Ljudi koji se ne slažu sa održavanjem bloka kako je to ovde ustanovljeno i oni koji nemaju svoje parking mesto, ti ljudi su u problemu ovde. Ti očigledno pripadaš toj grupi. S druge strane, ja volim da sve bude zategnuto i uredno i čisto, i imam svoje parking mesto, pa ne bih želela da mi tu neko nešto ruši. I sada, između razloga zbog kojih sam se doselila ovde i živim ovde, i zbog čega sam podnela mnoge žrtve i prošla mnoge teškoće, i saosećanja zbog toga što bi ti novac od održavanja radije potrošio na nešto drugo i što se mučiš svakodnevno da nađeš parking mesto, izvini, ja biram da ti ili pokušaš da na konstruktivan način rešiš svoj problem, zakupiš neko parking mesto recimo, ili da shvatiš da ne možeš da pratiš život u ovakvom naselju, i preduzmeš korake da se nađeš u nekoj tebi primerenijoj zajednici. Onog trenutka kada ne budem mogla da finansiram stil života u belvilu, ja ću sigurno otići odavde. Neću druge ljude koji nemaju taj problem da nazivam lopovima, grdim okolo sve i rušim način života koji očigledno odgovara većini ljudi ovde. Nikada to ne bih činila.
A jeste mi zanimljivo na koju foru misliš da si u pravu. Nisam sigurna ni da sam baš pravilno razumela. Zemljište pored zgrada pripada tim zgradama, a valjda pošto smo mi stanari postali većinski vlasnici stanova u tim zgradama, onda nam pripada i to zemljište okolo ili ispod zgrada?
Daleko od toga da je Belvil neko savršeno mesto. Nije mi jasno da toliko hrle svi u njega, i kome odgovara i kome ne odgovara. Sem ako imate novac da kupite veliki stan od 100 i više kvm, ako ste porodični ljudi, sa decom, nemate šta da tražite ovde. Eventualno privremeno, za nekoliko godina, dok vam dete ne pođe bar u vrtić. Nema šanse da bilo koji stan u Belvilu, ni 2s, a kamoli 1s i garsonjere, pretvorite u stan za klasičnu porodicu sa decom. Jednostavno, ne možete. Šta biste onda tražili u Belvilu, kada u okolini ima obilje stanova za porodične ljude, sa puno drveća i zelenila i klupa i slobodnih parking mesta koliko hoćeš oko zgrada. Odavde će samo za koju godinu dve već početi da odlaze ljudi kojima se u međuvremenu proširila porodica po bilo kom osnovu, stari roditelji, deca....Poenta je u tome da pronađeš nešto što tebi odgovara, da imaš sve što misliš da ti treba. Usput rečeno, moj sprat komlet popunjen. Prodata i useljena oba stana napravljena pregrađivanjem velikog 3sobnog. Jedan mlađi muškarac sam i jedan mladi bračni par sa bebom. U prilog svemu što sam napisala o belvilu.