Erysimum Cheiri
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.03.2010.
- Pohvaljen
- 169
btw pohvalno je da su jutros od 7.00 radnici u onim malim bagerima, očistili su najveći deo naselja od snega.
Erysimum Cheiri":1t33tkf5 je napisao(la):Veći je problem očigledno ugrožavanje bezbednog odvijanja saobraćaja u naselju, jer ljudi npr. ne mogu bezbedno da izađu iz garaža ili moraš da mimoilaziš automobile parkirane svuda bilo kao pešak bilo kao vozač.
Uostalom neka postave one kante-pepeljare ili žardinjere - to nisu trajni stubići i kraj priče. Ionako mesečno kasiraju ogromne pare od održavanja do sada su mogli da sagrade Kineski zid oko naselja. Kako su mogli da postave kante ispred Lavine, a ne mogu na ostalim mestima?
privremeni":14v74i7y je napisao(la):Erysimum Cheiri":14v74i7y je napisao(la):Veći je problem očigledno ugrožavanje bezbednog odvijanja saobraćaja u naselju, jer ljudi npr. ne mogu bezbedno da izađu iz garaža ili moraš da mimoilaziš automobile parkirane svuda bilo kao pešak bilo kao vozač.
Uostalom neka postave one kante-pepeljare ili žardinjere - to nisu trajni stubići i kraj priče. Ionako mesečno kasiraju ogromne pare od održavanja do sada su mogli da sagrade Kineski zid oko naselja. Kako su mogli da postave kante ispred Lavine, a ne mogu na ostalim mestima?
Baš tako, problem je očigledan i lako rešiv.
Pritom, osim trotoara prema DC ovde treba zaštititi i čitavu pešačku stazu koja ide od Krina do Šeboja.
Shvatam da FF ne želi da reši ovo.
Svaka čast za čišćenje snega, odmah su krenuli u akciju ali ovo sa parkiranjem već predugo traje.
Sister":tecu90ve je napisao(la):Betonskih žardinjera nema dovoljno, trebalo bi ih dokupiti. A kada ne možemo baš da prođemo bez plaćanja, odnosno dodatne kupovine, pa da kupimo onda nešto ipak malo lepše...Ne mogu da se načudim od čega se pravi problem, a nema tu velikog problema. Kontaktirati Korale, pitati ih koliko bi koštalo (prethodno izračunati koliko bi komada trebalo), plus samo postavljanje, i onda nama saopštiti koliko bi nas to koštalo. Hoćeš-nećeš, i to je to. To uopšte nije u stvari nikakav problem.
Erysimum Cheiri":354m323a je napisao(la):Pa jasno je da se problem pravi zato što FF neće da kupi te žardinjere i potroši deo para koje uzimaju za održavanje uz masan profit.
skj":1yfkt7nk je napisao(la):Nisam upućen pa moram da pitam: u čemu je problem sa garažom tj šta Hypo radi a da ne valja a šta stanari žele da promene?
Sister":221cxs8f je napisao(la):usmeravajuće stubiće i slično.....oni nam već na početku objasniše da za to ekstra plaćamo. Preganjati se ponovo oko toga znači da ćemo stajati u mestu i ništa se neće preduzeti i naše neselje će jednostavno propasti.
pinokio":1thdn22i je napisao(la):Erysimum Cheiri":1thdn22i je napisao(la):Pa jasno je da se problem pravi zato što FF neće da kupi te žardinjere i potroši deo para koje uzimaju za održavanje uz masan profit.
ne mogu da odolim a da ne pitam odakle znate da ff radi uz masan profit? koliko on iznosi?
sta je sa ostalim firmama koje su angazovane u naselju?
na osnovu cega si utvrdio da je odrzavanje skupo?
vidim da svi lako sracunaju koliko se mesecno novca skupi, ume li neko da mi napise koliko se novca i za sta potrosi ili jos bolje, gde to mogu da saznam?
ja sam se zakacio za ovaj post mada pitanje nije upuceno samo autoru.
Cobretti":nnwhnfrx je napisao(la):Planirani mesecni prihod od odrzavanja je 65.000 evra.
Ako je prosecna plata u Srbiji jedno 500 evra. Otprilike ima plate za 130 prosecno zaposlenih, a cistacice u Srbiji dobijaju 12-15.000 din...
U Blv, cistacice vidjam jednom nedeljno (mozda 2 puta), dakle bar pola radnog vremena, rade na drugom mestu...
Jel dovoljno?
ftj":1yp2oqtt je napisao(la):I ti stvarno upoređuješ održavanje tih firmi za 200 din mesečno sa ovim što trenutno imate? Za 200 din može da se organizuje čistačica na crno da obriše ulaz po koji put i to je to. Vi ovde imate održavanje naselja koje vodi prava firma sa zaposlenim ljudima i podizvođačima koji su takođe relativno ozbiljni. Takve stvari se ne mogu uporediti ni po čemu osim po ceni a to je ono što površno bode oči.
Sister":1z64w5p3 je napisao(la):Uploaded with ImageShack.us[/url] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Ovo su samo neke varijante sa neta, to su tvz. usmeravajući stubići. Stubić koji sam videla kod Piramide je ovaj prvi i imao je lančić između. Dekorativni i ulepšavaju.
Niko i ne misli da to dobijamo za ništa, ali mislim da taj trošak podeljen na sve stanare u bloku, zaista predstavlja sitniš. Rado ćemo svi dati, verujem! A samo mi je žao što se nismo ovoga setili ranije.
Proizvođač Korali, Kraljevo.