Da se ne zavaravamo, da je samo deo naroda u pitanju mi bi odavno imali pravnu državu. Apsolutna većina su protiv pravne države.*deo naroda.
Treba praviti diferencijaciju.
Da se ne zavaravamo, da je samo deo naroda u pitanju mi bi odavno imali pravnu državu. Apsolutna većina su protiv pravne države.*deo naroda.
Treba praviti diferencijaciju.
Prosecan Srbin bi pravnu drzavu, bolju prosecnu platu, prava i zastitu gradjana kakvu imaju u najrazvijenijim zemljama na svetu, da nema stranackog zaposljavanja i drugih slicnih privilegija...Ali da se on ne promeni. Zarad boljeg u globalu, moracemo da se menjamo svi, neki manje, neki vise.A ko da promeni sistem tako da sankcioniše ne-civilizovana i kriminalna ponašanja? Pa narod bi takvog političkog kandidata koji bi se zalagao za pravnu državu spalio na lomači na sred Terazija, a ne da još glasaju za njega.
Ne znam, meni je uvek bila gre'ota to grebanje (i svako drugo uništavanje) vozila, tako da to apsolutno ne podržavam. Ali za table je druga priča. To baš zaboli-pre ili kasnije. Jeste, može da vozi...ali na kraju MORA da uzme nove...ne može da produži registraciju bez tablica.Poenta je da se nađe neko sistemsko rešenje (što znamo da nije lako kada nema volje), a ne da zaratimo na ulicama. Mislim i grebanje auta, čupanje brisača, lupanje šoferke bi bila kazna za ovakve likove, ali onda ni ti nisi ništa bolji od njega.
apsolutno podrzavam
Ok je sve...nego moglo je ćirilicom.. Nekako bi bilo efektnije
Hahaha, perpetum mobile. Tražis da slikaš prekršaj da bi mogao da praviš prekršaj. Naravno da ovaj predlog nema nikakvog smisla.Nagrada recimo imaš oprost jednog takvog prekršaja
Znajući kakav je ovo zoo vrt i ludara od zemlje, mislim da bismo pre postali Somalija ili Salvador (pre Bukelea) jer bi se Srbende stalno tukle i sekle po ulicama kad vide da neko hoće da ih slika i prijavi. Tačno zamišljam srpsku volovsku glavu kako izlazi iz kola i kreće da nasrće na onog koji slika, sa sve komentarom "na meni si našao da zarađuješ, a?!"Snitching sistem da se uvede. Slikas prekrsaj bilo da je parkiranje ili voznja dok se prica mobilnim ili bilo sta i nagradjivati onog ko je prijavio. Postali bismo Svajcarska brzo.
Bolje kazneni poeni, pa se ti igraj da gubis dozvolu jer se bahatisI da kazne budu u odnosu na procenat primanja.
Bolje kazneni poeni, pa se ti igraj da gubis dozvolu jer se bahatis
Nisam pobornik % kazni jer oni koji bas zaobilaze sistem ce da to nastave tako sto ne zaradjuju oni, zaradjuje firma ili se kola vode na zenu koja zaradjuje 80k RSD dok oni mlate par hiljada eur. Sa druge strane ukanalis nekoga ko mozda ima jaca primanja ali i grca u kreditima jer izdrzava porodicu ili leci decu.mislis i jedno i drugo
Pa pazice da ne prave prekrsaj. I trenutne kazne su velike za nekeNisam pobornik % kazni jer oni koji bas zaobilaze sistem ce da to nastave tako sto ne zaradjuju oni, zaradjuje firma ili se kola vode na zenu koja zaradjuje 80k RSD dok oni mlate par hiljada eur. Sa druge strane ukanalis nekoga ko mozda ima jaca primanja ali i grca u kreditima jer izdrzava porodicu ili leci decu.