Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

^^ ja se ne slazem sa ovim..... upravo se o tome radi, niko nikoga ne proziva, ali se neki stanovnici osecaju prozvanim ....

takodje se ne slazem da je potencijalnom kupcu vaznije sta kazu zitelji, prvo ocito je da vecina onih koji su kupili su smatrali/smatraju da ima mnogo vise dobrih nego losih strana, ako losih i ima, tako da je ako cemo da vagamo, vaznije sta misle oni koji nisu ili nece ili se i dalje premisljaju, a drugo, i bitnije, zasto vecina ovde misli da ljudi ne razmisljaju sami za sebe pa da ce na osnovu jednog ili drugog komentara na ovom forumu doneti odluku?

pa valjda ce svako da skupi onoliko informacija koliko mu treba, da im dodeli tezinu koju on smatra da treba, sumira, pa na osnovu toga odluci...

vrlo je bitno koliko sve to sto se nudi kosta, jer je cena i te kako vazan parametar koji ne utice samo na kupovinu tj prodaju, nego i te kako i na dalji zivot i razvoj nekretnine... no to je vec druga tema

i jos nesto: ovaj topic nije prodajna konzola za neprodate stanove u belvillu!!!!! niti je interna komunikacija zitelja..... neko je skoro naveo sustinu rekavsi da je uticaj ovog naselja kao odredjenog modela po raznim pitanjima tipa inicijalnog i trenutnog marketinga, nacina organizacije gradnje, velicine vs. istovremenog useljavanja itd itd jako bitan za situaciju stanogradnje u bg a i generalno, ali o tome se vec davno ne pise

@ Sister

Mislim da problem delom lezi i u tome sto svi zele da izadju na kraju kao pobednici u ovom nasem virtuelnom svetu a da se takozvanom porazenom ostavi utisak krivice i kajanja za kupljen ili ne kupljen stan.

Ne znam kako je MilsaV iz mog posta shvatio da ja nisam spomenuo da treba da se prica o bloku i utiscima ljudi koji su kupili stan ali kao sto je i pufna69 dodao-la i utisci ljudi koji tek planiraju da kupe stan.

Mislim da je komentar "Sister' vulgaran i uvredljiv, te da mnogo govori o autoru istog.

Moja devojka je iz unutrasnjosti, dosla je u BG prosle godine i naravno pocela da gleda stanove, te je otisla i u Belville i malo se raspitivala i naravno ostavila br telefona. Od tada su je par puta zvali da joj nude stan. Ta cena od 1400 eur/m2 sa PDV om nije nimalo konspirativna, svako ko ode ovih dana u onaj njihov paviljon ce da dobije istu. Toliko o istinitosti informacije.

E sad', poznanici su iznajmili stan u Belvillu, trosoban, i poprilicno su zadovoljni, sem buke na koju se treba navici. Imaju prostran parking, sve novo, itd... Ova moja je pocela ozbiljno da se razmislja da li da kupi stan u Belvillu.

Ja licno zivim u Bloku 70 do Save, jeste bolja lokacija, i 4-rospratnice su slatke, ali su svi stanovi koji se prodaju u izvornom obliku, tj. treba dosta radova, a i skuplji su. Ne mislim da je moja devojka sposobna za nesto tako.

Iskreno, zeleo bih da cujem ISKLJUCIVO misljenje ljudi koji zive u Belvillu
Unapred hvala.

Evo ja zivim u Blv, ja nisam nesto odusevljen, ali gledam iz svoje perspektive.

Meni smeta vise stvari, prvo sto mi nisu i dan danas otklonili nedostatke zbog kojih sam se zalio, tj sam sam platio da mi sve srede moji majstori.

Nervira me vertikalna buka, tako da se nadajte da ce iznad vas da zive penzosi.

Nervira me skupo odrzavanje, ne toliko sto je skupo, vec su mene prilikom kupovine uveravali da ce biti reda 1000 dinara, a izaslo je reda 3000.

Takodje mi smeta izgled kosnice, preterali su sa spratovima, i deluje sve malo nehumano.

Ova cena po kojoj vama nude, je u ovom trebutku izrazito konkurentna, tesko ces bolje naci, pratim stanje stanova, jer kolege dosta traze stanove ovih dana.

Recimo 61 blok je otisao 1200 evra za veliki stan pre neki dan, i to mora da se adaptira.

Ono sto je dobro, su solidna gadnja, u poredjenju sa drugim novogradnjama, dobra lokacija, blizina reke...

Volim jos stazu za trcanje, blizinu DC.

Dr. Strangelove":39ypypgm je napisao(la):
Unapred hvala.

naselje ima nekoliko problema, buka, cigani, nepropisno parkiranje. po meni najveći problem je buka. ako tvoja devojka bude birala stan obavezno nek izabere neki koji ne gleda na đorđa stanojevića, a pogotovu na garažu gsp-a, po meni najbolja zgrada je mislim da se zove šeboj, koja gleda na đ. stanojevića, ali da stan gleda na trim stazu. cigani bi valjda trebalo da budu rešeni u kraćem roku odnosno kad se bude gradio ump.

što se parkiranja tiče bojim se da je u belvilu još i najbolje kako je u drugim blokovima. probao sam par puta da zovem parking servis naravno od toga nema ništa.

što se održavanja tiče mogu samo da kažem da mi je žao što to ne postoji u svim blokovima na novom beogradu. dovoljno je samo pogledati našta liči trava koja se nalazi u bloku a na šta trava koja se nalazi preko puta. da je skupo jeste.

iako ovde mnogi misle da je kvalitet gradnje loš ja imam drugo mišljenje. bio sam u mnogim novogradnjama i mogu da kažem da za ove pare nisam našao bolje. ja sam stan kupova 2008 i bolji kvalitet od ovoga je koštao više hiljada eura u to doba. sad su cene pale ali za 1400 eura bruto sigurno nećeš naći ništa bolje. ljudi koji su dolazili kod mene kući su prijatno iznenađeni gradnjom (po njihovim rečima). ja bukvalno nikad nisam čuo svoje komšije ni vertikalno ni horizontalno. ali neki ljudi takođe pričaju da nisu sve zgrade iste i da zavise od toga ko je bio izvođač radova. preporučujem ti da tvoja devojka obavezno obiđe stan da vidi da li joj odgovara. takođe ne bi bilo loše da odeš u naselje posle 24h na mesto koje će da ti gleda stan pa malo stoji i proveri da li je buka velika na tom mestu. ja sam se ovde preselio sa senjaka iz ulice gde je jedan auto prolazio na sat vremena tako da mi je ovo veliki šok.

Sto se buke tice, ja bih takodje potvrdio, biraj stan koji je ledjima okrenut GSB. Celu noc im brundaju oni motori, istina ja sam se vec navikao, ali ja nisam prva linija do njih...

Meni smetaju vise komsije iznad, koje su u zadnje vreme OK, tj lezu pre sitnih sati.

Cobretti":2tdj5l0e je napisao(la):
Sto se buke tice, ja bih takodje potvrdio, biraj stan koji je ledjima okrenut GSB. Celu noc im brundaju oni motori, istina ja sam se vec navikao, ali ja nisam prva linija do njih...

Meni smetaju vise komsije iznad, koje su u zadnje vreme OK, tj lezu pre sitnih sati.

i ja mogi da klazem da je buka od GSP problem posebno leti kada pocnu u 4 ujutru ta turiraju i vozaci da se deru. :notok: Mora tada da se zatvori prozor i onda je podnosljivo.
Medjutim pogled je savrsen. Vidi se hram Sv. Save i grad nocu izgleda bozanstveno. :kk:

Igor":20qlas76 je napisao(la):
@ Sister

Mislim da problem delom lezi i u tome sto svi zele da izadju na kraju kao pobednici u ovom nasem virtuelnom svetu a da se takozvanom porazenom ostavi utisak krivice i kajanja za kupljen ili ne kupljen stan.

Ne znam kako je MilsaV iz mog posta shvatio da ja nisam spomenuo da treba da se prica o bloku i utiscima ljudi koji su kupili stan ali kao sto je i pufna69 dodao-la i utisci ljudi koji tek planiraju da kupe stan.

prvo, kakvu vrednost imaju utisci ljudi koji ne zive u ovom naselju? oni znaju koliko su svetli ili nisu svetli stanovi? oni znaju kolika je i kakva buka? oni znaju kako se odrzava higijena unutar zgrada? kakve su instalacije? npr. u belvilu su instalacije za telekomov paket interneta i tv veoma specificne....kako oni koji ne zive u ovim stanovima to mogu da znaju? kakva je ventilacija? kako zaista funkcionise recimo 2soban stan, i to je dosta pecificno ovde, ni nalik na prostor drugih stanova na drugim lokacijama iste strukture. kako oni to mogu da znaju? kakav je kvalitet opreme u kupatilu, da li se kvari vodo kotlic, da li je kvalitetan lavabo, sve to moze znati samo onaj koji u stanu zivi i to bar ovoliko koliko mi vec zivimo, znaci vise od godinu i po.

i drugo, ti ljudi koji su se postavili kao druga strana nama stanovnicima, evidentno je da uopste nisu potencijalni kupci. njihovi motivi su druge prirode. da li je potrebno sada da prelistavam i navedem dokaze za ovu svoju tvrdnju? sve "pouzdane informacije" o ovom naselju koje su plasirali ovde? i koje su se naravno sve izjalovile.

malo vise objektivnosti...

grado":1cyzjtv5 je napisao(la):
Sister":1cyzjtv5 je napisao(la):
ja sam profesionalno vezana za medije

kuku mene... :bash:

i to pripadnica one manjine u svetu medija koja ima fakultetsku diplomu iz te oblasti, sa bg univerziteta. i za to imam dokaz, lako proverljiv.

nisam sigurna da to moze svako ovde.

Tema,drugari,tema...Preko privatnih poruka vodite takve diskusije...

Jadni Vucko i Igor na ovoj temi :(

Nego, da li se zna sta ce biti sa zemljistem pored DC, ona parcela sa iste strane Jurija Gagarina? Hoce li se nesto graditi ili ostaje livada?

Neki se već ponadali da sam otplovio, ali jok, samo je sitnije, Nanjuših ja da se ovde neće znati ko koga frti ili trti ,i da će da bidne :
Nevenkovic":12olwxer je napisao(la):
odosmo u ludake
al' niko :grand: ne sluša. Zato sam morao malo da sačekam sa odgovorima.
Sister":12olwxer je napisao(la):
ja sam profesionalno vezana za medije, i iako imas pravo da uredjujes ovde kako zelis, otvoreno ti kazem da to cinis amaterski i ne-dobro.
Toplo i prijateljski ti savetujem da se maneš ćorava posla rasprave sa moderacijom.Pod broj 1 slabija si, žensko si i br. 2- nemaš instrumente sile u rukama. Momci ovde rade za slavu i prevashodni zadatak im je da kontrolišu da li se poštuju pravila foruma, a ne da se bave istražnim radnjama glede tačnosti, istinitosti i argumentovanosti onoga što je napisano, ti radiš u medijima za platu, drugačija pravila vladaju tamo. Njih dvojica se maksimalno trude oko foruma na kome zaista vlada, za ovakav vid anonimne kominikacije, jedan neuobičajeno tolerantan duh i kulturan način obraćanja sagovornicima. Uz izuzetak upravo ove teme (nešto uvek mora u životu da te, da prostiš, hebe, ne tebe nego modove ) i gde je patkometrija jednostavno bitnija od bilo čega drugog, ponajvise zato što je i prvo i drugo već odavno ispričano. Da ne zaboravim, kad se već fajtaš, moraš da budeš spremna i da primiš udarac, i da ga ponovo vratiš, a ne odmah da udariš na sentimentalnost i ženske suze
grado":12olwxer je napisao(la):
Nevenković je Vuk Jeremić!
Znaš li ti da je pravilima foruma zabranjeno špekulisanje i iznošenje indentiteta forumaša.
Nego, de ti pade na pamet baš ovaj sa sve zubima češljanim na razdeljak. Nema toga kod mene, već čudo prirode, čista bezmetalna keramika izvajana veštim rukama protetičara, skoro pa umetnički rad.
Cobretti":12olwxer je napisao(la):
Nervira me skupo odrzavanje, ne toliko sto je skupo, vec su mene prilikom kupovine uveravali da ce biti reda 1000 dinara, a izaslo je reda 3000.
Kad se budeš odmarao od učenja ilitiga intelektualnog rada, šta god ono beše čime se trenutno baviš, prelistaj sve papire koje si dobio kada si sklapao predugovor ili ugovor. Postoji papir na kome piše između ostalog da postoji obaveza zajedničkog održavanja kompleksa i će održavanje koštati između 0,3 i 0,4 eura po m2. Tako da to što su ti rekli(a) 1.000 din je ili tvoja zabluda ili je neki/a glupa(n)čica veoma moguće deklamova(o)la nabiflovanu priču ne razmišljajući o veličini stana za koji se interesuješ. Što te ne oslobađa dela krivice jer nisi pročitao papir koji si sigurno dobio, a donosio si važnu životnu odluku. Ako ne možeš da ga nađeš, ja moj čuvam skeniraću ga i poslati ti, ne bi li vec jednom završili sa ovom problematikom.

Nego, nešto razmišljam, što ti ne bi stupio u direktan kontakt sa pufnom, ona pati za belvilom, tebi belvil ide na živce, mogli bi da napravite jednu prvobitnu robnu razmenu kod nas usavršenu do stepena zvanog kompenzacija, pufna bi sigurno procvetala, a tebi bi otvorili posebnu temu za Blok23.
Možda ne bi bile 2 muve jednim udarcem, ali lakše bi se disalo.
Dr. Strangelove":12olwxer je napisao(la):
Najlakše bi bilo za sve da odvojiš malo vremena i pročitaš topic od negde 40-te stranice, sve je već napisano.

Ko mi nađe errate, teško njemu, opasno će mi se zameriti, pišem bez pomoćnih očiju, za kvalitetnu kontrolu moram da se odmaknem bar metar od monitora, a ne da mi se.

Naravno, ne mmogu da izostavim ni dragu mi isto koliko i ja njoj:
pufna69":3110gm15 je napisao(la):
da mu ispunim zelju
kakva crna želja te spopala, nema tu ništa od :kafa: i :vops: nas dvoje smo dijametralno suprotni i možemo samo preko nišana da razgovaramo.
a sada i zasigurno znamo zasto tog famoznog 2 jula 2008 ni zlatnim polugama nije mogao da se plati/rezervise stan na istocnoj strani nevena (osim onih ogromantnih u sredini)....to smo pretpostavljali do sada, ali eto, nismo kao @nevenkovic pa da donosimo zakljucke bazirane ni na cemu....
Malo konfuzno sa tvoje strane al'da ti pojasnim:
džaba ti zlato, poluge i dukati, čuvalo se to do kraja avgusta za dobre nevenkoviće, ne može tek tako svako da nam zalazi u atar, pa 1.750 i plaćanje u 4 rate 40:20:20:20 sep08/jan09/maj09-nov09 ( u-ta-ta smajli sa isplaženim jezikom, ne mogu da ga nađem bez rezervnih očiju a stra me da ne upotrebim neki pogrešan)
ma da li je sve ovo jos jedan ocajnicki pokusaj skretanja paznje i misli
Sa životno promašene investicije kupovinom stana u Bloku 23 namesto ispunujenja sna o životu u Belvilu.. U muškom svetu mi to jednostavno kažemo, ma pojeo bi sad svoja m..a.
svi se radujemo iminentnom punjenju budzeta zapadnim komsija
Jes’ da mi je uz sociologiju filozofija bila najogavniji prisilni deo obaveznog obrazovanja, gde su me na časove uglavnom stražarno sprovodili, ali ostade ponešto u tupavoj tintari, što ničemu ne vredi kad arhiTetka počne da filozofira i frlja se izrazima, to ni milicija ne razume.
iskreno se nadamo da ce to smanjiti ogorcenost, netrpeljivost, bes, neljubaznost, ma cak i bezobrazluk kojim su okarakterizovani neki od njegovih postova,
Pošto me tako doživljavaš, evo ti još malo:
gradnje u emiratima, recimo stanovi na palmi.... puca pogled na bur
E Qr ćeš da vi’š Bur ako nisi kao Nevenković istočno orijentisana.
:)svi se radujemo i zelimo brz povratak
Ne sumnjam ja uopšte u tvoje zle namere.
:)tema @nevenkovic-u za razmisljanje: a mozda nisam u b23, mozda sam koj kilometar dalje ili blize?
Iznenadila bi se kad bi znala koliko sam strateški dobro raspoređen u kraju, pobeći mi ne možeš, sve i kad bi ‘tela, bitno je da si tu negde na puškomet.
ako padne na originalnih 1200-1300
aj što ja ne razumem šta su ti to originali, to i nije neki problem, nego
mozda cu i ja opet razmisljati o kupovini...
.. ja vise nisam zainteresovana za kupovinu ovde ni po tim cenama
al’ što ti nisi popila jutarnju kavu ( nije errata, moram u sklopu priprema da vežbam ovo f/v) pre nego si se odma do(f)vatila tastature...
ne treba i dalje da nas zabavljaš svojom opsednutošću iz koje proizilaze nadahnuti smehotresni postovi koji obaraju s nogu, Kako je smeh zdrav i svako bi trebalo da ga upražnjava min 15 minuta dnevno, molim te da nam(mi) iz pre svega zdrastvenih razloga ne uskraćuješ isti.Samo da ubuduće ne filozofiraš i batališ latinski, namah mi upropasti zabavu jer mozak slomih u pokušaju da shvatim da li si ti iminentna kako je govorila tetka( nije arhi, samo tetka, rodjaka za koju se u narodu kaže jadan onaj ko nema tetku) jednog mog dobrog prijatelja, zamisli baš iz bloka 23, a koja živi na jugu lepe naše (countdown 4 do lijepe nji’ove) i koja je, kao svaka prosta žena iz naroda koristila srpski te je njena floskula bila : ma ti si mi sine sav tako.. nekako... unutrašnji. Tako da ja ustvari ne znam da li si ti imi(a)nentno unutrašnja ( sa naglaskom na prvo a kako se inače na jugu govori unutrAšnja) il te srčka fatila ( makedonska, ne srpska, daleko bilo, pu,pu , pu, čari bari, bežte uroci niz potoci).
I sam’ da znaš, biću ja tu i kad ne budem tu, ima par godina kako u komšiluku koristim ono USB sokoćalo koje omogućava pristup internetu .

Nevenkovic":1zuo2sr7 je napisao(la):
čuvalo se to do kraja avgusta za dobre nevenkoviće, ne može tek tako svako da nam zalazi u atar, pa 1.750 i plaćanje u 4 rate 40:20:20:20 sep08/jan09/maj09-nov09

..kad bi znala koliko sam strateški dobro raspoređen u kraju

i od mene plus za patkometriju :kk: ... a i generalno ;)

11030":8nzu3kad je napisao(la):

Nego, da li se zna sta ce biti sa zemljistem pored DC, ona parcela sa iste strane Jurija Gagarina? Hoce li se nesto graditi ili ostaje livada?

Bice izgradjeno stambeno+komericjalno,a jedan plac blizi belvilu ali ne na cosku vec ka postojecoj skoli ce biti vrtic.

Свратим повремено на ову тему да се провеселим. :lol:

Ово више није завршен, него замршен пројекат! :D

vucko":3ijyokwa je napisao(la):
11030":3ijyokwa je napisao(la):

Bice izgradjeno stambeno+komericjalno,a jedan plac blizi belvilu ali ne na cosku vec ka postojecoj skoli ce biti vrtic.

Kakav vrtic, eno im vrtica po' bloka dalje...
I gde oko DC ima skola? Najbliza im je 20.oktobar u 70-om...

Nevenkovic":2cp2mehs je napisao(la):
Kad se budeš odmarao od učenja ilitiga intelektualnog rada, šta god ono beše čime se trenutno baviš, prelistaj sve papire koje si dobio kada si sklapao predugovor ili ugovor. Postoji papir na kome piše između ostalog da postoji obaveza zajedničkog održavanja kompleksa i će održavanje koštati između 0,3 i 0,4 eura po m2. Tako da to što su ti rekli(a) 1.000 din je ili tvoja zabluda ili je neki/a glupa(n)čica veoma moguće deklamova(o)la nabiflovanu priču ne razmišljajući o veličini stana za koji se interesuješ. Što te ne oslobađa dela krivice jer nisi pročitao papir koji si sigurno dobio, a donosio si važnu životnu odluku. Ako ne možeš da ga nađeš, ja moj čuvam skeniraću ga i poslati ti, ne bi li vec jednom završili sa ovom problematikom.

To sto si ti dobio papir, zaista ne potvrdjuje da su svi dobili taj papir prilikom kupovine, tj poptpisivanja ugovora, ja sam ocigledno taj ugovor potpisao daleko pre tebe, kada je prica oko odrzavanja isla po principu uveravanja prodavca. Papir tada nije postojao.

Konkretno odrzavanje su mi prvi put pomenuli prilikom primopredaje, ili najave primopredaje. Tj tad sam dobio taj pamflet koji je trebalo da bude sastvni deo ugovora. I ne vidim ni jedan razlog zasto bi ja ovo izmisljao. Takodje mi je potvrdjeno tom prilikom da ce sve to oko odrzavanja trajati 2 godine, sto je takodje laz, jer su ugovori potpisani na principu autmatskog obnavljanja.

Ali da nedavim, odrzavanje je za mene preskupo, i to cu isticati kad god budem imao priliku, svakome zainteresovanom za ovo naselje. To je skoro 400 evra godisnje, dakle cela prosecna plata.

Posto si ipak pazljiv sagovornik i pamtis sta sam nekad pisao, voleo bih da nekako nadjes bilo kakvu kontradiktornost u mojim postovima, i opvrgns moje tvrdnje, jer znas kako se kaze, u lazi su kratke noge.

Bice izgradjeno stambeno+komericjalno,a jedan plac blizi belvilu ali ne na cosku vec ka postojecoj skoli ce biti vrtic

Hvala na informaciji. Znaci nice jos jedan Belvil :cool:

MilisaV":3dlqnybl je napisao(la):
Dr. Strangelove":3dlqnybl je napisao(la):
Unapred hvala.

....
iako ovde mnogi misle da je kvalitet gradnje loš ja imam drugo mišljenje. bio sam u mnogim novogradnjama i mogu da kažem da za ove pare nisam našao bolje. ja sam stan kupova 2008 i bolji kvalitet od ovoga je koštao više hiljada eura u to doba. sad su cene pale ali za 1400 eura bruto sigurno nećeš naći ništa bolje. ljudi koji su dolazili kod mene kući su prijatno iznenađeni gradnjom (po njihovim rečima)....

1.400 e ?!? Neko proverio ili je samo trac?

stevanaa":1dih8qd4 je napisao(la):

Eeeee vidis, upravo TO je jedan od sustinskih problema u celoj prici i verovatno glavni razlog zasto je naselje i dalje poluprazno, a odgovor je: NIKAD SE NE ZNA! (Btw, pozdrav svima kojima sam nedostajao LOL). Znaci stevanaa ovde ti je sve moguce, plus dosta toga se moze izboksovati, niza cena, dzabe ovo ili ono, a opet - mozda i ne. Sve zavisi, ali ne zna se od cega konkretno. Medjutim i zvanicno je cena stalno isla gore-dole, pa sad ti pozuri da das pare ako te ne brine to sto mozda pucas hiljade EUR bez potrebe. Da ti pojasnim: dodjes da razgovaras o kupovini za jednu cenu, onda ti kao ispod zita ponude drugu i ti si presrecna i resis da potpises, a nemas pojma da moze i jeftinije, jer vrlo verovatno da moze. Posle saznas je tvoj prvi komsija dao koju desetinu iljadarki manje i jos recimo dobio parking mesto za dz. Koliko god bila (kvazi) bogata i galantna, sigurno ne zelis da bacas pare (mada izgleda da ovde ima dosta takvih, koji kao ne mare).

A da li je bilo jajarenja po pitanju kvaliteta - bilo je. Pri tom ne mislim na Ariston, Minotti i Mideu, kao poznate brendove sa Buvljaka, jer se sve to moze zamenti relativno jeftino, nego mislim na gradnju itself, na zidove, na jedinu stvar koja se ne moze menjati. Dakle, sad imamo i konkretan dokaz da se jajarilo: soc stanovi na Vozdovcu se zidaju od cigle, tj. blokova od opeke, ne od Ytonga. Znaci socijalni stanovi se zidaju kvalitetnije od "elitnih". Drzavi svaka cast, iako se ti stanovi unapred tretiraju kao soc. To mi je prvo zapalo za oko, ali ni ostalo nije lose. Recimo zgrade imaju samo 6 spratova, sto je prilicno humano. Postavljene su kaskadno na blagoj padini, tako da ce svaka zgrada imati lep i sirok pogled (bar sa jedne strane). U okolini je neverovatan mir i tisina i to u sred bela dana, kao da ste na selu, a do Autokomande ne treba vise od 10 min.

Jos nesto... ispostavilo se suprotono, da je odrzavanje naselja bez obzira na cistocu, upravo jedna od njegovih ozbiljnijih mana, jer previse kosta. Ovo vazi pri kupovini, a pogotovu kod iznajmljivanja, jer ko renta gajbu taj gleda na svaki dinar. Znaci odrzavanje mora ili da pojeftini ili da se prepusti drzavnim institucijama, to je neminovno. Da se to onda i javno objavi, kako bi ljudi znali i prestali da zaziru od kupovine i rentiranja. Sto pre se to uradi, to bolje, mozda prodaja i krene, a ne mora da znaci da ce biti losije. Ajde sad elitisti iz elte prenesite gazdama ideju, mozda neko dobije i pohvalu za inventivnost :))

A sa Cobrettijem sa kojim se inace slazem oko svega, ne slazem se da je blizina Delta City-ja plus. Em tamo ne bih nista kupio iz principa, em nije moj stil, em ne mogu fizicki da stanem... ali posebno mi smeta nametanje amerckog stila zabave, kupovine i ishrane srpskoj deci. A sta se deci servira ona to prihvataju, pogotovu ako nemaju izbora. Npr, danas 99% dece slusa narodnjake, jer Pink truje generacije vec decenijama. Po meni, sto dalje to bolje, znaci blizina je veliki minus.

bog":202am3ji je napisao(la):
stevanaa":202am3ji je napisao(la):

Eeeee vidis, upravo TO je jedan od sustinskih problema u celoj prici i verovatno glavni razlog zasto je naselje i dalje poluprazno, a odgovor je: NIKAD SE NE ZNA! (Btw, pozdrav svima kojima sam nedostajao LOL). Znaci stevanaa ovde ti je sve moguce, plus dosta toga se moze izboksovati, niza cena, dzabe ovo ili ono, a opet - mozda i ne. Sve zavisi, ali ne zna se od cega konkretno. Medjutim i zvanicno je cena stalno isla gore-dole, pa sad ti pozuri da das pare ako te ne brine to sto mozda pucas hiljade EUR bez potrebe. Da ti pojasnim: dodjes da razgovaras o kupovini za jednu cenu, onda ti kao ispod zita ponude drugu i ti si presrecna i resis da potpises, a nemas pojma da moze i jeftinije, jer vrlo verovatno da moze. Posle saznas je tvoj prvi komsija dao koju desetinu iljadarki manje i jos recimo dobio parking mesto za dz. Koliko god bila (kvazi) bogata i galantna, sigurno ne zelis da bacas pare (mada izgleda da ovde ima dosta takvih, koji kao ne mare).

A da li je bilo jajarenja po pitanju kvaliteta - bilo je. Pri tom ne mislim na Ariston, Minotti i Mideu, kao poznate brendove sa Buvljaka, jer se sve to moze zamenti relativno jeftino, nego mislim na gradnju itself, na zidove, na jedinu stvar koja se ne moze menjati. Dakle, sad imamo i konkretan dokaz da se jajarilo: soc stanovi na Vozdovcu se zidaju od cigle, tj. blokova od opeke, ne od Ytonga. Znaci socijalni stanovi se zidaju kvalitetnije od "elitnih". Drzavi svaka cast, iako se ti stanovi unapred tretiraju kao soc. To mi je prvo zapalo za oko, ali ni ostalo nije lose. Recimo zgrade imaju samo 6 spratova, sto je prilicno humano. Postavljene su kaskadno na blagoj padini, tako da ce svaka zgrada imati lep i sirok pogled (bar sa jedne strane). U okolini je neverovatan mir i tisina i to u sred bela dana, kao da ste na selu, a do Autokomande ne treba vise od 10 min.

Jos nesto... ispostavilo se suprotono, da je odrzavanje naselja bez obzira na cistocu, upravo jedna od njegovih ozbiljnijih mana, jer previse kosta. Ovo vazi pri kupovini, a pogotovu kod iznajmljivanja, jer ko renta gajbu taj gleda na svaki dinar. Znaci odrzavanje mora ili da pojeftini ili da se prepusti drzavnim institucijama, to je neminovno. Da se to onda i javno objavi, kako bi ljudi znali i prestali da zaziru od kupovine i rentiranja. Sto pre se to uradi, to bolje, mozda prodaja i krene, a ne mora da znaci da ce biti losije. Ajde sad elitisti iz elte prenesite gazdama ideju, mozda neko dobije i pohvalu za inventivnost :))

A sa Cobrettijem sa kojim se inace slazem oko svega, ne slazem se da je blizina Delta City-ja plus. Em tamo ne bih nista kupio iz principa, em nije moj stil, em ne mogu fizicki da stanem... ali posebno mi smeta nametanje amerckog stila zabave, kupovine i ishrane srpskoj deci. A sta se deci servira ona to prihvataju, pogotovu ako nemaju izbora. Npr, danas 99% dece slusa narodnjake, jer Pink truje generacije vec decenijama. Po meni, sto dalje to bolje, znaci blizina je veliki minus.

Sta je u stvari razlog Vasem gnevu? Zasto ste tako ljuti? Vi sigurno imate licni problem sa celom ovom pricom oko Belvila kada mozete da provedete sate i pisete tako duge postove. Koja bi Vama satisfakcija bila da neko prizna da je pogresio? Zasto trosite Vasu energiju na tako beznacajne stvari kao sto je da ponizite, uvredite, ucinite nekog ovde ba na kratko nesrecnim?

Vrh