Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Ne sporim ni ja da je taj stampani beton uzas, mislim i ja sam imao problem svakog dana kada sam prolazio tuda... Nego cisto me je zanimalo da li se bas taj lik razbio tu ili je zaista na bezanijskoj kosi... Mozda ako neka takva "zvezda granda" razbije glavu ispred Belvila ovi nesto i urade po tom pitanju :)

Koliko sam video neki se jesu porazbijali ispred Mimisa i imajuci u vidu koliko je klizavo i pod kakvim je nagibom prilaz napravljen - ne cudi me. Ispred susedne zgrade rade majstori, ali nisam mogao da vidim sta i kako resavaju sada taj prilaz.

btw Ispred Sebija, oko Mimisa, ali sa unutrasnje strane je famozni stampani beton vec poceo da se ljusti - skida mu se gornji sloj. Verovatno od hladnoce i leda... Za 2-3 godine taj beton nece liciti ni na sta.
 
Rekose da je na bezanijskoj kosi slomio ruku,ako je u belvilu onda tim bolje jer ce pre da vam zamene stampani beton ako ginu "VIP-ovci" unaokolo :lool:
 
Staza (širine oko 1 metar) ispred Zumbula je postavljena i deluje mnogo bolje nego štampani beton, Prvi utisak je pozitivan. Noge se lepe za ovu stazu. Napisali su da je to samo uzorak i nadam se da će je postaviti celom širinom.
 
Eto.I vas bog da pogleda.Nek ih svugde ugrade.

Evo slike mosta iz februara a u pozadini se vidi vama dobro poznati dim iz romvila

february04.jpg
 
vucko":3nrhjzdx je napisao(la):
Eto.I vas bog da pogleda
lol

Da, posle svih onih Sarica, zemljotresa, bankrotiranog Miskovica, nadogradnje spratova, stanova upola cene, hipoa, krivih zidova, nemogucnosti uknjizenja - eto bar nesto pozitivno LOL

Srbija je definitvno zemlja amaterizma i mediokriteta.
 
Cobretti":1jbuod8m je napisao(la):
Znam ja kako trajno resiti problem loma rampi, otvoriti ih...
A cuvari tu ne mogu nista da urade dok ne kog ne montiraju u kucicu pored rampe, sve te kamere i cuda su tu samo kao sredstva odvracanja, nece one zaustaviti vandale...
barrcode11":1jbuod8m je napisao(la):
Belvillé Status":1jbuod8m je napisao(la):
Opet su polomili rampu izmedju Jorgovana i Zumbula! Ovo je vec treci ili cetvrti put!
nije množina, već jedan jedini čovek to lomi već 4. put.
Crveni pick-up Zastava parkiran ispred Zumbula. Merdevine na vrhu.
Biće preduzete određene / unofficial / mere da se to više ne desi.
Da ironija bude veca, na pojedinim ulazima je i dalje istaknuto kako su rampe popravljene i spustene od 24. februara...
 
Bio je clanak o "kafani" u Romvilu.Cujem da je vinjak 120 dinara.Jel bio neko tamo drugari? :p
 
vucko":1cvlpy60 je napisao(la):
Bio je clanak o "kafani" u Romvilu.Cujem da je vinjak 120 dinara.Jel bio neko tamo drugari? :p
procitala sam i ja, mnogo smesno.......samo da ne pale ono i dime okolo......
 
EC HARRIS retroaktivno naplaćuje svoje usluge! Uskoro dobijamo uplatnice jer Blok67 već duže vreme ne servisira obaveze ka EC Harrisu pa to sada prenose na stanare (i to retroaktivno).
 
Jaffa":fbvcsvi7 je napisao(la):
EC HARRIS retroaktivno naplaćuje svoje usluge! Uskoro dobijamo uplatnice jer Blok67 već duže vreme ne servisira obaveze ka EC Harrisu pa to sada prenose na stanare (i to retroaktivno).
Ako krenu da sasipaju 200 evra po racunu, sve se bojim da ce im neko platiti....

BTW jel kod vas radi ona lampica za jeftinu struju, kod mene je stalno upaljeno, takodje mi je neki drugar elektricar rekao da nije instalirana fidova sklopka.
E sad za lampicu sam siguran da ne radi, a za sklopku se bas i ne razumem...
 
Radi. Sada je ugasena.

Postoji fidova sklopka - kod mene je odmah pored lampice. Prepoznaces je jer ima prekidac i test taster.
 
Retroaktivno od kada?

Nije moja odgovorost sto nisu poceli na vreme da salju uplatnice. Isto kao za infostan. Pola godine po useljenju ne salju uplatnice, potpuno bez ikakvog realnog opravdanja, i onda isporuce odjednom.....svakog meseca punih sest meseci duple komunalije....ako je to moralo ovo zaista ne dolazi u obzir.

Zadovoljna sam kako se odrzava zgrada i blok, i zimi i leti, ali moze samo da se pocne sa placanjem od recimo sledeceg meseca. Retroaktivno nema nista. Mogli su da nastampaju uplatnice od novembra ili decembra, kada se nesto culo o tome da ce biti, posto nisu, njihov problem.
 
Ja recimo nisam zadovoljan kako se ulaz cisti. Vrata na ulazu su totalno bila razvaljena i pre useljenja i mnostvom improvizacija su dovedena u stanje da mogu sama da se zatvore ali se barem 2-3 puta mesecno prijavljuje kvar istih. Plocice u hodnicima su isprljane od laka tokom naknadnog pregradjivanja stanova, otvorena parking mesta su isprljana od betona i maltera koji je mesan na istima ispred zgrade, zidovi po zgradi su isprljani, a bilo je obecano ponovno krecenje.... nisu mi ispravili sve nedostatke u stanu, nisu obrisali hypo hipoteke pa sam morao sam da platim brisanje istih... tako da OD PLACANJA STO SE MENE TICE NEMA NISTA uz moje objasnjenje DA CU SVE REDOVNO PLACATI OD ONOG TRENUTKA KADA BLOK67 ODRZI SVOJE OBECANJE I UGOVORNU OBAVEZU (VRACANJE ZGRADA U PRVOBITNO STANJE I OTKLANJANJE SVIH NEDOSTATAKA PO STANOVIMA).
 
Na skupstini stanara nam je receno da se zgrade - ulazi, hodnici - nece kreciti, da to nije predvidjeno u odrzavanju i da je to briga stanara!? Iako su ulazi, liftovi i zidovi po spratovima ruinirani od naknadno prepravljanih stanova... Odrzavanje... Zidovi oguljeni, na sve strane lak od parketa po plocicama, sanducici za postu razvaljeni, fali pola vratanaca na istim, info table za slucaj opasnosti otkinute, vrata funkcionisu po nekad, svi protivpozarni aparati i creva pokradena, znaci nemamo ni jedno crevo u zgradi, liftovi nema mesta gde nisu izgrebani, alu paneli u liftovima nisu prcvrsceni kako treba, prostorije za struju odkljucane, sirom otvorene... Oznake na interfonu i postanskim sanducicima poispadale, inace su majstorski postavljene, sta jos... Prozori na nekim spratovima ne mogu da se zatvore... Za tu cenu koja je predvidjena za mesecno odrzavanje ocekujem revitalizaciju kompletnog naselja - bez stednje i 200 majstora koji ce po ceo dan da trce okolo i da sa lupom i krpicom ciste svaku truncicu... Zar nije ciscenje kompletnih spoljasnih fasada predvidjeno na svake dve godine?

Druga stvar, zastakljivanje terasa. Nisam uspeo da nadjem ni jednu odgovarajucu rec za to osim idiotizam. Da li uopste vredi raspravljati na ovu temu?

Belvil ima veliki potencijal da bude naselje bas onakvo kakvo je i zamisljeno. A za to je potrebno profesionalno odrzavanje kao na zapadu i velika briga stanara o svojoj imovini.
 
Ja ću platiti. Od avgusta na dalje. Od tad, moj je utisak, naselje se održava, kao i zgrada u kojoj sam kupio stan.

Platiću zato što:

1) prihvatio sam tu obavezu potpisivanjem ugovora
2) zgrada (šeboj) je čista
3) naselje je čisto
4) vodi se računa o zelenilu
5) sneg je čišćen, a sada su i dodali "hrapave" staze nakon što su se dešavale nezgode na ledu.


Nemam ništa protiv da plaćam manje, ako će neko da nađe drugu firmu koja će time da se bavi.


Ono što mene intimno nervira kod EC Harrisa je što se u "call centre" niko ne javlja kada ih zovem i imaju neko bez veze radno vreme (do 16 ili 17 - bolje da je pomereno par sati kasnije, ovako kad ja završim sa poslom završili su i oni).
 
nije još vreme. za nedelju-dve.
za sada se čisti /očišćen/ korov koji je tu i tamo izrastao.
 
a zna li neko sto su podignute rampe na vecini parkinga? koliko sam primetio to traje vec duze...
 
Zvali su stanare da vrate kartice da se "prekodiraju". Možda im je neka fora da bi se i ostali navikli na taj parking pa onda kupili mesto :)

@skygazer: koja zgrada je u pitanju? Možda sam ja imao sreće ali u mojoj(mimoza) ništa nije kako si naveo možda zato što ima manje stanara...

Inače svuda su urađene stazice koje se ne klizaju i ne naružuju puno izgled. Da ne bude da se samo kudi održavanje.
 
Neko nas je zvao kaze doci ce u vezi servisa klime. Da li su vas zvali za to? O cemu se radi? Hvala na odgovoru
 
Obicno se radi da ti ponude da platis neku cifu za godisnje odrzavanje klime, pa da ti kao produze garanciju...
 
... ili tamo neki / koju ni nisu instalirali konkretan rashladni uređaj / okreću random brojeve telefona, pa ako se neko upeca...
"servisiranje" rashladnih uređaja je easy money.
 
Vrh