Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Samo dozvoliti tramvajima da izguraju ovakve sa šina i više nikom ne bi palo na pamet da ih blokira.

Može to i samoinicijativno. Kažeš da je tramvaj dobio turažu. Ili da nisi na vreme video prepreku na putu pa nisi stigao dovoljno ranije da stisneš kočnicu... :D

A nema ni poente to dokle god se sudstvo i prateći državni organi ne reformišu.

Imamo situacije da istim gmazovima stižu nizovi kazni od Oka ćoravog i oni ih ili otresj preko veze, ili izbegavaju da prime, ili odlažu ili ih sudija pusti. Dokle god je to masovna pojava, bilo koja priča i ideja pada u vodu.

Ovo je ipak grad u kome je postalo normalno da se prekriva tablica, pa čak i skida. Neki čak i voze tako, sa prekrivenim tablicama. I onda da pita neko Bumbarčine, koliko su kazni napisali ove godine zbog toga, i oni ti kažu, lupam - 50. Od kojih je sudija isterao do kraja npr 20. E dokle god je takvo st(r)anje, džaba i milion kamera i bumbarče na svakoj raskrsnici. Ako nadležne zabole da rešavaju neki problem (a zabole ih), neće ga rešiti pa sve i da pokrijemo svaki m2 kamerama.

Prvo, ne bi nikad doneli takav zakon.
Drugo, bilo bi mnogo prostora za manipulacije, a i mnogo propusta i nedorečenosti.
Treće, sami prevoznici nikad ne bi pristali jer bi se time obavezali na striktan nivo održavanja kamera i čuvanja podataka, a većinu zabole i vrata da održavaju, a kamoli kamere.
Četvrto, u Beogradskom JGPu se stalno rade pretumbacije a privatnici šalju vozila iz drugih gradova u Beograd i obratno. Tako da bi onda morali stalno da drže ista vozila u istom mestu, ili da ih sve besprekorno održavaju. A i jedno i drugo su nemoguća misija.

Sve u svemu, nema od toga ništa.

A i pogrešno je razmišljati da se na takav način rešava problem koji država ne želi da reši. Opet, mož' da imaš i pedeset snimaka - ova zemlja je korumpirana do srži i na kraju je bitno šta sudija kaže. A sudije su ovde isto većinski prljave i potkupljive. Potrebne su sistemske promene i reforme, a ne da građani i vozači rade posao umesto Bumbarčina, Belemuda i sudija.

Prvo, ne bi nikad doneli takav zakon.
Drugo, bilo bi mnogo prostora za manipulacije, a i mnogo propusta i nedorečenosti.
Treće, sami prevoznici nikad ne bi pristali jer bi se time obavezali na striktan nivo održavanja kamera i čuvanja podataka, a većinu zabole i vrata da održavaju, a kamoli kamere.
Četvrto, u Beogradskom JGPu se stalno rade pretumbacije a privatnici šalju vozila iz drugih gradova u Beograd i obratno. Tako da bi onda morali stalno da drže ista vozila u istom mestu, ili da ih sve besprekorno održavaju. A i jedno i drugo su nemoguća misija.

Sve u svemu, nema od toga ništa.

A i pogrešno je razmišljati da se na takav način rešava problem koji država ne želi da reši. Opet, mož' da imaš i pedeset snimaka - ova zemlja je korumpirana do srži i na kraju je bitno šta sudija kaže. A sudije su ovde isto većinski prljave i potkupljive. Potrebne su sistemske promene i reforme, a ne da građani i vozači rade posao umesto Bumbarčina, Belemuda i sudija.

Ja sam zapravo mislio na korisničku aplikaciju za prijavljivanje komunalnog nereda, što uključuje i blokiran prelaz, ulaz itd... Nešto kao što imamo kod nas u naselju, slikaš i pošalješ kroz app službi održavanja i tu imaš i povratnu informaciju šta su uradili oko toga.

Ne vidim zašto bi takve kamere montirali i na autobuse, kada smo dali pare za one džipove koji se ne koriste osim za naplatu parkinga.

Ovo je ipak grad u kome je postalo normalno da se prekriva tablica, pa čak i skida. Neki čak i voze tako, sa prekrivenim tablicama.
1000001697.jpg
1000001698.jpg

Onda se izvinjavam na zabuni, ja sam mislio na ovo što je mariks pisao a što je već predlagano ranije na forumu
Treba tramvajima, autobusima dati ovlascenje da se njihova slika racuna kao slika komunalne ili saobracajne policije pa da pljuste kazne za blokiranje gradskog saobracaja koji ionako nije sjajan.
Fizički je izvodljivo. Ali šanse da se to desi su, po meni, skoro nikakve.

Ja sam zapravo mislio na korisničku aplikaciju za prijavljivanje komunalnog nereda, što uključuje i blokiran prelaz, ulaz itd... Nešto kao što imamo kod nas u naselju, slikaš i pošalješ kroz app službi održavanja i tu imaš i povratnu informaciju šta su uradili oko toga.

Ne vidim zašto bi takve kamere montirali i na autobuse, kada smo dali pare za one džipove koji se ne koriste osim za naplatu parkinga.
Može da bude od korisno isto kao i tviter, "izadju" i kažu vozilo nije zatečeno. Zato sam mislio na buseve i tramvaje jer su u javnoj službi gde ti kazna stigne ako si blokirao put iako si pomerio vozilo pre dolaska komunalaca/saobraćajaca.

U petak Banbusov minibus parkiran na trotoaur u Vojislava Ilića, prekrivena tablica.

Moraću da počnem da pišem "sarkazam" pošto izgleda smiley nije dovoljno jasna naznaka.​

Može da bude od korisno isto kao i tviter, "izadju" i kažu vozilo nije zatečeno. Zato sam mislio na buseve i tramvaje jer su u javnoj službi gde ti kazna stigne ako si blokirao put iako si pomerio vozilo pre dolaska komunalaca/saobraćajaca.

meni se to desilo do sada u otpriline 10% situacija, da nisu zatekli vozilo. u poslednje vreme sam ih bas smarao, plasim se da ce da me blokiraju :D

Данас у 12:15 часова, Рашка Димитријевића код броја 3. Јесте да је упалио :bg4: , али то не оправдава бахатост овог инвалида у мозак да баш овако... А паркинг је ту на 4 метра у улици Рашка Димитријевића, иако је субота слободних паркинг места је било прилично.
IMG_20241116_121517_resized_20241116_011059015.jpg
IMG_20241116_121529_resized_20241116_011059324.jpg
IMG_20241116_121543_resized_20241116_011058720.jpg

ima jedna stara gospodja, koja stalno parkira u bloku 29 na dva zonirana mesta. sada sam je bash skontao ko je i sta je, neki beli volvo dzip vozi. e sada
razmislajo sam da uzmem da se parkiamo ortak i ja sa obe strane iz drkanja, ali deluje mi kao cimanje, pa mi je pitanje kome to prijavljivati? belima ili parking servisu?
posto kako se secam po pravilu, ako zauzmes vise od jednog mesta, to je prekrsaj

edit: takodje, sta mi je intersatno, sa par ljudi sam pricao, kako na tviteru prijavljujem itd
i dobio sam dva feedbacka

1) da sam cinkaros
2) da oni ne bi smeli, jer moze neko da sazna ko su i da nagrabuse

boze me sacuvaj

Ovo pod dva se stvarno dešava ali za ozbiljnije stvari, ne baš za komunalne probleme. Iz službi lagano cure podaci u realnom vremenu, čak i iz sudova. Imam lični primer.

Ja znam ljude koji bi mi na keca rekli ovo pod 1). I to su sve ljudi koji inače vole i sami da krše sva moguća pravila u saobraćaju i da parkiraju najbahatije moguće.

Generalno za bilo kakvo uređeno društvo mora da postoji određena doza tiranije od strane države, jer baš mnogo ljudi misli da su pravila suvišna, i za drugo ne znaju osim da ih rebneš po džepu.

Ovo pod dva se stvarno dešava ali za ozbiljnije stvari, ne baš za komunalne probleme. Iz službi lagano cure podaci u realnom vremenu, čak i iz sudova. Imam lični primer.

jel mozes da das primer sta su to ozbiljnije stvari?
jbg brate, ja sam malo onako juznjacka krv, nekako ne prazim ni od koga, a mozda stvarno nekad nagrabusim :D

Verovatno je samo bahata, ali ima ljudi koji to nesvesno rade. Kod mene u zgradi ima ogroman plato za parkiranje. Na mestima gde nije iscrtano, dajem primer mogu da stanu 5 automobila, ali eto neko prosto stavi tako auto da ostane mesta za 4 automobila a neki put i za 3... To su ti ljudi koji prosto na sebe misle, baš ih briga za ostale

Verovatno je samo bahata, ali ima ljudi koji to nesvesno rade. Kod mene u zgradi ima ogroman plato za parkiranje. Na mestima gde nije iscrtano, dajem primer mogu da stanu 5 automobila, ali eto neko prosto stavi tako auto da ostane mesta za 4 automobila a neki put i za 3... To su ti ljudi koji prosto na sebe misle, baš ih briga za ostale

da, toga ima naravno. ali ovde su vrlo jasne granice, i pritom ona se parkira tako da uzme pola mesta s leva i pola desno. tj nije "neznanje" nego namerno.
mislim kako ljudi lose voze, bilo bi crno da ocekujem da se bolje i parkiraju

Vrh