Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Pogledajte prilog 252029
Nije baš bahato, ali svakako mu nije mesto tu.
Ja krivim u maloj meri vozača, ali više krivim Parking Servis, Grad i Sekretarijat za saobraćaj koji prave i odobravaju ovakva parking mesta.

Dalje, baš ovih dana idem nekim ulicama gde je uvedeno (odobreno) zonsko parkiranje na trotoaru ali nema oznaka i barijera da uslove vozače pod kojim uglom da se parkiraju i koliko da zađu u trotoar. Rezultat je da se masa konjina parkira pod skoro 90 stepeni i onda da bi sklonili "dupe" sa kolovoza, uđu u trotoar dok ne ostane 30 cm. Ja kad vidim i moram da prođem na takvim mestima, u momentu bih pokidao imbecile i otpade iz Grada, PS i Sekretarijata koji su im to dozvolili. Em nam uzeli trotoare, em neće da ulože ni u linije ili gumene branike, em još mlate pare na tome. J im M.

Poslednja izmena:
tu u Beogradskoj-ne samo zbog ''Bucka'', treba da pobiju stubiće na obe strane ulice-od Slavije pa sve do pravnog..! Nema tu šta da se parkira, glavna ulica-ko god krene da manevriše-zadržava ionako nikakav protok..! Ujutro može da se primete komunalci koji teraju ove što staju ispred kladionica ''samo da bace tiket'' ali sve je to toliko očajno jer prvi koji krene da se isparkirava-sledeći već staje iza njega spreman da se ubaci!
Nema parkiranja po takvim ulicama i kraj! Treba ''ozeleneti'' malo ulicu i prilagoditi pešacima a ne da se provlače sa dečijim kolicima i slično.
Kako se ne parkiraju u Srpskih vladara?!
Kako da ti kažem...Ja tu ideju u potpunosti podržavam. Ali slaba valjda od toga. U zemlji gde je neko iz ,,Bucka" tip:,,Jel ti znaš ko sam ja?"...Jos ce mnogo vode da proleće da bi se ostvarilo ovo od čemu ti pišeš.

Ima parking-mesto - ima. Ok, parkiraj se.
Nema - Nema ! Ne mozes da stanes tu, pošto se zna šta sledi. Hoćeš kod Bucka, u kladionicu, Poštansku,...? Spustiti se do Slavije i prosetaj malo, dobro je i za liniju i za zdravlje, pored ostalog, pa idi gde hoćeš.

Ja krivim u maloj meri vozača, ali više krivim Parking Servis, Grad i Sekretarijat za saobraćaj koji prave i odobravaju ovakva parking mesta.

Dalje, baš ovih dana idem nekim ulicama gde je uvedeno (odobreno) zonsko parkiranje na trotoaru ali nema oznaka i barijera da uslove vozače pod kojim uglom da se parkiraju i koliko da zađu u trotoar. Rezultat je da se masa konjina parkira pod skoro 90 stepeni i onda da bi sklonili "dupe" sa kolovoza, uđu u trotoar dok ne ostane 30 cm. Ja kad vidim i moram da prođem na takvim mestima, u momentu bih pokidao imbecile i otpade iz Grada, PS i Sekretarijata koji su im to dozvolili. Em nam uzeli trotoare, em neće da ulože ni u linije ili gumene branike, em još mlate pare na tome. J im M.
Ma oni su debili i bezmozgovići kakvih nema! Svako sa tri čiste u glavi bi čistom logikom umnogome poboljšao parkiranje u gradu-pa makar i ne gradio te garaže o kojima se priča. Skoro su obnavljali ono parče ulice, Cara Nikolaja, na Vračaru...i opet tupavo ostavili onaj ''kosi'' parking, koji samo zauzima mesto i smeta saobraćaju a apsolutno nikakvog smisla nema jer su kola koja su tu parkirana uglavnom ''špajzevi''..! Trebalo je ili da ih skroz ukinu (logično) ili da ostave mogućnost parallelnog parkiranja. Ali šta če uopšte parking tu, postoji staza za pešake-glatko su mogli da ukinu ta mesta i prošire to parče ionako konstantno zagušene ulice..! Svakako će to i uraditi za koju godinu kad prošire ceo taj potez do Žičke...samo, mogli su da nešto preduprede kad su već imali šansu!
Drugo-Ruzveltova. Sređena ulica ali toliko loše i nepotpuno da ne znam odakle da počnem.
Primera koliko hoćeš...

Spustiti se do Slavije i prosetaj malo, dobro je i za liniju i za zdravlje, pored ostalog, pa idi gde hoćeš.
Kako to misliš da se prošeta malo, pa nije on uzeo "skoro ko novo" njemačko premijum auto da bi išao peške, još da ga vidi neko pa da mu se celo njegovo brđansko pleme podsmeva

Ne znam da li su neki brdjani ili starosedeoci. Iz mog iskustva najbahatiji su ovi sa "starijim" automobilima makar bili i njemački, pogotovo stariji ljudi koji misle da je njima državna dužna da im obezbedi mesto za parkiranje ispred mesta gde su naumili da odu, a pošto nije onda je njihovo pravo po rodjenju da parkiraju gde hoće. Vidim to i na poslu i kod kuće, to se staje ne pale se čak ni sva 4, parkira i ode. Trubim skoro svako jutro i svaki dan da se neko pomeri jer me je blokirao. Kod mene moraju da udju u lokal kolima, zašto ne znam, možda vole da gledaju svog mezimca kako se sjaji na suncu ali moraju da budu baš ispred vrata nekog lokala, max 5m udaljeni da ne šetaju previše iako slobodnog parkinga koliko hoćeš ali jbg em treba platiti 45din em treba i prošetati malo.

Eto skoro smo postavili žardinjere na početak trotoara ispred ulaza zgrade jer se non stop parkiraju i udju u ulaz zgrade čime blokiraju ulaz/izlaz, jedva se prodje samostalno, a kamoli sa kolicima jer je zgrada puna male dece. Da bude crnje tu je odmah i pešački prelaz tako da ujedno blokiraju i njega. Posle dan eto neka žena valjda po navici krenula na trotoar i ulaz i nije videla žardinjeru koja je kao pola njenog auta i udari auto i polomi žardinjeru. Tu je bila komšinica kojoj se žalila da će da nas tuži jer mi nemamo pravo da postavimo žardinjere, a konstataciju da ona nema pravo da se parkira jer je ulaz i trotoar i pešački je zanemarila, kaže ja mogu gde hoću, ko će da mi zabrani.

Vrh