ovamo bilo kojim povodom kao grad u kome se travnjaci šišaju jednom nedeljno. I to je u našem voljenom gradu skoro pa zakonska obaveza. Gradske službe ne pitaju, samo dođu u subotu ujutro i pošišaju travnjake. Uz to doteraju i živu ogradu, tek da neki listić ne naruši savršenu simetriju. I u tvom kraju sve to košta 300 dinara? Verovatno je i čistačica uračunata, koja pere stepeništa redovno dva (2) puta nedeljno. Beograd je pun takvih delova. Evo mi Beograđani smo svi svedoci da je to čista istina.

Lepo je u tom tvom paralelnom svetu. U mom, kompleksaškom, znaš već, moj voljeni Beograd je postao smetlište, u kome je briga o travi apsolutna poslednja rupa na svirali gradskim službama. U kome neke druge službe postoje na samo nekoliko mesta, u novosagrađenim stambenim blokovima na nekim lokacijama, kao što je Belvil, u kojima se za održavanje plaća privatnim kommpanijama na nivou celog stambenog bloka. Po tržišnim cenama.

Osim što živimo u smeću i nimalo nam ne smeta, verovatno smo najveći lažovi na kugli zemaljskoj. I muvare, i muljatori, a bogami i krimosi. Možda je to nekome šarmantno, meni se povraća. Tek da ti slika kompleksašice bude kompletna. Živim u Belvilu u kome nema ni jednog papirića, ni opuška nigde unaokolo, travnjaci uredni, blok cveta. Čak mi se dopadaju i silni kafići i restorani koji su otvoreni. Ja sam zadovoljna u svom svetu i želim da to tako ostane. Tebe Lojola, a ni bilo koga drugo ne zovem da dođe i živi ovde. Živite u miru tamo gde ste.
 
Mnogo ste bre netolerantni :)

Molim sister da nas obavesti da li je i ako nije da li namerava potpisala saglasnost sa Krovnim ugoorom za njen ulaz.

Zašto - pa ako se neko toliko bori za opšti interes može makar da podrži jednu od dve opcije.

Ja poštujem pinokia i njegovo uverenje da se bori za pravu stvar, očekujem da se i drugi kojima je stalo angažuju. Da li na jednoj ili drugoj strani, to je manje bitno, vreme će u naredne dve godine pokazati koji je koncept bolji. Samo nemojte molim vas da internet-ratujete a ovamo vas mrzi da potpišete papirić koji zateknete u pošt.sandučetu.

Informacije koje ja imam, a rekoh da me je sve ovo zainteresovalo i probudilo radoznalost, je da oba koncepta mogu da koegzistiraju. To je valjda dobro, i vodi ka rešenju problema. Ako je to problem, onda je to jako loše za celo naselje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=395955#p395955:3layyoz8 je napisao(la):
skj » Tue Jul 05, 2016 4:30 pm[/url]":3layyoz8]Informacije koje ja imam, a rekoh da me je sve ovo zainteresovalo i probudilo radoznalost, je da oba koncepta mogu da koegzistiraju. To je valjda dobro, i vodi ka rešenju problema. Ako je to problem, onda je to jako loše za celo naselje.

Ja cu odmah da demnatujem izvore koji ti pruzaju informacije.

Da ti objasnim o cemu se radi,

Jedna parcela = jedna zgrada sa 6 ulaza i podzemnom garazom.

Belvil je naselje koje se sastoji od 5 zgrada.

Zajednicki deo zgrade moze da se odrzava samo po jednom sistemu. ili Krovni ili Sporazum na parceli.

Ne moze zajedno- nikako.

Svi hibridne kombinacije mogu da opstanu mesec ili dva ali posle toga dolazi kraj zezanja.
 
Vrh