Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Screenshot_20220521-114338~2.png
 
To je zahvaljujući (ovako naopakom) uvođenju Komunalne policije i kasnije njihovog Oka ćoravog. Ranije je sve bilo u nadležnosti MUPa, običnog i saobraćajnih bumbara. Otkako su uveli KP, svi samo prebacuju i otresaju nadležnosti sa sebe a narod to zna i onda koristi razne rupe u zakonima da divlja, ili se prosto ne tangira od kazni jer zna da ili neće stići ili će ih izvrdati na sudu i to je to.

Ovoliko majmuna (tj. ovoliki proenat od svih automobila) sa prekrivenim pa i skinutim tablicama nije bilo čak ni u vreme najjačeg bezakonja 90ih.


Takođe, po mojoj nekoj odokativnoj proceni, oko 5% automobila u Beogradu vozi sa ugašenim farovima. Bar na desnoj obali Save, gde sam ja najviše gledao. 5% ne zvuči mnogo, ali 5% od 900.000 je oko 40-50 hiljada. A osećam da kaznu popije njih 4-5 mesečno.
 
Mogao bi parking servis da se aktivira na kupljenju takvih automobila. Za čas bi se smanjio broj "majmuna", a i lepe pare bi se zaradile. :)
 
Jel ima negde neka statistika novijeg datuma o izdatim i naplaćenim kaznama preko Oka Sokolovog?
 
Jel zna neko šta je kog đavola ovo? Iz koje zemlje su ove registracije?
Nepoznata registracija 1.jpg
Nepoznata registracija 2.jpg
Na ovom zelenom krugu piše nešto Green card Cargo. Kada sam guglao tu frazu, dobio sam ove rezultate.
Pošto vidim da ima neke veze sa Holandijom, guglao sam da vidim izgled njihovih tablica. Ali naravno da nisu ni blizu ovakve. Čak nisam našao u katalozima nijednu zemlju koja ima tablice iole slične ovima.

Svakako mi je palo na pamet da je ovo neko na svoju ruku nalepio pa da može da vozi po Beogradu kao stranac. Jer svi znamo da stranci, tj. vozila registrovana u inostranstvu, uglavnom prolaze nekažnjeno za prekršaje. Ali mi deluje malo čudno da pravi ovako nešto, ovako upadljivo i lako provaljivo. A opet, ako je neka tj. nečija oficijalna tablica, pa koja zemlja ili organizacija izdaje ovako sklepane tablice, pobogu?
 
Imao sam slične tablice na autu koji sam kupio iz Holandije. Samo brojevi nisu bili ovako zalepljeni, ali font je identican. Plasticna tablica ko rukom da je pravljena....
 
Ja nedavno videh žute tablice sa zelenim tekstom, koje izgledaju kao da su evropske, ali nigde ne nađoh konkretno koja zemlja je u pitanju. A i videh četvoricifrenu tablicu sa BG oznakom i srskim slovnim oznakama.konkretnoi je bilo slovo "Š" u pitanju. Kada budem imao vremena, postaviću i fotografiju, jer moram da je tražim u mobilnom.

Moglo bi ovih nekoliko portuka da se prebaci u temu o tablicama.
 
Naravno da ima načina, isto kao nama naplaćuju kad odemo u inostransvtvo u ekspresnom roku po modelu "ideš da platiš pa nastavljaš vožnju"
 
А због чега су странске таблице изузете из закона?
U dosta slucajeva nema kako da se garantuje da ce kazna biti placena a i saobracajni bumbari ih ponekad ignorisu. Npr one sa Americkim tablicama mislim da nikad ni ne diraju (za prekrsaje). Srbin koji u Srbiji vozi sa USA tablicama, to ti je nesto skoro pa kao diplomatski imunitet.
 
Naravno da ima načina, isto kao nama naplaćuju kad odemo u inostransvtvo u ekspresnom roku po modelu "ideš da platiš pa nastavljaš vožnju"
Nismo u EU i nisu nam zakoni usklađeni sa EU pa se stranci izvlače. Imaš gomilu tekstova o tome po domaćem internetu, pisano je mnogo puta. Sad jedino mogu da im naplate na rampama ali sve ostalo ne mogu.
 
Npr one sa Americkim tablicama mislim da nikad ni ne diraju (za prekrsaje). Srbin koji u Srbiji vozi sa USA tablicama, to ti je nesto skoro pa kao diplomatski imunitet.
Гледао сам на Јутјубу кад је јенки МАЛТРЕТИРАО нашег пандура до те мере да су дошли и оперативци да донесу Американком кнезу под терминал да може да плати казну картицом.

У Америци кад не слушаш шта ти пандур каже може и метак да добијеш. А ми типа дивљи и примитивни, серу нам по глави. Како се то зове?
 
To je sve do našeg sistema koji nije usklađen ni sa samim sobom. Lično sam svedok da u pograničnim mestima BIH tablice rade šta hoće i da ih niko ne sankcioniše a sa druge strane u BIH mene su isključili iz saobraćaja i poslali da odem u najbliži grad da platim i da se vratim po dokumente da bih nastavio putovanje.
Što se tiče USA državljana, policija neće ni da ih legitimiše da slučajno ne dođu u situaciju da neko iz ambasade pozove da se žali na neprijatnost.
 
Lično sam svedok da u pograničnim mestima BIH tablice rade šta hoće i da ih niko ne sankcioniše a sa druge strane u BIH mene su isključili iz saobraćaja i poslali da odem u najbliži grad da platim i da se vratim po dokumente da bih nastavio putovanje.
Šta si to uradio kada su te isključili?
 
Malo prekoračio brzinu, nije strašno al uzeli dokumenta i poslali me u banku da uplatim i da donesem uplatnicu.
 

- Ne mogu da verujem, ne mogu da verujem, ovi sateliti idu kao ludi. Opet sam dobio kaznu. Kako se zovu ovi sateliti, kurije oko, oko, da Bog da im neko bre, gurnuo prst u to oko. - rekao je Ivan.

- Je l' si ti bre lud? Svaki dan mi bre, stižu po deset kazni - nastavio je on.

- Oko sokolovo, kakvo bre oko sokolovo, 'ajde marš - vikao je Gavrilović.

Znači kazne šalju ali ih ne plaćaju.
 
Što se tiče USA državljana, policija neće ni da ih legitimiše da slučajno ne dođu u situaciju da neko iz ambasade pozove da se žali na neprijatnost.

Шта значи непријатност? Па ако си направио прекршај, теби је непријатно што те произвају? Мени се повраћа од поданичког односа. Амере у својој земљи третирају са свом суровошћу закона, а код нас као бели медведи...

Иначе у БиХ сам и ја се наплаћао казни. Као и у Србији уосталом... И све због прекорачења. При том, што ја не возим као суманут, али 12'-20км/ч брже од дозвољених 40 или 80
И никад ми није било јасно, поред мене зује са +50+80км/ч никад нисам видео да су били заустављени, а мене кажњавају...
 
Vrh