Dobro si prošao. Zver koja je moga da te pojede u jednom zalogaju je STRUJA!!! Oni kradu struju sprovođenjem sa bandera do baraka. To je najčešći uzrok požara u tim favelama.jlaki":4r52hz7d je napisao(la):Užas, jbt. Ja prolazio pešice sa prijateljicom, sapletoh se na neku žicu razvučenu od bandere do neke barake. Očekivao sam da će osloboditi neke zveri koje će me pojesti ili tako nešto.
Zamisli tek koliko je opasno kada pada jaca kisa da prodjes tu npr. leti u papucama...jlaki":14m7a2x6 je napisao(la):Užas, jbt. Ja prolazio pešice sa prijateljicom, sapletoh se na neku žicu razvučenu od bandere do neke barake. Očekivao sam da će osloboditi neke zveri koje će me pojesti ili tako nešto.
S'obzirom da su imali jako veliku reklamnu kampanju pred kraj godine u koju su ulozili puno novca reklamirajuci se u najboljim temrinima na Tvu i novinama, ne bi me cudilo da je broj neprodatih stanova jako velik, jer da je u pitanju 100-ak stanova ne verujem da bi spucali tolike pare u reklame.patak daca":ggkhw5ee je napisao(la):Da li neko ima informaciju koliko je ostalo neprodatih stanova u Belvill u od strane Bloka 67?
pozdrav,
:lol: Castili bi te, da je tako.....Ja mislim da je broj neprodatih stanova veci od 800.Pegasus":1vkeb5d0 je napisao(la):i dalje vrlo malo upaljenih svetala kada se prodje uvece = ne bi me cudilo da imaju neprodatih 400-500 nekretnina.
Dok sam se juce vracao sa zemuskog buvljaka, svratio sam i do ovog romvilskog. Siolidno se prosirio celom duzinom po Jurija Gagarina od parkinga i polako zakovrce u ovaj novi koji ide ka Holidej Inu.vucko":1z1ynt7o je napisao(la):
Uzasno to izgleda. Razumem sve koji stanuju tu, i koliko im je lose. Godinama nisam koristio Bulevar zbog kartonskih kutija, automobila,susilica... ovo je jos gore. Ne znam da li je gora nehigijena ljudi, prljavstina, nedostatak ljudskosti ? Neka buduca vlast bi morala da povede mnogo vise racuna da se takve stvari nigde vise ne desavaju. Moraju postojati neki minimumu, drzava mora da pomogne, jer ovo bas izgleda jadno, prvenstveno za te ljude koji tu zive, ali isto tako i za drzavu. Koliko njih tamo ima ?vucko":2al1a36r je napisao(la):
Cim sam postavio tolika pitanja, znaci da nisam bas upucen u sastav i nacin nastanka divljeg naselja.vrachar":2myeok4p je napisao(la):Kakva crna finansijska pomoc? Pa to je divlje kartonsko naselje. Vecina njih ima kuce na drugim lokacijama, verovatno i u drugim gradovima, a ovde zive zato sto im je jednostavno komotnije. Pitaj Francuze kako resavaju ovakve situacije.
Sto rece Vucko, pogledaj malo Google Earth i kako je to naselje nastajalo zajedno sa gradnjom Delta Sitija i Belvila. U pitanju je dakle klasicna favela koja je nikla na mestu gde se na komotniji nacin moze ziveti zbog blizine sadrzaja. Da je Srbija kojim slucajem pravna i organizovana drzava, ovaj romvil bio bi rasturen jos u svom zacetku. No, posto to nije sluucaj, niko ne obraca paznju na problem dok isti ne postane akutan. Medjutim, neporeciva cinjenica je da ovo konkretno naselje nije bilo tu pre 5 godina sto znaci da su njegovi stanovnici i pre toga negde stanovali. Tacno je da se zivot tih ljudi moze okarakterisati kao zivotinjski, no to je rezultat njihovog izbora. Mene niko ne moze ubediti da je odrzavanje najosnovnije higijene i zivot u minimalnim uslovima nekog reda (konkretno van deponije) nemoguce u 21. veku.Bulevarac":6wgth4i4 je napisao(la):Cim sam postavio tolika pitanja, znaci da nisam bas upucen u sastav i nacin nastanka divljeg naselja.
Mislis da svih 100% ima nesto bolje od ovog ovde negde tamo, Kosovo?
Ukoliko je to tako, i neki imaju imovinu negde u Srbiji, onda je ok da idu tamo, ako nemogu da priuste zivot u Bgd-u.
Ukoliko neki ljudi nemaju nista, negde moraju da zive , zar ne ? Ako im sruse ove, napravice ih opet negde drugde, i tako u krug.
Milim da smo odgovori kao drustvo za takve slucajeve.
Ako se nevaram iz EU se bunili za one kontejnere da su nehumani, bilo bi bolje da je nesto malo bolje od toga. Ukoliko bih se ja nasao u njihovoj situaciji, pre bih ziveo u kontejneru nego u tim kartonima.
Mada za njih mozda i nije bitan toliko nacin zivota, koliko lokacija gde su. Ta lokacija u blizini velikog grada im pruza vecu sansu da se prehrane. Tuzno, kao da pisem o nekim zivotinjama a ne ljudima.
brigitte bardot?vrachar":2wcr43qe je napisao(la):Iz prve ruke znam da Beokom redovno cita BB