Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

ma da je to jedina glupost u gore navedenom tekstu....

ali kada smo kod studenata, mozda bi se povecala zainteresovanost za stanove u naselju generalno ako bi se, makar oni manji, ponudili na lizing.....

Posle ovog brujanja oko Svajcarca, mogu da nude sta god, tek sad ce se kupci zavuci u misije rupe...
Sve ide na ler i cekaju se neka bolja vremena...

Naleteh na stari plan sa pocetka 2005. godine,mozda vam koristi

blok67srpski.jpg

I ovo:

izgradnja kompleksa osnovne škole (1600m2) s terenom za sportske aktivnosti, izgradnja objekta za kombinovanu dečju ustanovu, ukupne površine od 1600m2, izgradnja centra za stara lica otvorenog i zatvorenog tipa, a moguća je i izgradnja drugih ustanova socijalne zaštite.

http://www.bazanekretnina.com/Vesti...u_Belville__Blok_67__Univerzitetsko_selo.html

Bice ipak skola sa sportskim terenima i vrtic,slika je sa tog linka gore iz 2007 godine

blok67univerzijada2_1_b.jpg

Ljudi iz Bloka 67 koriste sva moguća sredstva da bi promovisali stanove što je legitimno sredstvo. Medjutim, koriste se lažima. Recimo, napisali su na svom facebook profilu Belville Dobrodošli:

"Osetite čaroliju modernog, bezbednog naselja u srcu Novog Beograda nedaleko od reke. Ovo naselje okruženo zelenilom pruža vam sadržaje potrebne da ostanete zdravi i u formi, negujete svoju lepotu i kvalitetno provedete slobodno vreme. Dobrodošli u Belville!"

Ako se prisetimo kradji creva, protivpožarnih aparata i mlaznica nikako ne možemo reći da je BEZBEDNO.

P.S. Naravno, nigde nisu pomenuli Romvil.

Ne znam da li su ostali primetili, ali u poslednje vreme na "javnom" parkingu izmedju Suncokreta i Šeboja počeli su da se parkiraju kamioni koji svojim zadnjim krajem više od 1m zauzimaju trotoar a prednjim delom su na ulici. Verovatno je neka od firmi koja se nalazi u stanu. Kako se ovakve stvari rešavaju? Zar ne postoji zakon koji reguliše postojanje parking prostora za firme koje poseduju vozni park?

Stanar":mbri37hi je napisao(la):
Ljudi iz Bloka 67 koriste sva moguća sredstva da bi promovisali stanove što je legitimno sredstvo. Medjutim, koriste se lažima. Recimo, napisali su na svom facebook profilu Belville Dobrodošli:

"Osetite čaroliju modernog, bezbednog naselja u srcu Novog Beograda nedaleko od reke. Ovo naselje okruženo zelenilom pruža vam sadržaje potrebne da ostanete zdravi i u formi, negujete svoju lepotu i kvalitetno provedete slobodno vreme. Dobrodošli u Belville!"

Ako se prisetimo kradji creva, protivpožarnih aparata i mlaznica nikako ne možemo reći da je BEZBEDNO.

P.S. Naravno, nigde nisu pomenuli Romvil.

niko nije bezbedan u situaciji ovako bliskog klinca stanovnika dva naselja od kojih je jedno nehigijensko naselje roma ili cigana.....do pre izvesnog vremena nisu preterano bili vidljivi, nisu boravili unutar naseg naselja u svako doba dana i noci, kao sada....valjda su im zapretili pa je ipak bolja situacija sa dimom i paljenjem od proslogodisnje, ali zato su, ne preterujem, preplavili naselje.....malo i veliko....svojim ocima sam videla, znam da ce me sada opet neki kritikovati, ali videla sam kada grupa romskih momaka oprobava ulazna vrata na susednom ulazu, da li su zakljucana, i to negde oko 9 uvece....bezbednost stanovnika belvila ugrozavaju iskljucivo romi iz romvila, jer samo motre sta jos mogu da pokradu, a i ulaze i verovatno nocivaju zimi po ulazima....jedan komsija mi je rekao da je video jednog da skupi nekoliko otiraca i prespava na visim spratovima...

da li je bezbedno? nije. ali i tome ce doci kraj, valjda ce ih najzad maknuti odavde. a dotle mi cutimo i trpimo...

ps. pre neki dan mali rom pokvari dok si reko keks komp na telenorovom punktu gde je slobodna upotreba nekih uredjaja...valjda pokusao da igra neke igrice....strasno, zaposleni ih malo trpe pa ih na fin nacin poteraju...sta reci..

da li je bezbedno? nije. ali i tome ce doci kraj, valjda ce ih najzad maknuti odavde. a dotle mi cutimo i trpimo....
:notok: :notok: :notok: :notok: :notok:
treba da glasi
valjda ce ih preseliti na neko drugo mesto i obezbediti im minimalne normalne uslove za život

Pre neki dan na na Ušču tokom Bir festa jedan ludak je 8 (osam) ljudi izbo nožem u par minuta
i na to nema osvrta o bezbednosti na takve ludake,narkomane umno poremecene. . . .

al zato jedno ciganče koje je verovatno i nepismeno
u želji (kao svaki njegov vršnjak) i da čačka po compu
je jako nebezbedno po neke :

valjda ce ih najzad maknuti odavde
:bash: :bash: :bash:
ja bih se zapitao za svoje zdravlje kad ne bih razlikovao takve stvari

niki":2pd88b6y je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...ic-Jos-500-miliona-za-subvencionisane-kredite

Radovi na izgradnji stanova na lokaciji bivše kasarne ”4. juli” na Voždovcu napreduju. Međutim, ima li i dovoljno kupaca s obzirom na promenjene uslove kreditiranja?

- Mi smo ozbiljno Ministarstvo i započete projekte završavamo. To smo pokazali na Avalskom tornju, koji smo zatekli bez zatvorene finansijske konstrukcije i na početku gradnje. Pokazaćemo to i na još 245 projekata koje smo pokrenuli u celoj Srbiji. Do sada je Građevinska direkcija Srbije u prodaju pustila 1.800 stanova na lokaciji bivše kasarne. Od toga je prodato 950 stanova, a u toku je procedura za prodaju još 400 stanova. Prodate su uglavnom nekretnine manje kvadrature. Useljenje prvih stanova očekujemo početkom sledeće godine, odnosno dva - tri meseca pre roka.

i zanimljivo jos:

Kada će biti pokrenuto gradilište u naselju ”Dr Ivan Ribar” gde je planirana izgradnja 1.100 stanova?

- Završen je konkurs za arhitektonska rešenja, izabrani su pobednici i drago mi je što je cela arhitektonska struka učestvovala u kreiranju ovog naselja. Naselje će biti spektakularno i služiće za ponos, jer je plod pameti, znanja i kreativnosti naših arhitekata. Očekujemo da će prve dozvole biti izdate u oktobru, a gradilište otvoreno do kraja godine. Stanovi će se prodavati po sličnim cenama kao i u naselju ”Stepa Stepanović” na Voždovcu i očekujemo veliko interesovanje kupaca.

Vidim da je konkurs za idejno resenje zavrsen, vidimo i da nam je ministar "impresioniran" resenjem, u programu konkursa zahtev je da investiciona vrednost radova bude:

http://www.dab.rs/vesti/346-raspis-i-program-konkursa.html

A.5.4. INVESTICIONA VREDNOST STANOVA
Investiciona vrednost izgradnje objekata je 395 do 405 E/m2 BGP odnosno do 450 E/1m2 BRGP

Jos mi je zanimljivo da se na zapadnom delu lokacije podzemne vode nalaze na 0,4-0,6m.

Najveci stan 70kvm, prosek za celo naselje 50kvm.

Ako GDS pravi stanove na Novom Beogradu po 1100 evra, jos ce pasti cena stanova u Bellvilu :)

Konacno , bilo bi lepo videti tu kreativnost nasih arhitekata.... Steta sto Gaudi nije bio srbin...

boca-ica":3lbgxs1f je napisao(la):
da li je bezbedno? nije. ali i tome ce doci kraj, valjda ce ih najzad maknuti odavde. a dotle mi cutimo i trpimo....
treba da glasi
valjda ce ih preseliti na neko drugo mesto i obezbediti im minimalne normalne uslove za život

Pre neki dan na na Ušču tokom Bir festa jedan ludak je 8 (osam) ljudi izbo nožem u par minuta
i na to nema osvrta o bezbednosti na takve ludake,narkomane umno poremecene. . . .

a zasto ti na primer ne bi tim jadnim romima, a pogotovo u ime njihove jadne decice, lepo uzeo nekoga u njih kod sebe, podelio human kakav vec jesi to sto imas s tim jadnim ljudima?

ja da se busam u grudi na taj nacin, vec bih preduzela nesto, neku individualnu akciju da olaksam patnju bar nekolicini od njih.

kada budu maknuti iz nase neposredne okoline, i kada bude uklonjeno nehiginesko naselje pored naseg naselja, tada ce Belvil biti mnogo bezbednije mesto za zivot.

ps. interesantno kako se nisi osvrnuo da to kako grupa romskih mladica proverava ulazna vrata u zgradu.....to ti se ne uklapa u verziju o jadnim ljudima koje drustvo zapostavlja?

Rec je o bezbednosti zivljenja u belvilu, to je jedan od bitnih aspekata svakog naselja.

Po mom misljenju zasnovanom na osnovu neposrednog iskustva, bezbednost zivota u belvilu ugrozavaju ponajvise .....zna se vec, da ne ponavljam.

Iskreno, Boca-ica je novi nivo politicke korektnosti, to je za stepen vise od tog pojma, vise kao da ne sme da se kaze, nikako, aposlutno ne. Iako je istina.

Svaki put kada se pomene ovaj nesrecni, nadam se prolazni, aspekt ili dodatak zivota u naselju belvil, izrecu cu uvek i na svaki nacin svoje misljenje i svoj stav.

....i ja sam takodje zgranuta tvojim stavovima Boca- ica....da postoji neko danas ovde da se plasi da kaze istinu...potpuno prestravljen covek, samo prima signale i klima glavom...a verovatno je mladji od mene dvostruko.

I neizmerno mi je dosadno to tvoje ponavljanje dobro naucenih fraza i praznih floskula. Otpisani davno oslobodili Bg, opusti se i uzivaj u slobodi....

Stanar":3sqzdc7w je napisao(la):
Ne znam da li su ostali primetili, ali u poslednje vreme na "javnom" parkingu izmedju Suncokreta i Šeboja počeli su da se parkiraju kamioni koji svojim zadnjim krajem više od 1m zauzimaju trotoar a prednjim delom su na ulici. Verovatno je neka od firmi koja se nalazi u stanu. Kako se ovakve stvari rešavaju? Zar ne postoji zakon koji reguliše postojanje parking prostora za firme koje poseduju vozni park?
Komsija i ja sam to primetila i izuzetno me nervirta. Planiram koliko vec danas da napisem jednu protestnu notu, jer drugacije ne mozemo da resavamo stvari u naselju.
Privatni parkinzi zvrje prazni, sa po 3 auta, a na "slobodnim" parking mestima se parkiraju kamioneti, kamioni (od toga 2 HLADNJACE)! U krajnjem slucaju neka ih izdaju kada vec ne mogu da ih prodaju, samo neka rese nesto!
Najzalosnije je da se cesto na "nasim" parkinzima (uslovno receno nasim, ipak su to parkinzi cije odrzavanje placaju stanari!) parkiraju ljudi koji dolaze u Delta City iz razloga sto ne umeju da parkiraju unutra i onda stanari nemaju gde da se parkiraju. Ipak, odrzavanje MI placamo. Ja sam za to da se uredno izmiruju racuni za naselje, ali u tom slucaju moraju da slusaju nase prituzbe, komentare i sugestije i da RADE u skladu sa njima.
Druga stvar su AUTO SKOLE koje se obucavaju i sve ih je vise. Belville im je savrsen za vezbu. U okviru naselja treba da postoje RAMPE tako da ne mogu svi da koriste ono sto mi placamo. Neka se buni ko god hoce, cudi me da MI stanari nismo vec pokrenuli takvu akciju! Stite se interesi trznog centra, pa onda neka oni placaju popravku svih bankina i trotoara gde se inace parkiraju NJIHOVI posetioci.
Ukoliko se situacija sa parkinzima uskoro ne resi shodno tome cu smanjiti cenu koju placam za odrzavanje i to odokativnom metodom, a verujem da ce ovaj problem eskalirati u buducnosti, pa cemo videti... jedino u Srbiji nije noralno da za svoj novac dobijes nesto!
Takodje, obezbedjenje se proredilo, vidjam ih, ali najcesce kako medjusobno pricaju, a ne pamtim kada su poslednji put obilazili parkinge, ulaze.

boca-ica":2xs4hukk je napisao(la):
treba da glasi

Ne bih da se vracamo na pricu o njima. Ipak, pogledajte koliko ih se naselilo u poslednje vreme. Pitanje je dana kada ce nekga napasti, ma sta vi ricali i ma koliko humani bili. Slazem se, njihovo pitanje mora biti reseno, ali to resenje mora poceti negde. Ovo je predizborna godina, pa verujem da cemo imati mnogo ovih sto vole da se slikaju, koji ce nuditi kojekakva resenja. Niko od njih me nikada nije pitao da li ima sta da se radi i pomogne. Recimo kada smo se useljavali, jesu li vama ponudili pomoc. Recimo za 500 dinara da vam sve kabaste stvari potrpaju u lift ili su cekali ispred kontejnera dok ne pocnete da izbacujete smece, kutije...
Oni su manjina, ali ima manjina koje rade, skoluju se, trude se da doprinesu. A imamo i ove druge. Ma koliko to bilo tuzno, i sami znate istinu.
Ne vredi da lamentiramo nad njihovom sudbinom. Ako imate u planu neku akciju, resenje, oglasite se, verujem da cemo vam biti od pomoci.

Hajd sa jednog 16. ugla da bacimo pogled. . . . . :)

I pored velike (trenutne) nezaposlenosti problem potrebne sposobne masovne radne snage u Beogradu postoji i vrlo brzo će se osetiti taj nedostatak. U Evropi rešavaju uvozom radne snage iz dalekih (siromašnih i ,,obojenih,,) zemalja.

Ta radna snaga negde mora stanovati a nije isključeno da kad dođe vreme ,dosta će ih biti i u Belvillu (bajadera :laugh: )
Mora da postoji tolerancija za boju kože i drugačije navike uopšte nama ,,nepoznate,, kulture.

Drugo, takve pridošlice sa sobom donose i svoje male bolesti, koje nama Evropljanima jesu veliki problem
jer nismo evolucionarno prilagođeni za iste.
Zato bolje da osposobimo rome kao novu radnu snagu , koja je sa ovih područija i boluju od istih bolesti kao i mi te
necemo imati nikakvih problema sa te strane

Njima bolje (nema više ne higijenskih naselja i paljenja guma itd),
nama bezbenije-zdravije i sve je bolje nego od onih koj dolaze iz daleeekih područija

U bilo kom slučaju stranci ili romi treba nam velika tolerancija, za običaje i kulturu nove radne snage,
koja ce uskoro biti, upravo komšija do vrata svuda , pa i samom Belvillu

Srbija uvozi i sada stranu radnu snagu, rumune, albance....zna se gde oni rade, i gde borave....romi nigde u svetu, ali nigde, pa ni kod nas, nisu bili nikada, niti su sada, niti ce ikada biti "sposobna radna snaga", cak ni za obicne radove na gradjevini.....ne zato sto im niko nije dao sansu, nego iskljucivo zato sto su grupa koja ima svoj definisani nacin i stil zivota, koji nije od juce. U jednoj od zemalja skandinavije, valjda nema socijalnije drzave od bilo koje skandinavske drzave, obezbedjene su im jos pre nekoliko decenija naselja sa prikolicama, velicine kontejnera koje su i ovde dobili samo na tockovima, i to im je bilo ok. Sada su otisli korak dalje i obezbedili im kuce za stanovanje, ali oni to jednostavno ne prihvataju i ne zele. U kameru je mlada zena sa svojih 30-tak godina jasno i glasno izjavila da se VRACA U PRIKOLICU JER JE KUCA NE ZANIMA....VRACA SE U PRIKOLICU!!! To nije prava ona, to nije stil zivota koji joj odgovara, kaze.

Dakle, u romskoj brojnoj populaciji ima jedan mali sicusan deo obrazovanih ljudi koji se uklapaju u nacin zivota sredine u kojoj su, ali sigurno vise od 99 odsto romske populacije deli stavove ove mlade zene. Pogotovo u nehigijenskim naseljima koja se svakodnevno popunjavaju iz svih delova Srbije jer su culi od nekoga da ce im biti isplaceno 200-300 evra ili slicno kada budu morali da se sklone jer neki put prolazi poljanom na kojoj su sklepali kartonke....samo zbog toga su oni tu, a sutra i na nekom drugom mestu.....imaju oni svoju sopstvenu agendu, i ne interesuje ih ni nasa drzava, ni stanari belvila ili nekog drugog dela beograda, ni iko na ovom svetu....

i zato sto nikada nece zelelti da placaju infostan ni struju ni vodu, zato ce na svakom mestu biti potencijalna opasnost po imovinu (ko ne prima platu od necega mora da zivi, dakle kradja im je jedino sredstvo), a cesto i po zivot i zdravlje "komsija" (paljenje guma, pokradenih kablova i smeca razne vrste koje sakupljaju u okolini).

Na osnovu par primera donositi stav o svima , danas ne prolazi ni kod dece. Zna se ko se služio tim metodama ,
samo treba dovoljno puta da se ponovi , pa ce možda i postati istina :notok:

Belville je naselje koje je tek formirano (nije ni useljeno potpuno) i bolje da se razgovara o njemu i njegovom usavršavanju
nego voditi računa o nečemu o čemu mnogo veca zajednica, kao što je grad, nema snage da se izbori.

Pritskajte gradsku vlast da nesto preduzme , a ne uverenja i stavove članova Beobuilda

Tema je belvil!!!Ovo je zadnje upozorenje,preko privatnih poruka raspravljajte molim vas.

Na moje pitanje menadzmentu naselja o problemu sa parkingom, ovo je bio odgovor. Pa drage komsije, srecno nam bilo:( znaci, parking je javna povrsina, sto znaci da placam Infostan i nema potrebe da placam duplo (za javne povrsine).

"Za vašu informaciju, svi spoljni prostori u naselju Belviile su, u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, ili površine u javnom korišćenju ili površine javne namene, u šta spada i javni parking prostor u okviru naselja. To praktično znači da je, kako vlasnicima nepokretnosti, tako i posetiocima naselja dozvoljeno neograničeno korišćenje svih navedenih površina.
Sve saobraćajnice u naselju su izvedene u skladu sa projektom, one su površine javne namene (u nadležnosti Grada) i postavljanje bilo kakvih rampi na ovim saobraćajnicama bi bilo u suprotnosti sa zakonskim odredbama."

Evo i slika
bgd-lokacija.jpg

Gradnju kompleksa bivši vlasnici Marba Andrej Jovanović i Bojan Milovanović mogli bi da završe i pre nego što isteknu tri godine a nije isključeno da će njihovi stanovi biti ne samo velika konkurencija Belvilu nego i drugim stambeno-poslovnim četvrtima koje će se graditi u blizini. Jer, kako procenjuju sagovornici Politike, cena kvadrata stana ne bi trebalo da premaši 1.600 evra.

ode lepo parce sume koje bi bilo idealno da se malo drvece proredilo i uredile se staze u prelepi park....skoro mini central park, ali to nama ne treba, nikome ne pada na pamet da treba sacuvati zelenilo i drvece staro sigurno vise od stotinajk godina....sada ce da dovuku masine i krece seca.....a stanova neuseljenih a novih sirom Bg koliko hoces....

Ne mora suma da bude,ali su mogli makar jedan parkic da naprave.Tragedija koliko nedostaje Belvilu i tom bloku pored parkovskih povrsina :(

Kakav "mini Central Park" (lol - ovo je dobro) kada imas ceo kej preko puta...

Belvilu fali park? Meni ne smeta sto nema parka, ionako ne bih tumarao po nekakvom minijaturnom parku okruzenom saobracajnicama od sest traka, kada par stotina metara dalje imas reku, (skoro) tisinu, gomilu splavova i trim stazu okruzenu drvecem.

Ako ti ni to nije dosta, sednes lepo na camac i odes na Adu za 5min, vratis se kada hoces (camci idu na 5min) i lepo provedes dan. Svakako mnogo bolje nego da sedis u nekakvom zbunju, dises izduvne gasove iz automobila koji oko tebe jurcaju brzinom 70-80km/h i uzivas u nekontrolisanom korovu koji je neko nazavao parkom...

Najbolje je da kada god se gradi neki novi blok ili zgrada jave se likovi koji kazu "bolje da su tu stavili park" lol Beograd je pun parkova, a pored ovako lepih reka Novom Beogradu zaista nista ne fali.

@ Erysimum Cheiri Јеси донекле у праву, али Белвилу заиста фали мало зеленила.

Vrh