skabo maestro":2b9oi6a9 je napisao(la):
@ambassador
Lepo sam ti objasnio da nemam nikakve veze sa Delta Holdingom, te ta zalopojka o hotelu Kontinental i namernom urusavanju brenda je deplasirana u ovj raspravi. Sve ostalo sto si ispisao je levicarski manifest o pravdi i jednakosti. I ja bi voleo da grad i drzava finansira izgradnju fakulteta i dobra od opsteg znacaja ali to je totalno odvojena prica od privatnih investitora. Za takve stvari se radi Cost benefit analiza i drzava ulaze u ono sto je po tim merilima najisplativije. Uostalom dzabe se trudis da me provociras sa tim sestro slatka, stagod. Ja ovde argumentovano pricam o naselju i cinjenicama jer sam upucen a ne trubim o zlocinackim namerama investitora i nepravdi drustvenog sistema u Srbiji. Ako nemas kulture da pricas bez hejta zaobidji me. Za argumentovanu raspravu uvek, za politicke govore imas sednice opstinskih odbora pa tamo navali...
Vršiš vrlo loše zamene teza, a "žalopojka" je samo jedna od ilustracija poslovnog mentaliteta (u Srbiji). Za mene je, iskreno, mnogo gore ako ti ne radiš za Deltu i iskreno veruješ u ono što pišeš. Zaboravljaš da se u cost-benefit analizi nalaze dva budžeta, državni i onaj od političara. Zanimljivo mi je da me čas optužuješ za LDP, a čas za "levičarski manifest o pravdi i jednakosti", a ono na šta ja želim da ukažem je užasno loše izgrađena zgrada kojoj se prenapumpava cena, te da iza bilo kakve optužbe za "ideološku ostrašćenost", "obojenost", ili šta god tome slično, stoji takođe ideologija - doduše drugačija.
Ono što ti poušavaš da uradiš je da po svaku cenu odbraniš neodbranjivo, objašnjavaš nam zašto je tako skupo, te kako su ugrađeni mnogo bolji lavaboi i podigli cenu, te kako treba sačekati službenu belešku za požar, i smanjenje krivice investitora za to (sad izlaziš sa nekom pričom o "češkim" ormarićima, a čija su brojila, čitave isntalacije?), itd. Zaista zvučiš kao iz predivne pesme Jovana Jovanovića Zmaja "Ciganin hvali svoga konja". Čini mi se da se dosta diskutovalo na ovih tries i kusur strana o ovom projektu da mnoge stvari postanu jasne. A ono ko i dalje misli da je gradnja dobra - nek se približi zgradama.
Uostalom, da pričam levičarsku propagandu, rekao bih kao i Engels 14. septembra 1893. u Beču: "Dragi drugovi, išao sam bečkim ulicama, posmatrao sam divne zgrade koje je buržoazija bila tako ljubazna da izgradi za budući proleterijat." Ja, na žalost, ne mogu ni to.