Nije izvodljivo. Ni zakonski a ni tehnički.Slažem se samo ne znam koliko je to zakonski izvodljivo.
Nije izvodljivo. Ni zakonski a ni tehnički.
Prvo, ne bi nikad doneli takav zakon.
Drugo, bilo bi mnogo prostora za manipulacije, a i mnogo propusta i nedorečenosti.
Treće, sami prevoznici nikad ne bi pristali jer bi se time obavezali na striktan nivo održavanja kamera i čuvanja podataka, a većinu zabole i vrata da održavaju, a kamoli kamere.
Četvrto, u Beogradskom JGPu se stalno rade pretumbacije a privatnici šalju vozila iz drugih gradova u Beograd i obratno. Tako da bi onda morali stalno da drže ista vozila u istom mestu, ili da ih sve besprekorno održavaju. A i jedno i drugo su nemoguća misija.
Sve u svemu, nema od toga ništa.
A i pogrešno je razmišljati da se na takav način rešava problem koji država ne želi da reši. Opet, mož' da imaš i pedeset snimaka - ova zemlja je korumpirana do srži i na kraju je bitno šta sudija kaže. A sudije su ovde isto većinski prljave i potkupljive. Potrebne su sistemske promene i reforme, a ne da građani i vozači rade posao umesto Bumbarčina, Belemuda i sudija.
Ovo je ipak grad u kome je postalo normalno da se prekriva tablica, pa čak i skida. Neki čak i voze tako, sa prekrivenim tablicama.
Fizički je izvodljivo. Ali šanse da se to desi su, po meni, skoro nikakve.Treba tramvajima, autobusima dati ovlascenje da se njihova slika racuna kao slika komunalne ili saobracajne policije pa da pljuste kazne za blokiranje gradskog saobracaja koji ionako nije sjajan.
Može da bude od korisno isto kao i tviter, "izadju" i kažu vozilo nije zatečeno. Zato sam mislio na buseve i tramvaje jer su u javnoj službi gde ti kazna stigne ako si blokirao put iako si pomerio vozilo pre dolaska komunalaca/saobraćajaca.Ja sam zapravo mislio na korisničku aplikaciju za prijavljivanje komunalnog nereda, što uključuje i blokiran prelaz, ulaz itd... Nešto kao što imamo kod nas u naselju, slikaš i pošalješ kroz app službi održavanja i tu imaš i povratnu informaciju šta su uradili oko toga.
Ne vidim zašto bi takve kamere montirali i na autobuse, kada smo dali pare za one džipove koji se ne koriste osim za naplatu parkinga.
Može da bude od korisno isto kao i tviter, "izadju" i kažu vozilo nije zatečeno. Zato sam mislio na buseve i tramvaje jer su u javnoj službi gde ti kazna stigne ako si blokirao put iako si pomerio vozilo pre dolaska komunalaca/saobraćajaca.
Ovo pod dva se stvarno dešava ali za ozbiljnije stvari, ne baš za komunalne probleme. Iz službi lagano cure podaci u realnom vremenu, čak i iz sudova. Imam lični primer.
Verovatno je samo bahata, ali ima ljudi koji to nesvesno rade. Kod mene u zgradi ima ogroman plato za parkiranje. Na mestima gde nije iscrtano, dajem primer mogu da stanu 5 automobila, ali eto neko prosto stavi tako auto da ostane mesta za 4 automobila a neki put i za 3... To su ti ljudi koji prosto na sebe misle, baš ih briga za ostale