Dobardan drage komsije ( onima ostalima koji zamajavaju ljude po ovom forumu i bezrazlozno mrze sve sto je u ovom naselju njima dovidjenja. Bio sam ovde na ovom forumu nekoliko puta i citao prakticno sve sto je ovde napisano od trenutka kada sam odlucio da kupim stan u ovom naselju.. Nakon mesec dana zivota u ovom ''naselju'' mislim da je moje misljenje validno
1. Belvill je uredjeno naselje i verovatno na najvisem stepenu uredjenosti od svega sto sam video u Beogradu.. Na zalost u Beogradu nisam video ono sto sam ocekivao kada sam zeleo da kupim ali ovo je bio moj izbor..
2. Cena stanova u Belvillu odgovara direktno kvalitetu..pa se nadam da ce na neki nacin regulisati cene ostalih nekretnina u gradu ..( objasnjenje.. Ako ja platim 1600 eura plus rekonstruisem stan i uradim ga po svojoj volji gradjevinskim radovima u enterijeru za jos 200 do 300 eura...svakako me jos uvek manje kosta nego ono sto traze za starogradnju tvrdeci da je kvalitetna i u koju opet morate sve da povadite ako hocete da uredite stan kako treba)
3. Ono sto primecujem je da je sve CISTOOOOO, okolo naokolo- PERU, CISTE, RIBAJU... ai TREBA ZA 4000 DINARA KOLIKO PLACAM ODRZAVANJE. Tako da ono sto mi je vazno a to je uredjenost spreman sam da platim pa se i ne zalim. ( mada jeste skuple nego sto bi trebalo ali dobro)
4.Stanari....
Ono sto sam primetio je da ima ljudi mladih kao srednjih godina gde i sebe ubrajam ..dosta dece, porodica i kuca, mace i iguane nisam imao prilike jos da vidim.. drugo.. Hvala Bogu,, kada kazes dobar dan ljudi odgovore i ako te ne znaju.. Do saada na moje dobar dan samo od jedne osobe u zgradi nisam dobio odgovor..ostali su se svi lepo upoznali samnom a i ja sa njima. Meni to govori malo o nivou vaspitananja a na kraju i o nivou kulture.
5. Imao sam neka dva problema i komunicirao sa firmom za odrzavanje ili vec kako se zove manager naselja...odgovor je dosao u roku od nekoliko minuta a problem koji sam imao je resen narednog dana...sta da kazem...meni odgovara..
6. PArking...ko je ziveo sa druge strane reke a ja jesam 40 godina taj zna sta znaci mesto za parkiranje..Prema tome jedan stres manje pa pomnozite to sa dva tri parkiranja dnevno i vidite koliko kosta jedno parking mesto...mala cena za gomilu zivaca.. Jeste usko dole na parkingu malo ali ko se parkirao po centru pa do banjice zna da je daleko sve uze i nezgodnije.
7. Nisam srecan sto moram u Delta city da pazarim hleb ali ajde..salim se ..ne volim bas ogromne markete..navici cu se...
8. Ah da jesam li spomenuo opet....Sve je cisto i uredjeno
...jesam...? izvinite evo moram jos jednom...Sve je cisto..
9.Vidim da ima obdaniste/vrtic...probajte to da nadjete sa druge strane reke tako blizu?!
10. Nedostajace mi povetrarac sa Avale svestan sam toga i znam da je 3-4 stepena toplije leti ali ...preko mosta sam na Adi za 7 minuta ajd 15 dok parkiram kod Sunseta...Do one Savske strane mogu da sednem na bicikl i da se ne plasim da ce neko da me odnese dok vozim po gradu
11. Jesam li spomenuoi da je bas cisto u zgradi...jesam..izvinite...jako je cisto...
12. Zivim u zgradi koja gleda na taj famozni parking autobusa...Iskreno nisam obratio paznju jer sam stan kupovao po danu pa tu i nije bilo mnogo autobusa..u stvari kada sam shvatio mislio sam da sam se dobro zeznuo.. Medjutim...ja ne cujem nista.. Izolacija na terasi i sa onim pomerajucim salonima je izgleda dovoljno i ne brinem se vise.. Iskreno nisam ni jedno jutro doziveo da me je nesto pokrenulo iz sna..opet priznajem spavace sobe mi gledaju na drugu stranu. Videcu kako ce biti leti pa cu da vas obavestim
.
13. Grejanjeje Ok ..mislim da bi moglo malo bolje ali oprostite ja volim temperature oko 28 stepeni. I ovo svakako moram da proverim kada dobro zahladi da bih znao sta da ocekujem ali izglkeda mi ok.
14. Prema tome sta imamo jos..staza za trcanje u naselju...izgleda da je super, nekoliko kafica...daju zivost, restoran,, niej bas srecno resenje ali dobro daje i neki smek...mada mislim vise ljudima okolo kad osete sta se sprema ali dobro..Ima pekara..mada u pekarama ne jedem, ima Tai masaza..nije to ni tako lose ko voli...malo je prenabudzeno sa cenama..nisam siguran sta nude za te pare, ima zubara, ima i frizera itd...mislim da je naselje u stvari samo odrzivo...
Generalno za sada ocena 8/10... ito da se ne opuste jer cu onda da povedem revoluciju a nije da bi mi bilo prvi put...Ovo je i visoko obzirom da mozda osim WEST 65 gde sam gledao stan sve ostalo izgleda daleko daleko losije. Tako da mislim sto bi reko jedan moj prijatelj za ovu cenu najbolja kupovina...
Pozdrav drage komsije pa se vidimo u kraju
5.