Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Najgore od svega što u poslednje vreme dolazim do jednog zaključka koji može da se protumači kao šovinistički, ali sam pri stavu da je činjenica, a to je da žene ne znaju da voze. Pod tim smatram učestvovanje u saobraćaju, neku kulturu, poznavanje propisa i jednostavno to nije za njih.
Ne toliko da ne znaju da voze, nego što su bahate, bahatije od muškaraca!

Ja sam samo primetio da cesto znaju da se uspanice zene vise od muskaraca... a da znam pojedine koje voze iznad dozvoljene brzine jer "ako me zaustavi malo cu da izflertujem i pravim se naivna" znam.... nazalost.

1000014107.jpg

...malo je izlizan pesacki, ali na sred su stali...

Данашње-08.10.2025., прво сам помислио, није ваљда толико бахат да ту стане и чека некога који је отишао до пијаце, пекаре, мењачнице, апотеке, лабораторије...!. А оно Шкодилак цркао ето баш код семафора, возач (власник) љут ко рис, а још кад је видео да сликам... Укључио је и :bg4: , али није поставио иза возила троугао, нити обукао флуоросцентни прслук, тако да је у саобраћајном прекршају. А иза њега само легну на сирену ... Иначе има и таквих који баш овако и оставе кола, али не баш и овако близу семафора, и оду до пијаце,....
Код пијаце "Бежанијска коса", раскрсница улица Љубинке Бобић-Недељка Гвозденовића-Др. Хуга Клајна.
IMG_20251008_101124_resized_20251008_092944534.jpg
IMG_20251008_101415_resized_20251008_092943443.jpg

Deluje, ali ne bi me čudilo da je to pravno jedino rešenje za bahate.

Vrv postoje neka pravila koja moraju da budu istaknuta na svim ulazima u garažu i onda mogu da urade poništenje kartice.

Ovo autobusko stajaliste preko puta, oduvek je više bilo parking za musterije dve pekare i trafike na stanici, nego autobusko stajaliste.
Управо тако, а такође из пекаре Гак исто праве проблем кад довозе брашно и остали репроматеријал. Гледаћу да усликам њихову бахатост, мада су прилично нервозни кад их се опомене.
Иначе спремам/радим на предлогу (још ми је у глави) градским службама, како да се овај стварно велики комунални проблем реши! Али отом-потом.

Da ne bude da je samo kod nas bahatost, evo čak i u EU imaju problema

ok, nije da hrvatska sada predstavlja eu. balkanci klasicni

u ceskoj ti pisu kazne, u najmanjim mestima, ako si se na primer parkirao blizu pesackog prelaza (faozn manje od 5m), ako si smanjio sirinu kolovoza ispod 3m... a da ne pominjem ove bahanalije

Sve manje nade imam u neki boljitak svakim danom. Eto danas opet situacije, viče se na vozača autobusa jer je zakrčio put jer nije mogao da prodje od dostavnog vozila. Da smo pametni pa saobraćajac u autobusu i kazne.

Juče, nedge popodne, opet gomila automobila ,,propisno" parkirana u mom kraju. Ljudima ispred ograda, na zelene povrsine,...Morao sam do prodavnice, blizu koje je lokalna Osnovna skola. Sve ulice koje vode kao Osnovnoj školi, policija je blokirala. Sa razglasa se cuju patrioteske pesme, vidim iz daljine srpske zastave velike i male. Znam šta je, ali pitam jednog pandura: ,,Sta se desava?", on kaže: ,,Protest-šetnja". Pitam ga: ,,Jesu ovu protiv vlasti ili za vlast". On kaže: ,,Ne znam stvarno.

U tu skolu sutra treba da ide moje dete, po čijim zidovima su oni pi..li i gasili cigare u dvoristu.

Vrh