Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Ja sam jednom morao ovako. Neko govedo me je blokiralo na parkingu a ja sam kasnio po dete u vrtić...

20241030_144358.jpg

20241030_144146.jpg

Investitor je prisvojio trotoar u Jove Ilića, nije obezbedio privremeni pešački prelaz za drugu stranu, niti ima nekakve znakove upozorenja.

Ono što je zanimljivo jeste to što je ogradio trotoar ne zbog građevinskih radova, već da bi imao gde da se parkira kada dolazi.
Noću, ovo je prazan prostor, a pešaci hodaju ulicom moleći se da ih ne potkači automobil, jer je vidljivost strašnl loša.

Za problem se obratiti kome? Građevinskoj inspekciji, komunalnoj miliciji?

20241024_124411.jpg

A zauzeće javnog parkinga?
Investitor postavio one plastične kontejnere na parking umesto na svoje gradilište..

juče prelazim preko pešačkog semafora izmedju dva parka na tašu. Pali se crveno, i lik sa puntom na debelo crveno u punoj brzini. Prešao ulicu, i još jedan, nije ni usporio prosto preleteo, posle toga još jedan leti i krenuo naglo da koči kada je bio na zebri, ali je ipak odlučio da ode , jer glupo da se vraća u rikverc.
Za samo jedno zeleno za pešake, tri prolaska kroz crveno, i to ogromnom brzinom su sva tri projurili... Da napomenem da je jedan auto u desnoj traci stajao već na crvenom...

juče prelazim preko pešačkog semafora izmedju dva parka na tašu. Pali se crveno, i lik sa puntom na debelo crveno u punoj brzini. Prešao ulicu, i još jedan, nije ni usporio prosto preleteo, posle toga još jedan leti i krenuo naglo da koči kada je bio na zebri, ali je ipak odlučio da ode , jer glupo da se vraća u rikverc.
Za samo jedno zeleno za pešake, tri prolaska kroz crveno, i to ogromnom brzinom su sva tri projurili... Da napomenem da je jedan auto u desnoj traci stajao već na crvenom...
Svaki dan vozim u špicu, to je normalna situacija. Ja stanem pored prolaze ko da nema semaforam.

A sasvim normalan dan u vlahoviću:
Screenshot_2024-11-07-08-02-58-734_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2024-11-07-08-02-56-469_com.instagram.android.jpg

Slažem se samo ne znam koliko je to zakonski izvodljivo. Opet je gsp javno preduzeće u službi grada i gradjana pa bi imali kolika tolika ovlašćenja da slikaju ko im blokira put, a nije da se dešava retko.

Vrh