Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

И даље нигде ништа не пише шта се догодило. Ко је ту где ишао и колико је ишао

Имао сам ту несрећу да будем на пешачком када се ово догодило. Бели ситроен је ишао пребрзо ка Обреновцу, изгубио контролу и закачио ивичњак… Црни ауто је скретао лево из правца Паштровићеве (кроз зелено) ка Обреновцу.

Први пут у животу сам видео судар уживо, нисам могао да поверујем да ауто након ударца може да полети 3-4м у вис.

ja sam doziveo za 10 minuta voznje od arene do plavog mosta, da vidim u subotu, 5 auta koji jure, idu iz zaustavne trake do brze trake, i tako cik cik, i svima ablenduju. od nekog besnog audija do nekog fiat punta zamisli (totalno nezavisne pet voznje da budem jasan). mislim neam pojma, danas klinci mnogo ranije dobijaju auta nego kada sam ja bio klinac. a i ljudi su prsli takodje
srecom ne koristim vise mnogo auto

Човек се "снашао" за паркирање! Данашње фотографије
Власник аутомобила са" олимпијским круговима" из Коцељеве искористио прилику да паркира своје возило на тротоару, поред радова где на углу улица Недељка Гвозденовића и Љубинке Бобић се мењају вентили и део цевовода на топловодној мрежи, а и поред/уз контејнере за ђубре.
Наравно залепио сам му ону моју налепницу "бахато паркиран", а пошто му је био отворен и део прозора на возачевим вратима, нисам одолео да убацим и мало ђубрета на возачево седиште. Кад сам се вратио после неких сат времена, овог Аудија није било више, а налепница и ђубре је остало поред контејнера.
Pogledajte prilog 247687Pogledajte prilog 247688
ruke ti se pozlatile komsija!

Јуче сам се враћао са мини одмора, прошао целим аутопутем са југа до Београда и приметио сам да су странци изузетни бахати возачи.
Верујем да је већина наших гастоса, али онакав начин вожње је саобраћајна несрећа у настајању.
Возе у твом гепеку, аблендују, коче у последњим моментима...

Волео бих да код нас казне буду као у Грчкој, па да видимо да ли ће се бахато понашати и даље.

Made in Japan

Gx-pY97XIAAW253.jpeg

Koja brzina je potrebna da bi ovako izgledao auto? I koliko je to preko one koja je tu dozvoljena?

Bolje ubica za volanom da pogine nego nekog nedužan, jedan manje, idemo dalje.

Meni je fascinantno da se nikad ne nauci iz tudjih gresaka. Ginu ljudi u saobracaju kao muve, i dalje svi voze ludacki. Ti sto se lepe i amblenduju sigurno ne zure nigde u 90% slucajeva, odnosno sigurno nista nije hitno, a mozda zure, ne znam. A usteda u vremenu je zanemarljiva.

Ono sto je najgore je sto je i normalan svet ugrozen zbog bu****. Po meni je najbolje uvesti kamere (koje vec postoje) i da kazne stizu na kucnu adresu. Provereno radi ako ima volje da se sprovede. Posle dve-tri uzastopne kazne, ljudi paze na ogranicenja i pravila.

Zakon postoji, kamere koje šalju kazne na adresu već postoje. Problem je očigledno u selektivnoj i nedovoljnoj primeni. Policija kod nas reaguje samo na krvni delikt, sve ostalo je u prolazu.

I vecina tih sto ne primenjuje Zakone je ugrozena, rade u korist svoje stete.
Kao one kreature sto se ne sklanjaju kolima hitne pomoci, ili parkiraju tako da vatrogasci ne mogu da prodju. Ne dopire im do svesti da ce sutra mozda oni izgubiti zivot jer sluzbe nisu mogle da stignu na vreme.

Vrh