Šta je novo?

Belville - [ Stambeno poslovni kompleks | 430 000kvm ]

koja je razlika izmedju ova dva deltina investiciona fonda?

Ajde da sacekamo i kraj februara i pocetak marta pa da vidimo sta ce od svega toga biti.
Mada kako vreme odmice sve vise sam skeptik sto se same prodaje i cene kvadrata tice.

Neverovatna medijska kampanja pred prodaju, mozda im i uspe da prodaju stanove po 2000, moj novac nece videti, mada nece biti jednostavno oglasiti stanove na 2000, a potom ako ne krene prodaja spustati cenu. Cena kvm na NBG jeste 1700, pa i vise kako se oglasava mada je realizacija na ovim cenama zanemarljiva. Svi su u fazonu STO SE BABI SNILO...

10.02.2008 , BEOGRAD
Izvor: PRESS
BUM NA TRŽIŠTU NEKRETNINA!
Prodaja 2.000 stanova u Univerzitetskom naselju u Bloku 67 na Novom Beogradu počeće u martu, investitori obećavaju pristupačne cene

Veliki planovi... Slobodan Mihajlović, direktor „67 asosijets"

Prodaja oko 2.000 stanova u Univerzitetskom naselju u novobeogradskom bloku 67 počeće u martu, a budući vlasnici moći će da se u njih usele po završetku Univerzijade u oktobru naredne godine. Cena kvadrata u do sada najambicioznijem projektu izgradnje stanova u Srbiji još nije ustanovljena, ali prema rečima Slobodana Mihajlovića, izvršnog direktora preduzeća „Blok 67 asosijets", ona će biti pristupačna za građane.

Obnova posle takmičenja

Slobodan Mihajlović kaže da će objekti biti predati Univerzijadi na korišćenje u maju sledeće godine.

- Zbog posebnih zahteva, u stanovima neće biti postavljena unutrašnja vrata, radijatori i ostali kućni elementi koji smetaju. Organizatori te sportske manifestacije će posle takmičenja izneti sav nameštaj, evidentirati i nadoknaditi nastalu štetu - objašnjava Mihajlović, i dodaje da su građani interesujući se za kupovinu stanova čak postavljali i pitanja „da li treba da hrane sportiste koji će boraviti u njihovim stanovima".

- Tržište nekretnina je gladno, zato hoćemo da izađemo građanima u susret! Sadašnje stanje na tržištu nije posledica želje, već nužde. Nekretnine su neopravdano skupe i to stvara haos. Tu zarađuju sitni investitori koji hoće da izvuku što više novca - priča Mihajlović.

On dodaje da novi kompleks čini uglavnom stambeni, ali i poslovni prostor ukupne površine od oko 250.000 kvadratnih metara i da je u njega uloženo više od 230 miliona evra.

- Tu se nalazi 14 stambenih i dve poslovne zgrade od po deset i 12 spratova. Pošto su najtraženiji dvosobni stanovi, njih će biti oko 60 odsto, ali u ponudi su i garsonjere, trosobni i četvorosobni stanovi kvadrature od 27 do 112 kvadrata - kaže Mihajlović, i dodaje da na gradilištu svakodnevno radi oko 1.500 ljudi u tri smene, a na izgradnji je angažovano oko 20 srpskih građevinskih kompanija.

Prema Mihajlovićevim rečima, izgrađeni objekti će biti svrstani u srednju višu klasu, a svaki stan će imati ugrađen takozvani „split sistem".

- Terase će imati pokretni sistem koji se može kombinovati po potrebi. Leti terasa može da bude otvorena, a zimi skroz zatvorena, kao da je zastakljena. Svaki stan će imati sigurnosna ulazna vrata, prozore sa duplim staklima, hrastov parket najvišeg kvaliteta... Stanari će imati i podzemne garaže iz kojih će do stana dolaziti liftom - navodi Mihajlović, i dodaje da će, pored garaža, u naselju biti napravljena i parking mesta.

Izvršni direktor preduzeća „Blok 67 asosijets" naglašava da će i poslovni prostor u sklopu kompleksa takođe biti na prodaju, a u prizemlju stambenih zgrada nalaziće se lokali.

- To će biti pravi mali grad sa trgovinama, ugostiteljskim objektima, zabavnim sadržajima - kaže Mihajlović, i ističe da će u Univerzitetskom selu, nakon takmičenja, biti izgrađeni i dom za nezbrinutu decu, dom za stare, kao i škola.

Kvadrat za 1.500 evra?

Vlasnica agencije za nekretnine „Alka" Aleksandra Kon kaže za Press da bi najrealnija cena stanova u Univerzitetskom naselju bila oko 1.500 evra po kvadratu. Ona, međutim, sumnja da će stanovi koštati toliko i veruje da će oni samo podići cenu nekretnina u Novom Beogradu.

- Cena stanova u tom delu grada neopravdano je visoka. Kad je izgrađen novi „Merkator" cena stanova je porasla na 1.700, čak i na 2.000 evra po kvadratu. Kod „Arene" kvadratni metar sada košta čak i do 3.000 evra. Bilo bi realno kad bi investitori prodavali stanove za 30 odsto skuplje nego što ih košta izradnja, ali, nažalost, oni zarađuju najmanje duplo. Sudeći prema sadašnjoj ceni stanova u tom delu Novog Beograda, koja se kreće oko 1.700 evra po kvadratu, novi stanovi sigurno neće koštati manje od 2.000 do 2.500 evra po metru kvadratnom - kaže Aleksandra Kon, i zaključuje da „stampedo na tržištu nekretnina može da zaustavi jedino država izgradnjom neprofitnih stanova".

evo jedne panorame sa genexove webkamere

nply13.jpg

Fino napreduje Belville. Jos mesec, dva najdalje i dostici ce konacnu visinu na svim objektima. A samo kad se setimo one poljane sa sve nehigijenskim naseljem do pre godinu dana :D

Ma, do kraja meseca ne samo što će dostici ce konacnu visinu, već će
na svmi objektima biti ozidana fasada sa izolacionim blokovima, a već se zida.

Divlje nasalje od desetak krovinjara je odmah do Belville - prema buvljaku.

ergalq5.jpg

Cene nema zato sto ne mogu da odluce koliki ce im biti profit 100% ili 200%. :)
Danas sam zvao Deltu i kazu da ce se cena znati do kraja nedelje ali ko ce im ga vise verovati nakon ovoliko pomeranja.
Pricekacemo i to!!!!

markan":2ze8fr3j je napisao(la):
Cene nema zato sto ne mogu da odluce koliki ce im biti profit 100% ili 200%. :)
Danas sam zvao Deltu i kazu da ce se cena znati do kraja nedelje ali ko ce im ga vise verovati nakon ovoliko pomeranja.
Pricekacemo i to!!!!
Nije bilo pomeranja, još su u decembru rekli da će se cene objaviti u martu.

Najnovija vest !!!!!!! Jutros mi je ortak ponovo zvao Deltu i sada su pomerili za kraj marta.
Kako ono bese,septembar,pa onda u prvoj polovini decembra,pa onda pomeraju za 15 mart itd...
Kazu iz opravdanih razloga........ :/

Treba da završe prostorije u Belville u kojima će se vršiti rezervacija i ostalo,a

biće i izgrađen jedan kompletan dvosoban stan kao uzorak - da može da se vidi.

Kolika god da bude cena stanovima, oni ce biti prodati. Ljudi iz Belvila su mi rekli da su do sada primili hiljade poziva i kako se taj trend nastavlja.

Ovako je bilo pre više od god. dana - pre nego što je Delta ušla sa 50% u posao :

Još je rano za konkretizaciju uslova, ali krediti će biti dugoročni i sigurno sa nižom kamatnom
stopom od one koja će tada biti na tržištu -najavio je Vladimir Čupić iz "Hipo Alpe Adrija banke".
Mislim i da će cena kvadrata biti pristojna, jer će se na tržšitu odjednom naći više od 2.000 stanova.
Nezvanično, pominjala se cena od oko 1.300€/kvm - što znači da su sa njom imali očekivanu zaradu.
Sada je došlo do skoka cena, a došla je i Delta, pa nagađati cenu je u oblasti trača, rekla-kazala.

ova prica o cenama stanova pocinje polako da me nervira. Dakle neka mi neko objasni u cemu je problem. Znaci jednostavno radi se o privatnom investitoru koji ima mogucnost da prodaje stanove po cenama koje njemu u datom trenutku odgovaraju ili da ih uopste ne proda dok se ne steknu za njega optimalni uslovi za prodaju. Takodje mogu stanove da prodaju samo na osnovu prioritetnih rezervacija sto je takodje razumljivo jel ponavljam u pitanju je PRIVATNI KAPITAL ;)

Igor":qcsfdibc je napisao(la):
ova prica o cenama stanova pocinje polako da me nervira. Dakle neka mi neko objasni u cemu je problem. Znaci jednostavno radi se o privatnom investitoru koji ima mogucnost da prodaje stanove po cenama koje njemu u datom trenutku odgovaraju ili da ih uopste ne proda dok se ne steknu za njega optimalni uslovi za prodaju. Takodje mogu stanove da prodaju samo na osnovu prioritetnih rezervacija sto je takodje razumljivo jel ponavljam u pitanju je PRIVATNI KAPITAL ;)
reče osoba koja ima Castra ili guevaru kao avatar . :)

gde je tu otimanje i nacionalizacija!?

Razumem ja Igora i trznu ekonomiju(buy low-sell high),ali to bi bilo OK kada bi bila normalno trziste u normalnoj drzavi.,tj.zdrava konkurencija koje kod nas nema i koju kontrolise gradjevinska mafija.Znaci zna se ko moze da gradi i koliko stanova godisnje da bi mogli da se uzimaju ovakvi profiti etc.
Ako stvarno puknu tolike cene po mojim procenama to bi bilo oko200% profita pa na vise i bas me interesuje hoce li Miskovic da da plati porez drzavi na profit koji bi ponovo govorim svugde u svetu bio bar pola od tolike dobiti !!!!
Mislim da ce ipak cene biti znatno nize. :)

:) recimo da sam sa primanjima iznad proseka "mladih bracnih parova" kojima se velikodusno priprema 2000 stanova, razmisljanje je bilo jednostavno do sada 1200E/kvm kupicu stan i garazu na kredu da zivim i jos jedan stan i garazu kao investiciju, u medjuvremenu 1400E/kvm plan je i dalje manje vise isti, 1600E/kvm investicija otpada, 1800E/kvm i trenutna situacija sve otpada, just simple like it is! 2000 ili vise...no comment! Bezobrazna cena i verovatno cu bojkotovati Deltu sem kad im treba nesto prodati :) mozda ima spekulanata koji ce staviti novac u ovaj projekat kao investiciju, a mozda i nema, sve u svemu veoma zanimljivo...
P.S. ipak kvalitet materijala koji se koriste, brzina gradnje i rok useljenja bi trebalo da dodatno umanje cene na recimo 1000E

@barrcode
O kom otimanju govoris i nacionalizaciji na prostoru Belvilla?

Meni samo nije jasno cemu tolika frka oko toga. Znaci privatni investitor je svojim novcem (ne ulazim u poreklo novca jel to nije tema) izgradio odredjeni broj stanova i zeli da ih proda. Njegova ali ponavljam samo njegova je odluka kome ce prodati stan ili stanove i po kojoj ceni. Takodje logicno je da bi te stanove mogao prvo da ponudi svojim radnicima i time ih veze dodatno i kupi im lojalnost ponavljam stvar njegovog izbora na koje ima pravo. Ne mogu da verujem da o ovome uopste polemisemo nekako je logicno. Sa druge strane cifre koje su iznete su krajnje pausalne i neproverene tako da ih do zvanicnog objavljivanja ne bih uzimao za obiljno.

Vrh