Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

zna li neko kad ce vec jednom da poprave liftove u Ciklami, na ulazu 9v vec 6 meseci liftovi na poziv dolaze zajedno, umesto da dolazi bilizi lift, a drugi da ceka, tako ispada kao da imamo samo jedan lift, sad se lift ceka i pola minuta, dok je ranije to cekanje bilo najvise 10 sekundi. Opet nije mnogo, ali me nervira jer sam nekoliko puta skretao paznju domacinu, i mobilnim na telefon i u garazi kod cuvara.
Nije velika stvar, ali zasto da nesto ne funkcionise, kad placam odrzavanje.

Anabela":3k2pfdds je napisao(la):
Toplana po svojoj nameni je od vitalnog znacaja za grad...gasiti pozare svaki drugi dan na livadicama oko objekta je gore od bombardovanja koje smo imali bas na toj lokaciji.... Nema sanse da ce se naseliti bas tu
Naselice se sigurno.Ali grad nece da ih iseljava iz vise razloga,a glavni je gubljenje glasova liberalnih glasaca.Zato ce i pustiti da stanovnici nelegalnog naselja podlegnu poroku i krenu da kradu neke cevi i slicno.Pa posle nekog tezeg problema ce grad imati povod da ih bez problema iseli odatle.Bar ja tako gledam na stvari.

Ako kradu struju sa bandere,to moze i da se zazmuri jer to radi dobar broj ljudi u gradu,ali da se ugrozava glavna toplana u gradu je vec druga stvar.

@slamarica da ne kradu i vama struju jer ste najblizi romvili??(kazem bez namere da budem rasista i.t.d.)

@soliterko odmah se obratite nadleznom za odrzavanje

Dakle verovatno se smanjila brzina lifta sa 1.5-1.6 m/s na 0.6 m/s.Trazite ono za sta se platili,nemojte se stideti i borite se za svoja prava,ako nece da vam izadju u susret tuzite ih!Kada bi gradjani kod nas bili svesni svojih prava bila bi mnogo bolja situacija uopste.

Nevenkovic":3q6ri229 je napisao(la):
( a nije čak ni jesen tako tužna i tmurna, dok sam živ neću zaboraviti početnu rečenicu koju je na početku VI razreda ne klasičnu idiotsku temu "Jesen" napisao moj drug iz razreda: Stigla je jesen, veseli prasići se veselo okreću na ražnju.)
Врх! :lol:

ne kapiram koji je problem podesiti program za liftove, ili sta vec? Kad mi je agent reklamirao liftove, rekao je da je cekanje minimalno, jer uvek dolazi blizi lift, a ne oba odjednom, i tako je nekada i funkcionisalo, ali ne vec 6 meseci kao sto sam napisao. Sad se ceka 2-3 puta duze na lift, a bez ikakvog razloga, tj. razlog je javasluk sluzbe odrzavanja i nista vise. Firma koja odrzava naplacuje skupo, a zasto ne otkloni kvar vec 6 meseci?

slamarica":3apmz7oa je napisao(la):
Ljudi stigao nam sokantan infostan za jul. Stavka Zajednicka elektricna energirja skocila sa 160 dinara na 1560 din!!! U pitanju je zgrada Iris.
Jel ovo neka greska? Sta je vama stiglo? Kod koga treba ici da se proveri ova ludost, odmah u infostan ili u belvil?

Koliko sam preneki dan video, cigani su razvukli kabl preko ulice iz Belvila, posto su im pogasili bandere ispod nadvoznjaka. To moze biti uzrok.

I meni je stigao uvecan iznos za zajednicku struju - oko 700 dinara...

ledena dvorana........nema smajlija za fantaziju...koja postaje stvarnost.... :)

ako je stvarno sagrade bice to fe-no-me-nal-no....... :) :) :)

soliterkosoliterko":1al6dhio je napisao(la):
ne kapiram koji je problem podesiti program za liftove, ili sta vec? Kad mi je agent reklamirao liftove, rekao je da je cekanje minimalno, jer uvek dolazi blizi lift, a ne oba odjednom, i tako je nekada i funkcionisalo, ali ne vec 6 meseci kao sto sam napisao. Sad se ceka 2-3 puta duze na lift, a bez ikakvog razloga, tj. razlog je javasluk sluzbe odrzavanja i nista vise. Firma koja odrzava naplacuje skupo, a zasto ne otkloni kvar vec 6 meseci?

Ti novi liftovi imaju neki softver koji to reguliše, pretpostavljam. Potrebno je samo malo da pročačkaju, ali ih je baš briga. Bespotrebno se troši više struje

soliterkosoliterko":1lbli89p je napisao(la):
zna li neko kad ce vec jednom da poprave liftove u Ciklami, na ulazu 9v vec 6 meseci liftovi na poziv dolaze zajedno,

Tako je i kod nas u ulazu. Totalno su mogli da stave jedan lift, ako vec dva idu u isto vreme svuda :)

Cak i kada je jedan lift na prizemlju i pritisnes taster da bi usao u isti, odmah krece ka prizemlju i drugi gde god se nalazio - nepotrebno, naravno.

Ako su oba na prizemlju, pritisnes taster da se otvore vrata, otvaraju se oba iako svaki ima svoj taster :)

Матеја Бељан":5wami6yz je napisao(la):
soliterkosoliterko":5wami6yz je napisao(la):

Ti novi liftovi imaju neki softver koji to reguliše, pretpostavljam. Potrebno je samo malo da pročačkaju, ali ih je baš briga. Bespotrebno se troši više struje

Najgore je jer je sitnica u pitanju, a oni ne zele da otklone, nije ih jednostavno briga, iako sam nekoliko puta vec se obracao kod domacina parcele, zatim na broj tel koji stoji u liftu, i uvek nista od popravke kvara. Umesto da dolazi blizi lift i tako nam stedi i vreme i novac, oni salju po 2 uvek, i onda kad neko drugi zove, opet mora duze cekati nego da dolazi samo 1.

Auuu, kakav cirkus...
Za rejting vašeg naselja vama je bilo mnogo bolje dok smo ga kritikovali Staniša, ja i još nekolicina, onako spolja. Iznutra je izgleda mnogo gore... :rolleyes:

grado":1wp2xawp je napisao(la):
Auuu, kakav cirkus...
Za rejting vašeg naselja vama je bilo mnogo bolje dok smo ga kritikovali Staniša, ja i još nekolicina, onako spolja. Iznutra je izgleda mnogo gore... :rolleyes:

Grado, pa koga briga za "rejting naselja" mene je briga da li lift radi kako treba da radi, a za rejting je izgleda vise tebe briga nego mene, i to mi pokusaj objasniti, ako ne zivis ovde, sta te briga?
ja ne dolazim na sajt tvog ulaza u zgradu.
A sto se tice naseg interesa, mislim da je svakome ko je vec kupio stan u Belvilu, (a ne misli da prodaje) u interesu da "rejting" bude sto nizi, jer mnogo ljudi zeli kupiti jos jedan stan.

Nisam siguran da je ovde u pitanju kvar lifta, već tip algoritma koji lift koristi. Obe varijante imaju svojih prednosti i mana.

Kada se spušta samo bliži lift, ukoliko ga neko "zakuca" (komšija koji se doseljava ili iznosi brdo stvari posle nekog većeg šopinga, spremačica koja ga pere, klinci iz zezanja i sl.), onaj dalji se neće mrdnuti. Ja sam imao nekoliko puta priliku da doživim baš takve situacije, a složićemo se da je najgora varijanta da lift uopšte ne dođe, nego da se malo duže pričeka.

Logika da se pritiskom na samo jedan taster pozivaju oba lifta istovremeno je u principu opravdana jer najčešće u bilo kojoj zgradi sa 2+ liftova svi po default-u pozivaju sve što mogu (a neretko pritiskaju i oba smera), pa uleću u onaj koji pre stigne ne razmišljajući mnogo da li je krenuo gore ili dole (i ovo sam doživeo nebrojano puta, da me neko po ulasku pita jel sam krenuo gore ili dole - nevezano za naselje, u soliterima u blokovima, poslovnim zgradama itd.). Samo u prizemlju postoji indikator koji pokazuje gde se lift trenutno nalazi, ja bi sigurno po izlasku iz stana svaki put pozivao oba lifta da se to ne radi u jednom koraku.

Takođe, kada se recimo oba lifta istovremeno spuste u prizemlje, drugi je uvek odma dostupan nekome ko ulazi, dok je prvi u tom trenutku krenuo gore i brže će stići nekome ko izlazi iz zgrade. Algoritam je skroz korektan kada su ravnomerno raspoređene potrebe za ulazom i izlazom iz zgrade, mana je što kada se ravnoteža poremeti, onda je i vreme odziva nešto duže.

@soliterkosoliterko, pitanje je kome šta više odgovara, možda se baš u tvom ulazu neko bunio na prethodnu varijantu, pa su promenili algoritam, predlažem da pošalješ pitanje/zahtev na mojbelville@gmail.com, pisanim putem je mnogo bolje nego usmenim preko domaćina. Ovako ostvariš direktan kontakt sa menadžmentom naselja.

@grado, nije problem u kritikovanju, nego u patološkom provociranju. Šta god pričao ti i nekolicina, ne možete pobiti činjenicu da se "normalnim ljudima" koji svrate da se informišu o Belvillu i sve ovo čitaju, nameće pitanje zašto pojedinci (veliki dušebrižnici naselja u kojem inače ne žive, a nemaju ni nameru da žive, jer ukoliko je imaju onda je tek to paradoks) imaju potrebu da pišu peškire od postova koji najčešće skreću temu i unose nekonstruktivne rasprave, a naselje ih navodno uopšte ni ne zanima. To su oni isti mali ljudi koji kada sunarodnik Novak postane prvi teniser sveta komentarišu, "jbg, ali ne plaća porez u Srbiji". Necivilizovan smo narod još uvek, ali treba nam dati šansu. Šta bi sada radili svi takvi da uopšte nije ni izgrađeno naselje, samo pretpostavljam da bi imali velike dileme o smislu svog postojanja. Ne postoji i nikada neće postojati savršeno naselje, ali treba mu težiti.

u mimozi liftovi rade kako treba, tj. dolazi najbliži. čak sam primetio da prednost u dolaženju liftova ima onaj koji treba da se spusti. na primer ako se jedan lift nalazi na poziciji -1 a drugi na 1 ako se zove sa pozicije 0 uvek dolazi ovaj lift sa pozicije 1.

takođe sam primetio kod dosta ljudi da prilikom zvanja lifta pritisnu dugme iz a gore i za dole što dovodi do toga da sistem šalje oba lifta.

vucko":1epgbd0a je napisao(la):
MilisaV":1epgbd0a je napisao(la):
ja mislima da je autobuska planirana na mestu današnjeg buvljaka a ne romvila. a na mestu romvila biće kula od 150m. ili je možda obrnuto?
Nije na mestu buvljaka jer bi most bio ugusen da odmah ima stanicu autobusa tu.A i ne bi moglo da se resi parkiranje u bloku.100% je romvil blok.A tu ce neke komercijalne namene da zviznu kad tad.Ili recimo neki hipermarket,to bi bilo lepo.
vučko ja gde god nalazio to pisalo je na mestu današnjeg buvljaka...

http://www.naslovi.net/2011-01-21/danas/bas-se-seli-na-novi-beograd/2274914

a na mestu romvila ide kula...

evo na sajtu grada beograda jasno piše kula u 42 bloku - današnji rovil. buvljak je 43....

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1428927

znači biće belville, kula, pa BAS

Duke, ---nigde nisam video da oba lifta dolaze istovremeno, otidjite u bilo koju
zgradu u NYC, Bukurest, Budimpestu, Pariz itd, mogu reci da je ovo prvi put da vidim da liftovi dolaze istovremeno, a da 1 covek zove.

Da li ce biti koristi ako 2 taksi vozila dolaze a jedan covek zove, kakva je korist od toga sto druga musterija nece biti usluzena, ili ce morati duze da ceka na taksi?

U slucaju kad su liftovi odvojeni od pozivanja, ako neko "zakuca lift" kako kazete, to znaci da ce doci drugi lift, ne vidim kakvo je to opravdanje za to sto ne rade liftovi po originalnom algoritmu.

Nadam se da ce otkloniti ovaj kvar, i nadam se da nije namerno izazvan, a ako vam neko daje instrukcije da "tako treba" onda taj moze biti samo zlonameran ili glup.

i isto me nervira sto je pocelo zastakljivanje terasa, ruzna slika, pogledajte samo zgradu Ciklama spolja, pa cete videti da vec ima najmanje 3 terase zastakljene, to zaista deluje jadno, i uskoro ce izgleda biti jos toga, ali ako se zgrada polako pocne pretvarati u ruglo, uz kojekakve izgovore, mislim da cu otici iz naselja.

i jos nesto, ne pada mi napamet da se vise zalim vama preko zvanicnih telefona, bolje da ljudi vide s kim imaju posla, ako bude bilo kakvih prituzbi, sve ce biti javne

ako dobro vidim po ovome bi autobuska bila između pruge i trećeg bulevara, ne na mestu gde je romvil nego na ovom mestu koje je danas ograđeno..

1.png

nego onda će u tom bloku biti i autobuska i kula pošto pruga deli taj blok na dva dela.

da li sam u pravu?

bog":18ufimgw je napisao(la):
Jos nesto... ispostavilo se suprotono, da je odrzavanje naselja bez obzira na cistocu, upravo jedna od njegovih ozbiljnijih mana, jer previse kosta. Ovo vazi pri kupovini, a pogotovu kod iznajmljivanja, jer ko renta gajbu taj gleda na svaki dinar. Znaci odrzavanje mora ili da pojeftini ili da se prepusti drzavnim institucijama, to je neminovno. Da se to onda i javno objavi, kako bi ljudi znali i prestali da zaziru od kupovine i rentiranja. Sto pre se to uradi, to bolje, mozda prodaja i krene, a ne mora da znaci da ce biti losije.
Ovo je isključivo pitanje skupštine stanara svake zgrade i nema nikakve veze sa naseljem Belville ili firmom koja prodaje stanove. Tačno je da u svakom kupoprodajnom ugovoru postoji član koji obavezuje kupca da mesečno plaća održavanje naselja, ali to je mrtvo slovo na papiru i ne postoji mehanizam naplate koji mimoilazi skupštinu stanara.

Postoji zakon kojim je to uređeno - sve odluke mora da donese validno konstituisani organ, odnosno skupština stanara na čelu sa predsednikom. Ukoliko takav organ ne postoji, bez PIB-a, matičnog broja i broja tekučeg računa, naplata je nemoguća. Zato se sa naplatom i kasnilo više od godinu dana. Takođe, svaka zgrada (skupština stanara) za sebe može da se odluči da ne plaća održavanje koje je preporučio prodavac i da se to prepusti državnim institucijama. Pitanje je kako će recimo Infostan sve to održavati i koliko će uopšte naplaćivati te svoje usluge, ni kod babe nema džabe.

Tamo gde su stanovi prodati 50%+1 (a u skoro svim zgradama je tako od početka 2010.), prodavac stanova nema nikakve mehanizme ni za eventualne malverzacije bez saglasnosti nekoga od stanara, a zgrada u kojoj ja živim je u formiranju skupštine stanara imala manje od 50% prodatih stanova. Prodavac, odnosno Blok 67 je bio korektan, mada su pre toga svašta lagali (obećali krečenje svih ulaza i hodnika o svom trošku itd.). Podržali su one ljude koji su na tu skupštinu i došli (onaj ko nije došao na sastanak i glasanje, nema načina da to kasnije spreči, kao na svim izborima).

Predsednika su iznedrili sami stanari (čoveka koga je predložio prodavac se sam povukao), a Blok 67 je samo podržao kao vlasnik 50%+1 stanova da bi zakonski bilo sve regularno (postoje zapisnici, potpisi prisutnih itd.). Svi vole da se busaju, ali kada je trebalo da se izabere predsednik, niko se nije dobrovoljno javio da preuzme tu odgovornost na sebe. Uz dosta muke i nagovaranja se javio jedan junoša.

Dakle, ona skupština stanara koja je odlučila da sklopi ugovor sa firmom koja upravlja naseljem može i da raskine taj ugovor ukoliko se članovi istog ne poštuju. Isto je i sa druge strane, jasno je da je usluga u zgradama u kojima naplata ide slabije, takođe slabija. Vreme odziva je duže, ređe se menjaju sijalice po hodnicima, čišćenje nije nedeljno nego dvonedeljno i sl.

Naravno da postoji interes prodavca da naselje što duže održi svoj prvobitni oblik, ali jednom će se svi stanovi prodati (kad tad je neminovno) i ta firma se gasi. Ostaju samo skupštine stanara koje će se kao i u ostalim blokovima na NBG ili svađati i onda će im deca propadati kroz neispravne liftove, ili sarađivati i naći neku drugu varijantu održavanja ukoliko postojećom ne budu zadovoljni. Iz mog iskustva, svaka zgrada ima stanare koji nikada neće plaćati održavanje, neće poštovati kućni red, neće imati obzira prema drugima, ali to nam je trenutno realnost.

Sve ostalo je urban legend.

Milislave,tu bi trebao BAS.Videcemo sta ce i kako uraditi.

Jeste,jedina kula od 100 do 150 metara je dozvoljena za izgradnju u romvilskom bloku 42.

Ako premeste i autobusku i lastinu nema sanse da ce ostati prostora i kulu tu da zviznu.

soliterkosoliterko":2fiwnfqz je napisao(la):
Duke, ---nigde nisam video da oba lifta dolaze istovremeno, otidjite u bilo koju
zgradu u NYC, Bukurest, Budimpestu, Pariz itd, mogu reci da je ovo prvi put da vidim da liftovi dolaze istovremeno, a da 1 covek zove.

Da li ce biti koristi ako 2 taksi vozila dolaze a jedan covek zove, kakva je korist od toga sto druga musterija nece biti usluzena, ili ce morati duze da ceka na taksi?

U slucaju kad su liftovi odvojeni od pozivanja, ako neko "zakuca lift" kako kazete, to znaci da ce doci drugi lift, ne vidim kakvo je to opravdanje za to sto ne rade liftovi po originalnom algoritmu.

Nadam se da ce otkloniti ovaj kvar, i nadam se da nije namerno izazvan, a ako vam neko daje instrukcije da "tako treba" onda taj moze biti samo zlonameran ili glup.

Nisu liftovi Belvilov proizvod, proizvođač je to ponudio kao opiciju. Kod mene u zgradi je trenutno varijanta koju vi tražite, a do skora je bila ona istovremena. Ni meni nije jasno zašto, kada i kako se to menja, ali i dalje ne verujem da je u pitanju kvar jer liftovi u oba slučaja rade po nekom pravilu, a ne nasumično.

Žalite se kako sam vam predložio, ja sve moje zamerke skoro uvek rešavam tim putem da bi ostajao trag. Usmeno mi kažu svašta, a pismeno se malo presaberu pre nego što pošalju odgovor.

soliterkosoliterko":2qy6nyhi je napisao(la):
pa koga briga za "rejting naselja"
ako ne zivis ovde, sta te briga? ...ja ne dolazim na sajt tvog ulaza u zgradu.
A sto se tice naseg interesa, mislim da je svakome ko je vec kupio stan u Belvilu, (a ne misli da prodaje) u interesu da "rejting" bude sto nizi, jer mnogo ljudi zeli kupiti jos jedan stan.
...ali ako se zgrada polako pocne pretvarati u ruglo, uz kojekakve izgovore, mislim da cu otici iz naselja.
Mislim, šta reći? Nov si ovde, ovo su ti prvi postovi, a prvi mačići se u vodu bacaju. Drugo objašnjenje nemam.
Najvažnije je da ne dozvolimo da se ovo opet polako pretvara u zatvorenu grupu vlasnika stanova i veoma je bitno da u diskusijama učestvuju i oni koji nisu tu ništa kupili pa čak i oni koji nikada i ne bi. U suprotnom, kakva je onda svrha ove teme na ovom mestu? Ako su vam bitna samo tekuća pitanja tipa zašto su došla dva a ne jedan lift, gde je pukla cev, ko je opet polomio rampu, zašto komšinica trese mrve kroz prozor i komšija koji golišav hoda po terasi (prijavila Sister) onda napravite svoj forum ili grupu, podelite šifre na kućnom savetu i imaćete elektronske sastanke. :)

Vrh