Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

Jeste normalno da svako moze da parkira, ali nije normalno da ja placam odrzavanje drveca koje je sadjeno na tom parking prostoru, vodu za zalivanje, a da nemam pravo da parkiram sopstveni automobil. Ali dobro, to je moj problem (pretpostavljam da si ti medju onih 5% koji su pljunuli za sopstveni parking i jedina bojazan ti je da se neko dete ne zaleti u auto dok vozi rolere na tvojoj parking povrsini).
Ako sam se ja zabrojala (za nesto sto placam), nek mi bude...
Ali, posto je ovaj forum slika i prilika naseg mentaliteta i sloge, po ko zna koji put, ne vidim svrhu naseg forhed-bekhend razgovora. :rolleyes:

Suncica":2owivd9r je napisao(la):
Ali, posto je ovaj forum slika i prilika naseg mentaliteta i sloge, po ko zna koji put, ne vidim svrhu naseg forhed-bekhend razgovora. :rolleyes:

Лепо речено :D па неће онај који паркира ауто испод дрвета да га носи са собом. То дрво остаје и даље и треба да будеш срећна што неко мисли на њега. Често дођем тамо и паре које дајете су смешне у односу на чистоћу која влада тамо. А везано за паркинг јесте гужва али неупоредиво мања у односу на друге делове НБГ које грађани користе као park and ride.
Проблем са паркингом је присутан у већем делу НБГ, чак постоји и неписано правило да се аутомобилом може заградити комшија али треба да се аутомобил избаци из брзине да га је лако померити.

Suncice nemas razloga da srdish :D

Javni parkinzi su javni i nema nikakvih ogranicavanja, cak i za stubice i sl po ivici trotoara, ko ce da podnosi zahtev direkciji za puteve?? Ovi sto odrzavaju ili skupstine stanara svaka za svoj deo??? pa da usareni svako svoje. Mozda je najbolje da svaka zgrada stavi stubice u obliku cveta cije ime nosi :D

Sta da rade ovi u centru grada (tj zonama za parkiranje) za njihova parking mesta za koja moraju i da placaju mesecnu pretplatu???

Za ta auta na trotoarima i sl. treba da zovu predsednici kucnih saveta, ili bar 10-15 stanara pa da se oni angazuju, za pojedinacne pozive nece se mnogo uzrujati ;)

Sunčice, mislim da ovi što održavaju taj deo kod parkinga rade usput da ne bi bilo baš ruglo. Video sam na prilogu da površina na kojoj je javni parking nije obeležena kao ona koja se održava, tj. trebalo bi da je održava Grad...
Meni je mnogo veći problem što se parkiraju po štampanom betonu i između zgrada gde lepo stoji znak da je zabranjen saobraćaj - videla si na šta liči štampani beton - skroz išaran gumama - ko će to da očisti??? A šta ako pretrči dete ispred auta tamo gde auto ne bi smeo da vozi????
Ako već ne mogu da ih spreče da tu prolaze nek zaposle nekog ko će da buši gume (protivim se svakom nasilju, ali dokle više ovako)

ne mora da buši gume. da daju obezbeđenju neku nalepnicu velikog formata da prelepi preko šoferke. pa kad bahati vlasnik bude skidao delić po delić ima dobro da razmisli da li će sledeći put tu da parkira.

prilikom kupovine stana u belvillu svako ko ma auto morao je da razmišlja o parkiranju. dovoljno je uporediti broj stanova i broj javnih parkinga pa da se zna da će tu biti velika frka za parking. izgleda da su iz blok 67 to shvatili pa su sad počeli da dele parking mesta džabe. na akciji su parking na otvorenom koštao oko 4 soma što je svako ko nema trebao da iskoristi jer popunjavanjem naselja slobodnih mesta može da ima samo manje. pa i sada uveče ima mesta samo na obodima naselja....

ja sada kada imam privatan parking sledeći stan koji budem kupovao (ako budem) sigurno će imati svoje parking mesto. bez toga neću da ni da razmišljam o kupovini stana.

danas prvi put ispred onog lopovskog kafića ,što nam je ukrao pola prolaza, nisam primetio parkirana vozila na trotoaru....

naravno duž dc svi torotari su zauzeti....

elem danas sam ponovo zvao saobraćajca da digne dvojcu pametnih što su parkirali na pešački. i došli su. međutim ta dvojca su bili u blizini pa su preparkirali vozila.

polovičan uspeh.

MilisaV":82ulru9o je napisao(la):
na akciji su parking na otvorenom koštao oko 4 soma što je svako ko nema trebao da iskoristi jer popunjavanjem naselja slobodnih mesta može da ima samo manje.

Mislim da je sada parking mesto na otvorenom 2000 eura.

MilisaV":1qhjp4f9 je napisao(la):
ne mora da buši gume. da daju obezbeđenju neku nalepnicu velikog formata da prelepi preko šoferke. pa kad bahati vlasnik bude skidao delić po delić ima dobro da razmisli da li će sledeći put tu da parkira.

Na žalost, mislim da ni jedna od te dve (agresivne) metode nije dozvoljena.

Koliko god ružno izgledali stubići, ružniji su zagrađeni trotoari i pešački prostor. Neko lepo reče da mogu da budu i u obliku cveća :D

Šalu na stranu, stubići su spas, uključujući i one koji idu u zemlju - npr na prostoru kuda bi možda moralo da prođe vatrogasno vozilo.

MilisaV":1qhjp4f9 je napisao(la):
na akciji su parking na otvorenom koštao oko 4 soma što je svako ko nema trebao da iskoristi jer popunjavanjem naselja slobodnih mesta može da ima samo manje. pa i sada uveče ima mesta samo na obodima naselja....

Kao što Erysimum Cheiri reče ova je cena manja, ali i dalje - zašto bi neko plaćao i te 2k kada vidi da se jednako efikasno, blizu zgrade može parkirati i na trotoaru?

Bio pauk danas popodne i koliko sam videla, a nisam bas gledala sve vreme, dvojica su ukebana i to na trotoarima...prvi put sam videla da parking servis slika vozila, uslikali su ih valjano ne sumnjam da se sve vidi sto treba,,,ali ako mislite da to NESTO znaci za nas varate se...na potpuno ista mesta prvo je usetao jedan dzip a malopre vidim i da je drugo mesto popunjeno....smejurija... :/

u Irisu ce se na sastanku kucnog saveta dogovarati o sklonistu i njegovoj prenameni u pretpostavljam zajednicki podrum.....nije losa ideja...neka vrsta ostave za bicikle, delove namestaja i slicno....bas nedostaje tako nesto.

Sister":2m7vig1h je napisao(la):
Bio pauk danas popodne i koliko sam videla, a nisam bas gledala sve vreme, dvojica su ukebana i to na trotoarima...prvi put sam videla da parking servis slika vozila, uslikali su ih valjano ne sumnjam da se sve vidi sto treba,,,ali ako mislite da to NESTO znaci za nas varate se...na potpuno ista mesta prvo je usetao jedan dzip a malopre vidim i da je drugo mesto popunjeno....smejurija... :/

Ja mislim da znači, pogotovo ako se nastavi sa dolascima pauka.

Sister":24gmwor1 je napisao(la):

u Irisu ce se na sastanku kucnog saveta dogovarati o sklonistu i njegovoj prenameni u pretpostavljam zajednicki podrum.....nije losa ideja...neka vrsta ostave za bicikle, delove namestaja i slicno....bas nedostaje tako nesto.

super vest sestro. ako je neki bmw i ford to sam ja prijavio...

takođe ne bi bilo loše da svi preuzmemo inicijativu i da prijavljujemo nepropisno parkirana vozila.

privremeni":1v00bs16 je napisao(la):
Šalu na stranu, stubići su spas, uključujući i one koji idu u zemlju - npr na prostoru kuda bi možda moralo da prođe vatrogasno vozilo.

Јесу стубићи спас, али су стубићи превазиђени. Сада су у моди високи ивичњаци.

Od dve hladnjace koje su bile parkirane ja mislim jedno mesec dana ako ne i vise, jedna do druge, ostala je jos uvek jedna, samo je promenila stranu ulice, presla na slobodno mesto preko puta....i verovatno ce tu ostati do proleca? nekom ovaj parking moze da posluzi kao trajno resenje? Meni se ovo ne cini u redu, jer i posetioci DC kada ovde parkiraju dodju pa odu za sat ili dva, ovo je nenormalno da neko lepo i bezbedno ostavi svoje teretno vozilo na par meseci, a mi mu placamo tu bezbednost i sve to...ja imam mesto u podzemnoj garazi i nisam licno pogodjena, ali razumem da ljudima nije svejedno sto nemaju gde da ostave svoje vozilo unutar svog bloka u kome zive,i to zbog ljudi koji su uocili svoju priliku da iskoriste parking za svoje potrebe. Ne znam da li se nesto moze uciniti, verovatno bi se moglo skrenuti paznja vlasnicima tih hladnjaca ostavljanjem poruke ili slicno....jednostavno, meni se ne cini da je to u redu.

Mogli bi mozda prijaviti parking servisu da su to ostavljena vozila i da tu stoje mesecima, iako "propisno" na parkingu, pa neka ih nose....

Sister":2zynosxn je napisao(la):
Od dve hladnjace koje su bile parkirane ja mislim jedno mesec dana ako ne i vise, jedna do druge, ostala je jos uvek jedna, samo je promenila stranu ulice, presla na slobodno mesto preko puta....i verovatno ce tu ostati do proleca? nekom ovaj parking moze da posluzi kao trajno resenje? Meni se ovo ne cini u redu, jer i posetioci DC kada ovde parkiraju dodju pa odu za sat ili dva, ovo je nenormalno da neko lepo i bezbedno ostavi svoje teretno vozilo na par meseci, a mi mu placamo tu bezbednost i sve to...ja imam mesto u podzemnoj garazi i nisam licno pogodjena, ali razumem da ljudima nije svejedno sto nemaju gde da ostave svoje vozilo unutar svog bloka u kome zive,i to zbog ljudi koji su uocili svoju priliku da iskoriste parking za svoje potrebe. Ne znam da li se nesto moze uciniti, verovatno bi se moglo skrenuti paznja vlasnicima tih hladnjaca ostavljanjem poruke ili slicno....jednostavno, meni se ne cini da je to u redu.

Mogli bi mozda prijaviti parking servisu da su to ostavljena vozila i da tu stoje mesecima, iako "propisno" na parkingu, pa neka ih nose....

Ne vredi, nije nepropisno parkiran. Ukoliko prijaviš da je napušteno vozilo uzimaju ti sve moguće podatke i proveravaju u Ljermontovoj da li je vozilo prijavljeno kao napušteno ili nestalo. Jedino ako je istekla registracija ima šanse da se odnese. Slažem se, bezveze je ovako, ako hoćeš da staneš na 15 minuta ne možeš od ovog koji je stalno tu pa moraš da ulaziš u garažu, pešačiš do površine, vratiš se pešaka u garažu i izađeš kolima iz garaže..... ali opet, ako je registrovan i ne pravi prekršaj - nema ljutiš

Možda je uvođenje zone (recimo 9119) rešenje - neće biti ni onih iz delta city-a ni stalno parkiranih (jedino sto bi onda i gosti morali da plaćaju parking)

Kada bude izgradjena autobuska stanica ne gine vam zona i onako ce ostati onaj veliki parking kod Buvljaka.Dakle pre ili kasnije dobijate zonu.

vucko":2ppzxzxl je napisao(la):
Kada bude izgradjena autobuska stanica ne gine vam zona i onako ce ostati onaj veliki parking kod Buvljaka.Dakle pre ili kasnije dobijate zonu.

Jaoo vucko, stavrno su ti ponekad komentari za plakanje... Mi stalno brinemo za stvari u buducnosti, a ne resavamo ove koje su nam ispred nosa.

Sister":16mfdapa je napisao(la):

Moja zalba menadzmentu naselja je bila usmerena upravo na te dve hladnjace. Vidim da su se mnogi dosetili da je ovde osvetljeno, prilicno bezbedno i resili ljudi da parkiraju jer ih niko ne dira. Sigurnije je nego po blokovima.
Posto ja nameravam da kupim drugi, veci stan, ne nameravam da kupujem garazu (ionako cu je dobiti gratis), a do onda je resenje jedino bojkot:(
Ima ulaza koji su ih vec bojkotovali, pa cemo se ujediniti. Malo po malo....
Sa ostalim stvarima u naselju zaista nemam problema, cak sta vise, ali parkiranjeje ruglo! :(

Suncica":gkwp6r6c je napisao(la):
vucko":gkwp6r6c je napisao(la):

Jaoo vucko, stavrno su ti ponekad komentari za plakanje... Mi stalno brinemo za stvari u buducnosti, a ne resavamo ove koje su nam ispred nosa.
Pa,trazite da vam uvedu zonu.Ako nemate drugu opciju.Sigurno su se ovi iz Parking Servisa namercali tu da je stave,to htedoh reci.A ovako bi ste bili prvi koji bi ste trazili da vam je postave.

dakle svasta sam videla u zivotu ali ovo nisam do veceras....ja sam jedva usla u garazu od automobila koji su kolali blokom trazeci neko slobodno mesto da se tu smeste....jer je bukvalno sve zauzeto vec u ranim vecernjim casovima...trotoari bikvalno krcati nema gde slamka da padne.....ovo je ljudi strasno!!! S.T.R.A.S.N.O. Belvil je rezervno parkiraliste posetilaca DCija, bukvalno svi trotoari pored svih zgrada, ukljucujuci i udaljene parkinge oko parkica preko puta Irisa, ma sve gde god da pogledas...sve je krcato. da ti pamet stane....da li je ovaj narod potpuno poludeo da nema svest o tome da je ovo ipak nase naselje, i sto je najgore, ako ovako nastave, a ne vidim kako moze da ne bude, nas blok ce biti ruiniran i unisteni svi trotoari u rekordnom roku.

lepa vest je da su stanari Irisa lepo podelili svoje podrumske prostorije i dobili svaki deo podrumskog prostora, mozda to neko vec zna, ali za one koji ne znaju, postoje vec izdeljeni boksovi uokvireni zicanom ogradom na koju treba staviti samo katanac. Posto tih boksova ima manje nego stanara, dva stanara dele zajednicki boks...potrebno je samo da se kucni savet sastane i donese odluku o tome....onako potpuno korisna stvar. :)

Krađa struje u nehigijenskom naselju Belvil

Samo jedan sat obilaska bio je dovoljan da se u nehigijenskom naselju i oko njega u blizini Belvila na Novom Beogradu pronađe gotovo 10 kilometara kablova kojima se sa okolnih stubova javne rasvete krade struja

To nije prva takva akcija gradskih komunalnih službi, a procenjuje se da je zbog uništavanja razvodnih kutija, hidranata i nelegalnog trošenja električne energije u tom delu grada za tri meseca pričinjena šteta od preko 20 miliona dinara.

Opasnost od požara je ogromna, a sve češće ne rade javna rasveta, semafori i signalizacija na železničkom koloseku. U nasilno ponašanje stanovnika nehigijenskog naselja s kojim se kod takvih akcija susreću gradske komunalne službe uverila se i novinarska ekipa Studija B.
A bio je popravljen i zavaren samo dan ranije. Kod tog stuba javne rasvete ušli smo u lavirint kablova kroz koje i te kako opasno po sve putuje nelegalna struja. Ovde u nehigijenskom naselju kod Belvila pod tepih se ne guraju problemi već ukradeno rešenje.
Pretnje ostaju iza nas, nastavljamo da pratimo gradske komunalne službe u još jednoj akciji seče kablova.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nJPaWjWf7D8

Trag vodi ponovo na ulicu do šahta pored semafora. Krađu struje na Bulevaru Jurija Gagarina vešto prikrivaju izvađene pa ponovo vraćene kocke na trotoaru.
Iza razvaljenih vrata na najbližoj razvodnoj kutiji javnog osvetljenja, uklanja se improvizovani spoj direktno sa visokog napona.
Nema stuba javne rasvete koji nije razvaljen. Nehigijensko naselje napaja se i iz železničkih izvora.
Čim ugledaju radnike gradskih komunalnih službi stanovnici nehigijenskog naselja kod Belvila pokušavaju da sačuvaju što više metara kablova, za narednu krađu struje. A krade se i od Telekoma.
Ipak trka se uglavnom ne završava samo na navlačenju kablova.
Stanovnici ovog naselja su nakon što je na improvizovanoj banderi prekinuta struja napali i ekipu Studija B.
Ovakvo ponašanje nije neuobičajeno jer se i u prethodnoj akciji, pre nekoliko dana, dogodio napad na radnike gradskih službi.
U nehigijenskom naselju u kome živi nekoliko hiljada ljudi videli smo i razvaljenu ogradu GSP-ovog depoa, deponiju koja je očišćena pre dve nedelje, 80 kubika vode koja svakodnevno teče ulicom iz poplavljenog šahta.
Zbog na sve strane razvučenih kablova u ovom delu Novog Beograda opasnost od požara je stalna, noću nema svetla na ulici, semafori na prometnim saobraćajnicama ne rade, kao ni signalizacija pored pruge. Procenjena šteta samo za poslednja tri meseca prelazi 20 miliona dinara. SU Grad ovu akciju neće prekidati, nova potraga za ukradenom strujom ponoviće se za nekoliko dana.

http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=345

Sister":i66b7222 je napisao(la):
dakle svasta sam videla u zivotu ali ovo nisam do veceras....ja sam jedva usla u garazu od automobila koji su kolali blokom trazeci neko slobodno mesto da se tu smeste....jer je bukvalno sve zauzeto vec u ranim vecernjim casovima...trotoari bikvalno krcati nema gde slamka da padne.....ovo je ljudi strasno!!!
Eh, nisi u toku, večeras je šoping najt u celom gradu pa i u DC, sve radi do ponoći, popusti,.bla-truć
(ne bi ni ja znao, nego mi PN oplevi novčarku :( )

Sto se tice roma, predstavnica bloka 67 na vec pomenutom sastanku kucnog saveta je rekla da im je iz grada odgovoreno da NECE BITI RASELJAVANJA sve dok se to zemljiste ne privede nameni. Tacka. Kao sa to nismo i sami znali. Ne smeju im nista. Treba opravdani razlog da ih odatle pomere, a opasnost od nasilja, zagadjenja, pozara ....to sve nije. Romi ili cigani su kao i ovo beslovesno ostavljanje vozila po trotoarima belvila...problem od koga je najbolje okrenuti glavu na drugu stranu, praviti se da ne vidis....nema sta da se uradi, pa cemu se onda nervirati.

I ako sam dobro shvatila, blok 67 prodaje i otvorena parking mesta ispred Irisa uz onu staklenu poslovnu zgradu, za koju je valjda nadjen zakupac ili kupac nisam sigurna...nakon toga na raspolaganju su jedino slobodna javna parking mesta oko bloka. Ako neko nema para da kupi nesto u podzemnoj garazi takmicice se sa posetiocima DCija da ostavi negde svoje vozilo....

Pitanje je da li ce isto uraditi i sa ostalim neprodatim parking mestima na otvorenom, ispred ostalih zgrada? Nesto jesu namerili i zato su verovatno davali na rate.

pre nekoliko godina dete mog komsije upalo u otkriveni saht dok je setalo s dedom....poginulo a deda ubrzo nakon toga umro....sve se to dogodilo u bloku 23 na Novom Beogradu... i koliko jos slucajeva povredjivanja ljudi zbog toga sto je vise sahtova bez poklopca nega s poklopcma....

sinoc u prolazu ispod restorana Frans umalo da prodjem isto jer na samom dnu stepenica nedostaje nekoliko metara gvozvene resetke....zjapi samo rupa i to ne tako plitka.....jednostavno normalnom coveku nikako u glavu da udje da postoji grupa ljudi koja potpuno bez ikakvog zazora unistava imovinu grada i ugrozava druge gradjane....

i za one koji bi da me napadnu ovde da kazem da sam opet poklonila jedno omanje brdo potpuno dobrih zimskih dzempera, a nisu bili ni malo nezadovoljni ni sa potpuno ispravnim zamrzivacem, ..to da ga prikljuce na onu kradenu struju..

ah, sto bi moja baka rekla, dj...o da ih nosi!
izvinjavam se unapred.

Vrh