[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=462835#p462835:290fk0fj je napisao(la):
sjcam » 02 Jul 2017 08:59[/url]":290fk0fj]Pinokio, pohvala za igračke koje ste prefarbali (bolje i to nego da istrule ili da se neko povredi), međutim ovaj vaš deo koji "održavate" sve više zaostaje za ostakom naselja:
Nismo ih prefarbali. Postavljene su kompletno nove celicne konstrukcije sa novim lezajevima.
- Opet je otvorena za saobraćaj interna saobraćajnica u naselju, a koja je bila zatvorena prethodnih par godina.
To prosto nije tacno. Lanac je na svom mestu svaki dan sem izjutra od 7 do 9h
- Trava oko kafića preko puta Jedra i Delhaize zgrade na nekim mestima je kao prašuma (ne znam tačno nazive svih tih kafića)
- Kod one "kuhinje" na ćošku sa promenadom - trava žuta gde je ima; ostalo: vidi se zemlja. Osušeno, izgaženo, uništeno.
Obe stvari imaju veze sa vodovodnom cevi koja je pukla negde ispord javnog trotoara i parcele pa je ta dzungla o kojoj pricas puna vode a parce pored je iskljuceno navonjavanje upravo zbog tog razloga.
- Ispred ulaza preko puta, sada već bivšeg, Prodajnog paviljona (ćošak sa onim Pastama/salatama) iznikla je neka čudnovata vegetacija koja je okupirala pola trotoara. Vidim tu imamo i posađene nekakve žitarice (poljoprivredna aktivnost?). Neki pokušaj kreativnosti, ali se ne održava kako treba. U svakom slučaju loše izgleda.
Zaist ne znam o cemu pricas
- Paste i salate su napravili neki salon baštenskog nameštaja ispred lokala. Nekakve čelične klupe, drvene stolice - od svega po malo (ajde ovo nije, možda, do vas)
? zaista ne znam ko su paste i salate
- Nekave table sa obaveštenjima da je sledeće krečenje 2024? Sada je 2017 godina - samo kao podsetnik. Umesto što ste utrošili pare na tu besmislenu tablu, mogli ste nešto korisno da uradite - možda da porpavite prskalice pa da se trava na sasuši na ovom suncu.
Ta tabla je postavljena u ulazu u kom zivim. Da li si se ti prosetao kroz taj ulaz? Ja te molim da prodjes kroz moju zgradu i potom da izaberes slucajnim izborom bilo koju drugu u naselju pa mi onda reci da li je taj poster besmislen. Bilo bi zgodno da obratis paznju i na ostatak obelezavanja unutrasnjosti zgrade. Uzgred, cena postera je 1000 dinara i ja sam je platio iz svog novcanika.
- Saobraćajnica između Jedra i primenade izgleda kao da je tu neki buvljak ili pijaca - stalno zakrčena automobilima, stalno se se trubi... Užas jedan.
Tako je to. Zivot u Beogradu ima svojih cari, zar ne?
Mnogo je tu velike priče (koliko si samo energije potrošio na ovom forumu...), a koliko sam video ušteda nije neka tj. i nema je. Najgore od svega je što usluga održavanja deluje mnogo lošije nego što je bila. Zelene površine oko Lavine, iServis-a, zgrade Zumbul su besprekorne. Prosto neverovatno, ako se ima u vidu da su celo poslepodne izložene direktnom suncu.
Nemoj samo sada da pišeš da je to sve FF sabotirao i sl. Održavanje se svodi (u ovom vidljivom delu) leti na održavanje tih zelenih površina, zimi na adekvatno čišćenje snega. To je ono što ljudi vide i to je ono što nama svima direktno utiče na vrednsot nekretnine. Nažalost, moj je utisak da ste dobro omanuli po pitanju održavanja. Sve je još novo i održavano u prethodnom periodu adekvatno, ali kako vreme odmiče, ako se ovako nastavi, taj deo naselja će biti skroz zapušten...
NHF, ali to je ono što ja vidim svakog dana.
Tesko mi je da ti odgovorim u nekoliko recenica uzevsi da je za tebe, odrzavanje, manipulacija cetkama, metlama i zalivanje zelenila. Pogotovo ako zaboravis da je problem ispred kafica koji si pomenuo pucanje cevi javne vodovodne mreze ili da je polomljeno zelenilo oko ventilacionih stanica, zapravo deo necijeg malicioznog napada upravo na nas, stanare i na nasu imovinu.
Drago mi je da si otvorio ovu temu - sta smo uradili za ovih godinu dana, Ja cu ti skrenuti paznju na ono za sta sam ja "odgovoran" parcelu 3 jer sa parcelom 4 i nemam neke veze. Dakle, prodji kroz moju garazu a patom kroz moj ulaz i reci mi koja je to garaza i (ili) ulaz moguce uporediti sa njima?
Oceni sve sto vidis, osvetljenost, cistocu, obeleznost, sisteme za video zastititu, stanje PP sistema, a onda kada zakljucis nesto, ja te pozivam da ti pokazem koji su PRAVI problemi ovog naselja.
I za kraj, ti poredis danas parcelu 5 i 6 sa 2,3 i 4, pa kao gde je bolje. A ja ti na to odgovaram vi ste na parceli 5 i 6 imali zaokruzen sistem odrzavanja (kakav god) u novom formatu vec godinu dana, a mi jos uvek nismo uspeli da zaokruzimo nas. First Facility je napustio 4 stamebene zajednice pre 30 dana dok u jednoj (Ljubicica B) i dalje radi.
Ipak, ako sve bude islo kako terba formiranje novog sistema ce se formalno desiti 1.avgusta 2017. od kada ce se potpisati sporazumi na parceli za parcelu 3 i parcelu 4. i od tada novi sistem udruzivanja pocinje da funkcionise. Prvi put u istoriji Srbije veci broj zgrada ce da potpise medjusobni ugovor o zajednickom odrzavanju.
Dakle, mi na parcelama 3 i 4 se citavu godinu borimo za vazduh, da nam sistem odrzavanja kako tako prezivi i napravili smo sta smo napravili. Ja cenim da smo uspeli. Tacno, moglo je bolje. Ali sam siguran da ce biti bolje od 1. avgusta i od tog dana ukljuci stopericu pa da vidimo za godinu dana gde ce biti ko.
I da ne ostanem duzan odgovor oko unistenog rastinja oko ventilacionih stanica. Samo nasa parcela je vec kupila sadnice za 600 evra koje ce biti posadjene kada meteo uslovi to dozvole. Odluka sest skusptina na parceli je donesta, neces verovati, samo sedam dana posto je FF konacno napustio nasu parcelu. Opstrukcija koju su sprovodili do poslednjeg dana je prestala tek sad.