nema tople vode iz kupatila, bar u dvosobnim stanovima, a koliko sam video ni u cetvorosobnim...she-boy":2m1k7fb2 je napisao(la):Pitanje ,
da li je predvidjena "topla voda" u kuhinji (koristi bojler iz kupatila) ili je neophodno posebno ugradjivati bojler u kuhinju ?
Hvala
pero, sorry...posle par godina zivota i rada u inostranstvu (sto u evropi, i van nje), naucila sam da se imena gradova ne 'speluju' po lokalnom...i zato ciklamici :kk: a tebe mlm da zaboravimo na ovo prepucavanje i nastavimo sa prepiskom na zadatu temu.Kum Pera":37pven8d je napisao(la):Fikcijo, ajde prvo udahni duboko i razmisli, pa onda napiši post.
Kum Pera je iz Srbije, i mi ovde (na ulici i na .rs forumima) koristimo Roterdam, Solun i
Kopenhagen. Izvorno se možda piše Rotterdam, Θεσσαλονίκη i København, ali to već
možeš da nađeš i koristiš npr. na rottbuild.nl , ako postoji. Kao što si sam lepo primetio ni
Englezi ne koriste Θεσσαλονίκη, nego imaju svoje ime za grad i svoj način pisanja (Thessaloniki).
pa jel "pisi kao sto govoris" ili "piši kao što govoriš"? serbski karakteri su vozdignuti još davno na svaki kompujter.lily of the valley":2nx7j7qt je napisao(la):Kao neko kome je upotreba srpskog (maternjeg) jezika zanimanje, i jos mnogo, mnogo toga vise, ja zaista moram da negodujem. Neko ko poziva na srpski pravopis je –ulicar? Srpski jezik je jezik ulicara???!!!! Mi se ravnamo prema Vuku, pisi kao sto govoris. To je jos uvek zvanicno pravilo za jos uvek zvanicni srpski jezik u ovoj zemlji!! SRAM VAS BILO!!!! I da mi se neki pametnjakovic ne bi sada javio da objasni da se Roterdam pise sa dva t, jer je ime grada, isl.! U nasem knjizevnom jeziku Vukovo pravilo - jedan glas jedno slovo - vazi i za licna imena, imena gradova itd.
ciklamica":3i2r2wux je napisao(la):p.s. najbolje bi bilo da se ti i tvoj drugar, expert stanisa (iz Rotterdama , sa dva t) konačno prelomite u smarajućoj reminiscenciji: oće kaki - neće kaki...
grado":3i2r2wux je napisao(la):Što se tiče eventualne kupovine, mislim da bi došla u obzir samo mala garsonjera od 22-24 m2 i to tek kada cene padnu za nekih 30-40%.
Ma kakili bi oni, Ciklamice, nego nema se sočim, prazan je, ne stomak, nego džep. :lol:stanisa":3i2r2wux je napisao(la):Da li neko ima informaciju kako ce izgledati ovi stanovi sto se trenutno pregradjuju?
To pokušavam sve vreme da ti saopštim , a primaš se na baljezgarije i budalasanje par " 'oću da crknem od muke" zaludnih mrsomuda i klošara. ( sa njima ne vredi Ciklamicinim jezikom, oni samo ovaj moj razumeju )lily of the valley":3i2r2wux je napisao(la):Ma, imas pravo Nevenkovicu, briga me da li je za mesec ili nekoliko meseci. Ocigledno da cemo uknjiziti bez problema i hipoteke.
Ma ne može to tako! Znači ništa od moje nesuđene slatke male garsonjere od 20.49 m2!!!Kum Pera":1tq3bcv5 je napisao(la):Ok, kad smo se lepo dogovorili, evo kako izgledaju stanovi koje pregrađuju, bio sam u jednom od njih.
Pregrađuju se trosobni stanovi kao ovaj na slici:
http://www.belville.rs/stanovi/3.jsp
Jedan stan čine prostorije 2,3,8,9 i 11, a drugi 4,5,6,7 i 10. Hodnik (1) je probijen do kraja i stanovi se
uopšte ne dodiruju, tako da ne znam otkud priča da se preziđuje gipsanim pločama i da će da se čuje
(a i prezdano je ciglom).
U prvom stanu su od 9 napravili kuhinju sa trpezarijom i stan izgleda ok. U drugom se u kupatilo (4)
ulazi iz dnevne sobe (7), i meni se čini katastrofa.
Ti bas ocajnicki zelis taj stan u Belvilu cim si to toliko prostudirao sve to oko famoznog pregradjivanja i premerio u milimetar imaginarni stan... ))) Na sve to za stan koji postoji samo u tvojoj glavi ocekujes i da mu padne cena po kvadratu. U pravu si, sa toliko kalkulacija Dulville i socijalna gradnja i jesu za tebe... Tu ces imati dve godine da zamisljas svoj novi stan, meris u glavi i ubijas vreme.grado":o7nnwre0 je napisao(la):Ma ne može to tako! Znači ništa od moje nesuđene slatke male garsonjere od 20.49 m2!!!Kum Pera":o7nnwre0 je napisao(la):Ok, kad smo se lepo dogovorili, evo kako izgledaju stanovi koje pregrađuju, bio sam u jednom od njih.
Pregrađuju se trosobni stanovi kao ovaj na slici:
http://www.belville.rs/stanovi/3.jsp
Jedan stan čine prostorije 2,3,8,9 i 11, a drugi 4,5,6,7 i 10. Hodnik (1) je probijen do kraja i stanovi se
uopšte ne dodiruju, tako da ne znam otkud priča da se preziđuje gipsanim pločama i da će da se čuje
(a i prezdano je ciglom).
U prvom stanu su od 9 napravili kuhinju sa trpezarijom i stan izgleda ok. U drugom se u kupatilo (4)
ulazi iz dnevne sobe (7), i meni se čini katastrofa.
:rant:
Kakav glup raspored, za ovaj gornji je logično, bio sam 100% siguran da će ga tako uraditi, ali ovo dole, očekivao sam dva mala!
Ovaj donji uopšte nema dnevnu sobu - sastoji se od veeelikog predsoblja iz koga se ide u WC sa tuš kadom, terasu i trpezariju, a iz trpezarije u kuhinju, a iz kuhinje u još nešto nedefinisano. :bash:
Da li si ti siguran da će biti samo dva stana? Ako je tako, nema ama baš nikakvog razloga da se hodnik produži do kraja. U tom slučaju, zašto ulaz u ovaj donji 1s ne bi bio gde je ulaz u sobu 7, a onaj zid između 8 i 7 da se pojača, to nije nikakv problem. Ovako se ionako glup donji 1s stan potpuno nepotrebno skraćuje za 1.7 metara u delu sobe 7. Možda si ti video zid u sobi 7 , ali to će možda biti zid koji će prostoriju 7 podeliti na hodnik i ostatak sobe. Ovako, ne vidim razlog zašto se tako radi i bilo ko ko kupi taj donji 1s pripojiće taj ulazni deo hodnika jer ga samo on koristi. Po meni, bolje je da ulaz ostane gde se sada ulazi u 5, da to bude malo predsoblje.
Grozno, kada sam ovo pročitao svi moji snovi su se raspršili i Belville izgleda pada u vodu.
Doduše, prema novim propisima, garsonjera ne sme imati manje od nekih valjda 25 kvadrata, ali ovo je Delta pa sam mislio da sve može...
Eto, radujte se sad nad mojom tužnom sudbinom, a ja odoh na drugu stranu. Dulville, evo me, stižem!