Prođe ponoć, countdown 1, nmg da zaobiđem i preskočim ljubimca.
Cobretti":c7i8s6wi je napisao(la):
To sto si ti dobio papir, zaista ne potvrdjuje da su svi dobili taj papir prilikom kupovine, tj poptpisivanja ugovora, ja sam ocigledno taj ugovor potpisao daleko pre tebe, kada je prica oko odrzavanja isla po principu uveravanja prodavca. Papir tada nije postojao.
Konkretno odrzavanje su mi prvi put pomenuli prilikom primopredaje, ili najave primopredaje. Tj tad sam dobio taj pamflet koji je trebalo da bude sastvni deo ugovora. I ne vidim ni jedan razlog zasto bi ja ovo izmisljao. Takodje mi je potvrdjeno tom prilikom da ce sve to oko odrzavanja trajati 2 godine, sto je takodje laz, jer su ugovori potpisani na principu autmatskog obnavljanja.
Ali da nedavim, odrzavanje je za mene preskupo, i to cu isticati kad god budem imao priliku, svakome zainteresovanom za ovo naselje. To je skoro 400 evra godisnje, dakle cela prosecna plata.
Posto si ipak pazljiv sagovornik i pamtis sta sam nekad pisao, voleo bih da nekako nadjes bilo kakvu kontradiktornost u mojim postovima, i opvrgns moje tvrdnje, jer znas kako se kaze, u lazi su kratke noge.
Prvo
Nevenkovic":c7i8s6wi je napisao(la):
ponajvise zato što je sve već odavno ispričano.
Kako si ti uvek smtrno ozbiljan kada pišeš i guraš istu tužnu priču od prvog dana bez ikakvih promena-kontradiktornosti, tako i ja smrtno ozbiljno pokušavam da ti probudim nerv koji komanduje mišićem koji izvija kraj usne na gore,što bi u konačnici trebalo da ishoduje nečim što liči na osmeh ( za početak samo kratkotrajni tikovi, a potom da to bude ne baš facijalis, ali tu negde) što bi vremenom trebalo da se proširi i na one nerve koji komanduju prstima i nadam se dovelo do nekog posta u kome bi čitali Cobrettija koji nije tmuran kao kišni novembarski dan . ( a nije čak ni jesen tako tužna i tmurna, dok sam živ neću zaboraviti početnu rečenicu koju je na početku VI razreda ne klasičnu idiotsku temu "Jesen" napisao moj drug iz razreda: Stigla je jesen, veseli prasići se veselo okreću na ražnju.)
Dakle od namrštenosti možeš samo da brže zaradiš bore, nervoze se pretvaraju u neuroze, zalisci brže klepetaju i srčka riknjava. A osmeh, e on radi sve suprotno. Pomaže mnogo više nego zelena boja zidova.
Cobretti":c7i8s6wi je napisao(la):
Ali da nedavim, odrzavanje je za mene preskupo, i to cu isticati kad god budem imao priliku, svakome zainteresovanom za ovo naselje. To je skoro 400 evra godisnje, dakle cela prosecna plata.
Aj sad da probam makar malo ozbiljno:
Pričati o tuđim parama je u najmanju ruku nepristojno. Uz priznanje da su parametri skupo/jeftino kod mene poprilično poremećeni(kamo puste sreće da su samo oni, ima tu što-šta još) oni su uvek veoma relativni, te mi stoga ni na kraj pameti nije da diskutujem o trenutnoj ceni FM-a, tj o njenoj skupoći/jeftinoći i reperkusijama na bilo čiji porodični budžet, pa ni tvoj. Ona je takva kakva je, menjati se za sada ne može ,ali će uskoro, po isteku 2 godine moći (uz gomilu tehničkih problema, kućni saveti. advokati, potpisi, trć-prć, velika za*******, priznajem). Ono o čemu može da se diskutuje je kvalitet usluge koju dobijamo i za koji bi ja, onako sa strane, rekao da je za sada više nego zadovoljavajući. Da li je moguće imati sve ovo što imamo sada za manje para ne znam, to bi zahtevalo baš jednu PhD disertaciju, ( ne sumnjam da bi se na neki otvoreni konkurs javilo gomila idiota bez 3 grama mozga koji bi verovatno ponudili i polovinu sadašnje cene) samo je pitanje šta bi se onda za te pare dobilo. Lični baštovani, čistači i majstori svih fela koštaju i bojim se da će u budućnosti koštati još više, nikako manje.