Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

@ bog: nadam se da ne pises neki manifest na temu stanovanja o Belvillu...
 
bog":27xhxvf6 je napisao(la):
Welcome back
Nevenkovic":27xhxvf6 je napisao(la):
hejteri, mrsomudi i zaludni budalaši

Na čelu sa svevišnjom budalom koja se izgubila sa foruma. ... , moraću ipak da podsetim na seriju njegovih idiotluka: isporuka i ugradnja prvoklasnog hrastovog parketa za 15 eura po m2, lični vozni park koji vredi više nego sve što je parkirano u garaži Belvilla, propast Hypo banke u Austriji, oduzimanje stanova od kupaca i rasprodaja istih , nemoćnost uknjiženja i pravna neispravnost dokumentacije, nevažećih i nepostojećih dozvola za izgradnju, upletenost Šarićevog kapitala u projekat i implikacije koje će to proizvesti....ima još, pametnom dovoljno.
Sve više postajem ubeđen da samokvot i nije tako loša stvar.Ponekad.
 
Lik koji sam sebe naziva shabanom opet deli lekcije i besplatne "konsultantske" usluge. Shabane odseli se odavde kada ti ovde ne valja i spasi se! Idi sa svojom ergelom na Voždovac, Monte Karlo, Beverli Hils...
Ovde je tema Belvil, a pojedinci to koriste za izliv ličnih frustracija kako bi ispali pametni kod drugara iz kraja (tj. da ga ne bi zadirkivali). Da se vratimo na temu.
Da li ima nekih konkretnih pomaka oko peticije koja je potpisivana za izgradnju škole u naselju? Meni je to najbitnija stvar i smatram da bi ovo naselje trebalo da ima školu.
 
Evo plana za blok zapadno od Belvila,tu imate i vrtic i Osnovnu Skolu.Gradice ih sigurno,samo je pitanje kada

skola.jpg
 
vucko":2f3vhzit je napisao(la):
Evo plana za blok zapadno od Belvila,tu imate i vrtic i Osnovnu Skolu.Gradice ih sigurno,samo je pitanje kada
A zar nije trebalo nesto od ovoga da se gradi i na istocnoj strani? Ima tu jos jedna nepopunjena parcela/rupa (koja ce sutra, nakon ovog pljuska biti puna vode i dece iz Romvila :( . )
 
Pa valjda je veliki plac planiran za ledenu dvoranu?A manji plac za vrtic.

Definitivno morate imati vrtic u bloku zbog sigurnosti i da se ne prelazi nijedna velika ulica.
 
Hvala Vucko, mada su u naselju nedavno postavljene table sa rasporedom zgrada i objekata, i škola i vrtić su kao što reče Nevenković na istočnoj strani, preko puta Irisa. Mada se ne bih bunio ni da naprave ovde kod ruske škole.
 
Mislim da je tako po onom GUP-u 2021 ako nisam pogresio.

Sigurno ce biti 2 vrtica,a mozda i ne prave tu dvoranu pa budu pravili jos jednu skolu mada ne vidim potrebu za 2 osnovne skole na toj blizini?
 
vucko":3tqzi0dn je napisao(la):
ne vidim potrebu za 2 osnovne skole na toj blizini?
Ne vidim ni ja a ne znam zasto imam neki trip da je tu bio pored skole i vrtica u planu i neki dom penzionera ??? Nikad nisam gledao GUP, nego sam valjda negde usput to pokupio.
 
Prođe ponoć, countdown 1, nmg da zaobiđem i preskočim ljubimca.
Cobretti":c7i8s6wi je napisao(la):
To sto si ti dobio papir, zaista ne potvrdjuje da su svi dobili taj papir prilikom kupovine, tj poptpisivanja ugovora, ja sam ocigledno taj ugovor potpisao daleko pre tebe, kada je prica oko odrzavanja isla po principu uveravanja prodavca. Papir tada nije postojao.

Konkretno odrzavanje su mi prvi put pomenuli prilikom primopredaje, ili najave primopredaje. Tj tad sam dobio taj pamflet koji je trebalo da bude sastvni deo ugovora. I ne vidim ni jedan razlog zasto bi ja ovo izmisljao. Takodje mi je potvrdjeno tom prilikom da ce sve to oko odrzavanja trajati 2 godine, sto je takodje laz, jer su ugovori potpisani na principu autmatskog obnavljanja.

Ali da nedavim, odrzavanje je za mene preskupo, i to cu isticati kad god budem imao priliku, svakome zainteresovanom za ovo naselje. To je skoro 400 evra godisnje, dakle cela prosecna plata.

Posto si ipak pazljiv sagovornik i pamtis sta sam nekad pisao, voleo bih da nekako nadjes bilo kakvu kontradiktornost u mojim postovima, i opvrgns moje tvrdnje, jer znas kako se kaze, u lazi su kratke noge.
Prvo
Nevenkovic":c7i8s6wi je napisao(la):
ponajvise zato što je sve već odavno ispričano.

Kako si ti uvek smtrno ozbiljan kada pišeš i guraš istu tužnu priču od prvog dana bez ikakvih promena-kontradiktornosti, tako i ja smrtno ozbiljno pokušavam da ti probudim nerv koji komanduje mišićem koji izvija kraj usne na gore,što bi u konačnici trebalo da ishoduje nečim što liči na osmeh ( za početak samo kratkotrajni tikovi, a potom da to bude ne baš facijalis, ali tu negde) što bi vremenom trebalo da se proširi i na one nerve koji komanduju prstima i nadam se dovelo do nekog posta u kome bi čitali Cobrettija koji nije tmuran kao kišni novembarski dan . ( a nije čak ni jesen tako tužna i tmurna, dok sam živ neću zaboraviti početnu rečenicu koju je na početku VI razreda ne klasičnu idiotsku temu "Jesen" napisao moj drug iz razreda: Stigla je jesen, veseli prasići se veselo okreću na ražnju.)

Dakle od namrštenosti možeš samo da brže zaradiš bore, nervoze se pretvaraju u neuroze, zalisci brže klepetaju i srčka riknjava. A osmeh, e on radi sve suprotno. Pomaže mnogo više nego zelena boja zidova.
Cobretti":c7i8s6wi je napisao(la):
Ali da nedavim, odrzavanje je za mene preskupo, i to cu isticati kad god budem imao priliku, svakome zainteresovanom za ovo naselje. To je skoro 400 evra godisnje, dakle cela prosecna plata.
Aj sad da probam makar malo ozbiljno:
Pričati o tuđim parama je u najmanju ruku nepristojno. Uz priznanje da su parametri skupo/jeftino kod mene poprilično poremećeni(kamo puste sreće da su samo oni, ima tu što-šta još) oni su uvek veoma relativni, te mi stoga ni na kraj pameti nije da diskutujem o trenutnoj ceni FM-a, tj o njenoj skupoći/jeftinoći i reperkusijama na bilo čiji porodični budžet, pa ni tvoj. Ona je takva kakva je, menjati se za sada ne može ,ali će uskoro, po isteku 2 godine moći (uz gomilu tehničkih problema, kućni saveti. advokati, potpisi, trć-prć, velika za*******, priznajem). Ono o čemu može da se diskutuje je kvalitet usluge koju dobijamo i za koji bi ja, onako sa strane, rekao da je za sada više nego zadovoljavajući. Da li je moguće imati sve ovo što imamo sada za manje para ne znam, to bi zahtevalo baš jednu PhD disertaciju, ( ne sumnjam da bi se na neki otvoreni konkurs javilo gomila idiota bez 3 grama mozga koji bi verovatno ponudili i polovinu sadašnje cene) samo je pitanje šta bi se onda za te pare dobilo. Lični baštovani, čistači i majstori svih fela koštaju i bojim se da će u budućnosti koštati još više, nikako manje.
 
Vucko,

mozda ce se sa istocne strane praviti osnovna, a sa zapadne srednja skola? Ima dovoljno mesta. Kako god bilo, nadam se da ce u doglednom roku napraviti tu nesto, da se ne bi romvil samo premestao u krug. Jel se zna kad ce se glavna autobuska stanica izmestati na nbg, kad se zatvara buvljak?
 
Ne bih znao.Mada lepo bi tu negde legla jedna gimnazija. :)

Romvil,ako pogledas temu nehigijenska naselja pod podforumom gradske vesti se vec seli preko puta jurija gagarina ka toplani.A grad nema nameru da brani tu lokaciju,vec pusta da se problem premesta sa jednog mesta na drugo.

Gde je sada romvil ce biti autobuska stanica,a mogu da je grade cim zavrse most,mada nece jer jos nije ni bio ni konkurs ni nista.

Buvljak se ne zatvara,bar ne u skorije vreme.Mozes misliti kakav ce biti raj kada imas sa jedne strane buvljak a sa druge autobusku stanicu :)
 
@Nevenkovic
+1 :) za druga iz detinjstva :)
,, . . . Stigla je jesen, veseli prasići se veselo okreću na ražnju.. . . . ,, :lool:
 
vucko":27d8kfvp je napisao(la):
Gde je sada romvil ce biti autobuska stanica

Buvljak se ne zatvara

je l to premestanje glavne autobuske ili je ovo da bi se samo rasteretila glavna, za severne pravce, ali ona ostaje u upotrebi? i to je na levoj strani pruge gledano od mosta ili se siri i ka holidej in-u? bese na mestu buvljaka planirana komercijalna zona? bilo bi zgodno kad bi neko imao plan tog dela pri ruci pa da zakaci
 
Premestanje je sigurno.Treba se savski amfiteatar osloboditi od autobuske stanice a valjda i autobuske.Eventualno ce praviti neke manje stanice ali daleko od centra i van NBG-a.

Zvanicno treba taj deo severno od pruge da bude ka holidej inu.A juzno komercijalna zona i jedino mesto gde moze kula od 150m.

Plana nema jer jos nisu definisali kako da uklope autobusku i zeleznicku stanicu.Da li ce parking biti podzeman ili nadzeman jer je potrebno bar 500 parking mesta i.t.d.

Ako ne zapocnu 2013-2014 izgradnju autobuske stanice tu treba da ih mlatimo :)
 
Bez skole, vrtica i sa mikronskim zelenim povrsinama po kojima inace ne sme da se gazi, naselje je izrazito non-friendly za decu. Ali zato odmah tu imamo shopping mall, kao stvoren za buduce mall rats generacije (obavezno pogledati urbandictionary, a zatim i simpatican film Kevin Smith-a).

I da rezimiram uprkos hejtovanju elitista:

- tacna cena se nikad ne zna i uvek je predmet tipicnog pijacnog pogadjanja, pokazalo se u praksi,
- socijala na Vozdovcu se zida od opeke, spram elitnog Ytonga, ko ne veruje nek ode da vidi,
- skupo odrzavanje jeste veliki problem i skim god sam pricao nece ga placati, resenje - gradsko zelenilo.

A tebe Vucko bih zamolio da obratis paznju na svo ovo hejtovanje, "teranje iz naselja", nazivanje budalom, idiotom i slicno. Samo baci pogled na postove iznad. Ja se bas trudim da nikoga ne vredjam, pa isto tako mogu i ostali malo da se kontrolisu, da paze sta pisu, a u sebi mogu da mrze ceo svet, to nije zabranjeno. Pozdrav svima, bili elitni ili normalni.
 
Secam se neke informacije iz 2008. da je buvljak trebao da bude definitivno zatvoren 2012, i to je informacija od ljudi koji rade na buvljaku. Ocigledno kasne, kao i uvek. Koliko sam upucena, cela glavna autobuska treba da se izmesti na nbg, bas na tu lokaciju pored Belvila. U sustini to je odlicna ideja. E sad kako i kad ce je sprovesti ostaje da vidimo.

Sto se tice romvila, lokacija kod toplane je najgora jer ne vidim kako ce ih odatle iseliti trajno. Tu valjda nije predvidjena nikakva gradnja, taman da se nasele zauvek. A raj ce biti za sakupljace svega i svacega, trubace, prosjake i ostale, kad sve ovo sto je u planu bude zavrseno :(
 
vucko":3lyo382h je napisao(la):
Pa valjda je veliki plac planiran za ledenu dvoranu?A manji plac za vrtic.

Definitivno morate imati vrtic u bloku zbog sigurnosti i da se ne prelazi nijedna velika ulica.


na studiju b je bilo o vrticu u blvlu, poljana iza one visoke Mace zgrade koju ce da ruse uskoro.

a za ledenu dovranu u onoj uvali ispred Irisa.....dakle pun pogodak ako tako bude!!!! :) :) :)
 
bog":3gb0c9bi je napisao(la):
Bez skole, vrtica i sa mikronskim zelenim povrsinama po kojima inace ne sme da se gazi, naselje je izrazito non-friendly za decu. Ali zato odmah tu imamo shopping mall, kao stvoren za buduce mall rats generacije (obavezno pogledati urbandictionary, a zatim i simpatican film Kevin Smith-a).

I da rezimiram uprkos hejtovanju elitista:

- tacna cena se nikad ne zna i uvek je predmet tipicnog pijacnog pogadjanja, pokazalo se u praksi,
- socijala na Vozdovcu se zida od opeke, spram elitnog Ytonga, ko ne veruje nek ode da vidi,
- skupo odrzavanje jeste veliki problem i skim god sam pricao nece ga placati, resenje - gradsko zelenilo.

A tebe Vucko bih zamolio da obratis paznju na svo ovo hejtovanje, "teranje iz naselja", nazivanje budalom, idiotom i slicno. Samo baci pogled na postove iznad. Ja se bas trudim da nikoga ne vredjam, pa isto tako mogu i ostali malo da se kontrolisu, da paze sta pisu, a u sebi mogu da mrze ceo svet, to nije zabranjeno. Pozdrav svima, bili elitni ili normalni.


Samo ivaljujes nebuloze, nicim potkrepljene izmisljotine, vidi ono prvo boldovano.

a drugo boldovano, ne vredjas nikoga? vredjas inteligenciju citalaca!
 
ja mislima da je autobuska planirana na mestu današnjeg buvljaka a ne romvila. a na mestu romvila biće kula od 150m. ili je možda obrnuto?
 
Toplana po svojoj nameni je od vitalnog znacaja za grad...gasiti pozare svaki drugi dan na livadicama oko objekta je gore od bombardovanja koje smo imali bas na toj lokaciji.... Nema sanse da ce se naseliti bas tu
 
Anabela":z4t8q1pt je napisao(la):
Toplana po svojoj nameni je od vitalnog znacaja za grad...gasiti pozare svaki drugi dan na livadicama oko objekta je gore od bombardovanja koje smo imali bas na toj lokaciji.... Nema sanse da ce se naseliti bas tu
A они, као ражмишљају о томе....
 
MilisaV":14kqluvv je napisao(la):
ja mislima da je autobuska planirana na mestu današnjeg buvljaka a ne romvila. a na mestu romvila biće kula od 150m. ili je možda obrnuto?
Nije na mestu buvljaka jer bi most bio ugusen da odmah ima stanicu autobusa tu.A i ne bi moglo da se resi parkiranje u bloku.100% je romvil blok.A tu ce neke komercijalne namene da zviznu kad tad.Ili recimo neki hipermarket,to bi bilo lepo.
 
Ljudi stigao nam sokantan infostan za jul. Stavka Zajednicka elektricna energirja skocila sa 160 dinara na 1560 din!!! U pitanju je zgrada Iris.
Jel ovo neka greska? Sta je vama stiglo? Kod koga treba ici da se proveri ova ludost, odmah u infostan ili u belvil?
 
Vrh